Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5361 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה התחילה שריקה חזקה, בזמן לחיצה על הבלמים.

מדובר על סוזוקי בלנו 98 אוטומט.

הבנתי שרפידות הבלם הקדמיות הגיעו לסוף חייהם אחרי 80 אלף קילומטר, כשפרקתי את המערכת ראיתי שרק רפידה אחת, החיצונית שמלית נישחקה, ושלושת האחרות במצב די טוב.

החלפתי לסט רפידות חדש, ובאותו זמן חיפסתי פגיע כל שהיא במערכת הבלם באותו צד אך הכול נירה תקין כולל הדיסק, הבוחנה, וכל מה שיכולתי לבדוק שם.

הדיסק והרפידות שהיו שם לא היו מקוריים, לא יודע של איזה יצרנים, בגלל שזה הוחלף לפני שהאוטו היה אצלי אבל לא היו בעיות כל שהן איתם עד אכשב.

בקיצור החלפתי לסט רפידות חדש ( המליצו לי על רפידות של SIMER ) ,וזה מה שסמתי.

700 / 1000 קלומטר הכול היה תקין, אכשב שוב התחילה שריקה מהבלמים בזמן לחיצה על הברקס ובנסיע לפעמים יש רעש חלש כאילו הרפידה נוגעת בדיסק טיפה, במיוחד שומעים את זה בזמן משיכה קלה של ההגה לאחד הצדדים אבל לא בזמן סיבוב.

שאלתי מספר בעלי מוסכים כולל במורשה על הבעיה ובכולם משעתי כל מיני סברות מוזרות אך בכולם נעמר לי שחוץ מלהחליף את כל המערכת אן ממש מה לעשות ועדיף לא להתעסק עם זה בכלל ולנסוע ככה, מה שממש לא מקובל עלי.

רציתי לדעת האם משהוא ניתקל בבעיה כזו או מה זה יכול להיות ?

צרפתי כמה תמונות של הרפידות שהיו באוטו ואת האריזה של הרפידות שהרכבתי.

תמונה0019.jpg

תמונה0020.jpg

תמונה0021.jpg

תמונה0022.jpg

תמונה0023.jpg

תמונה0024.jpg

פורסם

ייתכן שהקלפיר עם הרפידה הבלוייה תקוע ולכן הבלאי המוגבר, בוודאי שיש סיכון ליסוע כך ממס' סיבות.

כנס למוסך רציני שיבדוק לך את יכולת הבלימה, ובמידת הצורך ישפץ את הקליפר/ים הבעייתים.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

איפה קנית וכמה עלה לך?

אני מחפש גם לקנות רפידות ל4 גלגלים במחיר טוב.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

כרמי, זה גם מה שאני חשבתי, שהקליפר תפוס, אבל ממה שאני יכול לבדוק ידנית, בזמן ההחלפה של הרפידות הקליפר נע בחופשיות על שני הצירים שלו, מה שכן לא גרזתי אותם ( הצירים של הקליפר ) והשתמשתי בספראי לניקוי בלמים, יכול להיות שהספרי המיס את הגריז שהיה שם וצריך לגרז? או שלא מגרזים אותם? ואך אפשר לבדוק שהקליפר חופשי בלי לפרק אותו מהמקום ?

לגבי יכולת הבלימה בכול תקין ב100% לפי הדיקה בטסט לפני כחודש, וגם כיום לא מרגשת ירידה או שינוי ביכולת הבלימה, רק רעש מרגיז.

את הרפידות קניתי אצל שולה באשקלון ב100 ש"ח

פורסם

ככה"נ הקליפר שבו השחיקה המוגברת תפוס, יש לפרק ולבדוק יותר לעומק.

במידת הצורך מחליפים קליפר או שמשפצים אותו.

ניתן ורצוי לגרז את הצירים/מובילים של הקליפר.

קובי

פורסם

את הרפידות קניתי אצל שולה באשקלון ב100 ש"ח

תודה.

טלפון? יש משלוחים למרכז?

יש עוד מקומות?

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

הקליפר כנירה באמת תפוס, זה לפחות הגיוני שלא כמו השטויות ששמעתי מהמוסכים שדיברתי איתם, כמו חופש בגלגל, חופש בהגה והחביב עלי ביותר, שנכנסתי במדרכה והציר של הגלגל קיבל וינטש ביחס לתושבת של הקליפר ויש להחליף התושבת 600 ש"ח לפני מע"מ ועבודה אבל יכול להיות שצריך להחליף עוד חלקים ואת זה נדע רק אחרי הפרוק.

אך בודקים האם הקליפר באמת תפוס?

ואם הוא לא תפוס מה עוד יכולה להיות הסיבה ומה עוד לבדוק?

פורסם

הקליפר התכווץ לך בקלות עם המברג כשבאת להכניס רפידות חדשות ?

קליפר תפוס היה גומר לך את שתי הרפידות באותו צד. הג'אנט היה חם יותר מהשני אחרי נסיעה.

נגמר הסיפור. הצלחות שלך על הפנים. הן עושות את הרעש.

הן לא חדשות, לא מקוריות, בטח יש מדרגה...כמה עולה ? גרושים...

לגבי שחיקה לא אחידה, יש הבדלי לחצים, הרכב לא חדש.

