Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5355 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי ברכב ציוד שהשקעתי בו הרבה מאוד כסף אם זה בחלקים ובהרכבות, ובכל זאת אני ממש לא מרוצה מהתוצאה הסופית! אפשר לראות בחתימה את הציוד המדוייק.

לעניינינו, בהתחלה עבדתי עם הHU המובנה של הרכב (הונדה סיוויק 2005) ועם מגבר שמחוברים אליו הזוג קומפוננטים והסאב.

לאחר שמאוד לא אהבתי איך ששומעים והכל רק היה נשמע לי צורם ורועש, אמרו לי שזה בגלל שיש לי מערכת מובנית והיא זאת שעושה לי את 'הקצר' בין החלקים וגורמת לאיכות הסאונד לרדת.

אז הלכתי וקניתי HU ברמה גבוהה מאוד Alpine CDA-9886, וכמו שאתם מתארים לעצמכם, עדיין זה נשמע גרוע!

אז אחרי שהכל מותקן הלכתי לכמה מתקינים שיעשו לי כיוונים, ועדיין הרמקולים פשוט צורמים (יותר נכון הטוויטרים) ויש תחושה שחסר מיד בסאונד. אז לפי איך שזה נראה ולפי מה שמתקינים אומרים בשביל לשנות את המצב אני צריך להחליף את הרמקולים- Rockford Fosgate T162S שהם רמקולים מאוד חזקים ואיכותיים אבל משום מה הם נשמעים לא טוב עם המוזיקה שאני שומע- שזה בעיקר dance, Hip&Hop, ומזרחית.

יש למישהו אולי הצעות לשיפור הסאונד ברכב?

אולי משום מה השילוב בין הרכיבים הוא לא טוב?

והאם יצא למישהו לשמוע את הסט של הרוקפורד שיש לי ולתת לי חוות דעת עליהם?

בברכה,

דאבל דין-Pioneer AVHX2750BT

מגבר- Hertz HDP4 150RMSX4

קומפוננטים- Focal 165K2 POWER 100RMS

סאב- Morel Primo 124 350RMS

פורסם

זה בעיקר בעייה של כיוונים, אם יוצאים מהנחה שהכל מותקן טוב.

נסה להנחית את הטויטרים דרך הקרוס שלהם, או דרך האיקולייזר ב HU.

אם זה לא עוזר, תעשה חיפוש בפורום בנושא של כיוונים, וכמובן תחזור עם התוצאות.

מתחדשת*

פורסם

ה-9886 הוא מכשיר פשוט לחלוטין ללא Alpine PXA-H100 אין בו שום דבר מיוחד

הסט רוקפורד שלך הוא מסידרת הPOWER מאוד חזק בסט הנ"ל הבאס שולט המידריינג' עמום והטוויטר קצת מתכתי

מה התקציב שלך לשידרוג.?

פורסם
ה-9886 הוא מכשיר פשוט לחלוטין ללא Alpine PXA-H100 אין בו שום דבר מיוחד

הסט רוקפורד שלך הוא מסידרת הPOWER מאוד חזק בסט הנ"ל הבאס שולט המידריינג' עמום והטוויטר קצת מתכתי

מה התקציב שלך לשידרוג.?

מה שאתה אומר זה נראה לי יותר נכון לגבי המצב שלי... הצליל הוא בדיוק כמו שאתה מתאר! הבאס שולט וטויטרים ממש צורמים והצליל הוא באמת מעין מתכתי.

שאלה נוספת לגבי הHU, לפני שקניתי אותו התייעצתי פה בפורום, האופציות שלי היה ה9886 וה-9887 שהוא טוב ממנו אבל ללא USB לכן לא קניתי אותו. האם לדעתך הוא באמת כזה פשוט? כי קיבלתי הרבה המלצות עליו! ולגבי ההגדרות אני לא מוצא שום דבר שקשור למיד, יש bass, treble אבל אין מיד? יכול להיות שזה הHPF?

ולגבי הקומפוננטים, התקציב הוא בעיקרון פחות או יותר מאותו סכום של מה שיש לי שזה בסביבות 1500. אני כנראה יבדוק אופציה לקנות מEbay או אתר בסגנון.

חשוב לציין שיש לי 2 חברים עם רמקולים של Focal אחד מהם K2P והשני V1 ושניהם נשמעים ממש טוב לאוזן והצלילים נקיים וחדים. אבל לא יתנגד לעוד אופציות טובות יותר.

פורסם

בקשר לסט קומפוננט אחר, אני בגדול שומע לרוב מוזיקה שחורה האוסים וקצת מזרחית. ברשותי סט של מורל דוטק אוביישן. אני לא אשקר ואגיד לך ששמעתי פוקאל מסדרה נמוכה יותר בהשוואה לשלי עם מגבר מרמה נמוכה משלי, והסאונד היה יותר לטעמי. אם שמעת פוקאל וזה בעינייך, לך על זה.

עוד סט שיכול להיות מעניין בשבילך (שגם ממנו די התלהבתי) הוא הרץ היי אנרג'י. אם לי היה את הסכום להשקיע זה הס שהייתי קונה (זה בהתחלה היה הכיוון שלי). אבל בכל מקרה, עדיף לך לשמוע לפני שאתה מחליט, בגלל זה ההצעה של הפוקאל יכולה להיות מעיינת

פורסם

אומנם הר"ד פשוט, אבל הוא לא זבל וניתן להגיע איתו לתוצאה נחמדה.

