Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5456 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כפי שחלקכם יודעים, אני אספן של סכינים, וכפי שרובכם לא יודעים, אני גם משרטט לי דגמים להנאתי.

לאחרונה, בזכות הפייסבוק המטורלל הזה, הצלחתי ליצור קשר עם פירמה אמריקאית רצינית (להלן: "האמריקאים), ואני בפתח של משהו גדול (בתקווה!).

השיר של אמינם מתנגן לי בראש, משהו על הזדמנות של פעם בחיים...

אבל.

הנה ההודעה שכתב לי ה"אמריקאי" שהייתי איתו בקשר. משהו חשוד לי פה.

Good morning Mr. ברווז,

I did get your email last week. Been very busy and had a long weekend for our 4th of July (Independence Day). I am attaching a confidentiality Agreement so we can see some drawings and gauge our level of interest.

If you can type in your name at the bottom of the form and by sending it back to me via email, will cover as your signature. Keep a copy for yourself.

Thank you for your patience.

הסכם הסודיות שנשלח אליי לא כולל את חתימתו של האמריקאי, והוא מבקש מני שרק "אדפיס את שמי" במסמך הוורד שצירף להודעתו.

האם הסכם שכזה נחשב?

האם הסכם סודיות לא אמור להחתם בכתב יד (חתימה ידנית), ועוד ע"י 2 הצדדים?

האם יש איזו "עז" בחוקי הסכמי הסודיות של מדינת אורגון שמישהו מכיר?

אני מאד רוצה לענות לו במהרה, אבקש עצתכם.

תודה רבה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נשמע לי כמו משהו ששוה להשקיע בשבילו על שעת ייעוץ של עורך דין שמבין בתחום

ולא להסתמך על תשובות בפורום

:wink:
פורסם

אתה כנראה צודק. קיוויתי למשהו קצת יותר קונקרטי מזה.

אין דבר- החלטתי ללכת על זה (אני שומע ברקע את LOSE YOURSELF... "the moment, you own it, you better not let it go").

בעקבות השאלה שעלתה לי, אני לא מעביר מידע רגיש, אלא רק שירטוטים יפים וטובים, אם כי דיי סטנדארטיים, לא משהו מיוחד.

פורסם

הסכם סודיות הוא חוזה כמו כל חוזה ותלוי מה כתוב פה אם לא תראה לנו אותו לא נוכל לעזור ולראות איזה עזים שמו שם.

לך לעו"ד.

פורסם

ה"עיזים" אינם בחוזה עצמו, הוא דיי פשוט וסטנדארטי.

השאלה שלי הייתה, מאחר ומודגש בו שהוא "כפוף לחוקי מדינת אוראגון", האם יש עיזים כלשהם בחוקי הסכמי סודיות במדינת אוראגון... קשה לי להאמין שעו"ד יוכל לענות לי על זה.

במחשבה שנייה, קשה לי להאמין שמישהו פה בפורום גם יוכל לענות לי על זה :shock:

אני שונא את המחשבות השניות האלה..

פורסם

מבלי להתייחס לפרטים, כל צד שואף שהליכים בחוזה לו הוא צד יתקיימו במדינה שלו.

אני מצטרף להמלצה הגורפת - שאל עו"ד!

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אין כזה דבר "פשוט וסטנדרטי", גם לא בהסכמים קצרים. TRUST ME...

עדיף שתתייעץ מחר בבוקר ותשלח לו אחה"צ (זה עדיין יהיה אצלו בבוקר שלו!).

כמקובל מעל דפי הפורום לאחרונה ;-) - אשמח לסייע (ללא תמורה, זה לא ייקח יותר משעה). פנה אלי בה"פ.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• אחראי פורום
פורסם
בעקבות השאלה שעלתה לי, אני לא מעביר מידע רגיש, אלא רק שירטוטים יפים וטובים, אם כי דיי סטנדארטיים, לא משהו מיוחד.

זאת הטעות שלך. השרטוטים היפים והטובים "הם הם" המידע הרגיש.

