Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5403 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש איביזה 2001 דגם סטלה 100 כ"ס אוטומט

מצב המכני שלה טפו טפו טפו מעולה

לא שותה הרבה דלק, מאיצה בסדר גמור עושה נסיעות ארוכות... בגדול אני מאוד מרוצה...

יש רק כמה בעיות קטנות שאני מתלבט עליהן

כשאני בולם אז יש רוב הזמן רעש של חריקה ושריקות - הפאדים לא מקוריים.

הבלימה עצמה אורכת די הרבה זמן וגורמת להרגיש פחות ביטחון...

השאלה בנושא אם כבר אני משקיע אז להחליף ערכת בלימה כוללת לרכב ז"א קדמי ואחורי, מה אתם ממליצים? איזה חברה או מה אני צריך לעשות? ומה בדיוק אני צריך להחליף?

כשאני עושה פניות שמאלה חדות ובמהירות יחסית אז יש כאילו כמו חריקה ושכאילו משהו זז ולא יושב במקום או משוחרר ומתגרד על משהו אחר וזה מגיע כביכול מאחורה.. אבל אני לא בדיוק בטוח

יש קשר ל בולמים? קפיצים? והאם יש אופציה להחליף בולמים וקפיצים כדי להרגיש ריסון יותר טוב בעת נסיעה המקומות מעל באמפרים ובורות ובכורכר?

מתי עושים טיימינג? ואיך אפשר לדעת שעשו מה שצריך ושלא יעבדו עלי?

קראתי פה קצת על פילטר והבנתי שאין כלכך טעם להוסיף פילטר פתוח, האם אני צודק? ומה תאכלס יתן לי שאני אשים כזה? או בכללי מה ייתם ממליצים בנושא הזה?

החצאית הקדמית אצלי לא מחוברת טוב והיא נפלה לי לפני שנה אז קשרתי אותה וזה קודם כל לא בטיחותי וגם לא אסטתי וממה ששמתי לב שם החורים שצריך להבריג לתוכם את החורים של החצאית הם שבורים כך שאיאפשר להבריג אליהם כלום\ כמה זה יכול לעלות לסדר את זה?

לפני חודש נפל לי החלון של הקדמי ובינתיים קשרתי אותו ככה שאיאפשר לא לפתוח ז"א הוא כל הזמן סגור, כמה עולה לתקן את זה?

לא טיפלתי בדברים האלה כי לא היה לי כסף אני סטודנט ועכשיו סופסופ התפנה לי מלא זמן ואני עובד כל יום וחוסך לזה אז עכשיו אני רוצה לסדר את הדברים האלה.

אז אני נורא אשמח לכל טיפ ועזרה לגבי השאלות שלי

תודה מראש.

אלכס.

פורסם

יש לי שאלה ממני אליך

"והאם יש אופציה להחליף בולמים וקפיצים כדי להרגיש ריסון יותר טוב בעת נסיעה המקומות מעל באמפרים ובורות"

יש לי את אותו הרכב מודל 2002, גם אצלך על במפרים הוא פשוט הופך לטרמפולינה מטורפת?

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם
כן אחי אבל אני לא יודע מה מצב הבולמים שלך ולא את שלי ויכולות להיות מלא סיבות... אבל בגדול כן חחח...

זה פשוט שיש פה בשכונה פס האטה לא מהעולם הזה, וברגע שאני עולה עליו במהירות נמוכה האוטו פשוט מתחיל לרקוד ולקפוץ

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם
יש איביזה 2001 דגם סטלה 100 כ"ס אוטומט

מצב המכני שלה טפו טפו טפו מעולה

לא שותה הרבה דלק, מאיצה בסדר גמור עושה נסיעות ארוכות... בגדול אני מאוד מרוצה...

יש רק כמה בעיות קטנות שאני מתלבט עליהן

כשאני בולם אז יש רוב הזמן רעש של חריקה ושריקות - הפאדים לא מקוריים.

הבלימה עצמה אורכת די הרבה זמן וגורמת להרגיש פחות ביטחון...

השאלה בנושא אם כבר אני משקיע אז להחליף ערכת בלימה כוללת לרכב ז"א קדמי ואחורי, מה אתם ממליצים? איזה חברה או מה אני צריך לעשות? ומה בדיוק אני צריך להחליף?

מה שגורם לחריקות בגלגלים אלו הן הדראמים שנשחקו עם הזמן, אם אתה מחליף דראמים, חשוב להחליף גם רפידות בלמים באותה ההזדמנות. רפידות תחליפיות מאושרות צ'מפיון של TRW אמורות לעלות בסביבות ה200-250 ש"ח לזוג קדמי, וסכום דומה לזוג אחורי. בנוגע לדראמים חדשים אני לא בטוח לגבי המחיר, אבל גם אני הולך להחליף את שלי תכף בגלל מה שאתה מתאר.

