Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5441 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני אשלח אותו ל- falou שיתן לו לנהוג על שלו. ;-)

זה כמובן אחרי שהוא ינהג על שלך, כי אין ילד שיוותר בקלות על התענוג שנהיגה ברכב של אבל'ה(בין אם קורולה או GTI).

כמובן שמומלץ להעביר לו כמה הדרכות לפני ש"זורקים למים העמוקים" בחור צעיר על אוטו שלא רק יפה אלא גם אופה.

אריאל.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

לסבא שלי ז"ל, הייתה סובארו DL, אשר הוא נהג להסיע אותי בה, כאשר הייתי ילד קטן. 15 שנים לאחר מכן, היה לי הכבוד לנהוג בה בפעם הראשונה בחיי ונהנתי מכל רגע ( היא הייתה המכונית הראשונה שלי).

פורסם
SRACK, נכון, רצוי שנחסוך במים, ואסור לשטוף עם צינור, אבל השטיפה הזאת היא ממש ממש פירור קטן בצריכת המים.

1. יש השקייה של גינות ציבוריות ב-12 בצהריים - בשיא החום, כשהשמש בזנית - מישהו שם מתייחס ל"בעיית המים" ?

2. כשראש רשות המים פרש, לפני חודשיים שלושה כמדומני, הוא בעצמו אמר שנגמרה בעיית המים במדינה. שמעתי את זה ברדיו.

3. כאשר האנשים עם הבריכות הענקיות בבית, בכל מיני ישובים "נחשבים" יתחילו לחסוך ולמעשה לסגור את הבריכות שלהם (או, לחילופין לשלם הון מטורף על המים!) , אז יהיה אפשר לבוא ולטעון ש"אסור לשטוף עם צינור".

4. אני אישית משתדל (מאוד) לחסוך במים, אבל אני צרכן קטן מאוד והחסכון שלי מאוד לא רלבנטי.

1. מסכים לגמרי, מה גם שהשקייה בשעות הצהריים מלבד שלא מועילה (הרוב מתאדה), אלא גם פוגעת בצמחייה המושקת (דשא לדוגמא). מומלץ להשקות בשעות הבוקר המוקדמות לפני זריחת השמש.

2. לגבי ראש רשות המים, אכן הוא טען כך בשידור חי, אפילו הפרסומות השתנו מ"ישראל מתייבשת" ל "ישראל צריכה לשמור על המים", אבל זה לא אומר שלא חסר מים במדינה.

3. לגבי בריכות פרטיות אתה טועה, בבית הוריי ישנה בריכה כבר למעלה משנתיים, צריכת המים שלה לאחר המילוי הראשוני, היא אפסית!!

כל הרעיון של המים בבריכה היא סירקולציה חוזרת על ידי שימוש במשאבות וחומרי ניקוי, אף אדם שפוי בדעתו לא מרוקן בריכה וממלא אותם שוב בכל שימוש / כל שנה. (כנ"ל גם לבריכות גדולות ופארקי מים) פשוט בחורף מכסים את הבריכה , אך המים עדיין עוברים תהליך של ניקוי וסרקולצייה, בריכה שמוסיפים אליה מים כל הזמן , היא בריכה עם חור... (כמות אידויי המים היא אפסית)

ועוד יותר:

מה לפי דעתך יותר חסכוני, להשקות כל כמה ימים אזור מדשאה גדול , בו המים מחלחלים ונספגים, ויש צורך בעוד מים. או באותו אזור למקם בריכה , למלא פעם אחת וזהו.

לגבי הילד עם הGTI, סחתיין על העזרה, רק פעם הבאה עם דלי.(חינוך מתחיל מהבית).

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

נו באמת, אני ילד מחונך (יחסית :lol:) ועדיין, כשמדי פעם מתחשק לי לשטוף את הרכב אני משתמש בצינור (עם ראש אקדח, משפריץ רק כשצריך) וגם בדלי.

אני לא אומר לפתוח מים סתם, או להשקות דווקא בצהרים, באופן כללי חשוב לחנך לתרבות חסכנית, אבל אין שום דבר בזבזני במישהו ששוטף את הרכב שלו.

ד"א, כדי למלא בריכה מתנפחת של תינוקות צריך להתיז עם צינור איזה 5 דקות רצוף, הרבה הרבה יותר ממה שאני מתיז כשאני שוטף את האוטו.

בקיצור, שטיפת מכוניות זו לא הבעיה של המדינה, גם לא מקלחת של חצי שעה, הבעיה היא שאנחנו הופכים למדינה מדברית, וזה לא ישנה גם אם כווולם ישטפו את האוטו עם דלי, או לא ישטפו בכלל. מתקני הטפלה זה הפתרון היחיד, נקודה.

אם אתם כל כך כועסים אליו, למה אתם לא מארגנים מחאה על מה שעושים לים המלח המסכן ?

