Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גז למזגן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8021 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, עכשיו מתחיל הקיץ והשמש לא מרחמת עלינו אז החלטתי למלא גז במזגן,

הרכב הוא גולף 1800 שנת 94 .

עשיתי בדיקת מחירים קצרה ונדהמתי :shock: מההבדלים ביו המוסכים, לדוגמה

מוסך א' ביקש 150 ש"ח ,ומוסך ב'(צמפיון) ביקש 350 ש"ח ,

והשאלות הם:

א. איך אני יודע אם יש גז במזגן(אני יודע שצריך להפעיל ולראות אם הוא מקרר, אבל אם אין גז אז אני מסתכן בשריפת המדחס - האם יש דרך אחרת לבדוק?)

ב. מהם הפעולות שצריך בעל מקצוע לעשות(אני רוצה לבדוק שאף אחד לא עובד עליי)?

ג. מדוע יש הבדל אסטרונומי בין מוסך מורשה למוסך אחר(האם בצמפיון עושים דברים שלא עושים במוסכים אחרים, או שהם משתמשים בחומרים איכותיים יותר (גז,שמן))

ולסיום מהו המחיר השפוי שאני אמור לשלם על עבודה כזו(כולל בדיקת דליפות)?

פורסם
אז ככה, עכשיו מתחיל הקיץ והשמש לא מרחמת עלינו אז החלטתי למלא גז במזגן,

הרכב הוא גולף 1800 שנת 94 .

עשיתי בדיקת מחירים קצרה ונדהמתי :shock: מההבדלים ביו המוסכים, לדוגמה

מוסך א' ביקש 150 ש"ח ,ומוסך ב'(צמפיון) ביקש 350 ש"ח ,

והשאלות הם:

א. איך אני יודע אם יש גז במזגן(אני יודע שצריך להפעיל ולראות אם הוא מקרר, אבל אם אין גז אז אני מסתכן בשריפת המדחס - האם יש דרך אחרת לבדוק?)

ב. מהם הפעולות שצריך בעל מקצוע לעשות(אני רוצה לבדוק שאף אחד לא עובד עליי)?

ג. מדוע יש הבדל אסטרונומי בין מוסך מורשה למוסך אחר(האם בצמפיון עושים דברים שלא עושים במוסכים אחרים, או שהם משתמשים בחומרים איכותיים יותר (גז,שמן))

ולסיום מהו המחיר השפוי שאני אמור לשלם על עבודה כזו(כולל בדיקת דליפות)?

א. תפעיל ותבדוק, ברגע שאין גז - המדחס לא נכנס לפעולה

ב. וואקום, מילוי גז

ג. בגלל שמדובר במוסך מורשה והוא חייב לעמוד בסטדרטים מסויימים, לעומת עצמאיים שחייבים לעמוד רק בתקנים (כגון ISO 9002) של מכון התקנים. אין הבדל בחומרים

בדיקת דליפות בנפרד - בסביבות ה110, ביחד עם מילוי זה בערך 150 - 170 ש"ח

הרמן.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

אני גם טיפלתי במזגן בתקופה האחרונה, לפי איך שיצא לי מבירור העניין:

אם באמצע הקיץ התנדף לך הגז, מסתבר שיש דליפה, אבל אם לא השתמשת בו תקופה ארוכה, מסתבר שהסיבה שאין גז בגלל שהוא התייבש מאי שימוש.

עכשיו אם יש דליפה הדרך הכי טובה לבדוק ע"י מכשיר שמראה היכן הדליפה, מצאתי בב"ב מוסך שעושה את זה בעד 100 ש"ח, ואח"כ צריך לתקן את הדליפה וכו'.

אם אין דליפה מספיק רק למלאות גז, לא צריך ואקום וזה עולה ברוב המקומות באיזור ה100 ש"ח.

לייתר ביטחון אפשר לעשות גם ואקום שמגלה אם יש נזילה רצינית, אבל זה מייקר את המחיר גם בגלל הואקום עצמו, וגם בגלל שצריך להוסיף שמן.

בהצלחה.

פורסם
אני גם טיפלתי במזגן בתקופה האחרונה, לפי איך שיצא לי מבירור העניין:

אם באמצע הקיץ התנדף לך הגז, מסתבר שיש דליפה, אבל אם לא השתמשת בו תקופה ארוכה, מסתבר שהסיבה שאין גז בגלל שהוא התייבש מאי שימוש.

