Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5498 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני la-z boy כותב מהמשתמש הזה(אין לי הרשאה לאוף - טופיק)

קודם כל שלום לכולם

ולשאלתי:

יש לי ארדייל טרייר(למי שלא מכיר t235.jpg ) בן כמעט שנה.שובב כמו כל הגורים,אולי שובב מידי.

הבעיה הרצינית מתחילה ברגע שכולנו יוצאים לעבודה והכלב נשאר לבד,הוא פשוט מכרסם וקורע לגזרים כל דבר שהוא מצליח להגיע אליו.לפני חודשיים בערך עשינו לו סירוס(בהמלצתם של הרבה אנשים) במטרה שיהיה יותר רגוע...אך הדבר לא השתנה אלא להפך.

קנינו לו צעצוע של קונג ( 303.gif) זה שמכניסים בו אוכל והכלב מתעסק בו הרבה זמן.

שום דבר לא עוזר!

אני יודע שבפורום הזה יש אנשים מקצועים לא רק בתחום מכוניות

אנא עזרו לי במצב הקריטי הזה!!!

תודה מראש.

פורסם

חובה ללכת למאלף. הסיבה שהכלב עושה את מה שהוא עושה הוא חינוך לקוי שהוא קבל ממכם (זו לא אשמתכם, לא כולם נולדים עם ידע בנידון).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

קודם כל נראה שהוא סובל ממחסור בפורקן אנרגיה, רצוי לוודא שהוא יוצא לטיולים משמעותיים גם בבוקר וגם בערב ויוצא סה"כ 3 פעמים

ביום החוצה. אני אישית מקפיד על זה שטיול הערב של הכלבה שלי יהיה משחק בגינת הכלבים עם חברים שלה למשך שעה.

דבר שני, רצוי לוודא שהוא לא נשאר זמן רב מדי לבד, אני אישית לא משאיר בשום אופן את הכלבה שלי למעלה מ-9 שעות רצוף בבית

ומשתדל לא מעבר ל-8 שעות, אם אתה לא יכול לעמוד בכך אז תארגן לך דוג-ווקר כלשהו שיוציא אותו באמצע היום.

דבר שלישי, קונג לבדו לא מספיק, זה שקונג נחשב צעצוע טוב לכלב לא אומר שכל כלב אוהב רק קונג, שים לו עוד דברים נחמדים כמו

עצמות, בובות וחבלים שיעסיקו אותו, גם אתה לא היית רוצה לשאר לבד בבית רק עם איזה קונג מזויין לאיזה 10 שעות ביום.

פורסם
כמה שאלות:

-כמה שעות ביום הכלב נשאר לבד ברציפות?

-כמה טיולים ביום הוא עושה ולכמה זמן?

הכלב נשאר לבדו בערך 10 שעות(לצערי לא ניתן לצמצם את זה)

הוא עושה 3 טיולים ארוכים ביום...בוקר,צהריים לקראת 5 וערב 10-11 כל טיול באזור השעה +

חובה ללכת למאלף. הסיבה שהכלב עושה את מה שהוא עושה הוא חינוך לקוי שהוא קבל ממכם (זו לא אשמתכם, לא כולם נולדים עם ידע בנידון).

חשבתי על המאלף גם.

הסיבה שלא ניתן לפנות למאלף היא בגלל שרוב המאלפים נמצאים באזור המרכז

ובשבילנו קצת בעייתי להגיע לשם עם הכלב

האם יש פתרון עכשווי לבעיה?

פורסם

יש מאלפים שאתה מביא את הכלב אליהם לחודש והם מחזירים לך אותו מאולף (אבל אתה צריך להגיע מספר פעמים למאלף כדי שיעביר לך גם שיעורים).

תשמע, אין תרופת פלא, ומי שיגיד לך שיש אז הוא משקר לך. על כל כלב עובדת שיטה אחרת של אילוף ולכן אתה צריך הדרכה מקצועית.

אנשים לוקחים כלבים וחושבים שזו חיה ממושמעת וצעצוע נחמד אבל ההפך הוא הנכון.

כמה זמן הכלב אצלכם? אני מאמין שההתנהגות הזו התחילה ממזמן ולצערכם לא עצרתם את זה בזמן/באמצעים הנכונים.

אני ממליץ לך בחום להתייעץ עם מאלף, בטוח יש מאלפים באזור שלך שיסכימו גם להגיע אלייך הביתה. היתרון הוא שאם תעשה את התהליך הזה פעם אחת כמו שצריך בעתיד תלמד מהטעויות שעשית ואם תקח בעתיד עוד כלב אתה תהיה כבר מוכן ולא תחזור על טעויות שעשית (וכולם עושים טעויות, גם אם אתה לא מודע לזה).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הגזע הנ"ל צריך להוציא המון אנרגיה וכמו שאמרו מקודם, זה שילוב קטלני של חוסר הוצאת אנרגיה וחינוך לא נכון.

תתחיל מהדברים הקלים זה הוצאת אנרגיה בצורה מסיבית והרבה צעצועים.

תסגור את כל הדלתות של החדרים בבית ותשאיר אותו רק באיזור המטבח+סלון במידה ואתם גרים בדירה.

אם יש מרפסת זה מצויין להשאיר לו אותה פתוחה כל עוד אין סכנה שיקפוץ החוצה.

כשרשמו לך הוצאת אנרגיה זה לא רק הטיול, זה כמה אנרגיה הכלב מוציא בטיול.

