Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיוע בחישוב הצמדת מדד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5532 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל הכלכלנים.

אני צריך לשלם לקבלן שלי 140000 ש"ח צמודים למדד , כאשר המדד הבסיסי הוא 105.2 מיום 13.9.10

בתאריך 30.12.10 שילמתי לו 77000 ש"ח.

כמה עוד אני צריך לשלם היום? לדבריו 66700 ש"ח. האם החישוב הגיוני? כי לדעתי צריך להצמיד רק את החלק שלא שילמתי, אבל אני לא מצליח לחשב את זה.

בנוסף עוד תשלום עלי להעביר של 169700 , צמוד למדד. על פי חישוביי - 173,113, על פי חישוביו - 175088.

מי צודק?

תודה!

צביקי

פורסם

תקיש מחשבון הצמדה למדד ותגיע למחשבון של משרד האוצר.

אל תשכח להצמיד למדד הנכון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לכל מדד יש שנת בסיס. מהי שנת הבסיס שאליה הקבלן מבצע את ההפקדה?

תן את הפרט הזה ואפתור לך את הבעיה בקלות.

זה לא זה?

כאשר המדד הבסיסי הוא 105.2 מיום 13.9.10

צביקי

זה אותו בסיס לכל התשלומים (יום חתימת החוזה)

פורסם

לא, זה לא זה. מה שהנתון הזה אומר זה שביום 13.9.10 המדד היה ברמה של 105.2 נקודות. מה שאני רוצה לדעת זה באיזה יום הוא היה ברמה של 100 נקודות מכיון שזוהי נקודת המוצא ( =הבסיס). כאשר ידוע מה היא שנת הבסיס, אפשר להוציא טבלת ערכים של המדד באתר הלמ"ס, ואז ניתן לראות את הערכים המדוייקים ולבצע חישוב של כמה כסף אתה חייב לשלם לו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

כדי לחשב כמו בן אדם צריך לקבל נתונים לאיזה מדד מוצמד הסכום :למדד המחירים לצרכן למדד הבניה, למדד מפלס הכינרת.

כאשר תתן את בסיס ההצמדה נדע / תדע לחשב כמו שצריך.

173113 ביצעת הצמדה למדד המחירים לצרכן.

ק(ח)בלן בד"כ לא משתמש במדד הזה אלא במדד הבנייה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה, אכן למדד לצרכן כללי.

הוסבר לי כך:

ה-77000 ששילמתי בהתחלה שווים את המדד הנוכחי חלקי מדד הבסיס ואותו מכפילים בסכום.

ואז הבנתי שמהסכום שיוצא אני מפחית את המקורי, ואותו מחשב מיום התשלום עד היום.

אז הקבלן דרש את הסכום הנכון , למרות שקיויתי שהוא טעה לטובתי...

תודה לכולם!!

צביקי

• תוכן חדש...