היצרן (או יותר נכון מח' הפיתוח שלו) לא זקוקים ליותר מזה כדי להבין למה התכוון הברווז ולבעוט לו בעכוז.

כל לקוח שלי שמפליץ לי הסכם סודיות של 10 עמודים בפונט 8 באנגלית, אני שולח לו בחזרה

שניים-שלושה סעיפים שמבטלים לו חצי מההסכם היפה שלו ומגינים עליי ועל העסק שלי בהמשך הדרך.

תגן על עצמך בחזרה. לך ל-bar :-)

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

״כט׳ בנובמבר 2011

בעקבות הסכם סטנדרטי עם חברה שפגשתי בפייסבוק ואפילו לא חתמתי עליו הברווז של שקוע בחרא עד גובה הצוואר״

זו ה״במחשבה שניה״ שלי

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

משהו מסריח פה-לא ייתכן שהוא רוצה חלק מהשרטוטים שלך עם השם שלך עליהם-ולא מזכיר תשלום של תמלוגים או חוזה כלשהו. עפי שאמרו לך-השקע כמה מאות שקלים אם צריך ולך לעו"ד-זה יחסוך לך הרבה עוגמת נפש בעתיד.

פורסם

תודה על התגובות.

מבלי להתייחס לפרטים, כל צד שואף שהליכים בחוזה לו הוא צד יתקיימו במדינה שלו.

אני מצטרף להמלצה הגורפת - שאל עו"ד!

הקטע הכי מצחיק בסיפור? אני עושה את זה, כדי למצוא דרך להרוויח כסף מהצד, ע"י משהו שאני אוהב לעשות- אין כל כך כסף לעורך דין:oops:

אין כזה דבר "פשוט וסטנדרטי", גם לא בהסכמים קצרים. TRUST ME...

עדיף שתתייעץ מחר בבוקר ותשלח לו אחה"צ (זה עדיין יהיה אצלו בבוקר שלו!).

כמקובל מעל דפי הפורום לאחרונה ;-) - אשמח לסייע (ללא תמורה, זה לא ייקח יותר משעה). פנה אלי בה"פ.

תודה על ההצעה, אך הרכבת הזו כבר הפליגה... השירטוטים כבר נשלחו.

מדובר על הסכם סודיות של 2 ושליש עמודים. כולל את ההקדמה ואת איזור החתימה, מנוסח בבהירות רבה לדוברי אנגלית טובה. כמו שאמרתי, ההסכם הזה נראה על פניו הגיוני ביותר, ומקיף את מה שהוא צריך להקיף.

זאת הטעות שלך. השרטוטים היפים והטובים "הם הם" המידע הרגיש.

היצרן (או יותר נכון מח' הפיתוח שלו) לא זקוקים ליותר מזה כדי להבין למה התכוון הברווז ולבעוט לו בעכוז.

צודק, חלקית. השירטוטים הללו, נוצרו בהשראת החברה שפניתי אליה:lol: כדי להבין למה אני מתכוון, הם יצטרכו ממש להיכנס איתי להליכים קצת יותר רציניים מאשר איזה מייל מעפן פה ושם.

כל לקוח שלי שמפליץ לי הסכם סודיות של 10 עמודים בפונט 8 באנגלית, אני שולח לו בחזרה

שניים-שלושה סעיפים שמבטלים לו חצי מההסכם היפה שלו ומגינים עליי ועל העסק שלי בהמשך הדרך.

תגן על עצמך בחזרה. לך ל-bar :-)

אני לא מוטרד מאותם 2 שירטוטים, ומה שיעלה בגורלם- באם ייגנבו ממני. להיפך. אלו 2 שירטוטים שאני גאה בהם, ואשמח לראות אותם מיוצרים והופכים למוצר אמיתי- רק מה הייתי שמח לראות את השם שלי (או משהו שקשור לברווזים) עליהם. זה יהיה ה"חבל" היחיד שיהיה לי בסיפור הזה, והוא חבל קטנצ'יק. אני אפילו אשמח לקנות את הסכין הזו במידה והיא תיוצר.

