Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

חברת הביטוח שלי טוענת שאינני יכול להוציא אישור היעדר תביעות בשנים האחרונות למרות שלא הייתי בתאונה מעולם.

הסיבה היא שנהג אחר ברכב שאני מבוטח עליו כן עשה תאונה והייתה תביעה.

האם הדבר יתכן? מה ניתן לעשות במצב כזה?

פורסם
הפוליסה מבטחת את בעל הפוליסה ו/או כל נהג אחר (לפי התנאים המוסכמים בפוליסה) ולכן אם הוגשה תביעה, זה לא משנה מי היה הנהג בפועל.

אז באמת כך הם פועלים?

איך זה הגיוני? למה עליי לשלם בגלל נהג אחר שעשה תאונה ללא קשר אליי?

פורסם

אתה מתבקש מחברת הביטוח אישור "היעדר תביעות".

אתה בעצמך אמרת שתבעת את הביטוח (לא בבית דין, אלא תבעת מהביטוח את התשלומים עבור הרכב.).

גם אם מישהו אחר היה עושה תאונה עם הרכב שלך ובורח (תאונת צד ג', פגע וברח), כך שלא היה לך את מי לתבוע ועקב כך תבעת את הביטוח שלך, אתה עדיין תשלם תוספת לפרמיה.

פורסם
אתה מתבקש מחברת הביטוח אישור "היעדר תביעות".

אתה בעצמך אמרת שתבעת את הביטוח (לא בבית דין, אלא תבעת מהביטוח את התשלומים עבור הרכב.).

גם אם מישהו אחר היה עושה תאונה עם הרכב שלך ובורח (תאונת צד ג', פגע וברח), כך שלא היה לך את מי לתבוע ועקב כך תבעת את הביטוח שלך, אתה עדיין תשלם תוספת לפרמיה.

אני אחדד:

על הרכב רשומים 2 נהגים. אני וX.

X עשה תאונה, X תבע כסף.

אני מעולם לא הייתי בתאונה ומעולם לא תבעתי.

האם הגיוני שאני לא יכול להפיק אישור היעדר תביעות?

פורסם

לא משנה אם זה X או Y או שניהם יחד תבעו.

ברגע שחברת הביטוח נדרשה לשלם על פוליסה מסוימת, היא לא יכולה להוציא אישור העדר תביעות, כי הרי היא נתבעה.

פורסם
לא משנה אם זה X או Y או שניהם יחד תבעו.

ברגע שחברת הביטוח נדרשה לשלם על פוליסה מסוימת, היא לא יכולה להוציא אישור העדר תביעות, כי הרי היא נתבעה.

הדבר ההגיוני לעשות כאן הוא לא להוציא העדר תביעות לזה שהיה מעורב בתאונה, אבל כן לתת העדר לזה שלא היה מעורב.

הרי המטרה של העדר תביעות היא להעיד על אופי הנהיגה של אותו נהג. אם יחד איתי ברכב נוהגים 20 נהגים אחרים והם ממש לא זהירים, אין שום סיבה שאני אסבול מזה.

פורסם

אמנם כבר קיבלת תשובה אך אנסה להסביר זאת שוב, מנקודת הראות של חברת הביטוח:

לרכב A יש פוליסת ביטוח אשר מכסה את הנהגים x ו- y.

חברת הביטוח שילמה לבעלי הפוליסה (אותם x ו- y) עבור נזקי תאונה שנגרמה לרכב.

הרי הרכב שייך לשניהם, ושניהם נהנו מכך שהחברה נשאה בעלות תיקון רכבם.

עכשיו מבקש y כי חברת הביטוח תתן לו הנחה של העדר תביעות.

חברת הביטוח אינה עושה אבחנה בין בעלי הפוליסה. אישור העדר תביעות הוא לא "תעודת יושר".

מוסר השכל: y צריך לבחור את השותפים שלו לרכב בקפידה.

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם

חברת ביטוח עושה פוליסה בדרך כלל לפי נהג עיקרי ברכב, את העבר הביטוחי הנקי מרוויח כל נהג הרשום בפוליסה. בעקבות העבר הביטוחי הנקי הוא גם זוכה להנחה מסויימת משום שלא היו תאונות בשלושת השנים האחרונות ,

קרה דבר ומישהו מהנהגים המורשים ברכב המבוטח עשה תאונה , הרי שיש רק פוליסה אחת לכל הנהגים הרשומים והיא נתבעה, זה לא משנה אם זה אתה נהגת , אחיך נהג , או הדוד מעפולה נהג. גם אם הפוליסה שלך הינה לכל נהג מגיל מסויים - דהיינו כל אחד מהרחוב יכול לנהוג לך ברכב והוא עשה תאונה ברכבך, האחריות הינה על הפוליסה שלך.

אז אם אדם עשה פוליסה משותפת עם אדם נוסף על מנת "להרוויח" את ההנחה של ההעדר תביעות , הוא צריך לדעת גם לקבל את החלק הרע בכך, שאם אותו אדם עושה תאונה ברכב, אותה הנחה גם נעלמת.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

• תוכן חדש...