Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ראיתי את העץ של איתמר לגבי הטיפול שהוא ביצע עבור היאריס שלו וכמה זול יצא לו עם החלקים והעבודה אז רציתי לדעת האם יש אתרים שמתמחים במכוניות ישנות כמו שלי?:-) זאת אומרת האם יש אתרים שאפשר לקנות את כל החלקים שמחליפים בטיפול 10000 איכותיים במחירים נורמלים ככה שאוכל לעשות כמה דברים בעצמי ואוכל לדעת שהחלקים שיש לי אכן מובחרים וטובים.

פורסם

תגיד לי אילו חלקים אתה צריך ואפנה אותך למקומות .

פילטר שמן למשל אני קונה מקורי בחברה והוא עולה 55 ש"ח יחד עם השייבה לבורג ריקון .

יש מקרים שהמקורי זול יותר בחברה .

שמן אתה יכול לקנות בכל חנות - אני משתמש בליקווי מולי חצי סינטטי - 10/40 .

פורסם

החלקים שאני מדבר עליהם :

כל סוגי השמנים, מצתים, פילטרים שצריך, מגבים. הפוסט של איתמר ממש הלהיב אותי לכמה זה בר ביצוע אפילו לבנאדם שלא נקרא "מכונאי" ......

פורסם

עזרא זה בכלל לא בעיה לקנות חלפים טובים בשביל טיפול 10K ואפלו הרבה יותר מזה מה שכן בעיתי זה

1. רמת היכולת והידע שלך לעשות את הטיפול לבד

2. כלי עבודה מתעימים

3. לדעת באיזה חלפים אפשר להתפשר ומה חייב להיות מקורי

בסופו של דבר אם אתה יכול להסתדר עם שלושת אלו זה בכלל לא סיפור לעשות את זה לבד וכמובן מעוד זול

טיפול 10K שגרתי יוצא בסביבות 100 / 160 ש"ח. טיפול 30K קצת יותר יקר בסביבות 300 ש"ח

אני הרבה שנים עושה הכול לבד ( חוץ מטימינג ומה שמחיב ליפט ) ב5 שנים האחרונות יש לי בלנו סטיישן 98 שזה בדיוק אותם מכלולים כמו שלך כך שאן לי בעיה להדריך אותך אך לעשות את הטיפול לבד.

איילצבי כמה אתה משלם על הליקווי מולי ולמה בחרתה בו ? אני למשל משתמש בפלטר תחליפי קוראני או טאיווני תואם ל

16510-60B11

ושמן חצי סנטטי 10/40 ברח לי השם שלו כרגע במחיר של 80 ש"ח

פורסם

היי,

החלפת רצועת טיימינג בוצעה בטיפול 10000 האחרון שהרכב הגיע ל 90000 ככה שחסכתי כאב ראש לעוד הרבה זמן..

אשמח אם תוכל לתעד בצילום מה אתה עושה ברכב ואת החלפים ככה שכולנו בעלי הסוזוקי בלנו נדע לעשות גם.

האם החלפים שאתם מציעים לקנות הם מהארץ או כמו באתרים שמתמחים בזה?

זאת אומרת האם כדאי לקנות מאתרים שהמחירים שם נעים בין 10-40 דולר לחלפים ממש איכותיים או שהמחירים לפר מוצר שווים גם בארץ?

במידה ולא אשמח לכמה לינקים מועילים.... אני צריך להחליף את המגבים לרכב ועוד כמה דברים ככה שאם יש הזדמנות להזמין חלקים איכותיים זה הזמן....

