Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאחרונה, עקב אילוצים כאלה ואחרים, יוצא שאני מטפל בהוצאות של הבית, וכל התשלומים עוברים דרך חשבון הבנק שלי.

לצורך כיסוי אותם חשבונות והוצאות, אני מקבל כסף מאבא/אח ומפקיד לחשבון הבנק שלי.

מדובר על סכומים עד 8 אלף. לפעמים יותר.

האם הפקדות אלה יכולות להכניס אותי למצב לא נעים מול מס הכנסה ?. גם כשההפקדות האלה מגובות ע"י העברות ואסמכתא רשמית דרך בנק הדואר ?. זאת אומרת, מי שרוצה להעביר לי כסף, מעביר אותו דרך בנדק הדואר, על השם שלי, ואני מושך את זה משם ומפקיד בחשבון הבנק.

את כל האסמכתות של ההעברות אני שומר.

אשמח לתשובה ממישהו שבאמת מתמצה בעניין. אני לא מעוניין למצוא את עצמי בעוד כמה שנים חייב עשרות אלפי שקלים למס הכנסה.

שונא גזענים !.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האם רואים לפי ההעברות ממי הועבר הכסף אליך?

הייתי פותח חשבון בנק חדש לצורך הזה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לא כתבת אם אתה עצמאי או שכיר שזה משנה את התמונה או החשד.

בכל מקרה תנסה לשמור גם את ההוצאות כדי שאם יצטרכו יוכלו להצליב.

פורסם

עקרונית - לא. אתה לא חייב במס, זו לא הכנסה.

מעשית, זה יכול לעורר חשד בעתיד, ואז עלולים לבוא לשאול אותך כל מיני שאלות (בייחוד אם בחשבון הבנק הזה אתה משתמש גם לשימושים עסקיים שונים).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

למה אתה מתרגש ומתנדב לשלם או לדווח על מה שממש לא צריך לדווח או לשלם?

מיסים משלמים על הכנסה מיגיעה אישית או תקבול הון מהשקעה - וזה לא המקרה.

עם כל הכבוד - הסכומים לא כאלו גדולים שלמישהו איכפת מה נתן לך ומה אתה עושה עם זה. ולמה שעוד כמה שנים ירצו לבדוק את התנועות בחשבון שלך? גם אם תהיה בעתיד עצמאי ותצטרך להגיש הצהרת הון (אחרי כמה שנים שאתה עצמאי) - את הראשונה לא ממש בודקים, וכל יועץ מס יסדיר לך את הנושא בקלות.

אנשים (חלק מהם) מעבירים כספים אחד לשני מהרבה סיבות - זה לגיטימי ואין שום צורך לספר על זה לחברה, או לגורם אחר.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

רוכב בודד

בוא נניח לרגע שסמיר עצמאי, לכן כל תנועה בחשבונות הבנק שלו , חייבת הסבר, כדי שמס הכנסה לא יראה בכך הכנסות לא מדווחות.

יש מבין?

ברור שהעברה כזו לא חייבת במס הכנסה אבל ... חייבת הסבר לאנשי מס הכנסה, במידה ואלה יבקשו תשובות ומכאן באה השאלה.

ולכן שמירת האסמכתאות וניהול העברות אלו בחשבון בנק נפרד תקל עליו במתן הסברים /הבהרות לשלטונות המס.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אני מוגדר בבנק כשכיר, למרות שכרגע אני מובטל ואין הכנסה קבועה מעבודה בחשבון הבנק שלי.

חשבון הבנק שלי הוא פרטי לכל דבר, ואין לו שום קשר לכל עסק כזה או אחר.

אני בינתיים אני אמשיך לשמור כל קבלה וכל חשבונית על כל הכנסה והוצאה, ואבדוק את הנושא יותר לעומק מול רואה חשבון, למרות שאני כמעט בטוח שמס הכנסה לא יכול להתערב בכספים שאני מקבל מקרובי משפחה מדרגה ראשונה.

תודה :) .

שונא גזענים !.

פורסם

זה לא משנה מה אתה מוגדר בבנק

השאלה היתה האם יש לך תיק עצמאי במס הכנסה, אני מבין שלא, במקרה כזה הסיכוי שמישהו בכלל ישאל אותך על הכסף הזה הוא אפסי

פורסם

http://www.kaplex.com/index.php?goto=bep&page_from=182

מתוך סעיף 6:

"

נתינת מתנה הינה אירוע החייב במס על רווח ההון. התמורה בידי נותן המתנה לצורך החישוב היא שווי השוק של הנכס.

מתנה הניתנת לקרוב משפחה, יחיד שאינו קרוב, או גוף ציבורי המנוי בסעיף 97(א)(4) לפקודה, פטורה ממס. תום לב הוא יסוד עיקרי לקבלת הפטור.

לפטור הניתן ישנה השפעה גם על המחיר המקורי של הנכס בידי מקבלו."

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לא מדובר במתנה

הוא מקבל כסף ומשלם עם הכסף הזה את ההוצאות של נותן הכסף שכרגע לא יכול לבצע בעצמו את התשלומים מסיבה כלשהי.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

גם אם היה מדובר במתנה, אין בעיה מבחינת מס.

