Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5457 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר כמה שנים טובות שלא שילמתי על תספורת. פעם בשבועיים אני עובר על מה שעדיין צומח עם המכונה ומקווה לטוב. אבל זה לא העניין.

היום יצא לי לשוטט ברחוב הראשי של העיר. כל הספרים, כולל ספר הגברים הזקן ההוא שמקבל רק כאלו שיצאו לפנסיה, סגורים. על הדלת של חלקם מודבק השלט "סגור ביום שני". מאז שאני קטן ועוד צמחו לי שערות, אני זוכר שביום שני אי אפשר להסתפר כי הספר בחופש. אין לי בעיה עם זה שספרי ישראל רוצים יום חופשי, אני לגמרי סוציאלי בקטע הזה. אבל איך זה שכל ספרי ארצנו חופשים דווקא ביום שני? האם איגוד הספרים הארצי (אם קיים בכלל) החליט על כך? מדוע דווקא ביום שני ולא, נניח, ביום שלישי? מה עושה מי שזקוק לתספורת דחופה ביום שני?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני יודע שהספר שלי לוקח יום חופש בימי ראשון (ולא, הוא לא נוצרי).

אם תשאל אותי, זה קצת מציק. רוצה להתחיל את השבוע כמו בנאדם, ובלית ברירה אני מספר את עצמי - התוצאה בהתאם!

The best car safety device is

.a rear-view mirror with a cop in it

פורסם

במרכזי הערים, בכל עיר ביום שונה - בעבר היה אחה"צ חופשי לבעלי העסקים באמצע השבוע.

בעיר מסויימת כל העסקים סגורים בראשון אחה"צ, בעיר סמוכה בשני, בעיר נוספת בשלישי וכו'.

החנויות היו פתוחות מ09:00 עד 13:00. שלאף שטונדה, ונפתחות 16:00 עד 19:00.

היום, בגלל התחרות עם הקניונים, החנויות פתוחות רצוף, ומוותרות על המותרות של הפסקת צהריים ואחה"צ חופשי.

לספרים אין תחרות עם הקניונים.

הם עדיין שומרים על הגחלת של בעלי החנויות המסורתיים.

המידע הנ"ל ממקור מהימן. את השאלה שאתה שואל עכשיו אני שאלתי את הספר שלי. הרצלייני שסגור בשני אחה"צ.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

הם כולם נפגשים ומשחיזים סכינים ומספריים..

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

• אחראי פורום
פורסם

אצלי זה כמו תשעה באב (כשהכי בא בורגר טוב אבל הכל סגור), כנ"ל תספורת - תמיד כשאני כבר נראה כמו

איש מערות ומפנה זמן במיוחד - נופל יום שני. דווקא אצלנו רוב הספרים הצעירים יותר עובדים רצוף.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
במרכזי הערים, בכל עיר ביום שונה - בעבר היה אחה"צ חופשי לבעלי העסקים באמצע השבוע.

בעיר מסויימת כל העסקים סגורים בראשון אחה"צ, בעיר סמוכה בשני, בעיר נוספת בשלישי וכו'.

החנויות היו פתוחות מ09:00 עד 13:00. שלאף שטונדה, ונפתחות 16:00 עד 19:00.

המידע הנ"ל ממקור מהימן. את השאלה שאתה שואל עכשיו אני שאלתי את הספר שלי. הרצלייני שסגור בשני אחה"צ.

ייתכן שזה צירוף מקרים שבכמה ערים אחר הצהריים החופשי הוא יום שני. ההגיון שלי אומר שהימים הכי "מבוקשים" הם שני ושלישי, עקב ריחוקם משני קצוות השבוע, מעין אתנחתא של אמצע שבוע.

בהרצליה יום החופש הוא יום שני. ברמת השרון יום החופש מחולק לשניים- שלי ושלישי, בשני הרחובות הראשיים של העיר- סוקולוב ואוסישקין.

היו אלה 30 שניות לא נחוצות בעליל על ימי החופש בערים מסויימות

הכי טוב להסתפר בבית עם מכונה :wink:

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

זה לא צירוף מקרים.

פעם שאלתי את הספר שלי בקשר לזה וקיבלתי תשובה, שכל הקורסים המקצועיים, כנסים ואירועים משותפים של הספרים באופן קבוע מתקיימים בימי שני.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

להלן תאורייה שפיתחתי בזמן המתנה אצל הספר:

נניח שלא היה "חופש" ימי שני.

הספר היה עובד כל השבוע,שישה ימים בשבוע,רצוף,עד מאוחר.

לא היה לו זמן לעצמו,לקניות,לשוטט בפורום וכו',בנוסף, השחיקה הייתה גוברת,התפוקה הייתה פחות יעילה,והיינו מחפשים ספר כל חודש..

עוד בתאורייה שלי,

גם ספר צריך יום חופש, ולכן בחר את היום הכי מתאים.(שני) למה?

שישי - ממש לא בא בחשבון,יום חופש אצל רוב עם ישראל,המספרה ברווחים.

