Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הגיע אלי פנקס תשלומים ביטוח לאומי. עזרה בבקשה.

super-man
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5001 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

ערב טוב חבריי הפורום,

הגיע לביתי פנקס המבקש ממני שאשלם על החודשים בהם לא עבדתי.

עכשיו אני אמור לשלם מרגע שסיימתי ללמוד (יוני) עד רגע שקיבלתי פטור (מרץ). מחודש 6 עד חודש 3. ויש גם מקום לשלם מחודש 3 (מתי שקיבלתי את הפטור) עד החודש הנוכחי (7).

רציתי לדעת, האם אני באמת צריך לשלם על החודשים בהם לא עבדתי מייד לאחר שסיימתי לימודים? הרי אני חיכיתי להתגייס (אני הריי לא ידעתי שלא יגיסו אותי, רק לקראת חודש 2 הבנתי שהצבא לא יגייס אותי, ורק לקראת חודש 3 קיבלתי את ההחלטה והפטור).

אז האם על החודשים האלה שתלמיד מסיים לימודים ועד גיוסו הוא מחוייב לשלם ביטוח לאומי?

התשלום 3-7 אני מסכים. הרי קיבלתי פטור, אני כבר לא מלשב, אני אזרח. ואם אני לא עובד - אני מחוייב לשלם.

אבל חודשים 6-3, ניראה לי לא הגיוני. או שזה רק לי לא ניראה הגיוני?

מה גם שאין לי מאיפה לשלם להם, אבל בסדר אני אנסה להגיע איתם להסדר. כי יש חוק וחובה.

רק חבל שסתם יקחו לי כסף שלא באמת אמורים לקחת ממני.

* כמובן שאני אלך אליהם, פשוט היום יום שישי כבר. ביום ראשון אלך אליהם. רק אשמח לקבל תשובות עד אז אם אפשר.

תודה לכם, המשך ערב טוב ונעים חברים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל, לא ממליץ לך ללכת לביטוח לאומי. חבל על הזמן. שלח להם מכתב מסודר ותקבל תשובה מסודרת במכתב. ככה גם תיהיה לך אסמכתה חתומה לתשובה שקיבלת וגם תחסוך לעצמך שעתיים מהחיים.

לשאלתך - אתה חייב בדמי ביטוח לאומי. התשובה לשאלה שלך מופיעה באתר של ביטוח לאומי (לקראת סוף העמוד):

http://www.btl.gov.il/Insurance/National%20Insurance/Pages/default.aspx#anchorSpan_8e2099656a2740efb742efe43edf41f4

מי פטור מתשלום דמי ביטוח לאומי:

ד. מי שמלאו לו 18 שנים והוא לומד במוסד חינוכי על - יסודי (עד כיתה י"ב) או מצוי בהכשרה מקצועית, פטור מתשלום דמי ביטוח בתקופת הלימודים, וכן בתקופה נוספת מסיום הלימודים עד 12 חודשים לכל היותר, לא בהכרח רצופים, בתנאי שיתחיל שירות חובה לפני גיל 21 . לתשומת לבכם שפטור זה יחול תמיד בגיל שבין 18 ל -21 ולא יותר מזה. הפטור אינו חל מיום השחרור ואילך.

אתה לא מתחיל שירות חובה, לכן לא זכאי לפטור.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מגיל 18 כל אדם מחוייב בתשלום. אם למדת - דאג שיהיה לך אישור ממוסד הלימודים, אם עבדת - שמור על כל התלושים, אם היית בצבא - אין מה לדאוג. לפי מה שהבנתי אתה צריך לשלם על 9 חודשים?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צביקה פיק, נחמד לראות אותך כאן.

אני זוכר שעזרת לי בשרשורים מתי שרציתי למחוק אותם, ואם

אני זוכר נכון אתה גם שינית לי את הכינוי - תודה.

תיראה, אני לא מנסה חלילה לחמוק מתשלום ביטוח לאומי, בוודאי שלא.

רק רוצה להבין, הגיונית אני חושב:

תלמיד סיים לימודים, הוא לא ידע אם ייגיסו אותו. איך הוא היה אמור לדעת? הוא קיבל כל חודש צוו גיוס אחר, עד שאמרו לי בחודש מרץ כי הוא לא מתגייס. מאיפה הוא עכשיו ימצא כסף לביטוח הלאומי?

בפרט כשאין למשפחה שלו איך לעזור לו, הם בעצמם נתמכי ביטוח לאומי.

אני לא חושב הגיונית ידידי?

מניין לי לדעת שההיתי צריך לחסוך כסף "למקרה חירום" במידה ולא התגייס?

זה פשוט מפליא אותי.

הרי הבן אדם חיכה להתגייס כחודשים לאחר הלימודים, לכן הוא לא עבד - שינוי לו את הצוו.

