Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5355 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל עוד הרכב לא עבד בעומסים גבוהים אלא נסעת נסיעה רגילה אין טעם לחכות, פשוט לכבות.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
ואם הרכב שלי לא מגיע לטמפרטורת עבודה גם כשאני כבר מגיעה לעבודה? :lol:

זה הסימן שאת צריכה להתחיל ללכת ברגל ולעזוב את האוטו בחנייה... :lol: גם תעשי ספורט וגם תתרמי לסביבה נקייה קצת יותר.

פורסם
בארצות קרות מחובר האוטו בלילה ל-220V דרך שקע בטמבון הקדמי שמחמם את המים כל הלילה. אם אתה לא משתמש בזה כל לילה ואין לך זיל/וולגה 56, תניע וסע לשלום.

מעניין.

אתה יכול קצת יותר להרחיב? :lol:

אז בעצם בוא נגיד שהתרמוסטט פחות משחק "משחק" של פתוח וסגור? הוא כל הזמן פתוח ונותן למים החמים(90 מעלות?) שהתחממו כל הלילה לזנק לתוך המנוע ולחמם אותו כמה שיותר מהר?

פורסם

כמה ק"מ את עוברת בין הבית לעבודה?:roll:

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם
בספר הרכב של אופל אסטרה 2001 אני זוכר שרשום להתחיל נסיעה מיד אחרי ההתנעה.

כנ"ל בספר רכב של גולף 1.3 דור 2.

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם

זה בגלל שהמרחק קצר?

לא בריא,היה על זה נושא לא מזמן בפורום טכני.

אם מניעים את הרכב ונוסעים איתו עדיף שזה יהיה מעל 10 דקות כדי שהוא יגיע לטמפ' עבודה.

תקנו אותי אם אני טועה.

בכל מקרה,אני פותח סוויץ,מחכה שהנורות נכבות,מניע,מחכה 5-10 שניות ומתחיל נסיעה רגועה בסל"ד נמוך במשך 10 דקות,אחרי זה אני מרשה לעצמי להתפנק יותר על הדוושה...

פורסם
זה הסימן שאת צריכה להתחיל ללכת ברגל ולעזוב את האוטו בחנייה... :lol: גם תעשי ספורט וגם תתרמי לסביבה נקייה קצת יותר.

+1

לבדוק את התרמוסטט או לעבור להליכה/ג'וגינג/רכיבה באופניים/רולרים/סגוואי חשמלי.

ואוסיף לשרשור: ברוב הרכבים יש שעון טמפ' נוזל קרור בלבד (נתקלתי גם ברכבים חדשים שאין שעון חום כלל) שמן המנוע זקוק לזמן ארוך יותר מנוזל הקרור על מנת להתחמם, אז מי שאוהב לתת בגז וחרד מבלאי מואץ, שיקח עוד כמה דקות בבוקר אחרי ההגעה לטמפ' העבודה לפי השעון.

פורסם

לא יקרה. :)

וגם אוטובוס לא בא בחשבון, צריך לקחת 2 ועוד גם ללכת ברגל ולעבור את כל הפועלים הלא כל כך סימפטיים של האיזור תעשייה :roll:

כמה ק"מ את עוברת בין הבית לעבודה?:roll:

אני חושבת שזה 8 ק"מ

ממערב ראשון לאיזור תעשיה חולון

גם כשאני נוסעת נסיעות ארוכות יותר של חצי שעה אפילו, לוקח לו לפחות רבע שעה להגיע לטמפרטורת עבודה כשהוא עוד בנסיעה !

ואני גם שמה סוויצ', מחכה שכל הנורות יתכבו, מחכה עוד שניה, מניעה, ומחכה דקה-שתיים לפני שאני מתחילה לנסוע

Peugeot 206 1.4 automatic '01

פורסם

8 ק"מ נשמע לי הרבה כדי להגיע לטמפ עבודה,אולי ב206 זה בסדר:-)

אצלי זאת גם נסיעה של בערך 8 ק"מ לעבודה אבל אחרי כ2 ק"מ המנוע כבר מגיע ל-80-90 מעלות.