זכותו של אב לתת לבן שלו גם מיליון דולר כל חודש, מכספים אישיים שלו, ששולמו עבורם כל המיסים הנדרשים (וזו נקודת המפתח. העובדה שעבור ההון הנ"ל כבר שולמו מיסים מלאים, ולכן הוא שייך לבעליו, שזכאי להעבירו למי שיחפוץ, ללא יצירת חבות מס נוספת.

vladclar - מה שהבאת לא מתייחס למתנת מזומן. מוגדר שם מהו "נכס":

2. מהו נכס

כאמור בפסקה 2.1 מתן נכס במתנה הינה אירוע החייב במס רווח הון. הגדרת "נכס" כפי שהיא מופיעה בסעיף 88 קובעת כי נכס לצורך חיוב ברווח הון הוא כל רכוש. למקומו של הרכוש אין כל חשיבות והוא יכול להיות בכל מקום בעולם. ההגדרה ממעטת מהגדרת נכס ארבעה סוגים של רכוש:

(1) מיטלטלין אישי – אינו מטופל בדיני המס ונתינתו במתנה אינה אירוע מס.

(2) מלאי עסקי – נתינת מלאי במתנה מטופלת במסגרת סעיף 85 שבחלק ד' לפקודה .

(3) זכויות חזקה במקרקעין המשמשים למגורים – ממעט ויתור על זכות לדיירות מוגנת .

(4) זכויות חזקה במקרקעין - מטופלים במסגרת חוק מיסוי מקרקעין.

כמו כן כתוב:

פרק ה' לפקודה מטפל רק במקרים של מכירת נכס כלומר רכוש שאינו נופל בגדרי ארבעה מקרים אלו.

2.3. קרוב

קרוב הוא בן-זוג, אח, אחות, הורה, הורי הורה, צאצא וצאצאי בן-הזוג, ובן-זוגו של כל אחד מאלה לרבות צאצא של אח או של אחות, ואח או אחות של הורה.

כלומר, ההחרגה שהבאת היא באם המתנה לא נתנה לאחד מאלו המפורטים בסעיף לעיל.

פורסם

לדעתי אין כאן בעיה, וכל עוד הסכומים לא אסרונומיים, אף אחד לא ישאל אותך כלום.

אתה לא חייב לשמור את כל הקבלות והתשלומים, למעט לשם מעקב ואישור שלהם מול הגופים להם שלמת.

אתה יכול לנהל איזה אקסל מסויים, שמתעד ומסביר את תנועת הכסף, למקרה ויום אחד

מישהו כן ישאל שאלות. אתה צריך רק הסבר הגיוני, לא יותר מזה.

אם היית עצמאי, או בעל חברה, זה סיפור אחר, כי אז מס הכנסה יכול לטעון שמעורבים כאן

כספים חיצוניים, והוא רוצה לדעת את פשר התנועות האלה.

שוב, אם זה לא עשרות אלפי שקלים בחודש, אין לך לדעתי מה לחשוש.

פורסם
גם אם היה מדובר במתנה, אין בעיה מבחינת מס.

זכותו של אב לתת לבן שלו גם מיליון דולר כל חודש, מכספים אישיים שלו, ששולמו עבורם כל המיסים הנדרשים (וזו נקודת המפתח. העובדה שעבור ההון הנ"ל כבר שולמו מיסים מלאים, ולכן הוא שייך לבעליו, שזכאי להעבירו למי שיחפוץ, ללא יצירת חבות מס נוספת.

זאת בעיקרון הנקודה שהייתה בעייתית מבחינתי. כי כבר שולם מס על הכסף הזה.

תודה לכולם, הפנמתי :) .

שונא גזענים !.

פורסם
שלום,

לאחרונה, עקב אילוצים כאלה ואחרים, יוצא שאני מטפל בהוצאות של הבית, וכל התשלומים עוברים דרך חשבון הבנק שלי.

לצורך כיסוי אותם חשבונות והוצאות, אני מקבל כסף מאבא/אח ומפקיד לחשבון הבנק שלי.

מדובר על סכומים עד 8 אלף. לפעמים יותר.

האם הפקדות אלה יכולות להכניס אותי למצב לא נעים מול מס הכנסה ?. גם כשההפקדות האלה מגובות ע"י העברות ואסמכתא רשמית דרך בנק הדואר ?. זאת אומרת, מי שרוצה להעביר לי כסף, מעביר אותו דרך בנדק הדואר, על השם שלי, ואני מושך את זה משם ומפקיד בחשבון הבנק.

את כל האסמכתות של ההעברות אני שומר.

אשמח לתשובה ממישהו שבאמת מתמצה בעניין. אני לא מעוניין למצוא את עצמי בעוד כמה שנים חייב עשרות אלפי שקלים למס הכנסה.

אתה בסך הכל שליח. ראה את המשפט בכחול

לא מעניין אם על הכסף הזה שולם מס או לא.

אם לך למשל היה מכולת ובכסף היית רוכש מוצרי מכולת מחנותך , היית חייב לדווח על כך כהכנסה אפילו אם כבר שולמו עליו מיסים על ידי אביך.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה, אין קשר בין המקרה (הדי הזוי) שציינת (שהקונה הוא גם המוכר...) לענייננו. במקרה כזה המוכר חייב במס ועסקת המכירה היא שיצרה את החבותעל ההכנסה. הקונה לא חויב במס על הכסף שברשותו, אותו קיבל במתנה. זה ששניהם זה אותו אדם, זה לא רלוונטי.

• תוכן חדש...