Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5390 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מחפש רכב ראשון כבר 4 חודשים בתקציב של 10K עד 20K

נסעתי בכל רחבי הארץ כדי לבדוק רכבים ותמיד התאכזבתי בבדיקה.

או שהיה לאנשים קרובים משהו רע להגיד לגביי הרכב..

אני מחפש רכב אוטומט , כמה שיותר אמין בגיר

חסכוני בדלק...

ומראה חיצוני יפה (הכוונה לא צורה מרובעת כמו קופסא)

ושלא יקח אותי למוסך כל חודש...

מודל בין 98 ל04

כרגע מצאתי:

מאזדה לנטיס 323

נפח מנוע 1800

אוטומט יד 2

מודל 1998

ק"מ 130,000

במצב טוב מאוד מבן אדם מבוגר

שרוצה עליו 15,500

ההצעה נראת לי מאוד משתלמת ואני כרגע חושב ללכת על זה

אבל מדאיג אותי ויושב לי על הראש הקטע של הדלק

כי 1800 משנת 98 נראה לי שיאכל לי הרבה דלק.

אני אשמח אם תעזרו לי ותגידו מה אתם חושבים על ההצעה הזאת?

על החיסרון של הדלק? והאם הוא לא משמעותי?

ואם יש הצעות אחרות לרכב אחר בכיוון שאני מחפש.

תודה מראש ! :wink:

פורסם

לכול הרכבים המשפחתיים האוטומטיים יש צריכת דלק פחות או יותר דומה(סביבות ה-1 ל10 )

אם זה נחשב צריכת דלק סבירה בשבילך, אז המאזדה יכולה להיות פתרון לא רע.

ודרך אגב, תחסוך מראש את הכסף על הבדיקות האלה במכונים, כי בשנתונים האלה אתה תמיד תתאכזב מהבדיקה.

פורסם

זאת בדיוק ההתלבטות , אני לא באמת צריך רכב משפחתי אני חייל משוחרר ולרוב יהיו 2 נוסעים..

אני רוצה רכב ראשון שילווה אותי כנראה ל3 שנים הקרובות ולא יכניס אותי למינוס.

המאזדה יתרון בשבילי רק כי אומרים שזה רכב אמין וזול בחלקים ובטיפולים.

איך הרכבים האלו בעדיפות על אותה המאזדה המדוברת ?

פיאט פונטו ספייס 01-03

פיג'ו 206

פיג'ו 307

(הכל אוטומט)

אני פתוח להצעות נוספות...ואשמח אם תציעו ותפרטו.

גם רכבים לא משפחתיים.

ושאלה נוספת , כדאי ללכת לבדוק אופציות במגרשים ? או שאני יאכל אותה שם..?

פורסם

בשנתונים המדוברים גיר תמיד יהיה קופסא שחורה, ואף מכון בדיקה לא יגיד לך את מצבו האמיתי.

רכב שכבר עבר לאחרונה שיפוץ גיר (עם קבלות) אצל משפץ טוב ולא חאפר, ייתן לך ראש שקט מתקלות בשנים הקרובות.

אם אתה לא רוצה להיות במתח בכל מה שקשור לגיר, חפש ידני במקום אוטומט.

במחיר של 1500 - 2000 ש"ח אתה מחליף קלאץ' וזהו.

מכל האופציות שציינת, לצרכים שלך הייתי מחפש פונטו או 206 או כל רכב אחר בסגמנט, שיהיה שמור ומטופל עם הסטוריית טיפולים מתועדת.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

רכב בעל תיבת הילוכים אוטומטית יהיה יקר יותר לקניה, יצרוך יותר דלק, יהיה יקר יותר לתיקונים ויהיה בעל ביצועים נחותים בהשוואה לידני אז כאן נשאלת השאלה האם ההעדפה לאוטומט היא בחירה אישית מטעמי נוחות (ואז אפשר לשקול לוותר על ה"לוקסוס") או שמדובר במגבלת רשיון או כל מגבלה אחרת שמחייבת רכב אוטומטי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

קודם כל תודה על השיתוף פעולה, יש פורומים מתים פה הכל שוקק חיים ומגיבים גם מהר...

לעניין האוטומט, זה מטעמי נוחות בלבד והרגל תמיד נסעתי על אוטומט וידני היה נראה לי טרחה בעיני.

לגביי הפיאט פונטו ספייס חיפשתי הרבה ונסעתי הרבה בשביל לראות 3 פיאט פונטו ספייס ששלושתן איכזבו

זה רכב של צעירים שלרוב לא שומרים עליו והוא מרגיש צעצוע שעומד להתפוצץ בנסיעה מעל 90.

איך הרכב שכרגע על הכוונת שלי (המאזדה 323) עם הנתונים שהבאתי למעלה והמחיר שהוא רוצה עליו ?

פורסם

מחיר זה עניין של היצע וביקוש.

אם זה מה שאתה מחפש ובשוק אין כרגע מכוניות שמורות בתקציב שאתה מחפש, גם אם המוכר ידרוש מחירון + והרכב במצב מעולה אתה כנראה תשלם.

מנסיון אני יכול לומר לך שבדרך כלל יש הבדל גדול בין מה שאתה שומע בטלפון למצב הרכב בפועל, על זה נאמר אין טוב ממראה עיניים.

