Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5325 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יונדאי סונטה 2001 2.0 ליטר אוטומט 150,000 קילומטר הוחלף שמן גיר ב-122,000 לפני 3 שנים.

לפני כשבוע יצאתי מכיוון באר שבע לצומת שוקת, בין עומר לשוקת בזמן עקיפה הרגשתי מן ניתוק שכזה והסל"ד קפץ לאזור ה-5 אלף כשבהתאמה מהירות הרכב ירדה. עצרתי בצד וניסיתי לשחק עם ידית ההילוכים וגיליתי שכולם עובדים חוץ מ-D שמשום מה מרגיש כאילו אני ב-N הווי אומר ההילוך לא משתלב. כיביתי מנוע, הדלקתי וכלום, נשאר אותו הדבר. הכנסתי את הגיר ל-3 ונסעתי כך הביתה (שלושת ההילוכים עבדו חלק ללא תופעות לוואי מיותרות).

הרכב נשאר כך ללא תנועה בחנייה כשאחרי שלושה ימים החלטתי להיכנס בעובי הקורה ולנסות להבין איפה הבעיה, חיפשתי קצת בתא המנוע ונראה שבורר ההילוכים, הקונקטרים של הגיר והכבל שמחובר לידית נמצאים מתחת לצינור מים התחתון שלפני פחות מחודש נקרע ומילא את כל האזור בנוזל קירור. מה גם שהמכונאים שטיפלו ברכב עבדו באזור זה לא מעט למרות שלא נראה שזה בגללם אלא יותר בגלל נוזל הקירור הרב שנשאר שם זמן לא מועט.

אמרתי לעצמי אולי ננסה שוב וכך היה, הנעתי את הרכב, נתתי לו קצת זמן להתחמם, שילבתי R, יצאתי מבין הרכבים לחצתי על הבלם, התפללתי ושילבתי D, איך שהתחלתי לשחרר את הרגל הרכב שעט קדימה כמו תמיד, שמחתי ויצאתי לנסיעה די עצבנית של שעה שלמה בנהיגה עירונית הדורשת לא מעט עבודה מצד הגיר והכל תפקד כרגיל, ההילוכים עברו חלק ולא נראתה שום בעיה מיוחדת.

כרגע אני חושד באחד החלקים שיושבים מתחת לצינור מים אך אינני מבין גדול בגירים אוטומטים ולכן אני חייב את העזרה שלכם כדי לפענח את התעלומה הזאת.

פורסם

שלום לך,

לפי המתואר על ידך אני הייתי בודק שני דברים: הראשון - כיוון הכבל של ידית ההילוכים. צריך לוודא שאין חופשים בייחוד שאתה מתאר ש"עדו באישור לא מעט".... השני - יתכן וחדרו מים לקונקטור של בורר ההילוכים ולעיתים החיווי שהוא מספק למחשב הגיר אינו תקין. זה כשלעצמו עלול לשגע את תפקוד הגיר. כשלב ראשון אתה יכול להוציא את הקונקטור ולנקות אתהב גם מצד צמת החוטים וגם בבורר עצמו ולוודא שאין קורוזיה.

בהצלחה.

אאי

פורסם

סופר גיר, תודה על התשובה המהירה, אני אבדוק ואעדכן. בינתיים יש עוד רעיונות? האם מישהו נתקל בזה בעבר?

• תוכן חדש...