Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5334 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה החליפו רצועה של אלטרנטור ולאחר שבקעו ממנה רעשים הלכתי למוסך לצורך מתיחת הרצועה.

אני נוסע הרבה בפקקים, מה שגורם למאוורר הרדיאטור לעבוד, ושמתי לב שברגע שאני מתחיל ללחוץ על דוושת הגז, המאוורר מסתובב מהר יותר וגם האורות בפנים ובחוץ מאירים חזק יותר. בנסיעה במהירות קבועה ובסרק זה מסתדר.

האם זה קשור למתיחת הרצועה? בלאי של האלטרנטור או אולי מגעים אופפים?

פורסם

צריך לבדוק את מתח המצבר כשהמנוע בסרק וכשמעלים את סיבוביו לכ 11300-1500 סל"ד, כשכל צרכני החשמל כבויים.

מתח הטעינה המירבי, צריך להיות עד 14.4 וולטים.

יתכן שמתח הטעינה גבוה מדי ואז זה אכן נובע מוסת מתח אלטרנטור פגום, כפי שכתב קודמי.

בברכה - רפי לין

פורסם

האלטרנטור במכוניתך הנו מתוצרת "מגנטי מרלי" של 65A.

לאחר הסרת כסוי הפלסטיק השחור באחוריו ניתן לראות את וסת המתח שמחובר אל הגוף האחורי של האלטרנטור וזה וסת עם 2 הפחמים ומתחבר אליו החוט האפור של נורת הביקורת.

כאן הוסת: http://www.asia.ru/images/target/photo/51605217/Voltage_Regulator.jpg

בברכה - רפי לין

Voltage_Regulator.jpg

פורסם

כנראה שבכל זאת אתה טועה (אל תיעלב).

1. פיאט אונו 1.4 עם הזרקת דלק ("בוש" חד נקודתית) הגיעו מקורית עם אלטרנטור "מגנטי מרלי" 65A וגלגלת (פולי) לרצועה 4PK

וגם בתמונה ששמת אני מזהה אותו.

2. בדגמי פיאט אונו עם מנוע 1.4 קרבורטור (עד שנת 1993) היה מותקן אותו אלטרנטור "מגנטי מרלי" אבל רק של 55A ועם גלגלת לרצועה רגילה.

3. בדגמים קודמים יותר של פיאט אונו עם מנוע 1.3 (עד שנת 1989) היה מותקן אלטרנטור "מגנטי מרלי" כזה אבל של 45A בלבד וגלגלת רצועה רגילה ובחלק מדגמים אלו אכן היה גם אלטרנטור "בוש".

וסת מתח של אלטרנטור "מגנטי מרלי" אינו מתאים כלל לוסת מתח של בוש" שבתמונות כאן.

בברכה - רפי לין

auto-part-12-ib375-bosch-auto-voltage-regulator-059903803c-063903803.jpg

0001541805.jpg

פורסם

תודה על השקעתך רפי, אני שמח שזיהית את הדגם לפי התמונה.

בעלי מקצוע הציעו לי במחיר 350-500 ש"ח לתיקון או החלפה לאחר משופץ.

משיטוט בפורום הבנתי שניתן לרכוש וסת ב"גרינוולד" ברחוב יצחק שדה, ת"א.

איך אני יודע שהחלק איכותי?

מה הסדר לפירוק האלטרנטור?

פורסם

וסת מתח איכותי הוא המקורי מתוצרת "מגנטי מרלי" והוא בודאי יקר במחירו לעומת התחליפיים שרובם מסין ואיכותם ירודה.

לפרוק האלטרנטור מהרכב פעל כך:

1. נתק כבל מינוס מהמצבר.

2. ע"י מפתח 10 מ"מ הסר את האום של חוטי הזרם הראשי אל האלטרנטור והסר את החוטים

3. במשיכה הוצא את החוט הדק האפור של נורת הבקורת.

4. ע"י מפתח 17 מ"מ פרק את הבורג העליון של האלטרנטור.

5. ע"י אותו מפתח 17 מ"מ שחרר את האום של הבורג התחתון של האלטרנטור הנמצא בחלקו האחורי.

6. כעת ניתן להזיז האלטרנטור כך שהרצועה תהיה חופשיה ולהסירה.

7. השלם את הסרת האום התחתון והוצא את הבורג הארוך התחתון מתוך האלטרנטור (זה הבורג שמחבר האלטרנטור למנוע).

8. הזז האלטרנטור, ימנה ושמאלה כדי לשחררות מהמנוע והוצא האלטרנטור מהרכב.

למרות כל ההסבר הזה, לדעתי עדיף ךעשות הכל אצל בעל מקצוע שגם יכול לבצע בדיקות ומדידות מתח וזרם הטעינה, לפני התיקון ואחריו.

בברכה - רפי לין

פורסם

הסבר מעולה רפי, חסכת לי את הנסיונות למצוא את גודל האומים. אני מנתק את המינוס ואת הפלוס אפשר להשאיר מחובר?

היום הייתי אצל חשמלאי וגילינו שהמתח קופץ מדיי פעם ל-15V. בנוסף קניתי את הוסת החלופי והתכנון הוא לטפל בזה מחר.

פורסם

מספיק לנתק רק את כבל המינוס מהמצבר ואני משער שאין במכוניתך רדיו עם קוד ואם יש אזעקה, אז אולי לאחר חיבור המצבר מחדש

לאחר התיקון תצטרך לנטרלה ולהפעילה מחדש (ע"י מפתח שלה).

בהצלחה ובברכה - רפי לין

פורסם

העסק הסתבך אחרי שפירקתי את האלטרנטור ממקומו לא הספקתי למצוא איך להוציא אותו החוצה. מאיפה הוא אמור לצאת מלמעלה או מלמטה? צריך לפרק משהו או לפרק גלגל או מכלול שמפריע לו לצאת?

פורסם

פעם אחרונה שפירקתי מפיאט אונו אלטרנטור כזה זה היה לפני יותר מ 9 שנים כך שכבר איני זוכר במדויק, אבל למיטב זכרוני הייתי מוציאו מלמעלה.

שחרר קצת את בורג מוט המותחן העליון של האלטרנטור והרם המוט למעלה וכך יתפנה לך מקום להוצאת האלטרנטור מלמעלה.

בברכה - רפי לין

פורסם

רפי, לא הצלחתי להלביש את הרצועה למקומה על כל הגלגלות זה כאילו היא מתוחה מדיי עכשיו אי אפשר לנסוע בכלל.

איך מחזירים אותה? תודה

פורסם

האמן לי שזה קשה להדריך זאת בקורספונדנציה (בכתב) אבל אנסה.

הכנס האלטרנטור בערך למקומו בלי להכניס ברגים כלל ואז הלבש את הרצועה עליו ועל יתר הגלגלות.

כעת כוון את חלקו התחתון למקום והכנס את הבורג התחתון הארוך וסגור את האום שלו ללא חיזוק.

כעת כוון למקום את מוט המתיחה העליון שגם מחזק האלטרנטור למעלה והכנס הבורג העליון למקומו, דרך המוט,

הברג את האום ואז מתחה הרצועה ע"י הזזת האלטרנטור לכוון מתיחה (הרחקתו מהמנוע) והחזק אותו שלא יזוז וחזק היטב את האום העליון.

לבסוף חזק את האום התחתון והרכב את חוטי האלטרנטור.

בהצלחה ובברכה - רפי לין

• תוכן חדש...