Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5190 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב

ברשותי מאזדה לאנטיס 323 GLX היום עשיתי לה כמה תיקונים במוסך מורשה. בבדיקה הכללית מצאו שיש תקלה במיסב השמאלי הקידמי יש נזילת שמן מנורת כרית אוויר דולקת (חיישן) משולש קדמי ימני וירידת טורים בזמן עמידה בדרייב זה בערך מה שאני כיוונתי אותם.

הם בדקו הכל זרקו בלי לחשוב 3500 שקל ! אז לא הסכמתי התחלנו להוריד כל מה שלא משמעותי בסוף הגענו ל 1500 שקל עבור -

מיסב שמאלי קידמי החלפת אטם ראש + אטם קרטר שמן + מחזירי שמן + גומיה לפילטר שמן + ניקוי חיישן אוויר (בגלל הירידת טורים). כמובן כולל מע"מ ועבודה וכל החירטוטים למיניהם.

מה שהכעיס אותי זה שראיתי כל מה שהבחור עשה בתיקון והוא החליף אטם ראש הוציא את הקרטר ניקה את הסיליקון שם חדש והחזיר + שם 2 גומיות לתושבת גיר ניקה הכל והניע את האוטו ושוב נזל שמן בדיוק כמו בהתחלה, ואז הוא שם את הגומיה לפילטר שמן והנזילה הפסיקה ! שאלתי אותו למה אמרו לי כל האטמים אם רק זה נוזל.. הוא אמר שבכולם הייתה נזילה.. לאחר מכן החליף מיסב וניקה עם ספריי מגעים את החיישן אוויר של הפילטר. יצאתי משם עדיין הרעידות ברכב אותו דבר במצב עמידה בדרייב נזילה בינתיים אין והמיסב שקט. בכל זאת אני בהרגשה שיכולתי לצאת פחות פראייר מה אתם אומרים ?

במדינת ישראל אחד עוזר לשני... לדפוק ת'שלישי ! :wink:

פורסם

מן הסתם לא הגיוני שהחלפת מייסב גלגל, החלפת אטם ראש, החלפת אטם קרטר ועוד אטמים, החלפת שתי תושבות וניקוי מד כמות אוויר יעלו רק 1500 שקל במוסך מורשה יבואן.

אם יש לך חשבונית מהתיקון, תרשום מה בדיוק הוחלף.

פורסם

להלן הפירוט לפי החשבונית:

עבודות

מיסב גלגל קידמי פ\ה ימ' - 207 ש"ח

פ\ה אגן שמן מנוע + אטם שמ' ימ ניקוי - 276 ש"ח

עבודות חוץ

מיסב גלגל קד' - 250 ש"ח

חלפים

אטם מכסה שסתו' 1.6 LN99 - מחיר - 173 ש"ח

אטם - 30

אטם אגן שמן - 156

אטם אגן שמן - 156

סיליקון שפורפרת לאגן שמן - 141 (יענו חצי מיכל. מיכל מלא עולה 283 ש"ח)

סה"כ חלפים 657 ש"ח

הנחה 32.90 ש"ח

סה"כ - 624

סה"כ לעבודה 434 ש"ח

סה"כ לעבודת חוץ 250 ש"ח

סה"כ חלפים 624 ש"ח

סה"כ - 1309.40

מע"מ 16.00 %

לתשלום: 1519 ש"ח

פורסם

בעברית פשוטה החליפו לך מיסב גלגל, אטם מכסה שסטומים, ואטם לקרטר.

רק דבר אחד לא הבנתי אם התבצע האיטום של הקרטר ע"י אטם למה השתמשו בחצי בקבוק סיליקון???

פורסם

האטם של אגם השמן ברכב הזו עשוי למעשה מ 2 חלקים (2 חצאים) של רצועות פלדה עבה, על הרצועות פלדה האלו מורחים סיליקון משני צידיו בכמות נדיבה, כך זה המקורי.

וצריך להתשמש בסיליקון איכותי מאוד לא סתם סיליקון פשוט.

הייתה רק הגזמה במחיר של הסיליקון ובכמות שרשמו שהשתמשו.

פורסם

הסיליקון סבבה לא מפריע לי אבל המחיר הכללי נראה לי קצת הזוי כולה גומיות עלובות ועבודה של כמה שעות

פורסם

עלות החלפים סבירה, העבודה ששילמת עליה יקרה.

יש לי ניסיון רב על לאנטיסים, יש אטם מכסה שסתומים חליפי שעולה 50-70ש"ח, תרכיב אותו ותגלה שאחרי כמה דקות יהיו לך נזילות ואין שום ברירה אלא להתקין מקורי.