פורסם

יש לי 4K קלומטר לטיפול הבא וגם אז זה רק שמן מנוע ופילטר שמן. גלגלים אני אפילו לא יפרק בגלל שהחלפתי רפידות בלם כדמיות בטיפול האחרון ( אגב 100 ש"ח לסט רפידות מאיכות טובה ) ואן מצב שיש מה לבדוק שם

בכול מקרה אני ישתדל לצלם ולהעלות לפה

לגבי חלפים לטיפול אני לא רואה הצדקה להזמין מחול גם אם זה יחסוך כמה שקלים הרי בסופו של דבר זה גם ככה סכום לא גדול ובגללו לותר על היכולת לחזור לאותה חנות ולהחליף מוצר שהיה פגום או לא בדיוק מה שרציתה שלא לדבר על היעוץ שתקבל מבעל אותה חנות

מחול מעולם לא הזמנתי אבל בארץ עברתי הרבה מקומות וספקים למיניהם מאשדוד עד באר שבע ובסוף וממש במקרה ניתקלתי בחנות קטנה של שולה באשקלון שיש לה גם מוצרים ברמה טובה מעוד וגם מחירים ממש זולים ומאז אני קונה הכול רק שם

הינה לדוגמה יש לי רדיאטור לא מקורי ואחרי 130K קלומטר התפרק לי המכסה רדיאטור ( כל החלק הפנימי נשבר להמון חלקים קטנים ) במקרה היתי באשדוד באותו זמן היתי צריך מכסה חדש 0.9 נמוך בניגוד ל0.9 גבוה שזה האורגינל לדעתי ולא מצעתי אפילו אחד נורמלי בכול החנויות היה רק משהוא סיני ממש ירוד, טוב לא היתה לי ברירה ונעלצתי לקנות את הסיני שעלה 25 שקלים

40 קילומטר אחרי זה כבר לא היה מים במיכל וחסר בסביבות חצי ליטר ברדיאטור

למחרת הגעתי לשולה באשקלון ולה כן היה מכסה מתעים מאיכות טובה ולא סיני והמחיר היה רק 25 שקלים

פורסם

אני גר באזור השרון ככה שלנסוע לאשקלון בשביל לחסוך לא ממש בא בחשבון :wink:

למה אתה חושב שלא כדאי להזמין מחוץ לארץ? אם אתה יכול להזמין מוצר שעולה פה בארץ 70 שקלים ושם 7 דולר לא שווה ?

ובכלל יש מצב שהוא יהיה פי 2 איכותי ממה שמוכרים פה אז אני חושב שזה שווה את ההזמנה !

הקטע הוא האם יש פה חובבים של בלנו 96 והלאה שמזמינים מחוץ לארץ שיכולים לתת לנו לינקים?

אני אשמח גם אם תוכל לתת את המספר שלך בפרטי כדי שנוכל לשוחח .....

פורסם

תשמע כמו שיש אצלינו בדרום ככה בטוח שיש גם אצלכם חנויות טובות הרי אותה חנות שהזכרתי לא יבואנית או משהוא כזה היא רק לא רוצה להחזיק מוצרים ברמה ירודה ולדפוק את הקליינטים שלה זה הכול כך שאני בטוח שאם תחפס טוב תמצה גם אצלכם מקום טוב

לגבי הזמנה מחול זה לא שאני פוסל את זה אני רק לא חושב שזה שווה את כל התירחה שכרוחה בזה ובסוף להרביח 50 או אפילו 100 שקלים

אני יספר לך למה אני קצת נגד זה

יש לי חבר קרוב שקנה אוטו היברידי יד שניה

אחרי כמה חודשים הלך לו איזה סליל או משהוא כזה שמחירו בארץ אצל היבואן 1200 ש"ח ואן להסיג אותו במקום אחר כמו חנות לחלקי חילוף וכאלה הוא חיפס ומצא באיביי חנות גדולה באמריקה שמוחרת את אותו החלק ב700 ש"ח + משלוח 90 ש"ח . שווה לא?

