Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5414 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האופציה הראשונה - כתבת רכב בת כ-1,200 מילה. מפורטת יתר על המידה (לדוגמה, פרק שלם שמדבר על העיצוב, בזמן שאת העיצוב אתם יכולים לראות בתמונות ולהסיק מסקנות אישיות לפי טעמכם).

האפשרות השניה - כתבה תמציתית בת כ-600 מילה, שלא מחסירה כלום ומספקת לכם את כל האינפורמציה (דוגמת הכתבות של יואב קווה, למשל).

מהי העדפתכם?

פורסם

גם אני שניה,עיצוב לא צריך להסביר לי,מי שאוהב אוהב,מי שלא אז לא ולא יעזרו שום הסברים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בעידן האינטרנט והאייפונים, לדעתי מיותר להעלות לרשת כתבות "חפירה" ארוכות במיוחד. רוב האנשים פשוט לא מחזיקים מעמד ופשוט מדלגים ישר לפסקת הסיכום. זה גם הקו המנחה שלנו ברוב הכתבות שעולות לאתר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
האופציה הראשונה - כתבת רכב בת כ-1,200 מילה. מפורטת יתר על המידה (לדוגמה, פרק שלם שמדבר על העיצוב, בזמן שאת העיצוב אתם יכולים לראות בתמונות ולהסיק מסקנות אישיות לפי טעמכם).

האפשרות השניה - כתבה תמציתית בת כ-600 מילה, שלא מחסירה כלום ומספקת לכם את כל האינפורמציה (דוגמת הכתבות של יואב קווה, למשל).

מהי העדפתכם?

לא חוכמה לתת שתי אפשרויות שלא מכסות את כל המנעד של הכתבות. לא כל כתבה של 1200 מילה היא מפורטת יתר על המידה ולא כל כתבה של 600 מילה היא תמציתית ולא מחסירה כלום. ספציפית לגבי הכתבות של יואב קווה, למשל, רובן כוללות עד 300 מילה שלא קשורות במישרין לאוטו, ובוודאות לא מקבלים מהן את כל האינפורמציה שחובב רכב היה רוצה לקבל. העניין הוא שזוהי הפלטפורמה שלו - הוא פונה לקהל מאוד מסוים וכותב אליו. זה לא הקהל של מגזיני רכב ייעודיים, למשל.

בכל מקרה, צריכים להיות הבדלים בין מגזינים מודפסים למגזינים אינטרנטיים, כי אלו פלטפורמות שונות. מרבית האנשים לא יקראו כתבה של 1000+ מילה באינטרנט, ובמקרים מסוימים גם 600 זה יותר מדי. אבל מאוד מאוד קשה לשים את כל האינפורמציה החשובה ב-600 מילה ומטה.

בכתבה מגזינית בכלל לא נדיר לראות 1200 מילה ואפילו יותר. לדוגמא, בגיליון האחרון של אוטו יש לי שתי כתבות - פרארי ומזראטי. הפרארי היא בערך 1800 מילה, כי מדובר במכונית מאוד מעניינת ועם הרבה מאוד פרטים. המזראטי היא 1200 מילה, לא בגלל שהיא לא מעניינת, אלא בגלל שלא חשתי צורך להרחיב יותר מדי בעניינים טכנולוגיים וגם לא בעניינים עיצוביים - פשוט נתתי לתמונות לדבר.

מה שאני אומר זה שאני מסכים איתך בנוגע לעיצוב, ומשתדל שלא להרחיב באופן מוגזם על הנושא בכתבות. למעט מקרים ייחודיים שבהם העיצוב משחק תפקיד משמעותי (כי הוא ייחודי, כי הוא קורץ להיסטוריה וכדומה). אני משתדל שלא לכתוב תיאורים עיצוביים - את זה הרי אפשר לראות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ברור שיש רכבים ש-1200 מילה בקושי יספיקו להם. לרוב אלו רכבים שגם נהניתי לנהוג עליהם, ולכן בחלק מהכתבה אני מעביר את החוויות מהנהיגה עצמה. ברכבים ספורטיביים, לדוגמא, אפשר לכתוב המון על הניואנסים בהתנהגות, מה שיהיה די מיותר עד בלתי אפשרי ב-1.6 אוטומט.

לחלק גדול מהרכבים, 600 מילה לטעמי מעבירות את כל האינפורמציה. לא רואה איך אפשר לכתוב על קיה ספורטאז' (סתם דוגמא טריה) 1200 מילה.

בכל מקרה, הדגשתי שמדובר במקרה בו כל האינפורמציה עוברת היטב. אני אשמח לשמוע עוד דעות.

פורסם

זה יותר עניין של איכות כתיבה.

אותי משעשע לראות את סגנון הכתיבה ומה שמועבר.

לא כולם כותבים אותו דבר.

יכולה למשל להיות כתבה חופרת של 600 מילים שתשעמם אותי מאוד אבל יכולה להיות כתבה של 2500 מילים שתשאיר אותי מרותק עד הסוף.

פורסם

אם כך אז התשובה מבחינתי היא שבאינטרנט אני מעדיף לקרוא 600 מילים דחוסות עם כל האינפורמציה, ובעיתונות הכתובה 1200 מילה ויותר (כמובן - כתובות היטב). לכן אני עדיין חושב שהשאלה לא מנוסחת כראוי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

נכון,מול המחשב צריך קצר ולעניין,אבל כשיושבים בשירותים לא ממש ממהרים.:wink:

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יוסי...מזכיר לי שפעם חשבתי ברצינות לתלות מסך LCD בשירותים ולהזרים אליו תוכן מהרשת או מאחד המחשבים.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם
איזה כתבות רכב אתם מעדיפים?

כתובות בידי אברהם פורת ז"ל, יהיה אורכן אשר יהיה.

בקיצור - אל תשאל מה או כמה, תשאל איך.

• תוכן חדש...