הוא חיכה עוד כמה חודשים, שינו לו, ועוד ועוד.

עד שבסוף אמרו לו כי הוא לא יתגייס, וקיבל פטור.

עכשיו מקובל עלי, מרגע שקיבלת פטור, אתה יודע שזהו - אתה אזרח, אתה תשלם ביטוח.

אך מדוע עלי לשלם על החודשים הקודמים? אני מופתע באמת... אולי רואים את זה אפילו לפי הניסוח שלי, באמת שלא מצליח להבין את ההיגיון שבדבר.

אז נכון שאני לא מתחיל שירות, אבל איך ההיתי אמור לנבא את זה מראש בכדי להכין כסף לכל החודשים בהם המתנתי להתחיל שירות?

עריכה: ראיתי שגם גולף הגיב, איזה אישור אני אביא מהבית ספר?

ולא לא שירתתי, קיבלתי פטור ידידי. חשבתי שייגיסו אותי.

וגם לא עבדתי.

הם רוצים שאשלם מרגע שסיימתי את לימודי ועד היום.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למדת לימודים מעבר ל-12 שנות לימודים (הנסדאי או תואר)? אם כן התשלום הוא מופחת על החודשים בהם למדת. עד כמה שאני זוכר, כשאתה מגיע לגיל 18 אתה מקבל הודעה מהביטוח הלאומי בו מיידעים אותך שנכנסת למעגל המשלמים. אני מבין את המצוקה שלך ואת העובדה שאין לך איך לשלם, אך אם מדובר על סכום גבוה, וכזה שגם צבר קנסות (ניתן לבטל אותם במעמד התשלום), אתה מסתכן בעיקול לחשבון בנק ולרכב אם יש ברשותך. הכי טוב שתגיע לסניף ותברר את הכל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא ידידי היקר, לצערי. מאוד ההיתי רוצה.

למדתי בסה"כ 12 שנות לימוד.

את האמת? לא זכור לי שקיבלתי מהם מכתב בכלל . . .

אבל יאללה זה מפליא אותי, טוב נו כניראה רק אני חושב ככה.

הבנתי כבר שבמדינה כלום לא "הגיוני".

עזוב את המצוקה והמצב המשפחתי.

הרי על מה הם מסתמכים שאני אבין?

אני נער שסיים לימודים, והמתין חצי שנה לגיוס. לא יכל לעבוד גם בגלל המצב בבית, אבל גם כי אף אחד לא היה מעסיק מישהו לחודש - ועוד בעיר שלי שבכלל קשה עם העבודה.

איך ההיתי אמור לנבא את זה שאני לא אגויס?

ובכלל מה ההיתי אמור כל חודש לשים בצד "למקרה חירום" אם ביטוח לאומי יחשק בי?

כאילו אני לא מבין באמת, אני חושב שזה הגיוני מה שאני אומר..

הם כאילו אומרים "הוא ימצא מאמא ואבא"? הרי לא עבדתי, מאיפה לי..

הרי אם ידעתי שלא אגויס, כן. מרגע שסיימתי בית ספר - ההיתי שם בצד כל חודש, מבקש, מוצא, איך שהוא. אבל לא ידעתי! חשבתי שאגויס הרי

טוב על חודשים 3-7 אני אשלם. אבל רבאק לא מצליח להבין ...

סליחה שאני ככה. פשוט גם חובות ובעיות בבית, גם הם עכשיו.

מישהו יכול בבקשה לתת לי כתובת שהוא יודע שחוזרים ממנה? אני אשלח מכתב, רק צריך כתובת שבאמת עונים לך ולא סתם . . .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איזור הדרום.

בקיצור הבנתי שרק דרך האינטרנט ניתן (או שאתה רואה שם כתובת דואר חבר? אני לא רואה.. )

וממש תודה על העזרה, מעריך זאת מאוד. על העזרה וההתייחסות.

לך ולכל השאר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סופרמן, אתה פונה אלי כאילו אני זה שגובה את הכסף עבור ביטוח לאומי. ההפך הוא הנכון, אני הוא זה שמשלם להם (יותר מידי) בכל חודש :wink:

פשוט תבחר באתר את הסניף שמטפל בך לפי האזור בארץ ותשלח לו מכתב. תמיד קיבלתי מהם תשובה אחרי שבוע-שבועיים, פעם אחת אפילו קיבלתי שיחה על חשבונם ממנהלת המחלקה הרלוונטית. תאמין לי שלפעמים זה הרבה אינפורמטיבי מלדבר עם נציגה במוקד הטלפוני. זה בטח הרבה יותר יעיל מלבזבז שעתיים בתור. תנסח להם מכתב יפה ומסודר עם סיפור חייך ותקווה לטוב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה צודק צביקה, אני מצטער :-P

ניסחתי מכתב ארוך מאוד עם כל סיפור חיי, ועם בקשתי לבירור העניין מדוע אני צריך לשלם על חודשיים בהם המתנתי לגיוסי, ולא ידעתי שלא אגויס. ובכל חודש הוחלף לי צוו גיוס, לכן איך ההיתי מתקבל לעבודה גם אם ההיתי רוצה? מי היה מגייס מישהו לחודש.

