Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צלקות מהתחום האפור(מתי בפעם האחרונה, כרוכבים על אופנוע, הרגשתם חוקיים לגמרי?)

kompy
שימו לב! השרשור הזה בן 7547 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

כמה מלים מאופנוען שמתמודד יום יום עם המרחב האפור הגדול של חובשי הקסדות, וגם נכנס לגוב האריות של המשטרה09.6.2004 אלי פאנגס/TheMarker

חוק. הדבר הזה שמפורט בספרים עבי-כרס, חתוך לסעיפים, פרוס לתתי-סעיפים, מרוסק לפרטי פרטים שבסופם מסתתר, ואל תגלו לאף אחד, המשפט הנצחי: "כל מקרה לגופו".

כמעט כל רגע מחיי הבוגרים והטרום בוגרים הייתי מחוץ לחוק. מהלך על התחום האפור מבלי לתת את דעתי שאינני לבן עוד. במסגרת התחום הזה לא פגעתי מעולם באיש וזה לא מפתיע: התחום האפור נועד למעשה להיות מרווח ביטחון בין השחור ללבן. אליו ייפלו אלה שאינם ערניים מספיק אבל גם אינם מזיקים, או אלה שאינם אחראים מספיק כדי לקרוא את האותיות הקטנות, או אלה שאחראים מאוד ואפשר לסמוך עליהם שקראו את האותיות הקטנות, הבינו אותן וקלטו שהן מאפשרות ללכת בין הטיפות: מאפשרות את קיומו של התחום האפור. התחום האפור הוא המסננת בין חושך לאור. החוכמה היא לא ליפול דרך החורים.

בתחום האפור לא צריך לפחד, אבל צריך להיות זהיר. זהירות כזאת, מינורית, שנטמעת ברקע עד שהיא הופכת להיות טבע שני. אוזניים זקופות, עיניים בולשות, על קצות האצבעות ותמיד עם האף לרוח. תמיד עם דרך מילוט זמינה ואם לא, אז לפחות תירוץ טוב ולפעמים גם אינסטינקטים בריאים.

ואופנועים הם לעולם התחום האפור. יש להם את היכולת להיות זכים לגמרי, אבל הגמישות שלהם בתנועה ופוטנציאל השיפורים וההתאמות האישיות הם פשוט שידול לדבר עבירה. עצרו רגע, שבו בשקט לשניה ותחשבו. נסו להיזכר מתי בפעם האחרונה חשתם על האופנוע שהנכם לגמרי בתחום הלבן, מהצמיג הקדמי ועד קצה לוחית הרישוי. מתי על האופנוע, אם בכלל, הייתם צחים כשלג, טהורים?

אני זוכר רק רגע אחד כזה: נחל פארן, שמונים קמ"ש, קו ישר, ימין הדרך, מרושיין מבוטח וממוגן למשעי, אופנוע מקורי ותקין, לוחית זיהוי חשופה לכל דורש, בלי חריגות, בלי תוספות, בלי שיפורים... זו הייתה תחושה מרוממת, מחיית נפש. רציתי לצרוח: "אני לא עושה שום דבר שהוא לא בסדר! אני חוקי למהדרין!! שמישהו יעצור אותי לבדיקת רשיונות. בבקשה. אני כשר!!!". לא יכולתי לקטלג את זה בשום דרך חוץ מתחושה של חופש. במבט לאחור תחושת החופש דעכה ואט אט מחליפה אותה תחושה של אבסורד. כמה מגוחך היה להרגיש חופשי בפעם היחידה שבאמת צייתי לכל החוקים והתקנות. שהרי מעצם מהותם של חוקים ותקנות הם מהווים הגבלה. ועצם ההגדרה של הגבלה הוא ההפך הגמור מחופש... "חופשי במסגרת המגבלות" קוראים לזה.