כמו-כן, אני בטוח שאתם ממלאים את הג'קוזי כשאתם עם החברה בצימר... מספיק להתחסד.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
אם אהבתם את הדרמה הרומנטית משפטים שאמרה אשתי על ה- GTI החדשה

הופתעתם לגלות את בוסטר GTI

התלהבתם למראה מחזיק המפתחות החדש שלי (GTI),

בכיתם ב-צמיגים ל- GTI: הטעות, המחיר, והתוצאה [וגם: האם נקנקו אותי במחיר?], אך התאכזבתם מהעדר הדרמה המשפחתית...

הנה דברים באים על תיקונם ב-בעניין: יותר טוב מכל מכונת שטיפה - הילד שוטף את ה- GTI

יותר פעילות.

יותר משפחתיות.

יותר חמידות

יותר G T I!

אהבתי!

בקשר לדרך שטיפת הרכב:

אם אני שוטף עם דליים אני מבזבז פי 2 יותר מאשר עם צינור, בדקתי כבר 20 פעם :?.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
1. 2. לגבי ראש רשות המים, אכן הוא טען כך בשידור חי, אפילו הפרסומות השתנו מ"ישראל מתייבשת" ל "ישראל צריכה לשמור על המים", אבל זה לא אומר שלא חסר מים במדינה.

3. לגבי בריכות פרטיות אתה טועה, בבית הוריי ישנה בריכה כבר למעלה משנתיים, צריכת המים שלה לאחר המילוי הראשוני, היא אפסית!!

כל הרעיון של המים בבריכה היא סירקולציה חוזרת על ידי שימוש במשאבות וחומרי ניקוי, אף אדם שפוי בדעתו לא מרוקן בריכה וממלא אותם שוב בכל שימוש / כל שנה. (כנ"ל גם לבריכות גדולות ופארקי מים) פשוט בחורף מכסים את הבריכה , אך המים עדיין עוברים תהליך של ניקוי וסרקולצייה, בריכה שמוסיפים אליה מים כל הזמן , היא בריכה עם חור... (כמות אידויי המים היא אפסית)

ועוד יותר:

מה לפי דעתך יותר חסכוני, להשקות כל כמה ימים אזור מדשאה גדול , בו המים מחלחלים ונספגים, ויש צורך בעוד מים. או באותו אזור למקם בריכה , למלא פעם אחת וזהו.

).

אוקיי, לגבי הבריכות אולי אני טועה. מצד שני, המילוי הראשוני של המים, צורך הרבה, לא?

(אני אומר את זה בתור אחד שאין לו בריכה פרטית בבית).

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
אוקיי, לגבי הבריכות אולי אני טועה. מצד שני, המילוי הראשוני של המים, צורך הרבה, לא?

שים לב שרשמתי, לאחר המילוי הראשוני של הבריכה, הצריכה היא אפסית. (אי אפשר לאכול עוגה ולהשאירה שלמה).

ובכל זאת, נעשה השוואה:

ממלאים בריכה פעם אחת בכמות מים גדולה וזהו. (ודוגמא של בריכת ילדים שממלאים ומרוקנים כל הזמן זאת לא דוגמא , זה סתם בזבוז מים) , ניתן להשתמש במים באותה בריכה כל הזמן ,למשך שנים רבות (כל עוד אתה מטפל ומנקה את המים כל הזמן).

כמות המים היא בסיביבות 20 קוב

מול...

השקייה שבועית (כל יומיים בארצנו החמה), של אותו שטח דשא (גם עם שימוש במערכת השקייה ממוחשבת, טפטפות וכו').

תאמין לי שמהר מאוד תעבור את ה 20 קוב. (אני לא מדבר על השכנים הפסיכיים שלנו ששוטפים את החנייה של הרכבים עם צינור)

אבל עזוב את הדין על המים, נוכל לדבר עליו שעות, הת'רד הזה שייך לילד שעזר לשטוף GTI

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם
אני אשלח אותו ל- falou שיתן לו לנהוג על שלו. ;-)

אני - חופשי.

אם יש משהו שלמדתי מאבא שלי זה לא להתקמצן על רכב.

גם חמוד כזה, לך תגיד לו לא...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
1. לגבי הילד עם הGTI, סחתיין על העזרה, רק פעם הבאה עם דלי.(חינוך מתחיל מהבית).

למען הסר ספק - השטיפה של הרכב נעשתה עם דלי, למעט החלק של הסרת הסבון, בו נעשה שימוש קצר מאוד עם צינור...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

המילוי הראשוני בטוח מספיק לך לשטיפת הרכב עד שיהיה אספנות. אח"כ כבר לא תשטוף אותו כי הגומיות יהיו יבשות :-D.

ד"א, לפי מה שכתוב פה, אידוי בקיץ הוא בסביבות 200 ליטר ביום !

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

ולצורך המשך הת'רד - הייתי מציע שיעשו לילד תמונות עם הGTI למזכרת.

הייתי מבקש סיבוב בעצמי :-D.

ואם כבר מדברים על רכבים בליגה הזאת, יצא לי לראות בעירי (במקום קבוע...) AUDI S3 טורבו לבנה. תאווה לעיניים.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• תוכן חדש...