סבבה הוא הזמין את החלק משם בינתים נסע בתחבורה ציבורית ואחרי זמן מה בשעה טובה הגיע החלק המיועד הורכב באוטו ולא עבד, אחרי בדיקה הסתבר שהוא מקולקל

אותו חבר מהר להתקשר לאותה חנות גדולה בארה"ב ולשאול אותם לפשר הדבר ושם הוסבר לו שקנירה החלק פגום ושהם ישלחו לו אחד אחר ללא תשלום וללא דמי משלוח חברי הציע להם לשלוח להם את הפגום חזרה אבל הם לא רצו אותו ואמרו לו שהוא יכול לזרוק אותו לפח

אחרי עוד שבוע בתחבורה ציבורית או אולי יותר אני לא כל כך זוכר הגיע החלף השני הפעם בדקנו אותו עוד לפני ההרכבה והוא היה תקין הרכבנו אותו האוטו והכול היה בסדר האוטו הניע האוטו נסע המצברים נתענו והאיש היה מאושר בדיוק 3 ימים שאז הוא ניתקע ונעלץ להזמין גרר

כמובן שוב אותו הסליל הלך

שוב הוא פנה לחנות רק שהפעם נעמר לו שזה כנירה משהוא אחר באוטו שגורם לאותו סליל להשרף ושאם הוא רוצה הוא יכול לקנות סליל נוסף שאלו יעשו לו הנחה של 50% והמשלוח יהיה בחינם הוא כמובן לא הסכים ורכש סליל נוסף ב1200 ש"ח מהיבואן הרכיב אותו בחצר הבית ומאז שנתים וקצת יותר האוטו נוסע ללא כל בעיה ובסיכומו של דבר הוא שילם 2000 ש"ח לא כולל טלפונים לארה"ב תחבורה ציבורית וגרר מהצפון לאשדוד אז אולי לא תמיד זה משתלם

איילצבי אני לא חושב אי פעם ניתקלתי בשמן הזה אבל אני רואה שפה יש כמה אנשים שממליצים אלו אז אולי אתה יכול קצת לפרט למה הוא עדיף מאחרים לדעתך

פורסם

ההסבר שלך אכן מצדיק רוב החומרים שאפשר לקנות מהארץ ולקבל את השירות במידה וזה התקלקל אבל לפעמים בחוץ לארץ שווה יותר מאשר פה בארץ.

אשמח ללינקים לאתרים שאפשר לקנות חלקים ....

פורסם

באמת שווה לך להתעסק עם הזמנה מחו"ל לחלפים לטיפול עשרת אלפים???

אני מבין אם מדובר בחלק ספציפי יקר שהלך ברכב וההבדל הוא מאות רבות של שקלים. לגבי שמן\פילטרים לא נראה לי ששווה ההתעסקות שיכולה להגיע גם לויכוחים עם המכס.

ובאשר לטיפול לבד - אם אף פעם לא עשית את זה בעבר, ממליץ בחום שתעשה את זה ביחד עם מישהו שיש לו ניסיון. מספיק שתטחן את ההברגה של הניקוז בקארטר וכבר הסתבכת בהשבתה, גרירה והוצאות.

פורסם
באמת שווה לך להתעסק עם הזמנה מחו"ל לחלפים לטיפול עשרת אלפים???

אני מבין אם מדובר בחלק ספציפי יקר שהלך ברכב וההבדל הוא מאות רבות של שקלים. לגבי שמן\פילטרים לא נראה לי ששווה ההתעסקות שיכולה להגיע גם לויכוחים עם המכס.

ובאשר לטיפול לבד - אם אף פעם לא עשית את זה בעבר, ממליץ בחום שתעשה את זה ביחד עם מישהו שיש לו ניסיון. מספיק שתטחן את ההברגה של הניקוז בקארטר וכבר הסתבכת בהשבתה, גרירה והוצאות.

לא חשבתי לרגע להתעסק במה שאני לא מבין, במידה ויש מישהו שמוכן להירתם ולעשות את זה איתי ביחד אשמח מאוד .

הדברים שאני עושה ביום יום ואני מודע למה שאני עושה הם: בדיקת שמן( במידה וחסר מוסיף) בדיקת מים וזזהו:|

מבחינת חלקים: אני חושב שלא צריך להתעסק בקטנות בחוץ לארץ מאחר והם מפוזרים בארץ .. דברים שעולים פה מאוד יקר ושם זול עדיף .

• תוכן חדש...