Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומי, בהודעה שלי לא התייחסתי פרטני למישהו, אלא להלך השרשור עצמו.

קובי, זה שאתה חולה ב"שידרוגיטיס" זה נחמד מאוד.

אבל כל עוד אתה לא הולך לשדרג את מערכת החשמל קרי אלטרנטור+מצבר ג'ל ודומיו+חיזוק שלושת הגדולים וכל עוד אתה לא הולך לשים ברכב סאבים של 2KW, אתה ממש לא צריך יותר מ4G גם בהגזמה.

ביום שתגיע לצריכה של 120A באופן יומיומי, תודיע לי.

מה שאתה מדבר עליו זה כמו לבנות בית פרטי, עם יסודות של גורד שחקים, כי "אולי" פעם בעתיד תרצה לבנות שם את אקירוב הבא..:roll:.

דיוויד, כמו שכתבתי לו, זה לא עניין של תשתית נכונה, גם אם הוא הולך להחליף את הסאב מתישהו, זה לא אומר שהוא צריך שם 0G, זה אוברקיל מטורף לכל דבר, וללא מערכת חשמל זה מיותר לחלוטין.

4G איכותי יכול להעביר 120A דיילי.

יותר מזה?

under construction..

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מסכים במאה אחוז עם גריני,כל עוד לא משדרגים מערכת חשמל ולא משתמשים בסאבים מטורפים 4 גייג' יספיק,אפילו תריץ את הסאן דאון ב 4 אוהם.

HU: CLARION 785 BI-AMP AMP:SUNDOWN SAX100.4C\SAE1200D COMP:HYBRID CLARUS 6C\ HYBRID L1PRO SUB: AA HAVOC 15

פורסם

קובי, כבל רתכת 25 ממ"ר זה שווה ערך ל4 גייג'.

אני משתמש באחד כזה למפצל ומשם מגבר אחד מקבל 8 ואחד את אותו 25 ממ"ר.

תענוג.

עשיתי גם את 3 הגדולים עם אותו כבל. לא נפילות מתח ולא הבהובים. אומנם אין לי מונו של 1.5KW אבל גם 600W בערך, על אלטרנטור של 80A זה לא מעט. ואלה 550-600W אמיתיים.

יש כאלה עם מגברים סיניים שמוציאים בפועל אולי חצי מההספק שלי ויש להם הבהובי אורות ושטויות.

למה? 3 הגדולים.

בהצלחה עם ההחלפה! :-D

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

אז מה אפשרי להישתמש בכבל רתכת כזה ולגמור עניין?,כמובן שאני על הדרך יעשה שלושת הגדולים שלא יהיו לי צרות ,נפילות מתח וכדומה..

למה כבל כזה עולה 20 שקל למטר? ,מה ההפרשים האלה..,אחרי זה היבואנים בוכים שהם לא מוכרים כלום..

301632_280854721936709_100000365490951_924706_23663884_n[1].jpg

פורסם

ההבדל הוא שבענף הכבלים המקצועיים אין "מותגים", אלא כל חברה והאיכות שלה והחומרים שלה והטכנולוגיות שלה.

אז בענף הזה אין לך מיתוג של 100 שקל לכבל, כי פה לא מחפשים מותגים ויופי או לא יודע מה.

אז פה כבל 0 גייג' (50 ממ"ר) יעלה 30 שקל למטר. וכבל 4 גייג' (25 ממ"ר) יעלה 20 שקל.

הכבלים האלה מעולים, יש להם יכולת העברת זרם גבוהה, וכבלים של חברות איכותיות יכולים להעביר אפילו יותר מכבל "ייעודי" לרכב. אומנם פחות גמישים אבל עדיין אין שום בעיה להשחיל כבל כזה גם בפינות הצפופות ביותר, הוא רגיל להימעך זה כבל רתכת אחרי הכל. :-)

אין מה לעשות הכל עניין של מיתוג וחירטוט על צרכנים כדי לעשות כסף.

יצרן אחד מומלץ: http://www.synergy-cables.com

בעבר היה להם מפעל בישראל, סגרו אותו לצערי. כבלים מאוד איכותיים.

אבל עדיין אפשר למצוא כבלים שלהם במלאי אצל חנויות שונות.

Volvo S40 T4 MT

פורסם

תודה רבה רבה לך:),אתה מכיר אולי חנויות שמוכרות כבלים כאלה?,אייס,הום סנטר, וחנויות דומות מוכרות כבלים כאלה?,כן גם המוכר בחנות אמר לי "תאמין לי שהמגבר שלך לא יוציא יותר זרם מרתכת,כבל כזה זה מעל ומעבר"

פורסם

יש הבדלים בין כבל רתכת לבין כבל ייעודי לתחום בכל זאת.

כבל הרתכות עשויות מגידים עבים יותר והכבל עצמו פחות גמיש והבידוד שלו גם שונה לחלוטין מהבידוד של כבל ייעודי.

