Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5339 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חברים יקרים, לא נותר אלא להאשים את העיתונות בהגדלת הקנס מ50 אלף ל300 אלף.

לצערי הרב, בישראל אין כמעט עיתונות חוקרת אמיתית אלא עיתונות ספקולטיבית הבונה תיאוריות שלמות על גבי הפרכות והגיגים.

בנוסף מתנהלים לסירוגין קמפיינים של הכפשות ונסיונות הדחה של כל מי שאינו עומד בקו מחשבתי \ אידיאולוגי עם העיתונאי.

מי שקרא עיתונים לפני שלושה-ארבעה חודשים והיה עד לקמפיין מיוחד, מי שקורא עכשיו עיתון עד לקמפיינים מאוד מיוחדים ומונוטונים מבין על מה אני מדבר.

קישור: http://www.inn.co.il/News/News.aspx/229090

בדיוק,לא מבין מה הבעיה חוות דעת?תרשום...אם המצאת...בעיה שלך קח אחריות,בעל העסק יקח אחריות של שירות לקוי ואתה קח אחריות ותוכיח שאתה צודק,אגב מה קורה במקרה שאתה מפרסם שהרגשת לא טוב עם זה...יתווכחו עם הרגשה?

עיתונות ופורום זה דבר שונה,כל הסיפור הזה זה בגלל שעיתונים גדולים לא מפחדים לפרסם דברים שלילים גם שהם לא נכונים והגיע הזמן לשים לזה סוף

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש לי שאלה בנושא הזה:

יש לי חבר שאיחר להופעה בחתונה מסיבה כזו או אחרת, ואחרי דין ודברים עם הזוג פיצה אותם בסכום כספי.

במידה וזוג כזה הולך ומפרסם את הסיפור עם כל הפרטים, זה נקרא הוצאת דיבה?

פורסם
אני מתעייף מלדון איתך בדברים האלה, נימת הדיבור שלך אגרסיבית שלא לצורך ולא ברור לי למה.

אבל למען טובת הכלל, אני אנסה פעם אחרונה להסביר.

אני לא שואל מה נשתנה בפורום עקב החוק החדש, אז לא צריך לשלוח אותי ללינקים שרומזים על בורותי.

אני אומר שאם כבר עדכנו את החוק, זאת הזדמנות טובה להבין מה נחשב לשון הרע או השמצה ומה לא.

לצורך העניין, אני מבקש הסבר מבעל לוח המודעות לגבי הפונט וגודל האותיות שבהן מותר לי להשתמש.

כללי הפורום הרגילים לא מכסים זאת, ואנו רואים מקרים שבהם אנשים מעידים מנסיונם ונחשפים לתביעות.

בקצב הזה, לא רחוק היום שבו נכתוב ביקורת על עסק, והבעלים יבוא אליכם לבקש את כתובת ה-IP שלנו.

אני מחפש להבין אם חלה עליכם החובה לתת את הפרטים האלה או לא, ומה בכלל העמדה שלכם בנושא.

האם אכפת לכם? האם אתם מגינים על חברי הפורום וזכותם להתבטא? האם על הZין שלכם הכל וכל אחד

שיסתדר באופן עצמאי?

עד עכשיו לא ראיתי שום תשובה עניינית, למעט כמה מילים מישה. נציג ההנהלה עסוק בעיקר בלהאשים את

החברים ולהגיד "עזבו אותי באמאש'כם" ברמה של שיחה במכולת השכונתית. מה שאני מחפש זה לא חילופי

האשמות והטלת אחריות, אלא הבהרה רשמית של היכן בעלי הפורום (והחברה הציבורית) עומדים בנושא זה.

דיסקליימר, במילים אחרות.

הנה תגובה עניינית.

במשך 9 שנים שהפורום קיים לא מסרנו את פרטיו של אף משתמש וזאת למרות שכמות האיומים\בקשות למחיקת הודעות מהפורום היא על בסיס שבועי. מספר הפעמים בהם איימו עלי באופן אישי הוא יותר גדול ממה שכל אחד מכם היה מוכן לסבול, האמינו לי.

פעמים ספורות במשך העשור האחרון מחקנו הודעה של משתמש לאחר בקשה של מישהו, אנחנו עושים את זה במקרים בודדים בהם:

המשתמש חדש עם הודעה אחת או שתיים.

שימוש בביטויים כמו "גנבים, שקרנים, עולם תחתון" וכיו"ב.

בכל שאר המקרים אנו נלחמים קשות כדי להשאיר את התוכן שמשתמשים רושמים.

עם זאת, משתמשי הפורום צריכים להבין שיש השלכות למה שהם רושמים ושהם לא יכולים תחת מעטה הוירטואליות של הפורום לעבור על החוק.

