Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני עומד לפני טיפול 40,000 להונדה ג'אז. בדקתי את תוכנית הטיפולים במוסך מורשה

(http://www.mct.co.il/mehiron/searchtipul.aspx)

ושם כתוב שבטיפול זה מחליפים מסנן דלק ושמן תיבת הילוכים CVT.

בבדיקה בספר רכב גיליתי להפתעתי שאת מסנן הדלק ואת שמן תיבת ההילוכים צריך להחליף כל 80,000 (!)

השאלה, למי להאמין? האם היבואן מנסה לנצל את העובדה שאנשים לא קוראים את הספר רכב? או שאני מפספס כאן משהו?

פורסם

הוראות היצרן לרוב מתורגמות. הספר המקורי יוצא לפי נתוני החברה באותו איזור בו מיוצר הרכב. למשל לי יש שברולט, בארה"ב הרכב עובד בטמפ' נמוכות יותר ופה האקלים חם יותר, לכן פה החליטו לשנות את שמן המנוע לדרגה אחרת. חוץ מזה כתוב שם להחליף שמן גיר כל 180K ופה בארץ כתוב בספר כל 90. למה? כי הם טוענים שפה השמן מתחמם יותר, והגיר עובד קשה יותר (בספר שם זה מומלץ רק למי שנוסע נסיעות מאומצות) ולכן מחליפים לכולם כל 90. אז כנראה שאצלך הסיפור דומה.

בקשר למסנן הדלק פה הדלק לא כל כך נקי כידוע ולהחליף את שני הדברים האלו לא יזיק לרכב. אולי לכיס.

אל תשכח שהם יכולים לעשות בעיות באחריות בעתיד אם תתעקש על שלך כי הם יטענו שלדעתם באקלים הישראלי חובה להחליף כל 40.

פורסם

ישראל ממש לא נחשבת למדינה חמה מאוד .

יש אין ספור מקומות בעולם חמים מאיתנו .

כשאני קונה מכונית אני תמיד הולך לפי ספר הרכב המקורי באנגלית .

היבואן בארץ ממציא טיפולים לצורך רווחתו הכלכלית .

שים לב שלפעמים זמני הטיפול מתקצרים עקב תנאים קשים כמו מדבריות וכולי .

פורסם

כשאני קונה מכונית אני תמיד הולך לפי ספר הרכב המקורי באנגלית .

היבואן בארץ ממציא טיפולים לצורך רווחתו הכלכלית .

בזה אתה צודק, גם אני ככה. מה שמצחיק זה שהם מחליטים לשים שמן פשוט יותר בגלל הסיבה הזו. השמן שמומלץ מראש הוא יותר טוב אבל כנראה שגם כך הם יגבו מחיר מקסימלי מהלקוחות הנאמנים אז עדיף להם לטעון שהשמן הזול הוא טוב יותר.

פורסם

יוני אתה שם אצלך 10W 40? אני גם שמעתי על מישהו שבטיפול האחרון אמרו לו לשים 10W 40 ולא 5W 30 כמו שכתוב בספר... אצלי יש 5W 30

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אם זה עדיין רלוונטי אז אני הורדתי את הספר יצרן הממוחשב ושם אתה יכול לבחור איזור מגורים.

כשאתה בוחר אקלים שהוא דומה לישראל אז כן כתוב לך שצריך להחליף את השמן גיר פעם ב 40000 קמ.

בקשר לפילטר דלק אז צדקו הדלק בארץ לא איכותי ולצערי נוכחתי לדעת את זה אישית כי אחרי הטיפול 80 אלף פתאום הרכב התחיל לצרוך יותר ולא סחב אז אוטומטית קישרתי את זה לטיפול לבסוף אחרי חודש של כאבי ראש המוסכניק אמר לי לשנות תחנת דלק וזה עזר. ( עצוב שאני שנתיים תידלקתי באותה תחנה שעכשיו מביאה דלק גרוע).

לעניינו אפילו במוסכים המורשים הם מרשים לך לחכות עם החלפת פילטר דלק אפילו עוד 20 אלף עמ שתחסוך בהוצאות וכי זה לא דחוף כמו שמן גיר שאי החלפתו בזמן אם כן יכול לעשות נזק.

בקשר לשמן אז היצרן בארץ אומר שצריך לשים שמן 5w40 בחול כתוב שאפשר גם 5w30 אבל זה כבר ענייני טמפ שיש בארץ וה 5w40 יותר מתאים. מה שעצוב זה שיש מוסכים מורשים שרוצים לשים לך שמן חצי סינטטי ולחייב אותך במחיר מלא של טיפול כאילו שקנית סינטטי מלא.

מקווה שעזר.

• תוכן חדש...