Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום,

לאחרונה, עקב אילוצים כאלה ואחרים, יוצא שאני מטפל בהוצאות של הבית, וכל התשלומים עוברים דרך חשבון הבנק שלי.

לצורך כיסוי אותם חשבונות והוצאות, אני מקבל כסף מאבא/אח ומפקיד לחשבון הבנק שלי.

מדובר על סכומים עד 8 אלף. לפעמים יותר.

הכנסה.

גם אם היה מדובר במתנה, אין בעיה מבחינת מס.

זכותו של אב לתת לבן שלו גם מיליון דולר כל חודש, מכספים אישיים שלו, ששולמו עבורם כל המיסים הנדרשים (וזו נקודת המפתח. העובדה שעבור ההון הנ"ל כבר שולמו מיסים מלאים, ולכן הוא שייך לבעליו, שזכאי להעבירו למי שיחפוץ, ללא יצירת חבות מס נוספת.

.

ישה, אין קשר בין המקרה (הדי הזוי) שציינת (שהקונה הוא גם המוכר...) לענייננו. במקרה כזה המוכר חייב במס ועסקת המכירה היא שיצרה את החבותעל ההכנסה. הקונה לא חויב במס על הכסף שברשותו, אותו קיבל במתנה. זה ששניהם זה אותו אדם, זה לא רלוונטי.

באדום ההזיה שלך.

בכחול ההבדל בין מה שכותב פותח השרשור לבינך.

לא מתנה ואף לא נעליים.

כולה משלם עבור אביו /אחיו את חשבונותיהם .

וזה לא מעניין אם הכסף הוא לאחר מס או לא.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ישה, לא הבנת.

גם אם לא היה משלם חשבונות עבור אביו, עדיין אין הכסף חייב במס, מהרציונאל שזהו כבר כסף שמוסה. מאותה סיבה התנגדו בזמנו למס ירושה.

הדוגמא שנתת, לא רלוונטית בעליל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

falou

האמן לי שהבנתי. בעוונותי רואה חשבון משנת 1974, עסקתי בכך שנים רבות עד שהחלטתי שמספיק, ופניתי לאפיקים יותר מהנים.

לא משנה מהות הכסף אצל המשלם , משנה מהות הכסף אצל המקבל.

שלטונות המס מנסים בצדק או שלא בצדק להפוך תקבול להכנסה חייבת ולמסות אותה.

לכן הדוגמה של המכולת טובה , והיא לא סותרת בכלל את נושא הנתינה של מתנה, שאותה פירטת בתשובתך.

אצל סמיר הנושא פשוט. הוא שליח של אביו /אחיו לביצוע תשלומים שלהם.

לכן לא היה צורך בכל התפלמסות בכל הקשור למתנה , על אף "שנהיניתי " לקרוא קצת את הפקודה.

ובנושא מס ירושה סתם להשכלה היה קיים בארץ מס עיזבון מקום המדינה ועד שנת 1981. אז בוטל המס.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אז לפי מה שאתה אומר ישה, אם הייתי מקבל את הכסף לא למטרת הוצאות של אחרים, והייתי מאחסן אותו אצלי בבית, אז זה נחשב כפטור ממס. כי זה מתנה.

אבל היות ואני משתמש בכסף הזה, אז זה מה שיוצר את הבעייתיות ?.

שונא גזענים !.

פורסם

לא

בשני המקרים לא תחוייב במס.

אבל הבאת מצב דברים מסויים , שממנו התפתח דיון למצב דברים אחר, כפי שרגיל בשרשורים כאן.

לכן עצתי הייתה:

פתח חשבון בנק מיוחד לנושא , ושמור את האסמכתאות משתי סיבות

האחד שלטונות המס שהסיכוי שיבואו אליך בכלל שואף לאפס

השני אם הפרוצדורה הזו תתפרס על תקופה ארוכה יש בקרה כמה נכנס וכמה יצא עבור אביך /אחיך.

וכאשר יש חשבון מדוייק זה מונע אי נעימויות אפילו בתוך משפחה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

הכל טוב ויפה אם הבחור שכיר.

אם הוא עצמאי יש חשד גדול לקומבינה כי ככה בדרך כלל "מלבינים" כספים.

במס הכנסה מכירים את הסיפור של "קבלת" כסף מקרוב משפחה.

לכן אם אתה עצמאי תישמור על הקבלות ואם אתה שכיר חייה את חייך בכיף.