לפי המחיר של ה"אטם" שרשום אני משער שמדובר בגומיית O של המפלג, תתקין חליפית ותגלה שהיא תתייבש מהר ולא תחזיק כמו מקורי שעולה 30ש"ח.

הרכב הזה לא סובל חלקים לא מקוריים, אני מחזיק בלאנטיס סביבות ה10 שנים ואני יודע מה שאני אומר לך.

שקול להבא לרכוש את רק חלקים במוסך המורשה(אפשר רק לרכוש את החלקים) ולפנות למוסך אחר שיתקין לך אותם רק במחיר של עבודה+מע"מ, המחירים של המורשה בעבודות יקר וזה ידוע ולא רק במאזדה.

פורסם

יקיר שים לב שניקו את החישן עם ספרי מגעים ולא עם ספרי קרבורטור ספרי מגעים משאיר שכבה שומנית שעלולה גם לשבש

לפעמים את הקריאה שלו.

מעבר לזה למה לא ניקו מצערת ועשו בדיקת חיישנים?

פורסם

המחיר סביר. העבודה של הקרטר בלנטיס היא יחסית גדולה.. אין אטם לקרטר זה שתי הגומיות +הסיליקון.. ככה זה בא במקור! איפה נמצא המוסך הזה?

עריכה: לגבי הרעידות בעמידה על דרייב נשמע כמו תושבת מנוע.

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם
יקיר שים לב שניקו את החישן עם ספרי מגעים ולא עם ספרי קרבורטור ספרי מגעים משאיר שכבה שומנית שעלולה גם לשבש

לפעמים את הקריאה שלו.

מעבר לזה למה לא ניקו מצערת ועשו בדיקת חיישנים?

ניקוי מצערת ובדיקת מחשב - 250 ש"ח אז וויתרתי על זה יש דברים שאפשר לעשות בבית.

בקשר לתושבת בדקתי אותה באותו תיקון במורשה ואמרו שהיא חדשה ומקורית שהורכבה לפני כשנה זה גם כתוב בספר טיפולים זה לא תושבת מנוע.

ממה שאני ראיתי יש צינור קרוע שחור שמתחבר למצערת וממנה לאיזור ליד המיכל נוזל בלמים על הקיר אש בינתיים סתמתי אותו עד שאחליף אותו אבל זה לא נראה שמשם הבעיה צריך לעשות ניקוי מנוע צעדים להחליף את הצינור ולראות.

פורסם
אם לא תיקנת את כל מה שהמליצו לך לתקן, למה אתה מתלונן כי לא נפתרו הבעיות?

אם אני אתקן את כל מה שהמליצו לי אני אצטרך בשביל זה מוסך, 4 פועלים, ליפט, חלפים בשווי 30 אלף שקל ושבוע עבודה.. :-D

כל המטרה פה זה לאתר את הבעיה הזו שגורמת סבל לכ"כ הרבה אנשים ולנסות להביא פיתרון מסויים לפחות לחלק מהאנשים וגם לעצמי. והכי חשוב מהכל זה להימנע מלהגיע למוסך ולשלם ים של כסף בשביל ליסוע בנוח.. :?

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

לאחר לא מעט זמן כמה עידכונים שאולי יעניינו מישהו.

לאחר הטיפול כחודש לערך, חזר הרעש במיסב חזרתי למוסך במסגרת האחריות ומצאו שזה הנאבה סדוקה וכל מיסב שאני אחליף ידפק תוך חודש. החלפתי 600 שקל וביטלו את העבודה כי צעקתי קצת שלא גילו את זה בתיקון הקודם.

בעיית הרעידות הידועה לא נפתרה אחרי כל הנסיונות האפשריים החלפתי צינורות ניקיתי מנוע צעדים חיישן מאף וכל השאר,

כלום לא עזר מה גם שכל מי שאני מכיר שיש לו מאזדה (חלק מהם בדקתי בעצמי) יש לו את אותה הבעיה. נראה שלא ניתן לפתור את זה אלא להשלים עם זה שהרכב פשוט מתיישן ואין מה לעשות. מה שכן שמתי לב למשהו קטן בזמן שהוונטה לא עובדת הרעידות נחלשות, ניסיתי ללחוץ על כל החלונות חשמל בו זמנית והרעידות התחזקו.. יכול להיות שיש משהו עם החשמל אבל אני לא מבין בזה ולא יודע להתעסק עם זה ולהשקיע עוד כסף.. ממש לא. זהו בינתיים

• תוכן חדש...