Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8071 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, אני אוהב להרגיש את המוזיקה... לא רק לשמוע אותה..

אני אוהב באס חזק שמזיז את הבפנוכו של הבן אדם, וסאונד לא צורם.

אני לא יכול לשמוע מוזיקה חזק ולמעשה העוצמה שהרדיו-דיסק שלי מוציא היא דיי והותר בשבילי.

הבעיה היא שמה שהוא מוציא זוהי מוזיקה בלי רגש, שומעים חזק, ברור... אבל סתמי לחלוטין.

האם סאב+מגבר הוא הפתרון לבעיות שלי? שוב, יש לי בעיה עם ווליום גבוה, אם אני יחבר סאב ומגבר האם הסאב ירעיד את האוטו גם בווליום רגיל-נמוך יחסית?!

האם יש סאבים מסויימים שיעשו זאת טוב מאחרים (פריי-איר, תיבה פתוחה/סגורה).

כי נכון לעכשיו אם אני רוצה להרגיש באסים במערכת הנוכחית שלי (זוג 6.5 וזוג 9*6 אני צריך להגביר לווליום גבוה ורק אז מרגישים טיפה את הווליום).

מה אתם אומרים? קיים פתרון למצוקתי?

פורסם

אתה סותר את עצמך.. מצד אחד סאב שירעיד לך ת'נשמה מצד שני אתה לא אוהב לשמוע חזק.. זה נוגד אחד את השני!.

דבר שני סאב לא ירעיד לך את הרכב בווליום נמוך (בשביל זה יש אפשרות לכוון במגברים... המצאת הגלגל לא ? ).

ודבר שלישי, מה אתה מחפש.. באס מדוייק אבל חלש טיפה(תיבה סגורה) .. או באס חזק יותר אבל פחות מדוייק (תיבה פתוחה). או סתם באס רקע חמוד שכזה :) (FREEAIR).

ואחרון חביב.. תחליט מה אתה רוצה ותחזור עם תשובה ובבקשה לא לסתור את עצמך.

הא כן.. סאב ומגבר זה הפיתרון בשבילך :)

פורסם

קומפוננט עוצמתי ומוגבר היטב (מישהו אמר מורל?) וסאב עם SQ טוב בתיבה אטומה (מישהו אמר ג'יי-אל אודיו?) ואיטום טוב (מישהו אמר דיינמאט?) הם הפיתרון שלך ...

שנייה? מה התקציב בכלל ?

פורסם

א. תודה.

ב. לא הבנתי אותך, באס עמוק וחזק חייב לבוא בווליום גבוה?! או שאם מכוונים את המגבר בצורה מתאימה אז אני יקבל באס חזק בווליום נמוך?!

אם כן, והמגבר מחובר הן לרמקולים והן סאב, אז אפשר לכוון את ה-GAIN ככה שהקדמיים יפתחו יותר לאט.

ג. בנוגע לתקציב, אין לי תקציב, אני חושב אחרי חיפוש רב על משהו בסגנון מגבר BOSS או V12 (מה יותר טוב? [או ליתר דיוק פחות חרא?]) וסאב כנראה פיוניר 304 או 305, כי זה זול והבנתי שדיי טוב.

רמקולים קדמיים הם כרגע רמקולים מקוריים של פולקסווגן, אולי בעתיד שיהיה קצת תקציב נתקדם.

ד"א הרכב הוא מאוד קטן. זה משנה?! (נפח תא מטען קטנטן)

פורסם

אני לא יודע מה זה נפתח לאט ואני לא יודע כמה ווליום חזק זה חזק בשבילך, חזק וחלש זה מושגים יחסיים אצל כל אחד.

אבל מה שאני כן יודע שאם אתה רוצה באס חזק ומדוייק אתה צריך סאב חזק ומדוייק ושיהיה מוגבר כמה שיותר ככה לא יהיה מצב שלא תוכל לספק לו את העוצמה שהוא רוצה ותתחיל לתת לו עיוותים.

בקשר לווליום, זה כבר החלטה שלך 8)

פורסם
אני לא יודע מה זה נפתח לאט ואני לא יודע כמה ווליום חזק זה חזק בשבילך, חזק וחלש זה מושגים יחסיים אצל כל אחד.

אבל מה שאני כן יודע שאם אתה רוצה באס חזק ומדוייק אתה צריך סאב חזק ומדוייק ושיהיה מוגבר כמה שיותר ככה לא יהיה מצב שלא תוכל לספק לו את העוצמה שהוא רוצה ותתחיל לתת לו עיוותים.

בקשר לווליום, זה כבר החלטה שלך 8)

תשמע בוא נדבר רגע כמו 2 ערסים מהשכונה...ת'אכלס

אחשלי (לאווירה) יש לי רדיו-דיסק שמגיע בווליום עד ל-30.

אני לא מגביר מעל 15-20 בשמיעה ממושכת (בעיה באוזניים).

האם בווליום 15 ברדיו דיסק, עם מגבר 1200W של V12 וסאב פיוניר 304C אני ירגיש את הבאסים?! אני מממממממש מממממממש לא צריך שכל הרכב ישמע, אפילו מי שברכב לאט לא ישמע. אני סה"כ רוצה להרגיש את הויברציות.

