Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי סיויק האצ'בק 1.4 שנת 97.

לראשונה מדדתי לה צריכה באופן הבא:

מילאתי מיכל מלא, כלומר 37 ליטר, ואיפסתי את השעון.

מאז נסעתי 20% כבישים מפותלים, 10% בעיר, וכל השאר בבינעירוני, עד שהגעתי ל207 ק"מ על השעון.

תדלקתי, ונכנס רק 10.4 ליטר.

כלומר, בערך 5 ליטר ל100 ק"מ, שזה 1 ל-20.

האם החישוב שלי דפוק, או שזו צריכה הגיונית לרכב כזה?

פורסם

הצריכה שלך שגויה לדעתי, אתה צריך למלות את כול המיכל,ולרוקן אותו.

אגב צריך לעשות את הבדיקה לפחות פעמיים כדי שהנתונים יהיו אמינים.

פורסם

איך אני ירוקן את כולו? תמיד ישאר עוד דלק כדי שאני יוכל להגיע לתחנת הדלק...

וכשהחץ מגיע לE, אני לא יכול לדעת אם יש שם 5 או 10 ליטר...

מה רע בחישוב שלי?

פורסם

לא צריך לרוקן את המיכל עד שאתה ניתקע עם הרכב.

הכוונה בריקון שישאר לך רבע מיכל ואף פחות לפני התידלוק.

עריכה:

כך תבדוק את צריכת הדלק של הרכב שלך

תאפס את מד הק"מ, תתדלק מיכל מלא (עד שהאקדח מפסיק בעצמו), תיסע עד שחץ המיכל יורד לרבע ותתדלק שוב באותה תחנה ומשאבה.

תחלק את הק"מ שבמד בכמות הליטרים שמילאתה בתידלוק השני. תעשה שלוש רישומים כאלו ותעשה ממוצע, זה מה שהרכב שלך צורך לליטר בנזין.

מהכרות עם הרכב הצריכה היא1-14 בערך.

פורסם
לא צריך לרוקן את המיכל עד שאתה ניתקע עם הרכב.

הכוונה בריקון שישאר לך רבע מיכל ואף פחות לפני התידלוק.

עריכה:

כך תבדוק את צריכת הדלק של הרכב שלך

מהכרות עם הרכב הצריכה היא1-14 בערך.

זה בדיוק מה שעשיתי, מלבד העובדה שעצרתי לתדלק כשמד המרחק הגיע ל207, ולא לרבע מיכל.

האם הבדיקה הזו תעשה את ההבדל?

בקשר לממוצע, ומס' רב של בדיקות, אקח לתשומת ליבי.

פורסם

לא מומלץ להוריד לניוטרל בירידות. עם המנוע נכבה אין לך שליטה על הרכב ואחרי כמה ניסיונות לבלום גם לא יהיה ברקסים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הבדיקה שלך לא מספיק מדוייקת 200 ק"מ לרוב לא משקפים, תנסה לנסוע 400-450 ק"מ ואז לבדוק את הצריכה.

נסיעה בניוטרל בירידות לא משפיע על צריכת דלק ולהפך יכולה להזיק.

פורסם

יכולות להיות הרבה סיבות, החל מתקלה רגעית, חוסר דלק (לפעמים כאשר יש מאט דלק והרכב בסיבוב הוא נכבה) ועוד.

למה לקחת סיכון כזה? יש עוד הרבה סיכונים בירידה על נאוטרל, למשל בלמים עלולים להתחמם לך ואתה נשאר ללא בלמים (ירידה ארוכה).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

נפלא.

בקשר להתחממות הבלמים, כמובן שאני לא ישאר בניוטרל חצי שעה בירידה... המעבר לניוטרל נעשה רק בירידות מתונות, ולקראת עצירה ברמזורים...

אני ינסה לבדוק צריכה עירונית הפעם, ועם משהו כמו 400 ק"מ.

אם תהיה שוב צריכה מפתיעה, אעדכן בשרשור חדש...

תודה למגיבים.

פורסם
היצרן לא מוריד לניוטרל בירידות....

אם אתה מעביר לניוטרל בירידות אתה לא חוסך דלק, אלא להפך.

לא מומלץ להוריד לניוטרל בירידות. עם המנוע נכבה אין לך שליטה על הרכב ואחרי כמה ניסיונות לבלום גם לא יהיה ברקסים.

בלמים יהיו - לא תהיה הגברה, ז"א תדרש לחיצה חזקה יותר על הדוושה. כנ"ל הגה כח מוגבר הידראולית.

:turn-l:
פורסם

יובל, ללא הגברת בלמים צריך לחיצה של סוס כדי שהרכב יתחיל להאיט. זה עלול להיות סיפור מאוד מפחיד בשבריר שנייה שנישאר לתקן את כיוון הרכב ולבלום.

פשוט לא שווה את הסיכון לדעתי.

מה שAleXivic מתאר, מעבר לנאוטרל לפני עצירה - זה לא אמור להשפיע על צריכת הדלק. מעבר לזה, צריכת הדלק אמורה להיות נמוכה יותר בירידה על הילוך כי מחשב מפסיק אספקת הדלק, לאומת נאוטרל שאז המחשב מספק דלק בשביל סל"ד סרק.

פורסם

שלא ישתמע שאני בעד נסיעה בניוטרל, כי אני לא. אבל חשוב שאנשים ידעו שגם אם כבה להם המנוע תוך כדי נהיגה, יש בלמים והגה - רק צריך להפעיל (לשם שינוי) כח.

:turn-l:
  • תוכן חדש...