Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5534 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כול אני מצטער לגבי האשכול הקודם שפתחתי לא לפי התקנון.

אז ככה, ברכב שלי קימת נעילה מרכזית הנמצאת בבאגז' בצד ימין של הרכב.

משום מה היא הפסיקה לעבוד לפני הרבה זמן. היה רעש של הנעילה מהבגאז' אבל הוא הפסיק[לא זכור לי מתי].

עכשיו למה הנעילה לא עובדת לי כמו שצריך?

אני חייב לסדר את זה. בגלל שאם אין לי את הנעילה מרכזית ברכב, אני לא יכול להפעיל את האזעקה שלי.

האם אני יכול לסדר את זה בעצמי, או שחייב ללכת למישהוא מסוים, ומהו שמו של הבעל מקצוע המדובר?

תמונות של המשאבת וואקום של הנעילה מרכזית:

k2ezwigzm2yo.jpg

ujy4jgyj2yzy.jpg

[המשאבת וואקום בצבע ירוק חזק למטה.]

תודה מראש לעוזרים דוד.

פורסם

המשפט הלפני-אחרון שכתבת נראה לי המפתח לתעלומה.

למה אם אין לך נעילה מרכזית האזעקה לא פועלת?

האם הנעילה פועלת מכפתור ההפעלה ברכב?

בדוק האם מגיע מתח למשאבת הנעילה. (מולטימטר- רגל אחת לתוך הקונקטור שתנתק מהמשאבה רגל שניה על גוף הרכב במקום חשוף).

אם לא מגיע מתח תתחיל לבדוק למה. החל בנתיך שרוף המשך במעקב אחרי החיווט למשאבה וכלה במעקף זמני- מתח ישיר מהמצבר למשאבה.

אם מגיע מתח למשאבה בדוק את צינורות הוואקום. נתק אחד, שים אצבע ותפעיל. הרגשת יניקה עבור לסעיף הבא. לא הרגשת? כנראה שהמשאבה סיימה את חייה. אין לי מושג כמה עולה משאבה חדשה/תחליפית/מפירוק, אולם הסבת המערכת למערכת חשמלית טובה, במקום וואקום, כולל מע' שלטי נוחות חדשה, תעלה לך כ600 ש' כולל עבודה, אצל מתקין טוב, וכחצי עד שליש מזה אם תבצע לבד (שליש זה למערכת סינית שאורך חיה הממוצע הוא כשנתיים-שלוש,תלוי מה תוכניותך לעתיד לגבי הזוגיות עם הרכב).

אם הרגשת יניקה מהמשאבה עבור ובדוק את שלמות הצינורות לכל אורכם. מספיק שאחד קרוע כדי שכל הנעילה לא תתפקד.

האמת- לא מבין את הראש של מהנדסי הVAG'יות למינהן. מה רע להתקין מע' חשמלית כמו כולם?

אני אישית, הייתי מסב לחשמלית ופותר את הבעיה לשנים רבות.

לשיקולך

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

נתקו תודה רבה על התגובה.

נתחיל בזה האם מה שצילמתי בבאגז' הספוג המרובע הזה זה המשאבה של הנעילה מרכזית של הרכב שלי?

אם כן אז היום אני ילך לבדוק האם מגיע לי חשמל לקונקטור, למרות שאני לא ראיתי מאיפה מגיע החשמל למשאבה.

אני יבדוק פיוזים, רילאים, הכול מא' עד ת'.

עכשיו השאלה שלי היא כזאת איך אני יכול לעבור על כול צינורות הוואקום הרי הם הולכים מאחורי הכנף ואצלי הרכב הוא שלוש דלתות אי אפשר לפרק את הכנף?

והאם ניתן לבדוק אם זה צינור אוו המשאבה רילאי, פיוז, דרך המחשב של הרכב?

עוד משהו קטן מה ההבדל בין הנעילה הקיימת [מה סוגה אני לא יודע] לבין נעילה חשמלית ומה המחיר של הסבה לחשמלית בימנו?

נ.ב גם שאני לוחץ על הכפתור בדלת שלי הוא ננעל אבל לא מוריד את הלחצן של הדלת נוסע

תודה מראש דוד.

פורסם

לא התעמקתי בתמונות, הן מאד לא ברורות

במבט שני נראה לי שהקונקטור מנותק. אני לא מכיר את המשאבה הזו מספיק כדי להגיד בוודאות.

סימנתי לך מיקומים על התמונה שלך

את הצינורות בודקים בשני צידי הקונקטורים שלהם (צריך לפרק דיפוני דלתות, וזו אכן משימה לא קלה לכן זו הבדיקה האחרונה אחרי ששללנו את כל שאר התקלות) אין צורך לבדוק לכל אורך הצינור. הבעיה ממילא היא בד"כ בקונקטורים, ובנשיפה אמיצה לתוך הצינור אתה תרגיש אם בורח אוויר או לא.

מחשב הרכב לא ידע לאבחן מהיכן התקלה.

אצלך קיימת נעילת וואקום. יש לך משאבה (כמו שכבר גילת בעצמך) ומע' צינורות. בדלתות יש בוכנות פניאומטיות,שבלחץ אוויר דוחפות ומושכות את המנעול לפי הפקודה שנתת.

מע' חשמלית היא הרבה יותר פשוטה (ואמינה...) יש מוח פיקוד (מתחת להגה בד"כ, אבל בהסבות לפעמים מיקמנו אותו במקום המשאבה. זה מקל מאד על החיווט מחדש) ובמקום בוכנות בדלתות, יש סולנואידים חשמליים פשוטים שמחווטים למוח ועושים את אותה עבודה- מושכים ודוחפים את המנעול.

חוטי החשמל עמידים יותר לבלאי מצינורות אוויר, שכל דליפה משביתה אותם, וכן גם הסולנואידים החשמליים עצמם.

הסבה לחשמלי, כ-600ש' אצל מתקין או 250-400 ש' לבד ,כמו שכתבתי לך בהודעה הראשונה.

ברכב בן 14 זו נראית לי אופציה הגיונית הרבה יותר מהתעסקות עם הוואקום.

הנה דוגמה למע' (יש במחיר הזה+דמי המשלוח מערכות דומות בארץ.)

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/REMOTE-POWER-CENTRAL-DOOR-LOCK-ACTUATORS-LOCKING-SYSTEM-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem2a0e36ca0bQQitemZ180627098123QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories

אתה יכול לראות בתמונה פריסה של הסולנואידים, שלטי הנוחות, המוח ואביזרי החיבור המכני והחיווט.

אם כבר יש לך אזעקה עם שלט תקין וטוב, תוכל לקנות מערכת זהה בלי שלטים בחצי מחיר.

יש גם מערכות לפתיחה של שתי דלתות יחד ועוד דלת בנפרד (פותח באגאז' 'בקשה) אבל לא בטוח שזה מתאים למנעול שלך.

לפני שאתה יוצא למסע רכישות- בדוק אם הקונקטור לא מנותק כמו שנראה לי:-)

נתקו

1.jpg

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• תוכן חדש...