אם יקום גוף שניפגע מהודעה מסויימת ויחליט להשיג את פרטיו של משתמש מסויים בעזרת צו בית משפט הוא יכול לעשות את זה ואותו משתמש יכול למצוא את עצמו נתבע בסכומים שדיברו עליהם כאן (וראינו לזה דוגמה לא מזמן).

לכן, איך שאני רואה את זה, אנשים צריכים לשים לב למה שהם רושמים כי במקרה כזה, אף אחד לא יספק להם הגנה משפטית.

האחריות על תוכן ההודעה היא על המשתמש בלבד.

פורסם

לצורך העניין, אני מבקש הסבר מבעל לוח המודעות לגבי הפונט וגודל האותיות שבהן מותר לי להשתמש.

כללי הפורום הרגילים לא מכסים זאת, ואנו רואים מקרים שבהם אנשים מעידים מנסיונם ונחשפים לתביעות.

בקצב הזה, לא רחוק היום שבו נכתוב ביקורת על עסק, והבעלים יבוא אליכם לבקש את כתובת ה-IP שלנו.

אני מחפש להבין אם חלה עליכם החובה לתת את הפרטים האלה או לא, ומה בכלל העמדה שלכם בנושא.

האם אכפת לכם? האם אתם מגינים על חברי הפורום וזכותם להתבטא? האם על הZין שלכם הכל וכל אחד

שיסתדר באופן עצמאי?

חשבתי שאני כותב בעברית.

לא, לא על הזין שלנו, על הזין שלך, אתה אחראי עליו.

אנחנו לא מתחייבים לכלום, אין כאן מי שייגן עליך, אתה אחראי על עצמך ועל מה שאתה כותב.

שוב...

אתה אחראי על עצמך ועל מה שאתה כותב.

אם ייתבעו, ייתבעו אותך. אף אחד כאן, מהבעלים דרך המנהלים, לא ייספוג תביעה בשל דברים שאתה כתבת.

אין פה עו"ד, אין מי שיכווין אותך, אין מי שייתן לך עצה. אין פה ארגון, אין כאן הנהלה, אין ממסד, יש רק אדימיניסטרטורים בהתנדבות שמארגנים מועדון חברים.

סה-טו.

כשאתה מתארח אצל מישהו במסיבה, הוא לא נותן לך ייעוץ כמה אלכוהול מותר לך לשתות לפני שאתה חוזר לאוטו לנהוג, והגנה משפטית במקרה ונתפסת ונתבעת. באותה מידה, אתה לא תקבל כאן ייעוץ משפטי מה כן ומה לא לכתוב, ולא "גב" במקרה ותתבע.

כמו שכתבת, זה לוח מודעות. לא מספקים פה שירותים משום סוג שהוא, אתה לא לקוח ואני לא מחוייב אליך בכלום.

מעבר לכך, אתה רוצה הכוונה, פנה לעו"ד לקבלת ייעוץ.

[נ.ב. ההודעה מנוסחת כפנייה לדריש, אבל יש לקרוא זאת כפנייה "לאתה" כללי].

נ.ב.נ. או... ראיתי ששלומי ענה תשובה ממלכתית יותר...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
כשאתה מתארח אצל מישהו במסיבה, הוא לא נותן לך ייעוץ כמה אלכוהול מותר לך לשתות לפני שאתה חוזר לאוטו לנהוג, והגנה משפטית במקרה ונתפסת ונתבעת. באותה מידה, אתה לא תקבל כאן ייעוץ משפטי מה כן ומה לא לכתוב, ולא "גב" במקרה ותתבע.

מעבר לכך, אתה רוצה הכוונה, פנה לעו"ד לקבלת ייעוץ.

סבבה, עכשיו ברור. תודה על ההבהרה.

למה אתה כ"כ עצבני אבל? או שזה רק נשמע ככה?

פורסם

ראשית:

הנ"ל אינו ייעוץ מכל סוג שהוא. לא משפטי, לא חברתי, כלום. דעתי הפרטית בלבד, ולא קראתי את הלינקים המצורפים.

שנית:

היצמדו לעובדות הידועות לכם.

השתדלו להימנע מכתיבת ביקורות על משהו שקרה לחבר/מכר/סבתא/דודה שלכם. מן הסתם לא מצויים בידכם כל הפרטים.

הימנעו מכינויי גנאי כגון: כל חברות הXXX גנבים, בנק Z גנבים עם רישיון, יבואן Z מזיין/דופק את הלקוחות - זו חציית הגבול בין העברת ביקורת לגיטימית להשמצה. אני לא רואה בנק תובע גולש כאן בפורום, אני כן רואה בנק שולח מכתב מעו"ד לאדם שמשמיץ אותו בכל פורום אפשרי, בלי סיבה מדוייקת.