כלב מהגזע הנ"ל צריך לפחות ריצת בוקר מהירה של רבע שעה (מהירה שלו, לא שלך) עם עדיפות לספירנטים וחצי שעה של הוצאת אנרגיה איכותית בערב.

הכלב שלי יוצא ל3-4 טיולים ביום, מתוכם לטיול ערב\לילה מצטרפים עוד 2-3 כלבים שבהם ההישתוללות לא ניגמרת לפחות חצי שעה והם משלבים את זה גם עם המון ריצות וספרינטים ועדיין זה לא מספיק, לצערי אין לי את הפריבילגיה לתת לו להוציא אנרגיה גם בבוקר.

תמשיך בזה שתימרח משחת בן גיי במקמות המיועדים לפורענות ותקנה הרבה צעצועים (הכי טוב זה לתת לכלב לבחור בחנות)

פורסם

קודם כל תודה לכולם על העצות :)

דבר שני...לפני שלקחנו את הסוג הזה של כלב(לא לקחנו חתול בשק)

זאת אומרת מהרגע הראשון היה ידוע שהכלב הזה צריך הוצאת אנרגיה אדירה,ואני ובני משפחה משתדלים לתת לו את זה בכמות הכי גדולה שאפשר.

זה כולל ריצות בטיול,השתוללות שהוא משוחרר,משחקים עם כדור,התעסקות עם כלבים אחרים וכו...

הכלב נמצא ברשותנו בארך 5 חודשים והחינוך שלו די טוב(לא הכלב הראשון,וכמובן לא האחרון שיהיה ברשותי)

הוא מאולף בסיסית מצוין,יודע מה אסור ומה מותר.

אבל ברגע שהוא לבד בבית אין מי שיפקח אליו.ולכן אפילו שסוגרים את כל הדלתות לחדרים הוא עדיין מכרסם וקורע דברים באזור שמשאירים לו לשואת בו.

הקטע עם הרבה צעצועים יכול להיות טיפה לקוי לפי דבריו של וטרינר מקומי...בגלל שבאותו רגע שלכלב יש המון צעצועים הוא חושב שכל דבר אחר בסביבתו הוא בסה"כ עוד צעצוע.

לגבי משחת בן גיי - ננסה את זה,אולי ירגיע איזשהו דחף שיש לו.

וכמובן העצה הכי פרקטית שהייתה בשרשור הזה...זה ייעוץ עם מאלף(לא רואה פתרון אחר)

שוב תודה לכולם :)

פורסם

לגבי מאלף: אני אגיד לך את האמת, וזה מנסיון לאחר שהייתי במצב דומה לשלך:

רוב המאלפים ירצו באמת לקחת את הכלב לתקופה, אבל אני שמעתי שזה הפיתרון ה"קל" שלא תמיד עובד,

והוא גם דיי טראומטי לכלב(כמובן תלוי בסוג) כך שזה מומלץ כיפתרון באמת באמת אחרון.

בנוסף כל המאלפים יגידו לך, שאם הכלב נשאר כל כך הרבה בבית, שום דבר לא יעזור, קודם כל לשנות את ההרגלים של הטיולים.

אם תרצה יש לי טלפון של מאלף מומלץ , שגם לא דוגל בלקחת את הכלב לחודש.

אשמח לשלוח בפרטי טלפון.

פורסם

קח בחשבון שמהירות הריצה שלך ממש לא מזיזה לכלב בהוצאת אנרגיה, הכלב צריך לרוץ משוחרר והכי טוב זה עם עוד כלב ששווה לו במהירות ובאנרגיות (או מהיר יותר)

שיחרור אנרגיה עצמית טוב לכלב זה כאשר אתה רוכב על אופניים ומחזיק אותו ברצועה, או לחלופין נוסע ברכב שהכלב בחוץ בשדה נטוש (הרבה פחות מומלץ מהצד הבטיחותי)

חשבתי שזה ברור אבל אני יחדד את זה, אין לך ברירה אחרת חוץ ממאלף במידה ואתה רוצה לפתור את הבעיה בצורה הרחבה ביותר.

אם תרשום איפהב אתה גר אולי מישהו פה יוכל להמליץ לך על מאלף טוב.

כמו כן הדרך הקלה והמהירה לטווח קצר אבל ממש לא בטוח בטוח שהטובה ביותר היא לתת את הכלב לאילוף פנסיוני, אתה לא באמת יודע מה עושים שם, אתה לא לומד עד הסוף איפה אתה טועה ורוב האילופים בסיגנון הנ"ל נעלמים בשלב כזה או אחר עקב חוסר ידע של הבעלים לשמר את האילוף.

יתר צעצועים זה באמת לא נכון מבחינת חינוך, אבל עם קצת השקעה אפשר ללמד את הכלב מה שלו ומה לא וזה עוזר.

לכלב שלי יש בין 7-15 צעצועים בזמן נתון, הוא לא נוגע בשום חפץ לא שלו וגם יודע איך קוראים לרוב הצעצועים, זאת אומרת שהוא יודע מה זה כדור,עצם וכו'.

כשאני אומר לו לך תביא את "השחוטה" הוא יודע שאני מתכוון לזה

2152x634219287079062500_S.jpg

כשאני רוצה "לפנק" אותו אני משרה אותה בציר בשר לכמה שעות וזה מאוד עוזר לחיבור והעדפה של הכלב לצעצוע מסויים.

• תוכן חדש...