Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5469 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכב יקר לאחר תאונה – מה עושים?

אז ככה יש לי רכב יקר יחסית שנת 2009 מחירון 270 אלף שהיה נכון ליוםהתאונה במצב מעולה ללא כל עבר ו 25,000 ק"מ

ביום התאונה נכנס בי רכב בדלת של הנהג והנזק – החלפה של שני דלתות – מעיכהקלה בקורה התחתונה של דלת הנהג והחלפה של כנפיים

רק עלות החלקים נכון לעכשיו עומדת על 65 אלף ₪ וזה עוד לפני תיקוןודברים שהם עוד לא ראו.

הנהג השני אשם ולכן מדובר כאן על ביטוח צד שלישי.

וכן מתעוררת לי השאלה

אני כבר לא רוצה את הרכב ורק המחשבה של לנסות למכור אותו עוד שנה לאחרתאונה לא עושה לי טוב

אבל מצד שני אין כאן טוטל לוסט.

מה שעלה בדעתי זה להעמיד את הרכב למכירה ביום שהוא יוצא מהמוסך ולתבועאת הביטוח על ירידת ערך כי אני לא הולך לקבל מחירון

חשבתי על כיוון של טרייד אין מיידי מול היבואן

האם יש היגיון במה שאני כותב? איך כדאי להתנהל הכי חכם?

פורסם

מה זה משנה אם אתה מעמיד אותו למכירה עכשיו או עוד שנה?

בכל מקרה את ירידת הערך קובע השמאי ואתה מקבל אותה מהביטוח כחלק מהפיצוי.

בטרייד אין מול היבואן בד"כ תקבל פחות מהמחירון משמעותית גם אם הקרכב במצב פיקס.

פורסם

בחלק מהביטוחים לרכבים חדשים יש אופציה להחלפת רכב אם הרכב ניזוק בתאונה מעל סכום מסויים (אצלי זה היה סכום של מעל 30K לרכב בעלות 140K). תבדוק, אולי לא שמת לב והסוכן ביטוח שלך הכניס את הביטוח הנ"ל לחבילה.

בברכה

אדי

פורסם

שלום,

הכיסוי שאדי דיבר נקרא "חדש תמורת ישן" וניתן לרכוש אותו לרכבים חדשים עד מכסימום של שנתיים על הכביש ותלוי בחברה ( יש שנותנים עד שנה ) ככה שאם רכבך שנת 09' לא נראה לי שיהיה כיסוי כזה בפוליסה.

כמוכן במקרה שלך גם לא מדובר באובדן להלכה שזה אומר שהרכב נחשב כטוטלוס כשהנזק מגיע לכ 50% מערך הרכב כולל מרכיב של ירידת ערך.

במקרה שלך עליך לגשת דחוף לסוכן הביטוח שיפנה שמאי מוסמך לבדיקת הרכב, לאחר מכן יפנו את הרכב לתיקון כאשר פה יהיו שתי אופצויות:

ראשונה ( הקלה והעדיפה ביותר ) שהחברה של הנהג הפוגע תכיר באשמת המבוטח שלה ואז התיקון יהיה על חשבונה.

השניה היא שהיא לא תכיר ואז התיקון יבוצע דרך הפוליסה שלך והנושא יוסדר לאחר מכן דרך טיפול משפטי.

בשני המקרים החברה של הנהג הפוגע יכולה להוציא שמאי משלה.

בגובה נזק שכזה אני בכול זאת ממליץ לך על שמאי משלך כי גם אם החברה הנגדית לא תרצה לכסות את עלותו לפחות לך יהיה שקט נפשי שהנזק הוערך כראוי וזה גם יעזור באם יהיו חלוקי דעות בגין גובה הנזק שימוש בחלקים ( מקורי או לא מקורי ) או ירידת הערך.

עכשיו לעניין ירידת הערך - במקרה שלך בטוח שתהיה ירידת ערך שנקבעת באחוזים ואתה תקבל את הפיצוי בערך של אותו אחוז מהמחירון.

לרוב ברכבים של היום כמעט בכול תאונה ולו הכי קטנה יש מרכיב של ירידת ערך לכן לא הייתי שש להחליף את הרכב, פשוט תקן את הרכב לשביעות רצונך ותמשיך להנות ממנו עד שתחליט למכור.

שמור את דו"ח השמאי אצלך ובעת המכירה פשוט תציג אותו לקונה והורד את אחוז ירידת ערך מהמחירון, אבל אתה קיבלת את הפיצוי כבר מחברה בגין אותו אחוז ככה שלא אמור להיות מוסב לך נזק כלכלי בעת המכירה.

פורסם

שלום לך

לפי דעתי תחליט אם אתה רוצה את הרכב עקרונית, או לא

אם אתה לא רוצה אותו אז תוציא למכירה או דבר עם חברת הביטוח כדי להוריד את הרכב ממך (אובדן כהלכה)

במקרה ותשאר עם הרכב עוד זמן מה ותחליט למכור אותו בעתיד ולא תצליח במחיר הקרוב למחירון משוכלל לאחר ירידת ערך % שנקבע לך ע''י השמאי, תמכור אותו בכמה שתצליח ותגיש את כל המסמכים לחברת הביטוח לצורך קביעה מחודשת של אחוז ירידת ערך מסחרית של הרכב. זה יכול להוציא לך עוד כמה % שזה אלפי שקלים. העיקר שתשמור את כל התיעוד של כיצד ניסית למכור את הרכב, באיזה סכומים ואיזו תקופה

בכל מקרה יש פה נפילה, ולא משנה מה.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

• תוכן חדש...