Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך לדעת אם נשרף הסאבוופר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5425 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, הסאב ברכב בסדר ברוך השם אבל מדובר בסאב של המערכת במחשב...

יש לי Altec Lansing MX5021, מערכת 2.1 כולל סאב 50 Watts RMS במידה של 6 אינצ'.

לאחרונה כשאני מגביר מעל החצי אני שומע בומים חזקים מכיוון הסאב (לא של הסאונד) כאילו משהו מתנגש שם..

זה אף פעם לא קרה, אם אני מגביר קצת יותר שומעים ממש חרא את הסאב והוא ממש מזייף.

האם הגיע סופו? הגיע הזמן להחליף?.

מה הסממנים לדעת אם סאב נשרף והאם יש מצב שבווליום סביר הוא עדיין ינגן יפה אבל כשמעלים וליום הוא יתחיל לזייף?

תודה רבה.

altec_wideweb__470x361,0.jpg

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

פעם שניה... אולי מישהו יעזור :)

יש לציין שהמערכת בשימוש קרוב לשנתיים כך שלא נראה לי שסאב יכול להרס כ"כ בקלות בהתחשב שממש לא אנסתי אותה או התייחסתי לא יפה, הווליום היה לרוב 30% ובהתפרעות על 50% ועוד היה למערכת לתת אבל החדר קטן ככה שלא היה צורך.

בכל מקרה, מה לעזאזל??

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

אוקי עכשיו הוצאתי את הקבלה של הקניה מהבויידם ואני רואה שעברו 3 שנים וחודשיים מאז שרכשתי אותם :D

ככה שאחריות לא נראה לי .

בכל מקרה, אין לי בעיה להחליף את הסאבוופר במשהו אחר - אני מאוד מרוצה מהרמקולים והתכנון שלי במידה והסאב באמת נהרס הוא לקנות סאב 8", לשייף את הכניסה של ה6" בתיבה הקיימת עד שיכנס שם ה8" ולהנות מסאב יותר גדול ועוצמתי יותר מהמקורי ובעצם ממערכת משודרגת :)

לא אכפת לי להשקיע 300 ש"ח בסאב כלשהוא יד שניה שיפציץ במקום הקיים וככה גם אקבל מערכת משופרת icon_wink.gif

השאלה הגדולה היא האם לעזאזל אכן נשרף הסאב או שהוא ניזוק או שזו רק עייפות טיפוסית לסאבים?

כשאני מעלה את הווליום מעל ל30% לכיוון ה50% פתאום אני שומע בומים כאלה מציקים כאילו הסאב כבר הגיע למיצוי ובעצם זה רק בתקופה האחרונה ככה!

תודה רבה.

בס"ד

פורסם

אני בספק שה"קומבינה" שלך תצליח. 50 RMS אמרת? אני לא מכיר הרבה סאבים שינגנו טוב עם הספק כזה. לדעתי הסאב הזה שמותקן במערכת עכשיו הוא מותאם במיוחד עבור המערכת\תיבה\הגברה שהוא מקבל, וכל סאב אחר שהוא לא סאב למחשב ישמע לא משהו.

אבל יכול להיות שאני טועה :idea:

בכל מקרה, תנסה אולי לפרק את הסאב ממקומו ולראות אולי משהו מבפנים.

למרות שלפי התיאור שלך נראה לי שהסאב כבר מסיים את הקריירה שלו. יצא לי להתקל בתופעה דומה ברמקולים לרכב, שניגנו טוב מאוד בווליום סביר, אך היו "מחרחרים" בווליום גבוה.

פורסם

אם יש גריל מגן על הסאב תפרק אותו, ואז תלחץ במרכז הסאב ותשמע אם הסאב זז חלק.

גם תרגיש ביד אם יש התנגדות ורעשים.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

יש סיכוי שבמגבר עצמו היציאה של הסאב הלכה או שיש סיכוי גם הסאב הלך בעקבות כל מיני סיבות כאלה ואחרות.

אך תבדוק אם היציאה של הסאב במגבר תקינה לפני שאתה מחליף לסאב אחר.

בהצלחה.

Scan Speak

• תוכן חדש...