קיבלתם שרות גרוע מיבואן? זלזלו בכם באולם תצוגה? - דווחו על האירוע שקרה לכם, לא מה שאתם מסיקים שקרה גם ללקוחות אחרים.

הוסיפו מדי פעם, ובמקומות המתאימים כמובן "למיטב ידיעתי" / "למיטב הבנתי" / "לפי הידוע לי" / "לעניות דעתי".

היה אצכם חשמלאי גרוע - אל תכתבו שהוא גרוע, תכתבו שלעניות דעתכם, אצלכם הוא עשה עבודה גרועה. מבינים את ההבדל?

אל תשמיצו. דווחו עובדות.

סיימתם לכתוב את מה שהיה לכם. עצרו לדקה, וקיראו היטב מה כתבתם. תהיו שלמים ב 100% ברמת העובדות, לא התחושות. רק אח"כ עשו "פרסם תגובה".

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
סבבה, עכשיו ברור. תודה על ההבהרה.

למה אתה כ"כ עצבני אבל? או שזה רק נשמע ככה?

לא כ"כ עצבני, אבל זה מעצבן שצריך לחזור על עצמך. מה שכתבתי בהודעה האחרונה היו אותם דברים שנכתבו קודם, שהם אותם דברים שנכתבו ע"י שלומי (בתוספת זה שהוא לא נוטה להכנע לאיומים, אבל מי יודע, אולי מחר ייתפסו אותו שניים גדולים עם סכין יותר גדולה והוא יזמר את כתובות ה-IP של כולם...?)

זה גם ממש לא ברור למה שמישהו יירצה לקבל גב ממי שהתקין "לוח מודעות" לטובת הכלל, על דברים שהוא נעץ עליו.:roll:

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
ראשית:

הוסיפו מדי פעם, ובמקומות המתאימים כמובן "למיטב ידיעתי" / "למיטב הבנתי" / "לפי הידוע לי" / "לעניות דעתי".

היה אצכם חשמלאי גרוע - אל תכתבו שהוא גרוע, תכתבו שלעניות דעתכם, אצלכם הוא עשה עבודה גרועה. מבינים את ההבדל?

רק להביא בחשבון שהגלימה של הביטויים האלה מאוד קצרה.

אין ממש הבדל בין לכתוב "אתה אדיוט", לבין לכתוב "אתה אדיוט, לדעתי".

פורסם

מי שרוצה לקרוא פס"ד של העליון בנושא מוזמן

לא מוזמן , כי גודלו עולה על הגודל המקסימילי האפשרי להעלאה .

גודלו 600K יש דרך להעלותו בכל זאת??

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
הריח היחיד שעולה זה מההודעה שלך, כי אתה לא מפרט.

כמי שניהל פורום ששייך לחברה ציבורית, הנוהל של לדרוש פרטים מגולש שמפרסםם דברים הוא מקובל, ונועד למקרה שתהיה תביעה והוא ייצטרך לעמוד מאחורי מילותיו.

זה לא תפקידם של בעלי הפורום לספק הגנה משפטית למשתמש.

אנחנו לא מוחקים, אנחנו דורשים שיעמוד מאחורי הדברים שלו.

אתה יכול לפרש את המושג "להפקיע עמודים בבלוג?"

למיטב זכרוני היה סיפור דומה עם "טרייד מוביל", והדיונים נמחקו למרות שלטוען הראשי נגדם (ד"ר סובארו) לא הייתה שום בעיה להזדהות.

חוץ מזה שהצהרות כאלה לא יובילו אתכם רחוק. אם אתם מתיימרים להיות הפורום הגדול והמקצועי בארץ, מן הראוי שתתנו תשובה מקצועית

ועניינית לשאלות האלה, במקום להגיד "זה לא בעיה שלי אם תובעים אותך". יש לכם אחריות מסויימת על מה שהולך אצלכם בבית, למרות

שגם ההגדרה של "בית" פה היא שנויה במחלוקת.

על זה בדיוק אני מדבר!

ההודעה שלי מריחה רע? אז אלה הפרטים שאני זוכר ואולי אתה תוכל לפרט:

נפתח שרשור תלונה לגבי טרייד מוביל (בחיי שאני לא זוכר מה הלך שם) - הדבר היחידי שאני זוכר זה שפותח השרשור בא בטענות שהשרשור המקורי שהוא פתח - נמחק כלא היה (למה?).

כמו שאמרתי, דברים ספציפיים אני לא זוכר, הדבר היחידי שאני זוכר - והרבה חברי פורום התעצבנו עקב כך - זה פניה של אחד ממנהלי הפורום לפותח השרשור שימסור את הפרטים המזהים שלו.