מבחינת איכות- הרוקפורד הוא לא להיט, בטח שלא ברמה של ה K2P, אבל שוב, עם כיוונים נכונים ניתן להגיע איתו לתוצאה סבירה.

הנחתה של הטוויטר דרך הקרוסאובר תרגיע את הטוויטר מעט, כמו כן גם שינוי הזווית שלו.

מעבר לכך, בדוק האם הפאזות של הרמקולים טובות ולא הפוכות.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

תחליף טוויטר, תחליף מידבאס ותחליף קרוס...

:?

רגע, אז אתה בעצם צריך להחליף את כל הסט!

:-D

לא אוהב את הסטים של רוקפורד, לא אוהב את הטוויטרים שלהם ואתה נשמע לי גם אחד שלא אוהב טוויטרים יותר מדי, כמוני! :-D

אפילו הטוויטר של הדוטק חזק מידי בשבילי, וזה פאקינג מורל! אין פחות טוויטר מזה.

בקיצור, תחליף סט למשהו נורמלי, תנסה למכור את זה אולי תחזיר חלק מההשקעה.

באמת חבל לבזבז את הזמן בהתעסקות עם הפח-פחים האלה.

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

כל מה שקשור לעניינים טכניים ולהתקנה אין לי מושג וניסיון בזה, אז יש אולי דרך פשוטה לבדוק באמת אולי הפאזות הפוכות? ואיך בדיוק מנמיכים את הטוויטרים דרך הקרוסאובר? לפי מה שאני זוכר, בקרוסים אין מהן מתגים או לחצנים או משהו בסגנון חוץ מחיבורים של חיווט.

ולגבי זה שנאמר שרוקפורד פשוט, זה לא נכון, בכוונה כשקניתי הלכתי על הסדרה הכי גבוהה שזה הPOWER, וזה בדיוק מה שמפתיע אותי שהם נשמעים הרבה פחות טוב מסתם רמקולים של 500 שקל. ועוד שבמיוחד בגלל זה קניתי HU של אלפיין גם כן מהסדרה הגבוהה.

ואם יש דברים אולי שאפשר לשנות דרך הHU ולקבל תוצאות אני יישמח כי בזה אני דווקא כן מתמצא.

פורסם

אתה יכול לקנות את האימפרינט להתחלה וכך תקבל אפשרות של חיתוכים 3way וגם השהיית זמנים.

בקשר לשאר זה עניין של טעם על הרמקולים.

פורסם

אני רואה שגם לך יש HU של אלפיין ורכשת את האימפריניט...

מה המחיר שלו ומאיפה רכשת?

ואם תוכל להסביר לי איך בדיוק הרכיב הזה עובד ואיך הוא כביכול מתחבר לHU אני ישמח.

חברים אם אפשר לקבל עוד המלצות לגבי המצב, אני מיואש ורוצה לבדוק אם הבעיה היא כיוונים או שבאמת הסט קומפוננט לא נשמע טוב שמדובר על המידים ועל הטיוויטרים?!

פורסם

רכשתי בחו"ל והמחיר בהתאם זול משמעותית מהארץ.

יש לו מספר חיבורים לHU כולל הrca ועוד כבל מיוחד, ברגע שאתה מחבר אותו נפתחת לך אופציה נוספת בתפריט הhu ושם כל הפיטצ'רים הנוספים.

אין לי מושג מה העלות בארץ, בסך הכל אני מרוצה מאוד מהשילוב.

פורסם

היית פיזית בחו"ל ורכשת אותו או שהזמנת אותו מebay וכדומה?

אם רכשת דרך אתר מחו"ל, האם תוכל בבקשה לצרף לי קישור מתאים שאני ישקול אולי לקנות את האימפריניט.

פורסם

זה הכי זול ב-EBAY לחדש :

http://www.ebay.com/itm/ALPINE-PXA-H100-IMPRINT-AUDIO-SOUND-MANAGER-PROCESSOR-/170715175223?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27bf6ad937

עלות סופית של 900 שח

תברר בארץ כמה רוצים עליו.

האופציות שלך הם כאלו בהתאם לתקציב

1.לרכוש PXA H100 עם מגבר 2 ערוצים ולעבוד עם הסט הנוכחי אקטיבי

2.למכור את הסט הנוכחי , ולרכוש סט איכותי אחר פסיבי למשל הרץ HSK165XL

פורסם

לא ממש הבנתי למה הכוונה פה לאקטיבי ופאסיבי... אני יודע בגדול שזה קשור לקרוסים אבל תנסה להסביר לי קצת בצורה יותר מופשטת שאני יבין?

ולמה אני צריך עוד מגבר של שני ערוצים?

פורסם

יש ב-PXA H100 קרוס 3WAY שמאפשר לך לעבוד אקטיבי

עם הסט קומפוננט +סאב

הקרוס הפסיבי של הסט תוחם את התדרים בנקודות חיתוך קבועות

בעוד שעם ה-PXA H100 ניתן לשחק עם נקודות החיתוך הנל באופן אקטיבי

כדי שזה יתאפשר אתה צריך זוג ערוצים נוסף לטוויטרים

כך אתה תשלוט גם בגיינים במגבר של כול אלמנט וגם בחיתוכים

תוסיף לזה אקולייזר משוכלל יותר +טיים קורקשן שאתה מקבל באותה חבילה עם ה-PXA H100

ויש לך אופציה ורסיטלית לשנות ולכוון את הסאונד כרצונך.

זה בוודאות יתן לך שיפור על המצב הקיים -בתקווה שתהיה מרוצה יותר מהתוצאה הסופית.

• תוכן חדש...