נ.ב

אם אני לא טועה אחד ה פרצים מהזמר המיזרחי טען שהכסף שנמצא אצלו הוא בכלל של אמא שלו.

וכולם ראו איך נגמר בסוף.

פורסם
אני מוגדר בבנק כשכיר, למרות שכרגע אני מובטל ואין הכנסה קבועה מעבודה בחשבון הבנק שלי.

חשבון הבנק שלי הוא פרטי לכל דבר, ואין לו שום קשר לכל עסק כזה או אחר.

אני בינתיים אני אמשיך לשמור כל קבלה וכל חשבונית על כל הכנסה והוצאה, ואבדוק את הנושא יותר לעומק מול רואה חשבון, למרות שאני כמעט בטוח שמס הכנסה לא יכול להתערב בכספים שאני מקבל מקרובי משפחה מדרגה ראשונה.

תודה :) .

הכל טוב ויפה אם הבחור שכיר.

אם הוא עצמאי יש חשד גדול לקומבינה כי ככה בדרך כלל "מלבינים" כספים.

במס הכנסה מכירים את הסיפור של "קבלת" כסף מקרוב משפחה.

לכן אם אתה עצמאי תישמור על הקבלות ואם אתה שכיר חייה את חייך בכיף.

נ.ב

אם אני לא טועה אחד ה פרצים מהזמר המיזרחי טען שהכסף שנמצא אצלו הוא בכלל של אמא שלו.

וכולם ראו איך נגמר בסוף.

קרא לפני שתכתוב. כל מילה שכתבת למרות זאת נכונה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
קרא לפני שתכתוב. כל מילה שכתבת למרות זאת נכונה.

תאמין לי שקראתי.

אני לא יודע איך הבנק מגדיר אותך.

אבל זה בדרך כלל מה שאתה מכתיב לו, לא תמיד מה שאתה באמת.

נתתי לו את מה שאני יודע מניסיוני לגביי הבעיות הצפויות, שהוא יעשה אם זה מה שימצא לנכון.

פורסם

לי היום כמה שנים שבהן ההורים שלי היו שולחים לי כסף מחו"ל.

לפי מה שביררתי אז, סכומים קטנים מאוד לא נרשמים אפילו ואף אחד לא יבזבז את הזמן שלו בבדיקה של זה.

עד לפני שנה וחצי ההורים שלי היו נותנים לי קצת כסף כל חודש (הם כבר גרים בארץ), ושוב, לא הייתה בעיה.

פורסם

החשש בעיקרון עלה בגלל שיחה לא נעימה במיוחד עם פקידת הבנק.

היה איזשהו חודש שחשבון הבנק גלגל קרוב ל 15 אלף ש"ח, כולל משכורת. אז הייתה לי עבודה.

אז הפקידה התחילה לרמוז שאני מנסה להלבין הון, למרות שהראיתי לה את האסמכתות של ההעברות.

פתאום היא באה אליי ביציאה שהיא תדווח למס הכנסה. יצאתי משם עם עצבים, ולא לפני שזרקתי לה איום על תביעה נגדה ונגד הבנק במקרה והיא תפנה למס הכנסה.

שונא גזענים !.

פורסם

אין לי מושג על מה אתם מדברים, העברתי כמה פעמים סכומים של 50K~ ולא שאלו שום דבר, גם שהפקידו לי וגם שהפקדתי לחשבון אחר.

חשבון רגיל לכל דבר.

פורסם

האם הבנקים יכולים/צריכים/מחוייבים לדווח על הפקדות לח-ן בנק מעל סכומים מסויימים לרשויות?

מישהו יכול לתת תשובה מוסמכת ומגובה אולי בקישור לאתר ממשלתי?

פורסם

התשובה היא כן מעל הפקדה של 80 אלף ש"ח במזומן

שאל את גאידמק .

אתה אמור היום בפתיחת חשבון בנק למשל לדווח האם החשבון הוא עבור נהנה שהוא לא בעל החשבון.

הכל במסגרת חוק איסור הלבנת הון

http://www.lawdata.co.il/UpLoad/Hok/28338.doc

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אם כך, אני לא רואה היכן יש כאן בעיה או סיבה לחשש. ההפרש בין 15,000 ש"ח ל80,000 ש"ח הוא גדול. מה יש לפקידה לדווח?

• תוכן חדש...