Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5429 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הלוואי ויכלנו להרשות לעצמנו לשטוף את הרכב 3 פעמים עם הצינור ככה בכיף.

והמגב הזה הוא על הפנים, הוא משאיר סימנים. ואיזה חיוך מטומטם הוא דפק בסוף :-)

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הסונאקס הזה חומר מדהים.

הריח שלו נוראי וממש קשה לעמוד ליד הג'נט כשהוא עליו, אבל עוד לא ראיתי חומר שמנקה ככה ג'נטים

אבל בשביל להוריד אותו ביעילות צריך צינור עם זרם חזק. איך עושים את זה בארץ?

Porsche 911 GT2

BMW 335i 2011

Mini Cooper JCW 2009 - GONE

BMW M3 2006 - SOLD

פורסם
אבל איך אתה יכול לשטוף את הסבון ללא צינור?

ראית פעם בחורה מתקלחת? אותו עיקרון: אין לה צינור, והיא עדיין מצליחה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בשיטה שלו הכנרת תתייבש תוך שבועיים.

דלי למים+סבון, מסבנים את הרכב עם ספוג.

שוטפים את הספוג והדלי מהסבון וממלאים במים נקיים.

שוטפים את הרכב מהסבון עם הספוג והמיים הנקיים ומייבשים. אני מייבש עם ג'ילדה סינטטית. הפתיע אותי שהוא ייבש עם מיקרו פייבר.

שני דליים והאוטו נקי.

אני לוקח את ההמלצות שלכם על החומר לג'אנטים. אנסה בפעם הבאה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

יכול להיות שאני בזבזן:oops:

אני שוטף את האוטו בכמה שלבים.

1. ממלא דלי במים עם שמפו.

2. שוטף את כל האוטו עם צינור להוציא את כל האבק והלכלוך.

3. מסבן חצי אוטו ואז שוטף שוב, בכדי שהשמפו לא ידבק.

4. אותו דבר כמו בשלב 3 רק לחצי השני.

5. מייבש את הכל עם ג'לדה.

6. מנקה את החלונות, פנסים והסמלים עם מטלית מיקרופייבר ונוזל לניקוי חלונות (נוזל הכחול)

7. מזל שיש אוזניים שעוצרים לי את החיוך!

מגניב המכשיר הזה, תגיד לי משהו, בניתוח, הרדימו לך את הבולבול? כי זאת תחושה מה זה כייפית
פורסם

לא יעזור , העובדה היא שאו ששוטפים עם הרבה מים ובטכניקות הנכונות , או שלא שגם אם הרכב מתנקה לכם היטב אתם שורטים אותו בכל פעם מחדש (לא נכנס לויכוח על הכנרת , רק מציין עובדה) .

יש את כל המוצרים החסכוניים במים , אבל הם מתחלקים לשני סוגים , אלה שרק נועדו לחסוך במים ועדיין נגרם נזק לרכב , ואלו שנועדו לשימוש מקצועי (אופטימום מייצרים , אבל צריך לייבא מחו"ל) .

JANT18 , תשטוף בשעות הערב ובצל , ככה לא תצטרף לשטוף את הרכב לפני שסיימת לסבן .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם
יכול להיות שאני בזבזן:oops:

אני שוטף את האוטו בכמה שלבים.

1. ממלא דלי במים עם שמפו.

2. שוטף את כל האוטו עם צינור להוציא את כל האבק והלכלוך.

3. מסבן חצי אוטו ואז שוטף שוב, בכדי שהשמפו לא ידבק.

4. אותו דבר כמו בשלב 3 רק לחצי השני.

5. מייבש את הכל עם ג'לדה.

6. מנקה את החלונות, פנסים והסמלים עם מטלית מיקרופייבר ונוזל לניקוי חלונות (נוזל הכחול)

7. מזל שיש אוזניים שעוצרים לי את החיוך!

