Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5526 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!!

יש 2 רכבים שברצוני לקנות :

1. SELESPEED אוט' 2.0 (אלפא-רומאו 156) 2000 סמ"ק

אם אפשר כמה כוח סוס? ונתונים נוספים כי באינטרנט לא משהו

והדלק? אם מישהו יודע כמה בערך?

2. FX אוט' קופה 2.7 (יונדאי קופה) 2700 סמ"ק

חישוקי מגנזיום 4 חלונות חשמליים נעילה מרכזית אימובילייזר חלון בגג

ABS 4 כריות אוויר הגה כוח רדיו דיסק BUILT-IN מראות חשמליות

מזגן EBD ASR 167 כוחות סוס מחשב דרך (אלו הפרטים על הרכב)

-מיועד לשימוש יומיומי נסיעות לא כל כך ארוכות שעה גג

טוב השאלות העיקריות קודם : * איזה רכב "שותה" יותר דלק? (בעיניי על איכות משלמים

* איזה רכב רואה יותר מוסך ויותר אמין?

* לאיזה רכב יש ביצועים יותר טובים? (מהירות , בלימה וכו').

* מה אתם הייתם לוקחים? (אם אתם מכירים רכב ספורט בסיגנון אני אשמח להמלצות סביבות 70K)

תודה רבה!!!! יום טוב...

פורסם

היה לי במשך שנתיים 156 סלספיד.

אז ככה: נתונים.

עד שנת 03 זה 155 כ"ס מעל זה JTS 165 כ"ס.

צריכת דלק סבירה נעה בסביבות 1/9 משולב.

רעש מהמם, גיר דפוק ביותר, רכב נפלא, רק ידני או אוטומטי!

פורסם

תודה שלחתי לך בפרטי משהו..

למישהו יש עוד דעות? תודה

וטעות שלי שכחתי לציין : הרכבים שנתון 05-06

פורסם

לפני שנה רציתי לקנות 156 מנוע jts,

כל מקום ששאלתי והלכתי וראיתי אמרו לי פשוט לא לגעת , מנועים שהולכים לעולמם מהר מאוד.

אם 156 אז רק עד שנת 2002 מנועי twin spark 155 כ"ס .

המקרה ההזוי שקרה לי נסעתי לראות 156 שנת 2003 , מחירון היה אם אני לא טועה לפני שנה 65,000

אחד שיחרר לי אותה ב 50000ש"ח לקחתי לבדיקה למוסך שמכיר את הרכבים { לא מזכיר כאן את שם המוסך}

בעל המוסך לא לקח אל בדיקה ואמר תברח מכאן ואל תיגע ברכב.

ואז בעל הרכב רדף אחרי ואמר ב -30000 ש"ח .

לשימחתי לא קניתי את הרכב שהתברר אחרי זה שהרכב עבר 100000 ק"מ ועשה 3 פעמים אוברול מנוע.

פורסם

האם מנועי ה-JTS הולכים לעולמם כי מדובר בסדרה דפוקה של מנועים, או כי מטבעם הם אוכלים שמן והבעלים לא טורחים לשים לב לזה ונוסעים בלי?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הבעיות במנועי ה-JTS של ה-156/GT קשורות יותר במערכת "בוסר" של ההזרקה הישירה עצמה (בדומה קצת ל-GDI של מיצובישי, מינוס הרתיעה של בעלי יפניות להודות בבעיות אמינות ברכבים שלהם). הבעיות מתחילות במזרקים, ומשם ההשלכות, כנראה (יש מבינים ממני), הרסניות.

חשוב לציין כי מנועי ה-159/בררה אשר גם הם נקראים JTS לא סובלים כלל מהבעיות האלה (או מכל בעיות ידועות אחרות שהן) - המערכת אחרת לגמרי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לי נתנו ממש עכשיו מודל 2005 אלפא 156 יפה ומעט קילומטרים ,גיר ידני ואוטו מהמם בחמישים אלף- אחרי כל מה שלמדתי על המנוע הזה לא מוכן לקחת הימור למרות שאחלה אוטו .

פורסם

אלפא 156 בשנתון הנ"ל אכן JTS, אכן בעייתי, אכן לא קשור לתחזוקה ולכלום - מה שלא תעשה המזרקים הולכים קפוט בין 70 ל-100 אלף ק"מ, מה שמוביל בהתחלה לקרטועים וטיפוס לא חלק בטורים, ובהמשך לנזקים כמו כוילים שהולכים ובמידה ומתעקשים לנסוע עם מזרק דפוק גם להרס המנוע כולו.

הפתרון לאמיצים: לקנות JTS כזו - במחיר מצחיק (עשרות אלפים מתחת לכל מתחרה שאפילו מתקרבת לאיכויות של הרכב הזה באותו שנתון), ללכת למוסך מקצועי להשתיל מזרקים (רצוי חדשים, לא מפירוק) זה יעלה עד 15,000 ש"ח. סה"כ עלות עדיין יוצאת נמוכה מאוד, ומנוע שתוחזק היטב משאר הבחינות (שמן איכותי וכו') + מזרקים חדשים יחזיק עוד 70,000 - 100,000 ק"מ. אחרי 3 שנים משקיעים שוב סכום כזה, לפני שמתחילות בעיות, וחוזר חלילה.

התוצאה: הסדאן המהנה ביותר לנהיגה שיש, במחיר שלמרות הכל יהיה נמוך למדי. החסרון: רכב לכל החיים, לא מוכרים אותו. כשמגיע לשווי 4 ספרתי נותנים לאיזה ילד.

הפתרון העדיף, לרוב האנשים: לקנות 147 2.0 מאותו שנתון. מנוע TS אמין, רכב איכותי יותר מה-156, באופן כללי, ומהנה לנהיגה כמעט כמוה.

לגבי היונדאי קופה: סתם מכונית. אחיזה טובה, התנהגות ושאר המאפיינים הדינאמיים של מכונית ממוצעת, אולי קצת מעל הממוצע לרכב קוריאני מאותה תקופה. מנוע גדול אבל לא מרשים במיוחד ואני מניח די שתיין. פורד פוקוס או מזדה 3, מאותם שנים, עם מנוע 2 ליטר תהיה מהנה יותר לנהיגה מרוב הבחינות.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

מישהו יכול להסביר בצורה מקצועית את הקשר בין מזרקים לבין פעולת המנוע והרס שלו ?

לו הכלבים יכלו לדבר סיפוריהם הלא מתוחכמים היו מעצבים מחדש את טרגדית המין האנושי

פורסם

מזרק סתום מטפטף דלק (אם בכלל) ולא מרסס אותו, מה שמפחית את אפקט הקירור, מה שגורם להתחממות הבוכנה, לאורך זמן היא מתעוותת ובום! - היה מנוע.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

• תוכן חדש...