עכשיו אם יש דליפה הדרך הכי טובה לבדוק ע"י מכשיר שמראה היכן הדליפה, מצאתי בב"ב מוסך שעושה את זה בעד 100 ש"ח, ואח"כ צריך לתקן את הדליפה וכו'.

אם אין דליפה מספיק רק למלאות גז, לא צריך ואקום וזה עולה ברוב המקומות באיזור ה100 ש"ח.

לייתר ביטחון אפשר לעשות גם ואקום שמגלה אם יש נזילה רצינית, אבל זה מייקר את המחיר גם בגלל הואקום עצמו, וגם בגלל שצריך להוסיף שמן.

בהצלחה.

ואם יש דליפה של גז? לא הגיוני שתהיה גם דליפה של שמן?

ואז ברור שצריך לעשות גם ואקום גז וגם להוסיף את השמן שחסר.

פורסם

האם יש כמות מסויימת של גז שצריך למלא - כלומר כמות שמשתנה מרכב לרכב , כי לפי מה ששמעתי אם ממלאים יותר מידיי או פחות מידיי נוצרות בעיות כמו מדחס שמפסיק לעבוד כל כמה דקות וכ"ו?

פורסם
האם יש כמות מסויימת של גז שצריך למלא - כלומר כמות שמשתנה מרכב לרכב , כי לפי מה ששמעתי אם ממלאים יותר מידיי או פחות מידיי נוצרות בעיות כמו מדחס שמפסיק לעבוד כל כמה דקות וכ"ו?

בוודאי שישנה כמות מסויימת של קרר(גז) שיש למלא, וגם ה"שמועה" על עודף/חוסר בו נכונה לגבי פעולת המדחס.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

אוליי אני אחדד את השאלה...

האם יש מידה מסויימת שמומלצת ע"י היצרן ,כמו למשל הלוח שנמצא בתחנות הדלק שמראה כמה אוויר צריך למלא בצמיגים, (אם כן אז איפה אני יכול למצא אחד כזה שיראה לי כמה גז אני צריך למלא אצלי), או שפשוט מחברים את הגז והשמן לרכב וממלאים עד שמגיעים לרוויה?

פורסם
אוליי אני אחדד את השאלה...

האם יש מידה מסויימת שמומלצת ע"י היצרן ,כמו למשל הלוח שנמצא בתחנות הדלק שמראה כמה אוויר צריך למלא בצמיגים, (אם כן אז איפה אני יכול למצא אחד כזה שיראה לי כמה גז אני צריך למלא אצלי), או שפשוט מחברים את הגז והשמן לרכב וממלאים עד שמגיעים לרוויה?

המכונה אשר מבצעת את פעולת הואקום מתרגמת זאת לכמות הקרר אותה היא אמורה למלא.

אין לוח מילוי נפחי לקרר לפי סוג הרכב.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

כמות קרר (גז) פרוש הדבר לפי משקל הקרר, כי בשנויי טמפ' הקרר בתוך מע' המזגן ישנה את לחצו ורק המשקל שלו נשאר תמיד קבוע בכל טמפ' שהיא.

לכן מכונת המיחזור לקרר בודקת את משקלו.

כאשר מע' המזגן היתה זמן רב ללא קרר שדלף, במקומו חדר אויר רגיל שהנו עם לחות ורטיבות ועקב כך יש לבצע פעולת ואקום הגורמת לשאיבת הלחות והרטיבות מתוך מע' המזגן.

לחות ורטיבות, במע' המזגן, גורמים לאיכות קרר (גז) ירודה, לתפוקת קרור נמוכה ולנזקים לחלקי המע' כמייבש, שסתום התפשטות ושסתומי המדחס וחלקיו.

לכן יש לבצע פעולות מקצועיות ולא רק למלא קרר (גז) סתם לפי חוש ומגע כף יד.

בברכה - רפי לין :idea:

פורסם

תרשו לי להדחף לשרשור ולשאול שאלה שקשורה לעניין.

ברכב של אמא שלי (דייהטסו שרייד) המזגן לא עבד הרבה זמן (חורף), ועכשיו לפי מה שהיא אומרת, כשהיא מפעילה אותו, נוצרת רטיבות בתוך האוטו (בקיר האש). לפי מה שנראה לי זה פשוט הצינור שלו סתום וצריך לשחרר אותו בלחץ אויר, זה נכון? או שמה הבעייה מורכבת יותר?

תודה.

IDO.G

"חייך, הכל לרעה"!!! :-P

• תוכן חדש...