חמישי - גם לא, זהו סוף שבוע,הרבה יוצאים מוקדם מהעבודה וממהרים להסתפר,לצאת לאירוע,המספרה ברווחים.

רביעי - לא מתאים,בעיקר נשים,צבע ופן. אה, וילדים. המספרה ברווחים.

שלישי - בגלל שהיה סגור יום שני חייב להשלים..המספרה ברווחים

שני - סגור.מי יבוא? מה הטעם להסתפר ביום שני? עדיף מחר. חוץ מזה,מה אני? אין לי חיים? המספרה סגורה.

ראשון - חייב לעבוד,מי שלא הספיק יום שישי יבוא היום. המספרה ברווחים.

מנוע V6 בלי להתבייש.

פורסם
הקורסים המקצועיים, כנסים ואירועים משותפים של הספרים באופן קבוע מתקיימים בימי שני.

הספר שלי בימי שני נח ועושה סידורים.

ככה הוא רגיל מאז שכל החנויות היו סגורות בשני בצהריים.

אין לו בכל שבוע כנסים או השתלמויות, או קורסים מקצועיים

של ספרים.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אז מצאת ספר, שכבר אין לו מה לשפר במקצועו..:lol:

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

זה נכון, ואפילו לא חייבים לשאול את הספר בשביל לדעת. אחד המנהגים ההזויים ביותר ששמעתי עליהם בארץ,

ואחד הראשונים עליהם למדתי כשהגענו ב-90' לרעננה (שם זה יום שלישי). מאז זה נחרט בזכרוני.

אפשר היה להימנע מכל השטויות האלו אילו רק החנויות היו עובדות יום מלא ביום שישי, אבל אבוי, השבת... :brickwall:

פורסם

נכתבו פה יותר מידי דברים נחמדים, אבל לא בדיוק נכונים:).

הקטע שמספרות סגורות בימי שני, בכלל מגיע מבעלי המכולות\צרכניות.

בעבר, לפני עידן הסופר מרקטים ומרכזי הקניות, היו בעיקר צרכנייות ומכולות שכונתיות.

המכולות, היו פתוחות בכל ימי השבוע כולל ימי שישי.

בעלי המכולות, התאגדו ביחד על מנת שיהיה יום אחד בשבוע שלא יעבדו בשעות אחה"צ, זאת על מנת שיהיה להם יום אחד שבו יוכלו לעשות סידורים.

זה נשמע אולי הזוי היום, אבל אל תשכחו שבעבר לא היו סופרמרקטים וכו', והמכולות היו עסקים קטנים שפזורים בכל העיר, והיו פתוחים הרבה שעות ביום, החל מהשעות המוקדמות של הבוקר.

הסיבה שזה התאגד ביחד, נ ובעת מהסיבה שאף אחד לא רצה לקחת על עצמו לסגור לבד, כי אם היה עושה זאת, היה מאבד לקוחות לטובת המתחרים שכן היו נשארים פתוחים.

לכן זה היה בצורה גורפת, ואפילו כונה "חוק המכולות".

שאר בעלי העסקים בערים למדו את הפטנט, ואימצו אותו לעצמם, ובכך למעשה ברוב המקומות בישראל, החנויות החלו להיות סגורות בימי שלישי אחה"צ, וזה הפך לנורמה.

הספרים ראו את הדבר, ואימצו את הרעיון לעצמם ולקחו אחה"צ חופשי ביום אחר, שהוא לרוב ביום שני, גם הוא בצורה גורפת.

ואז למעשה ברוב הערים בישראל, חנויות במרכזי הערים סגורות בימי שלישי אחה"צ, והמספרות בימי שני.

under construction..

פורסם

זה דווקא מנהג מאוד "עתיק", שמספרות סגורות בימי שני (אני מדבר על 35 שנים אחורה).

פעם באמת כולן (או מרביתן) היו סגורות ביום ב', היום יש כאלה שפתוחות.

alfa 156 2.5.

פורסם

זה נוהג שהכניסו אותו הבריטים בתקופת המנדט,ומאז זה נשאר,ועם השנים כול ספר התחיל לעשות מה שנוח לו.

אצלי למשל במספרה עד לפני כמה שנים פתחנו דווקא בשני אחרי הצוהרים לכמה שעות קטנות.

אבל באמת רוב ההשתלמויות והסימנרים נערכים בימי שני,אז החזרנו את זה בחזרה לחצי יום רק בבוקר.

יש מספרות באיזורים שונים שפותחים בשני רק בלילה,יש כאלה לא פותחים בכלל בימי ראשון.

מכיר ספר שהחליט אפילו לא לפתוח בשישי8)

פורסם

זה ידוע שבימי שני הספרים נפגשים ועושים ווקס למאזדה מיאטה שלהם בצורה מרוכזת...

:)

נשאלת השאלה : אם הספר רוצה ללכת להסתפר , והיום החופשי היחיד שלו זה יום שני, אז מה הוא עושה ??

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...