Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תחליפיים אני בספק אם תמצא ובכל מקרה לא מומלץ. המקוריים לא כאלה יקרים (350 ש"ח ליחידה בערך).

משופרים הכי זולים הם של קוני והם יקרים בערך פי 2 מהמקוריים. OMP עולים יותר, כך גם כל היתר. כך לפחות מסקר שעשיתי לפני שנה בערך.

שיפור בולמים בלבד, ללא הנמכה והקשחה, לא ייתן הרבה כנראה.

לוולקן התנהגות מעולה גם ככה, אם אתה לא מתכוון להכנס לשיפורי שלדה רציניים (הנמכה/הקשחה, ג'נט 15), עדיף לדעתי להשאר עם המקוריים.

פורסם

אני החלפתי זוג בולמים מקוריים קדמיים לא מזמן, ב 1200 כולל עבודה וכיוון פרונט. הרכב נוח ומתנהג נפלא. אני לא יכול לחשוב על רעיון רע יותר מאשר החלפה לבולמים חליפיים\משופרים.

zx וולקן

פורסם
אני החלפתי זוג בולמים מקוריים קדמיים לא מזמן, ב 1200 כולל עבודה וכיוון פרונט. הרכב נוח ומתנהג נפלא. אני לא יכול לחשוב על רעיון רע יותר מאשר החלפה לבולמים חליפיים\משופרים.

מתן,

אני שמח בשמחתך על כך שהחלפת לבולמים מקוריים ואתה מרוצה.

עם זאת, מנסיוני עם הוולקן שהיתה לי - ניתן להוציא מהרכב הזה הרבה יותר !! בטח ובטח שלא יהיה נכון לומר ששיפור בתחום הבולמים / הנמכה הם "רעיון רע".

לוולקן בצורתה המקורית מספר בעיות :

1. רכה מדי.

2. זוויות גלגול חריפות מדי.

3. היגוי לא מספיק חד.

ניתן להחליף את בולמי הזעזועים לאלו של דגם ה 16V ובתוספת זוג קפיצים קידמיים של אייבך והורדה של שן אחת במתלה האחורי,

מקבלים :

1. נוחות נסיעה לא רעה בכלל. הרכב לא מתרסק !

2. היעדר זוויות גלגול.

3. שיפור עצום בחדות ההיגוי.

4. מרכז כובד נמוך יותר.

כאמור, מנסיון פשוט אי אפשר להשוות וולקן רגילה לוולקן ששופרה בצורה כזו.

דני G.

פורסם

אני בטוח שהרגשת בשיפור ברכב בעקבות ההחלפה. אני לא כל כך בטוח ש -רוב- השיפור נובע מהחלפה לבולמים אחרים, אלא שהוא נובע מההשוואה למצב -הלא חדש- של הבולמים המקוריים.

אם אתה בטוח שההשוואה היא בין 2 רכבים עם נתוני פתיחה זהים, אז סבבה.

אני בכל אופן חושב, שכחבילה כוללת ליום יום ולנהיגה ספורטיבית, קשה לעמוד בתמורה שהבולמים המקוריים מציעים.

אתה מוזמן לסיבוב :lol:

zx וולקן

פורסם
לוולקן בצורתה המקורית מספר בעיות :

1. רכה מדי.

2. זוויות גלגול חריפות מדי.

3. היגוי לא מספיק חד.

1. הוולקן רכה מדי?! היא קשיחה יותר אפילו מה306 שלי :shock: (מבחינת נוחות).

2. ממש לא, היא מספקת יכולת מצויינת עם זוויות גלגול שטוחות.

3. מסכים (אבל לא חושב שזה הפתרון).

הוולקן קשיחה וקיצונית מספיק גם ככה, אין שום צורך לעשות אותה קשיחה יותר.

פורסם
אני בטוח שהרגשת בשיפור ברכב בעקבות ההחלפה. אני לא כל כך בטוח ש -רוב- השיפור נובע מהחלפה לבולמים אחרים, אלא שהוא נובע מההשוואה למצב -הלא חדש- של הבולמים המקוריים.

אם אתה בטוח שההשוואה היא בין 2 רכבים עם נתוני פתיחה זהים, אז סבבה.

אני בכל אופן חושב, שכחבילה כוללת ליום יום ולנהיגה ספורטיבית, קשה לעמוד בתמורה שהבולמים המקוריים מציעים.

אתה מוזמן לסיבוב :lol:

מעבר לזה, יש לציין שמערכת ההיגוי של הוולקן מחורבנת - היא עדינה בצורה מטורפת וכל הקשחה נוספת של המתלים הקדמיים הינה מיותרת לחלוטין - מה שיגרום למערכת העדינה הזו לספוג את מירב הזעזועים (במקום שהבולמים והקפיצים יעשו זאת).

מי שמחפש ספורטיבית קשוחה שיקנה 106 - מה שיפה בוולקן זה שהיא מציעה יכולת ספורטיבית וניהוג טובים במקביל ליכולת לשנע משפחה בצורה טובה מבלי להתפשר על הנוחות בחיי היום יום...ומי שלא יודע להנות מזה, שלא יקנה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

במקרה הייתי בשבוע שעבר במוסך שהחליף בולמי זעזועים לוולקאן.

הוא החליף לבולמי מונרו, טען שהם יותר טובים מהמקוריים, ושהם אפילו לא עולים פחות מהבולמים המקוריים....

עם זאת, הנסיון האישי שלי אומר שבדגמי PSA באופן כללי רצוי להשאר עם בולמים מקוריים.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

מצטער...

מצטרף לדעתו של דני , הוולקן אכן בעלת זוית גילגול די בעיתית

אגב דני , כמה לפי דעתך עולה עידכון כזה למערכת המתלים(כולל הורדת שן מאחורה) ?

נראה לי שאנחנו צריכים להיפרד,זה לא את זה אני.

• תוכן חדש...