גוב האריות

רצה הגורל והייתי שותף להדרכת רכיבה של שוטרים רכובים מיחידות הסיור הצפוניות. במהלך אחד מימי הקורס תוכננה עצירה לארוחת צהריים במפקדת מתנ"א שבצומת בית-דגן. וכך מצאתי את עצמי רכוב על ה- DR סופרמוטו שלי (האופנוע הכי "תחום-אפור" שאפשר לדמיין: נטול וינקרים, עטור אגזוז מחריש אוזניים ונעול בצמיגים מושחתים מאטרף מגרשים על ג`נטים לא מקוריים) מוביל עשרה KLEים מנצנצי צ'קלקות היישר אל גוב האריות: מפקדת משטרת תנועה ארצית. ברררר... ילדות "התחום האפור" שלי החלה לזלוג ממני בטיפות של זיעה קרה ולהזדקר ממני בשערות עורף סומרות. שכחתי לגמרי מעשרת היס"מניקים שמאחורי והשתופפתי לנוכח עשרות הניידות ושוטרים במדים עם ווסטים צהובים שנעצו בי עיניים. המחסום הצהוב נסגר מאחורי והרגשתי כמו עכבר שנזרק אל אקווריום הנחשים. התחלתי לחשוב על דרכי מילוט, רקמתי מזימות: "כן...אני מסובב אותו על המקום, פותח פול גז, מטפס על המזדה ההיא... והצ'קלקה שלה בטח תעזור להקפיץ אותי מעל השער...".

הכאפה שגידי פרדר נתן לי על הקסדה העירה אותי מחלום הבלהות הישר ללחיצת יד עם קצין משטרה מחויך שהתעניין באופנוע המוזר והזמין אותנו לארוחה בחדר האוכל. "אני בצד שלהם עכשיו" חשבתי לעצמי וחייכתי, אבל עדיין לא הרשיתי לעצמי לדפוק ווילי בשטח המפקדה, למרות שהם ביקשו ממש יפה. היה משהו מעודד בלראות את "הצד שלהם", הצד שהמשימה החרוטה על דגלו היא פשוטה לניסוח וכל-כך קשה לביצוע: תנועה זורמת בבטחה. הם כולם בעניין של לשמור על זרימה, תנועה שוטפת, נטולת עיכובים, בלי דרמות... אם רק היה זה כל-כך פשוט.

רק באותו היום הבנתי למה אותו שוטר שהגיע בבוקר שבת אחד למגרש הסופרמוטו היה כל-כך נינוח ומשתף פעולה. הוא ידע מה המשימה שלו ועשה חשבון פשוט: "רק אל תצאו מהמגרש" הוא אמר, "יום טוב ותיהנו". הוא גם דאג לדווח עלינו למפקדה ומאז לא פעם ולא פעמיים הגיעה ניידת שחנתה מחוץ למגרש והשוטרים שבתוכה צפו בנו בחיוך כשרגליהם משתרבבות מהחלונות.

בסוף היום

בסוף יום ההדרכה הזה הבנתי שאין "צד שלהם וצד שלנו". הם אנשים כמוני וכמוך, באים לעבודה, עושים מה שצריך ורוצים לחזור הביתה בשלום. הם אפילו אוכלים וישנים וצוחקים מדי פעם... רובם אפילו ממש אוהבים אופנועים.

אז למה אני תמיד נדרך ומתכווץ לשבריר שניה בכל פעם שאני רואה אורות כחולים? - כנראה שאלה צלקות מהתחום האפור. הם לא מחפשים אותנו. בדוק.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יפה מאוד, נכון וראוי להערכה אבל....ויש אבל גדול. הממסד שמאחורי האנשים הפשוטים האלו הוא הבעיה והבעיה שלנו היא שאנחנו לא מפנים אנרגיה למאבקים הנכונים.

בברכת שאיפה שלא ייגמר לנו החמצן לבעירה...

:mad:

"when u don't know where ur going, any road will take u there"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש צד שלהם ויש צד שלך. אי אפשר בו בזמן להיות עבריין וגם להרגיש חוקי.

נכון שלא כל עבירה טורחת המדינה לאכוף, אבל זו עדין עבירה והמבצע עדין עבריין.

גם כן פורום של אופנועים,

חצי מהאנשים כאן כשהם יוצאים לרכב עושים את זה במגרשי חניה, אופנוענים עלק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 7547 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...