Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5493 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בעקבות מיקרה שקרה לי, רציתי לשאול את המומחים מה לעשות כשנדלקת נורה כלשהי בזמן הנסיעה.

אני לא מתכוון לנורת חום או דלק אלא לנורות האזהרה האחרות בלוח המחוונים- צ'ק אנג'ין ושות'.

ברוב המכוניות כל נורת אזהרה יכולה להצביע על מספר בעיות- חלקן חמורות ומצריכות עצירה מידית והזמנת גרר וחלקן פחות חמורות ולא דורשות טיפול מידי, כך שאפשר להגיע למוסך לבד בלי להתקע שעות בכביש ולשלם מאות שקלים על גרר.

השאלה שלי היא- איזה בדיקות צריך לעשות לרכב כדי לדעת אם אפשר להמשיך בנסיעה או לא, במידה ונדלקת נורת אזהרה (נגיד הכתומות- כי לגבי האדומות אין ספק).

הסיפור שהיה לי הוא כזה:

לפני מספר ימים הייתי בטיול ברמת הגולן. אחרי הטיול החלטנו לנסוע קצת יותר צפונה לאיזה נקודת תצפית שכדי להגיע אליה עדיף להיות עם 4X4 (לי יש מצובישי לנסר 07 :?). עליתי, ראיתי, ירדתי. 20 מטר לפני הכניסה לכביש האספלט נדלקה לי נורת הצ'אק אנג'ין, שזו נורת האזהרה הכתומה היחידה שיש לי בלוח.

עצרתי את הרכב, נתתי לו להתקרר קצת (למיקרה והמד חום לא תקין- כי הוא הראה על טמפ' רגילה), בדקתי שיש שמן ומים, אין נזילות, שום דבר לא שבור או קרוע (מה שיכולתי לבדוק בלי ליפט). התנעתי, ראיתי שהרכב לא עושה רעשים חריגים, משכתי קצת במצערת לראות שבסלד לא סרק אין בעיות- והמשכת לנסוע כשהנורה ממשיכה לדלוק, עם החלטה שאם קורה משהו נוסף אני עוצר ומזמין גרר.

בנסיעה בדקתי שהגיר עובד רגיל- והוא לא עבד בגלל שמסתבר שכשהנורה דולקת הרכב קצת מושך הילוכים (תהרגו אותי אם אני יודע למה), אבל לא היו רעשים מיוחדים וחוץ ממשיכת ההילוכים הכול היה בסדר.

יום אחרי הגעתי למוסך, עשו לי סריקת תקלות- ו10 נקודות למי שמנחש מה הייתה הבעיה :)- הממיר הקטליטי נגמר!

עלה לי 1700 ש"ח ודי הרבה עצבים, אבל היה עולה לי עוד 1000 ש"ח לפחות ו-3 חברים עצבניים (שהיו איתי ברכב) אם הייתי מזמין גרר.

אז מה דעתכם?

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

• תוכן חדש...