משהו מסריח פה-לא ייתכן שהוא רוצה חלק מהשרטוטים שלך עם השם שלך עליהם-ולא מזכיר תשלום של תמלוגים או חוזה כלשהו. עפי שאמרו לך-השקע כמה מאות שקלים אם צריך ולך לעו"ד-זה יחסוך לך הרבה עוגמת נפש בעתיד.

ראשית, מדובר על חברה גדולה ומכובדת, בעלת מוניטין נהדר, ומוצרים מהשורה הראשונה. לכן פניתי אליהם דווקא. יכלתי בקלות לפנות לאחת מעוד 17 חברות שונות, מתוכם אני חבר של כ-3 כרגע בפייסבוק. ואף ניסיתי לפנות לחברות האחרות בעבר, האמת, אבל בלי הפייסבוק, לא הגעתי לתוצאות. מדהים מה שורה אחת של מלל, של מישהו שטוען שלא עונים לו למייל בשירות הלקוחות, יכול לעשות.

שנית. ההודעה שציטטתי פה, היא ההודעה השנייה הרצינית של הבחור. בראשונה הובהר לי, שהוא לא הולך לגעת בתמונות\שירטוטים\WHATEVER ללא חתימה על הסכם סודיות, אך הוא זקוק לדוגמאות (להלן: השירטוטים) בכדי להבין אם הקו העיצובי שלי יכול להשתלב היטב בחברה הזו.

השאלה העיקרית שלי היא, האם "הכנסת השם שלי למסמך ע"י מאבד תמלילים" (שגיאת כתיב מכוונת), מהווה או יכולה להוות תחליף לחתימה ביד עם עט על נייר. זה משהו שלא הובן לי כל כך.

בהודעתו האשונה גם נשאלתי מספר שאלות שהיוו "תנאי" להמשך השיחה שלי איתו- מהו הייחוד שלי, מה היתרון של המוצר, מה הלקוח הסופי יסכים לשלם עבור המוצר ולמה דווקא זה ולא משהו אחר שיש בשוק, וכולי.

בהודעתו האחרונה, לפני כחצי שעה, הוא התייחס לנקודה שההסכם אינו מגן על פטנטים, הצדיק אותי שלא שלחתי לו חומר רגיש, והציע לי בנדיבותו האין סופית להגיש את הרעיון למשרד הפטנטים לקבלת מעמד "PENDING". רק מה, זה עולה כ-40K ש"ח, לפי מה שאני זוכר מבירורים ישנים שעשיתי בנידון. קיוויתי שאוכל להתקדם עם הרעיון ולהגיע להסדר שייטיב איתי ועם החברה (ועם השוק העולמי בכלל, אבל נעזוב את זה כרגע), בצורה שבה כולם רק מרוויחים, ויוצא מוצר חדש ומגניב (ויעיל אחושלוקי) לשוק. זה לא דבר נדיר שעובד בחברה כלשהיא נעזר בחברה בכדי להוציא פטנט, ושניהם מרוויחים מזה- לפחות בארה"ב, לפי מה שהבנתי.

נראה מה יצא מכל הבלגאן הזה, אופטימי-אני כבר לא.

#$&%$$^&%*^, על סף הגשמת חלום, קיביני...:?

פורסם

ראשית כל, מאחל לך הצלחה, נחמד לראות התקדמות לאחר השרשור הקודם שלך:-).

לגבי היות החברה "גדולה ומצליחה" - אספר לך סיפור קטן, שנועד לפקוח את עיניך

ואולי אף יסייע לך בהמשך: לפני כ-10 שנים, סבא שלי מכר את העסק באנגליה (עסק

מאוד מצליח למכירת רהיטים). היה לו קו מוצרים ייחודי ובלעדי וקשרים עם ספקים שהיו

שווים הרבה מאוד כסף. הוא החליט למכור לאחת החברות הגדולות ביותר בשוק והגיע

איתם להסכם ממנו הצדדים היו שבעי רצון. הסכם זה כלל מזומן וכן תשלומי תמלוגים

שצפויים להצטבר לסכומים משמעותיים ביותר.