ודעתי היא כזאת - אני אחראי על כל מה שאני אומר, כותב, מתנסח, מזכיר, רומז, או כל דבר אחר.

הפורום לא סנגור שלי, לא צריך לשמור עלי, לא צריך לייצג אותי או לדאוג לי לעורך דין - אני כתבתי האחריות היא שלי.

אז אם ממשיכים הם ההיגיון שלי - (שאני אחרי לעצמי) למה שהפורום יצא נגדי? למה שמנהל פורום יבקש את הפרטים שלי?

אם זו הדרך הנכונה - אז בעצם אני אמור לשבור את הראש עם החברה שפתחה מולי בתיק, ולא חברה והפורום נגדי.

אם מישהו לא הבין, כמו שהפורום לא אמור לשמור עלי, הוא במיוחד לא אמור לצאת נגדי.

עכשיו - יכול להיות שאני טועה, ואני מבקש סליחה מראש, אין לי את כל המידע כדי לצאת ולהאשים מישהו (ואם מישהו התבלבל אין לי טענות כנגד אף אחד) ולפי מה שאלעד\שלומי כתב לא קל בכלל להיות מנהל קארס פורום - וכמו שהוא הוסיף הוא בחיים לא שלח פרטים של משתמש מהפורום, איך הנושא עם טריידמוביל נסגר אני לא יודע, מקווה מאוד שאני טועה בכל מה שזכור לי משם - ואשמח אם מישהו יסגור בשבילי את הפינה הזאת.

פורסם

גם אני לא זוכר/מכיר בדיוק את פרטי המקרה, אבל הפניה למסירת מידע אישי לא הגיעה מהנהלת הפורום.

כבר מהתגובה הראשונה נציגת טרייד מוביל כתבה משהו בסגנון "שלח לי את הפרטים שלך בה"פ ונשמח לטפל בנושא".

היות והדיון נסוב סביב שיטת עבודה לקויה ולא רק מקרה ספציפי של פותח השרשור, הוא דרש שיגיבו בפרהסיה ולא בה"פ.

בגדול, הם ניסו להשתיק את המקרה ולהציג את זה כאילו "טעויות קורות ואנחנו בודקים את זה". בפועל ברור היה שזאת

טקטיקה שיווקית מסריחה והם סירבו להודות בכך מעל דפי הפורום. השרשורים נגנזו עם או בלי קשר להיותם ספונסרים,

אבל למיטב זכרוני גם ד"ר סובארו נסחף קצת עם היוזמה החברתית והמשיך להפעיל לחץ גם אחרי שהמסר כבר עבר.

אולי המנהלים שהיו מעורבים בעניין יכולים להשלים את הפאזל.

פורסם
על זה בדיוק אני מדבר!

ההודעה שלי מריחה רע? אז אלה הפרטים שאני זוכר ואולי אתה תוכל לפרט:

נפתח שרשור תלונה לגבי טרייד מוביל (בחיי שאני לא זוכר מה הלך שם) - הדבר היחידי שאני זוכר זה שפותח השרשור בא בטענות שהשרשור המקורי שהוא פתח - נמחק כלא היה (למה?).

כמו שאמרתי, דברים ספציפיים אני לא זוכר, הדבר היחידי שאני זוכר - והרבה חברי פורום התעצבנו עקב כך - זה פניה של אחד ממנהלי הפורום לפותח השרשור שימסור את הפרטים המזהים שלו.

חיפוש בפורום הכללי ל"טריידמוביל" מביא אותך בדיוק לשירשור ההוא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=344035&highlight=%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%99%D7%93%D7%9E%D7%95%D7%91%D7%99%D7%9C

שום דבר לא נמחק בזדון. שלומי כתב שהיתה תקלת DB והוא שיחזר את הכל בסופו של דבר. כמו שאתה רואה, השירשור עדיין קיים.

באחת ההודעות רשום שהנציגה של טריידמוביל אכן ביקשה את הפרטים של המשתמש לצורך בדיקת המקרה (לפחות הם הראו נכונות לבדוק ולטפל בנושא).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

{אין באמור מטה משום הבעת ידע כלשהו במשפטים או ידע בכלל}

תראה, אם אתה כותב בפורום שהלכת למסעדה X, והשירות היה ככה, והאוכל היה ככה, במידה ובאמת ירצו לתבוע אותך - הקייס לא יחזיק, כי תעמוד לך הגנת "אמת דיברתי", שהרי באמת הלכת והיה אוכל רע ושירות על הפנים.

מצד שני, אם תכתוב שנראה לך שהשף או הבעלים משתינים בקערות מרק, פה תמצא את עצמך בבעיה

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.

• תוכן חדש...