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

כל רכב לגופו. יש רכבים שבהם תוך 2-3 דקות המנוע מגיע לטמפ' עבודה. כל עוד בנסיעה בכביש מהיר/מישור המנוע משמר טמפ' עבודה ולא נופל מזה, אין סיבה לחשוש שמדובר בטרמוסטט תקוע או תקוע באופן חלקי על מצב פתוח.

פורסם

אז זהו שהטמפרטורת עבודה בעיקרון לפי מה שכתוב זה 90 והוא תמיד על 80 זה א'

ב' כשהחלפתי משאבת מים והיינו צריכים שהוא יגיע לטמפ' עבודה, חיכינו חצי שעה בסרק כמובן עד שהוא הועיל בטובות לעלות ל80.

ג' רוב הנסיעות שלי לעבודה הן בלי פקקים למעט פעמיים, בבוקר שגם אז רק כשאני מגיעה לעבודה המחוג טיפה עולה לכיון ה80 מעלות[אותו דבר כשאני חוזרת בפקקים בצהריים]

Peugeot 206 1.4 automatic '01

פורסם
זה בגלל שהמרחק קצר? לא בריא,היה על זה נושא לא מזמן בפורום טכני. תקנו אותי אם אני טועה. בכל מקרה, אני פותח סוויץ, מחכה שהנורות נכבות,מניע, מחכה 5-10 שניות ומתחיל נסיעה רגועה בסל"ד נמוך במשך 10 דקות,אחרי זה אני מרשה לעצמי להתפנק יותר על הדוושה...

אתה לא טועה. לדעתי, כל מקום בטווח הליכה של רבע שעה - עדיף לא לנסוע. חוסך דלק, בלאי, התנוונות של הנהג וגם חשיפה מיותרת לסיכונים. שווה! מה שכן, למיטב הבנתי מחכים לפחות 15 שניות לפני שנוגעים בגז כדי לתת לשמן להגיע לכל הפינות וכדי לתת לסל"ד להתייצב ויש מכוניות שצריך גם יותר (20 ואפילו 30 שניות). אני אישית מנצל את הזמן הזה כדי לקיים הרגל טוב שלימדו אותי: בדיקת הבלמים לפני כל נסיעה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
מעניין.

אתה יכול קצת יותר להרחיב? :lol:

אז בעצם בוא נגיד שהתרמוסטט פחות משחק "משחק" של פתוח וסגור? הוא כל הזמן פתוח ונותן למים החמים(90 מעלות?) שהתחממו כל הלילה לזנק לתוך המנוע ולחמם אותו כמה שיותר מהר?

להרחיב מה ? תסתכל על הוולוואים וכל השאר בשבדיה,נורבגיה,פינלנד. לכולם יש את השקע מקדימה.

לא התעמקתי באיזה טמפ' שומר את המים . מניח שקצת מעל הקיפאון של נוזל הקירור מספיק טוב.

פורסם
מה לגבי כיבוי המנוע?

האם לאחר נסיעה (שאורכת כשעה-שעה וחצי) יש צורך להמתין לפני כיבוי?

לא.

אז זהו שהטמפרטורת עבודה בעיקרון לפי מה שכתוב זה 90 והוא תמיד על 80 זה א'

ב' כשהחלפתי משאבת מים והיינו צריכים שהוא יגיע לטמפ' עבודה, חיכינו חצי שעה בסרק כמובן עד שהוא הועיל בטובות לעלות ל80.

ג' רוב הנסיעות שלי לעבודה הן בלי פקקים למעט פעמיים, בבוקר שגם אז רק כשאני מגיעה לעבודה המחוג טיפה עולה לכיון ה80 מעלות[אותו דבר כשאני חוזרת בפקקים בצהריים]

יתכן שיש אצלך בעיה בתרמוסטט.

דני

• תוכן חדש...