כשאני עושה פניות שמאלה חדות ובמהירות יחסית אז יש כאילו כמו חריקה ושכאילו משהו זז ולא יושב במקום או משוחרר ומתגרד על משהו אחר וזה מגיע כביכול מאחורה.. אבל אני לא בדיוק בטוח

יש קשר ל בולמים? קפיצים? והאם יש אופציה להחליף בולמים וקפיצים כדי להרגיש ריסון יותר טוב בעת נסיעה המקומות מעל באמפרים ובורות ובכורכר?

החלפתי את כל רביעיית בולמי הזעזועים שלי ברביעית KYB בשביל לפתור את אותה הבעיה בדיוק (אני נדהם לגלות שכל בעלי האיביזות סובלים מאותן הבעיות בדיוק), זה לא עזר בשביל לשכך את הרעש חריקה הזה מהגלגלים האחוריים, אבל הרכב כבר לא מתרסק בכל בור, והנסיעה הרבה יותר רגועה. בנוסף שווה לבדוק את מצב כריות הבולמים מקדימה ומאחור, כי ברכב בן 11 שנה הן כבר מזמן הגיעו לפרקן אם אתה מבין למה אני מתכוון. שמעתי מחברים שהיו להם איביזות בעבר שהרעש של החריקה הזה נובע מאיזה מוט שמתעקם עם הזמן בסרן האחורי, אבל לא בדקתי את הנושא, אצלי זה קורה רק כשאני עולה על באמפרים ממש עצבניים. מה שאני כן יכול לומר זה שאם יש לך רעש שקורה בעת סיבוב הגלגלים שמאלה או ימינה (אם אתה שומע מכה כזאת בשלדה), אז שווה לבדוק את מצב התושבות והבולים של הגלגלים, יכול להיות שהם נשחקו/נשברו. החלפה שלהם במוסך מורשה עולה בסביבות ה500 ש"ח כולל כל האלמנטים :wink:, אם יש לך רעש של מכה בשלדה כשאתה מתחיל לנסוע ממצב של עצירה מוחלטת אז הייתי בודק תושבות מנוע - בעיקר את התושבת הבעייתית של הגיר. עלות תושבת מקורית של למפורדר כ400 ש"ח אצל רון.

מתי עושים טיימינג? ואיך אפשר לדעת שעשו מה שצריך ושלא יעבדו עלי?

הוראות יצרן אומרות כל 5 שנים או 90K מה שבא קודם. איך בודקים? מעל לרצועת האביזרים יש פחית סיכוך שצריך לפתוח (יש שם 2 תופסנים), מרימים את הפחית ורואים את רצועת הטיימינג. אם היא יבשה/סדוקה/דהוייה/או עם שריטות, אז כדאי להחליף ומהר. קיט טיימינג לאיביזה בשנתון הזה אמור לעלות בסביבות ה350 ש"ח. כדאי גם להחליף משאבת מים על הדרך (עניין של עוד 250 ש"ח+-) משום שהיא יושבת כחלק מהמכלול טיימינג.

קראתי פה קצת על פילטר והבנתי שאין כלכך טעם להוסיף פילטר פתוח, האם אני צודק? ומה תאכלס יתן לי שאני אשים כזה? או בכללי מה ייתם ממליצים בנושא הזה?

באיביזה אוטומטית, פילטר פתוח לא יתן לך כלום חוץ מרעש מעט יותר טוב וצריכת דלק גבוהה יותר - משהו שהאיביזה האוטומטית גם כך לא מצטיינת בו. עם 1-10 ק"מ לליטר בתוך העיר.

החצאית הקדמית אצלי לא מחוברת טוב והיא נפלה לי לפני שנה אז קשרתי אותה וזה קודם כל לא בטיחותי וגם לא אסטתי וממה ששמתי לב שם החורים שצריך להבריג לתוכם את החורים של החצאית הם שבורים כך שאיאפשר להבריג אליהם כלום\ כמה זה יכול לעלות לסדר את זה?

לפני חודש נפל לי החלון של הקדמי ובינתיים קשרתי אותו ככה שאיאפשר לא לפתוח ז"א הוא כל הזמן סגור, כמה עולה לתקן את זה?

מחלה ידועה של האיביזות והגולפים בשנתונים האלה, אם הלך המנוע של החלון אז העלות יכולה להגיע לכמה מאות שקלים. יכול להיות שרק נשבר לך אחד התופסנים (נדיר אבל גם קורה) ואז המחיר נמוך יותר. פנה לרון ממוסך רון - המומחה של VAG בפורום. הוא ישמח לעזור ויהיה מאוד הוגן במחיר.

לא טיפלתי בדברים האלה כי לא היה לי כסף אני סטודנט ועכשיו סופסופ התפנה לי מלא זמן ואני עובד כל יום וחוסך לזה אז עכשיו אני רוצה לסדר את הדברים האלה.

אז אני נורא אשמח לכל טיפ ועזרה לגבי השאלות שלי

תודה מראש.

אלכס.

הערותי באדום =]

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

• תוכן חדש...