Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5442 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח לקבל את עזרתכם - אתמול נדלקה לי נורית הטעינה בסיטרואן קסנטיה 2001 בנזין. הנורית לא נדלקה בהדרגה (כמו במקרה של פחמים שחוקים,למשל) אלא נדלקה ודולקת גם בטורים גבוהים. לפני שאני מפרק את האלטרנטור, אני רוצה לבדוק ולוודא שאכן הבעיה באלטרנטור. שאלתי - האם ניתן לחבר מקור כח חיצוני, ספק כח למשל, או מצבר אחר לחוט של השדה

ולראות אם נורית הטעינה כבית, או שישנה דרך אחרת לבדוק ולוודא לפני שאני מפרק את האלטרנטור, שזה סיפור לא כל כך פשוט באוטו הזה.

פורסם
חבר מודד למצבר ותראה מה מצב הטעינה .

צריך להיות בין 13.8 לבין 14.5 וולט .

אם היא נמוכה אז האלטרנטור התעייף .

אם אין טעינה כלל , בדוק את התקע החשמלי שמתחבר לאלטרנטור .

שלום

מתח הטעינה כמו שכתב איילצבי, צריך למדוד אותו על פני המצבר. אם אתה מודד על המצבר מתח של 12 V , אין טעינה על המצבר.

בדוק את מתח המוצא מהחיבור השמן על האלטרנטור , אם הוא כפי שכתב איילצבי סימן שהאלטרנטור תקין אבל יש נתק בינו לבין המצבר. אם הוא 12V האלטרנטור לא תקין ויש להחליפו.

פורסם

בדקתי מתחים בעזרת מולטימטר דיגיטלי. על המצבר (לפני התנעה) אני מקבל 12.4V. לאחר ההתנעה אני מקבל 11.7V על מגעי המצבר.

לבורג ה"+" של האלטרנטור קשה מאד לגשת מבלי לפרק אותו מהמקום. בכל מקרה, לפי השרטוט החשמלי ה"+" של האלטרנטור מחובר ישירות לקוטב החיובי של המצבר.

דבר משונה נוסף, לפי השרטוט החשמלי (כמופיע בספר של היינס) ישנו נתיך של 30A על הקו בין השדה של האלטרנטור לבין נורית הטעינה. בדקתי את כל נתיכי ה-30A בקופסת הנתיכים - כולם תקינים. המוזר הוא שבספר הרכב שמונפק יחד עם הרכב, אין שום איזכור לנתיך כזה ברשימת הנתיכים.

• תוכן חדש...