לגבי הוצאות על דלק, ההבדל בין המזדה ל 206 / פונטו יהיה בין 50 ל 100 ש"ח בחודש. שלא זה מה שיעצור אותך אם הרכב באמת במצב טוב כמו שאתה מתאר.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

תודה על העזרה אחי... בעיקרון זה לא בן אדם שמצאתי באינטרנט, הייתי אצל דודים חג וראיתי את האוטו בחוץ עם מודעה...

ועשיתי בו גם סיבוב הנסיעה שלו אחלה , רכב שמור ממש מבפנים , 2 מכות פח קטנות בחוץ (בכל זאת בן אדם מבוגר).

והגיר נשמע מעולה ההילוכים עוברים חלק...

תעזרו לייי על מה ללכת ???

על המאזדה 323 GLX 1800

אוטומט מודל 1998

יד 2 שמורה 130.000 ק"מ.

15,500 ש"ח

או שללכת לכיוון של פיג'ו 206 ידני מודל 00-02 בטווח מחירים דומה ואפילו טיפה יקר יותר..

??????????????..:roll:

פורסם

לא בדיוק הבנתי אם מדובר ברכב של הדודים או רכב שחנה בשכנות לדודים אבל באופן כללי, בשנתונים האלה ומעלה, אם אתה מכיר את הסטוריית הטיפולים של רכב מסוים ואת הבעלים, זה הרכב ללכת עליו.

פורסם

זה ליד הבית של דודים שלי, מישהו שאני לא מכיר...

זה שכונה של יפי נפש או במילים בכלל לא גזעניות , אשכנזים ;)

ואין לאוטו הסטוריית טיפולים אבל זה בן אדם מבוגר , עדין , שנראה מהאנשים ה"מרחפים"

שמתניע את האוטו פעם בשבוע...

ושם שמן פעם בחודש..

הוא אמר שהוא טיפל בו פעם בשנה טיפול כללי

לפני הטסט

פורסם

לקנות רכב מאשכנזי יפה נפש זה הכרחי כי הרי ידוע שכל הפראענקים הקומבינטורים גונבים שמן בישול משומש משיפודי התקוה לעונדות שלהם.:loco::screwy::brickwall:

פורסם

מה נפלתם עליו ככה הבנאדם צוחק ..

חוץ מזה לדעתי זה אחלה רכב חזק ונוח ,אבל בגילך יהיה עדיף להחזיק אוטו יותר קטן וקל שיתן לך קצת יותר הנאה ויופי כמו קולט או סיויק האצ'בק לדוגמא .. אפשר גם פג'ו 106 אבל הבנתי שהאוטומטית לא מומלצת ..

פורסם

טיפול כללי לפני טסט לא מספיק, מה למשל עם החלפת רצועת תזמון ? מינימום אלפיה שצריך להוריד.

אם אתה משוכנע שהרכב במצב טוב, לך על זה. למצוא רכב טוב זה דבר קשה ודורש הרבה סבלנות (שאני מודה שלעיתים אין לי ואני מתפשר).

אם אתה לא לחוץ על רכב עכשיו עכשיו, פשוט תמשיך לחפש עד שתמצא מיני שמורה בתקציב שלך.

לגבי אשכנזים ושכמותם, חפש בגוגל "רוני בכור" , (אחרי שתכתוב "רוני ב" מנגנון החיפוש ישלים לך לבד :-) )

אני יודע שצחקת, אבל בכל זאת, תדע שחמו של בכור (פנסיונר אשכנזי ניצול שואה) השחיל לי כזה צינור בתקופה שהאינטרנט לא היה מפותח וקניתי ממנו רכב לפני שהיה carsforum ומיליון אתרי ייעוץ כמו היום.

הפסדתי על הרכב שקניתי ממנו כ 10000 ש"ח (5000 הפסדתי לעו"ד ועוד 5000 כדי שיסכים לקחת ממני את הרכב אחרי שהבנתי שסוחר עקץ אותי). אני אחסוך לך את כל הסיפור כי זה לא נושא השרשור, אבל תנסה ללמוד מטעויות של אחרים.

לא משנה מי המוכר, משנה מצב הרכב, ואין כמו מצב פנימי + חיצוני שאתה רואה בעיניים והיסטוריית טיפולים מתועדת.

פורסם
זה ליד הבית של דודים שלי, מישהו שאני לא מכיר...

זה שכונה של יפי נפש או במילים בכלל לא גזעניות , אשכנזים ;)

ואין לאוטו הסטוריית טיפולים אבל זה בן אדם מבוגר , עדין , שנראה מהאנשים ה"מרחפים"

שמתניע את האוטו פעם בשבוע...

ושם שמן פעם בחודש..

הוא אמר שהוא טיפל בו פעם בשנה טיפול כללי

לפני הטסט

דווקא בגלל התיאור של "האשכנזי המרחף" לא הייתי קונה כי הוא בטח מאלו שנותן למתדלקים לבדוק לו שמן ומים ובמוסכים עושים עליו קומבינות חופשי כי הוא לא מבין כלום .

(אני יודע שצחקת :wink:...)

Gn'f'R

• תוכן חדש...