יש יתרון מבחינת יכולת הובלת זרם כאשר כבל מורכב ממספר סיבים רב - עד כמה שזכור לי זה קשור לך שרוב המוליכות בכבל חשמלי היא בעיקר בשטח המעטפת שלו - שימוש במספר סיבים רב מגדיל את שטח המעטפת הזו בעצם ומאפשר לכבל בעובי X עם הרבה סיבים להעביר יותר זרם מאשר כבל נוסף בעובי X אבל עם מספר סיבים קטן יותר.

אני חושב שכתבו על זה כאן רבות, אם זאת אם יש לך יכולת לברר כמה אמפר יכול להעביר כבל רתכת בעובי שכזה למרחק של 5 מטר לערך - אתה תדע אם זה מספיק לך או לא.

כמובן - אני אשמח להסבר מעמיק יותר מיודעי דבר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

זה לא משנה מה הייעוד של הכבל, מכיוון שמדובר על כבל שמיועד להעביר אמפרז' הוא צריך להיות כזה ש..יכול להעביר אמפרז'.

כבלים יעודיים לרכב הם פשוט בעלי גמישות רבה יותר, וכמובן גם מס' רב מאוד של סיבים וכמובן בידוד בהתאם.

במידה ומוצאים כל כבל בעובי המתאים עם כמות סיבים גבוהה וגמישות סבירה להתקנה, אין בעיה להשתמש בו, גם אם הכבל יוכתר כ"ייעודי למכונות חשמליות לייצור פסטה" או ייעודי למכונות חיתוך של עץ".

מה שכן, אני שוב חוזר על מה שאמרתי, חשוב שהכבל יהיה מנחושת ולא מCCA שזה למעשה אלומיניום מצופה נחושת.

ובנוסף, חשוב נושא הגידים, לצורך התנגדות כבל נמוכה יותר.

וכמובן בידוד ראוי ולא מצ'וקמק.

under construction..

פורסם

יפה אמרת, ניר.

גם בתחום הזה יש זבל סיני ומוצר איכותי.

למשל, סינרג'י היא חברה מאוד איכותית שהיה לה מפעל בארץ ובזכות מכר שהוא גם בעל מסגריה, שהוא כל היום מרתך שם, אמר לי שזה הכבלים הכי טובים שיצא לו להשתמש בהם.

הם לא נקרעים בקלות, הבידוד עבה מספיק, אבל כמובן מומלץ שימוש גם בצינור שרשורי.

הכבלים באיכות גבוהה ועשויים מנחושת אמיתית. והם לא קלים בכלל. :wink:

Volvo S40 T4 MT

פורסם

ואני עד לכך.

קניתי 10 מטר של כבל רתכת 50ממ״ר וזה בהחלט כבד. בהשוואה לכבל 2 גייג׳ שהיה לי, יש לו (לפי העין לפחות) אותו כמו סיבים אם לא יותר.

בידוד כפול, שוקל טון,עשוי נחושת, יחסית גמיש ודיי זול. אם תקציב זה בעיה - כבל רתכת זה הפתרון הכי משתלם לדעתי.

דיוויד

פורסם

הבעייה שאני לא יודע איפה אפשר לקנות את החיווט הזה,אתם מכירים אולי חנויות שמוכרות את הכבל הזה?,אם אין במלאי כבל של סינרג'י,איזה כבל אחר מומלץ?,בעיקרון צריך לראות שיש הרבה גידים של נחושת,ציפויי עבה של בידוד,ולבדוק שזה לא רק ציפוי אלה כל הכבל נכושת,הבנתי נכון?

פורסם

בעיקרון הכבלים ה"מזויפים" הם אלומיניום צבוע, בד"כ זה אלומיניום.

אם אתה תחשוף קצת מהקצה של הכבל ותיקח סכין חדה ותנסה לקלף קצת מהסיבים ופתאום תראה שזה הופך לאפור אז זה אלומיניום צבוע.

אם לא... לא! :-D

אגב, כמו שדייויד אמר, אלומיניום קל יותר מנחושת בצורה משמעותית אז שים לב שהכבל צריך להיות כבד.

Volvo S40 T4 MT

פורסם

אין לי אלא לחזק את מה שנאמר מעלי.

למען האמת, נראה לי שבחנויות רגילות לא תמצא את מבוקשך. חפש חנויות רציניות שמתמחות בכלי עבודה (תוכל למצוא כאלה בכל איזור תעשיה) או חברות שמשווקות ציוד ריתוך (כמו פז-ארק,זיקה וכו').

רק תזכור לא לרוץ לקנות את הכבל הכי זול שאתה מוצא. כמו שאמרו מעלי - גם בתחום הזה לא חסר זבל סיני.

ודיוויד - 50 ממ"ר זה כבר כמעט 0 גייג' :-)

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

אני יודע.. זה מה שקורה כשאתה רוצה להריץ מגבר 3 קילו וואט עם שתי מצברי XS ברכב.. ועוד אני בונה על הרצה כפולה ;)

• תוכן חדש...