אשלח כבר ביום ראשון בבוקר לפקס שלהם (לא מצאתי כתובת לדואר רשום), ודרך האתר למייל. נקווה לתשובה חיובית, אני לא רואה סיבה שלא.

תודה לכל העוזרים, אנשים מדהימים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי זה טעות לרשום לביטוח לאומי את כל סיפור חייך

הבנאדם שיקרא את המכתב הזה כבר שמע מספיק סיפורים וסבלנותו תיגמר אחרי 3 מילים שמהם הוא יעבור למכתב הבא

תרשום להם בקשה באופן מקוצר ומדוייק בידיוק למה אתה מבקש לא לשלם על מספר חודשים וזהו 

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

gsi16v, צהריים טובים :)

יכול ליהות שאתה צודק, באמת צריך לשים לב לזה, אחרי הכל אני רוצה שייתיחסו ויטפלו בבעיה שיש פה.

כרגע המכתב מתפרס על 2 דפים. כתבתי אותו ב - WORD.

684 מילים (ככה ה- WORD אומר).

ניראה לכם סביר?

אחפש שוב היכן יש מקום להוריד דברים החוזרים על עצמם / פחות רלוונטים.

אבל בכללי, 2 דפים זה בסדר לדעתך?

אני חושב שאנסה לצמצם לעמוד ווחצי זה הכי פחות שאוכל.

בכל מקרה הם הרי מחוייבים לתת לי תשובה, גם אם זה 3 עמודים (ברור שאני לא רוצה לעשות בכוונה, אני רק אומר) אז אני אעשה את מירב המאמצים בכדי להקל עליהם, אבל בכל זאת אני אמור לקבל תשובה.

תודה על העצה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

2-3 דפים???

אם וורד רשם לך את הכמות מילים

תגיד לו שיצמצם לך את המילים ב 90%

מעבר לזה חבל לך על הבול והתשובה הולכת להתייחס לזה שאם אתה מסוגל לדפיס 3 עמודים אז גם תשלם עוד כמה חודשים

קח דף, רשום עם עט את הפסקה שרשמת בתגובה השניה שלך, בברכה, לטיפולכם, תודה, ת׳ז, חתימה ושלום על ישראל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

את האמת לא חשבתי שזה כל כך נורא, זה לא באמת הרבה לקרוא. והרי זוהי העבודה שלהם, לא ככה ידידי?

אבל בסדר, אנסה לצמצם עוד קצת.

ואני לא שולח את זה בדואר, אלא שולח בפקס + פונה אליהם דרך האתר ושולח את התוכן שישלח בפקס גם ב"פנה אלינו" מהאתר.

פשוט אם ארשום רק מה שרשמתי פה, ולא אפרט גם את הסיבות, יחשבו שהינה עוד אחד שמנסה לחמוק מהתשלום, מבין? לכן אולי זה כן נכון שאני מפרט ומסביר להם את המצב.

ושוב, אני לא אדם רע. אבל היי, הרי זוהי העבודה שלהם. גם אם בן אדם יכתוב 4 עמודים, זוהי זכותו, והם מחוייבים לתת לו מענה הולם. וגם תמיד אפשר לערער לפניות הציבור שלהם אם אתה רואה שלא באמת קראו והגיבו תגובה אוטמטית מתוך זלזול.

שוב באמת שאני לא רוצה לעשות בתקווה, וכמה שיותר עמודים ושסיבול זה שקורא, כמובן שלא.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן זו העבודה שלהם, כמה פקידים ממשלתיים אתה מכיר שעושים באמת את העבודה שלהם ?

אף אחד לא הולך לקרא שם יותר מכמה שורות וזה לא ממש מעניין אותם הסיפור

תשובה אתה תקבל גם אם קראו כמה שורות

שלח בפקס ותתקשר לקבל אישור שזה הגיע,

אין צורך לשלוח ב2 מקורות שונים

זה רק יכול לעקב את הטיפול

כי נגיד ומישהוא קרא את הפקס מחר, יעביר את זה הלאה ואחרי כמה ימים או שבועות שבאים להחזיר לך תשובה פיתאום מישהוא שם מכניס למערכת שנתקבלה גם פניה באתר ( למרות שנעשתה בזמן הפקס)

ואז הכל עוצר!! מתייחסים לפניה באתר, אף אחד לא זוכר שם כבר מה קורה עם הפקס והנה הרווחת עוד עיקוב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...