כמה חודשים לאחר המכירה, כספי התמלוגים לא הגיעו. פניה לחברה הניבה את התשובה

הבאה - "אנחנו לא מתכננים לשלם לך כי... (הכנס שקר כלשהו כאן), תתבע אותנו אם

אתה רוצה".

החוזה היה כשר לחלוטין והעניק לו כל זכות אפשרית. למה הוא לא תבע? חבר טוב, שהינו

עו"ד אנגלי מצויין, אמר לו בפשטות - אמנם הזכויות לצדך, והחוזה לטובתך, אבל החברה

הזו תגרור אותך 10 שנים בבתי משפט, תמרר לך את החיים ורק לאחר מכן, אולי, תראה

ממנה את הכסף.

הלקח - גם אם החברה מנוהלת על ידי ישו, והאפיפיור יושב בראשות הדירקטוריון - לא

סומכים על אף אחד בעסקים מבלי להיות מגובה כראוי, וגם אז אין הבטחות.

את השרטוטים כבר שלחת, אז אאחל לך בהצלחה ומקווה לראות את העיצובים שלך מתפרסמים

בקרוב. להבא, שווה להתייעץ עם אדם שמבין ולקבל תמונה קצת יותר מלאה, גם אם ישנה עלות

מסויימת (ובמיוחד אם קיבלת הצעה לעזרה מחבר פורום...)

PUG-306 XSI MK2

פורסם

ראשית, מדובר על חברה גדולה ומכובדת, בעלת מוניטין נהדר, ומוצרים מהשורה הראשונה.

המשפט הנ"ל הציק לי קצת, כי הוא מציג תמימות וכידוע לכולנו, תמימות ועשיית עסקים לא הולכים ביחד :).

האמת שפתאום נזכרתי בקטע מהסרט על הבחור שהמציא את תזוזת המגבים הקדמיים ברכב וניגש עם הפטנט לפורד (חברה גדולה ומכובדת, כן?) והם שלחו אותו לדרכו עם הנימוק כי זהו רעיון טיפשי. נחשו מה? הם גנבו לו את הרעיון.

ברווז,

אני שמח לקרוא שאתה מנסה להגשים את חלומך ומאחל לך רק הצלחה בהמשך הדרך. כמובן שאני מצפה שתמשיך לשתף אותנו :).

נ.ב

אני חייב לראות את כל הסרט בהזדמנות.

פורסם

שמע, אתה לא מתייעץ ולכן עשוי לאכול אותה.

לא חייבים להגיש פטנט שעולה 40K, אפשר להגיש מה שנקרא provisional, שעולה כמה מאות שקלים, ואתה אפילו יכול לכתוב אותו לבד ולהגיש דרך האינטרנט ל- USPTO. ואז, יש לך שנה (ולפעמים אפילו יותר) לגייס את הכסף לפטנט מלא. אגב, הגנה על פטנט במדינות עיקריות בעולם עולה הרבה יותר מ- 40K ש"ח, אבל זו לא הנקודה. לפחות שיהיה לך משהו חלקי לתקופת הבחינה על ידי החברה הזו...

לגבי חברות גדולות והסכמי סודיות "סטנדרטיים": לקוח שלנו פיתח המצאה בתחום המים. האצי'סון, חברה גדולה ומכובדת לכל הדעות, הכניסה שם סעיף ש"נראה" בסדר, ודיבר על סוג הנזקים שניתן לתבוע (נזקים ישירים בלבד). נראה הגיוני, נכון? ובכן, זה בעצם מאיין את כל האפשרות שלו לתבוע, משום שהזנקים שיכולים להיגרם לו הם לא ישירים אלא עקיפים. וזו רק דוגמא אחת.

אם תרצה, כפי שכבר אמרתי - לחברי פורום בלבד ;-) - אני אעיף מבט על מה שחתמת ואגיד לך אם זה בסדר. לשיקולך.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...