פורסם

את הקליפר כווצתי ע"י קלמרה על הרפידה הישנה ולא עם מברג וההתנגדות נרתה שווה בשני הגלגלים, לא נירא לי שיש בעיה בחזרת השמן דרך הצינורית או בעיה בבוחנה במיוחד בגלל שרק רפידה אחת מהזוג נשחקת כמו שרואים בתמונה.

הגלגל לא מתחמם יותר מהשני אחרי נסיע.

צלחות בין 70 ל100 אלף וניראות ויזואלית ממש טוב ללא מדרגות או חריצים יותר מהרגיל, אני לא פוסל את האפשרות שזה צלחות אבל נירה לי יותר שכל החלק של הקליפר לא זז טוב על שני הצירים שלו ולא מצליח לאפשר לרפידה שנישחקת יותר להתרחק מספיק מהדיסק ובגלל זה גם הרעש בזמן נסיע וגם השחיקה המוגברת של אותה רפידה, השאלה אך אפשר לבדוק את זה בלי לפרק את שני הברגים שמחזיקים את הקליפר? הרי שאם משם הבעיה עצם הפרוק של הברגים יחול לשחרר את הקושי בצירים ולהיראות כעילו הכול תקין.

פורסם

אני תמיד בודק את 2 הברגים של הקליפר לפני שאני סוגר ומגרז אותם.

אני בודק אם הם מחזירים את הבוכנה אחורה או לא, כנראה שאצלך הם לא מחזירים או לא מחזירים עד הסוף ולכן יש שחיקה ברפידה הפנימית שצמודה לבוכנה.

קובי

פורסם

טוב, אז ככה, פרקתי את כל המערכת בגלגל הזה והסתבר לי שהצתבר הרבה לכלוך על הבוחנה בגלל שהגומית אבק שם קרועה וביגלל זה הבוחנה לא היתה חוזרת טוב ומשחררת את הרפידות מהדיסק עד הסוף. ( זה לפחות החשד שלי בגלל שכל יתר המכלול נירה בסדר )

שני המובילים של הקליפר ניראו בסדר ואיפשרו חופש תנוע סביר.

קניתי סט גומיות לקליפר ( לא מצעתי מקורי ב6 חנויות שחיפסתי בהם ) ב50 ש"ח שכולל גומית אטימה, גומית אבק, גומיה לנקז אויר וטבעת ברזל לגומית אבק שלא אמורה להיות במקורי.

פרקתי את הקליפר מהמקום ושחררתי אותו מהצנורית שמן, דחפתי את הבוחנה עד סוף המהלך שלה ושלפתי את גומית האבק, הוצאתי את הבוחנה ושלפתי את גומית האטימה.

את הבוחנה והצילינדר ניקיתי בעזרת ספרי קרבורטורים וסמרתות רך טוב טוב, הרכבתי גומית אטימה חדשה לתוך הצלינדר בחריץ המיועד ללא כל בעיה וניגשתי למלאכת הרכבת גומית האבק, הגומיה לא מקורית ולא מתעימה לסוג החיבור בחריץ שלה בצילינדר, למקורית חיבור בצורת האות האנגלית L שנכנס לחריץ בתחילת הצילינדר ואילו לזה שקניתי חיבור בצורת U שעמור להתפס בחריץ בעזרת טבעת ברזל.

לא רציתי להוסיף את טבעת הברזל לקליפר והחלטתי לתקן את החיבור של הגומיה בעזרת מספרים. חתחתי צד אחד מהחיבור U כך שלמעשה קיבלתי משהו בצורת J בסוף הגומית אבק. החיבור בצד הבוחנה כן התעים ולא נעלצתי לשנות אותו.

הלבשתי את הגומיה על הבוחנה אבל לא בחריץ שלה ופתחתי את הגומיה לתחתית הבוחנה כך שהחיבור לצילינדר עובר קצת את סוף הבוחנה, החנסתי את החיבור לחריץ בצילינדר וסובבתי עד שכל החיבור התישב יפה בחריץ, לחצתי בעדינות את הבוחנה פנימה חצי מהמהלך בדקתי שהגומיה לא ברחה מהחריץ והרמתי את החיבור של הגומיה לבוחנה לחריץ שלה בבוחנה והחנסתי את הבוחנה עד הסוף לצילינדר.

בעזרת מברג דחפתי את הבוחנה שוב לחצי מהמהלך שלה בדקתי שהכול במקום ושוב החזרתי אותה פנימה לתוך הצלינדר, הכול נירה תקין הבוחנה זזה חלק פנימה והחוצה ולא דרוש כוח מופרז להזיז אותה.

נקיתי וגרזתי את שני המובילים של הקליפר, נקיתי את הקליפר משאריות השמן והרכבתי אותו למקום, בדקתי שהוא זז בחופשיות על שני המובילים כול עוד הבוחנה לחוצה פנימה, חברתי את צנורית השמן וניקזתי אויר.

בדקתי שאן נזילות שמן לא מהחיבור צינורית ולא מהבוחנה ויצאתי לנסיעת מבחן בסביבות 30 קלומטר.

הכול נירא ומרגיש טוב, הבלימה חזקה ואחידה, אן יותר רעש לא בזמן בלימה ולא בזמן נסיע, גובה בשמן במיכל יציב על מקסימום והחום של שני הקליפרים אחיד ומאפשר מגע יד.

ואני לא מצליח להבין אך בוחנה שלא חזרה טוב פנימה גרמה לשחיקה של רק רפידה אחת ולא של שתי הרפידות ?

• תוכן חדש...