ככה גם אני עושה רק מסבן ישר את כול הרכב ועובד עם גילדה על כל הרכב,יקיר את עובר עם גילדה לאחר השטיפה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יש לנו מים קשים בארץ , והאפשרות הטובה ביותר היא להעביר אותם סינון , אבל גם בלי סינון פשוט משקיעים משטיפה ולא יישארו סימנים .

תקפיד על שכבת ווקס ראוייה על הרכב (אגב , מעניין לדעת שדווקא בשטיפה לא נכונה הווקס רק יגרום ליותר סימני מים) , השתמש בכמויות נכונות של שמפו (לא יותר מידי , ובטח לא פחות מידי) , שטוף בשעות הבוקר המוקדמות או עדיף בשעות הערב (העיקר שלא יהיה חם ולא תהיה שמש ישירה) , תדאג לשטוף היטב את הרכב ולא להותיר אותו מלוכלך , כשאתה מסיים לשטוף הזרם מים בלחץ נמוך מחלקו העליון של הרכב לחלקו התחתון (היזהר לא להשפריץ בוץ מהקרקע עלייה אתה שוטף על פח הרכב) דבר שיסיר הרבה מים מהרכב , ולבסוף ייבש במהירות (ובלחץ אפסי עד מתון) קודם את החלקים המישוריים ולאחר מכן את החלקים האנוכיים (המשך לעשות משהו אחר , למשל למרוח חומר על הצמיגים או לנקות חלונות , ואז חזור לייבש את הנזילות מהמראות\סמלים\גומיות של הרכב) . .

ספריי דיטיילינג יכול לעזור עם כתמים עדינים (Z-6 כזה) .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

ולכמה זמן ווקס אמור להחזיק אם האוטו עובר שטיפה כול סוף שבוע?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

משתנה מאוד בהתאם לסוג הווקס , האופן בו הוא נעשה , תנאי השימוש ברכב ועד כמה השטיפה אגרסיבית .

בגדול , כשמדובר במקרה הממוצע , כמה חודשים (יכול להיות חודשיים , יכול להיות שנה , עדיף ללכת על בטוח ולחדש אחת ל-3~6 חודשים ברכב תחת שימוש סביר) .

מבחינת אפקט הברק\עומק של הווקס הממוצע (לא כולל ווקסים טכנולוגיים למיניהם) , הוא דועך משמעותית תוך שבועיים\שתי שטיפות .

אם מדובר בווקס "רגיל" (שוב , לא טכנולוגי) , תוכל להתיז על הרכב מים בתום השטיפה (להשתדל שההתזה תהיה זהה לזו שיוצאת משפיצר של מנקה חלונות , כלומר רסס עדין ורחב , ולאחר שמתאספות טיפות ולהפסיק להתיז אחרת הטיפות הקודמות יוסרו) ולראות את ההתנהגות שלהם .

אם יוותרו אינספור טיפות קטנות , שאינן מתאספות זו עם זו אלא מתבודדות כמו פנינים - הווקס עוד קיים .

אם לא נאחזות טיפות רבות וקטנות , והרכב אכן נקי ואכן ריססת כראוי , כנראה שהווקס דל או אין ווקס בכלל .

פורסם

באיזה ווקס אתה משתמש?

(אני ב אוטופיניס של בCARPLAN ).

פורסם
ככה גם אני עושה רק מסבן ישר את כול הרכב ועובד עם גילדה על כל הרכב

גם אני ככה.

אבל בעקרון אני נגד שטיפה, אין מים בכנרת.

תנו לגשם לעשות את שלו.

משכנתא זה קל

פורסם
באיזה ווקס אתה משתמש?

(אני ב אוטופיניס של בCARPLAN ).

אני לא מדד , אני משתמש או בווקס מאוד יקר בקיץ , או בשלוש ווקסים שונים ביחד בחורף .

הקארפלן בסדר גמור , אפשר למצוא בארץ גם פורמולה 1 שהוא לא רע בכלל .

• תוכן חדש...