זה יקרה?

פורסם

זה יקרה אם תרצה לכוון את זה ככה

בקיצור זה אתה שתחליט תי להרגיש וכמה...

חלקים איכותיים של מערכות סאונד למכירה.

פורסם
אני סה"כ רוצה להרגיש את הויברציות.

אז למה לא אמרת ?! אתה צריך כמה שיותר שטח של סאב (שתיים של 12 ? אחד של 15 ? שתיים של 25 ?) ואתה צריך תיבה פתוחה ומגבר שיכול לתת להם לפחות שלושה רבעים ממה שהם רוצים.

במערכת שהבאת לדוגמא אני לא בטוח שזה מספיק יזיז אותך, וגם יש לך תא מטען קטן ...

שוב כמו שאמרתי, כמה שיותר שטח פנים של סאב\ים ככה הוא\הם ידחוף\ו יותר אוויר.

נ.ב.

אתה תרגיש את הבאס מצויין אם תתקין אותו מתחת למושב שלך ... או לפחות להצמיד אותו בבאז' לכיסאות האחוריים בשביל מסאז' ליושבים מאחורה ...

פורסם

אני לא יכול לתת לך תשובה של "זהו. הבנתי!. לחנות!." ... ויברציות תקבל אבל אם זה יהיה מספיק בשבילך אני לא יודע, בשבילי זה לא.

אני רק אומר שאם ויברציות זה הדבר שאתה מחפש אז אולי שווה להשקיע במשהו יותר טוב, כולם יגידו לך את זה העניין הוא כמה אתה מוכן לחכות\לחסוך\לבזבז בשביל להגיע למטרה שלך ?

פורסם

בלי תקציב לא תגיע לכלום.

יש סאבים ב-100 שקל ויש סאבים שעולים כמו טנק מרכבה סימן 4 ( :shock: טוב אולי קצת הגזמתי...).

אתה יכול לקנות מגבר ולחבר אותו רק לסאב בגישור ולהשאיר את הרמקולים שיעבדו עם הרדיודיסק, אבל אז רוב הסיכויים שלא תשמע מוזיקה אלה רק רעידות מהסאב (כי הוא יהיה הרבה יותר חזק מהתדרים שהרמקולים שלך יוציאו). לכן מומלץ לקנות מגבר 4 ערוצים ולחבר אליו בגישור סט קומפוננט לא חזק במיוחד (50-70 Watt RMS) ול-2 ערוצים שנותרו לחבר סאב חזק מאוד.

עכשיו נשאר לשאול כמה תקציב יש לך.

פורסם

מה ששמתי לב הוא שברגע ששומעים רק מהרדיודיסק ומגבירים למקסימום מתחילים להיחרש כי הצליל צורם (ולא בגלל איכות גרועה אלא גם בגלל סאונד חזק), עכשיו אם מחברים רמקולים למגבר ושומעים יותר מ-30 RMS עדיין לא מתחרשים מהסאונד והוא נשמע יותר מלא ולא צורם.

מישהו שם לב לזה?

נראה לי פשוט ב-FULL VOLUME עם העמסה על הרדיודיסק, הרדיודיסק מגביר טווח תדרים מצומצם ואז זה נשמע צורם. ועם הגברה דרך מגבר עדיין ממשיכים לשמוע את כל התדרים בצורה רגילה, ולכן לא מתחרשים מהווליום ואין כאב אוזניים.

תקנו אותי אם אני טועה, פשוט שמתי לב לזה ואין לי הסבר.

לכן נקמיצ'י לשאלה שלך, עדיף מגבר וסאב. ואם תגביר לווליום יותר גבוה מזה של הרדיודיסק, לא תתחרש לפי דעתי האישית בלבד.

מגבר של LANZAR יכנס לך טוב בתקציב במקום החיקויים שאתה מחפש.

פורסם

לנזר וייב 411 או כל הדגמי 4 ערוצים עולים כ-1,000 ש"ח.

בעוד החיקויים - V12, בוס עולים כ-500-600 ש"ח.

זה חצי מחיר.

והמון המון כסף בשבילי......

פורסם

מול 600 ש"ח של ה boss אתה יכול לקנות את ה SPL 4*50 RMS ב 690 אצל SOUND FX, האיכות תהיה הרבה יותר גבוהה.

לגבי השאיפה שלך בכלליות...

אתה יכול לכוון את המערכת ככה שהבאס יהיה יותר חזק משאר התדרים, השאלה היא איך זה ישמע... מכיוון שהכל עניין של טעם ומדובר פה בטעם שלך, אז כנראה שתצטרך לשמוע כדי להחליט אם אתה אכן רוצה שזה ישאר ככה או שיהיה מאוזן.

פורסם

מתחרשים בגלל העיוותים, לא בגלל שום דבר אחר. לא תמיד CLIPPING ישמע ממש כמו עיוות אלא הוא יכול להתבטא בתור צרימה בטוויטרים. אם תשים לב כשאתה מרגיש שהעוצמה גבוהה, זה לא בגלל שהבאסים או תדרי המיד חזקים, אלא בגלל שהגבוהים שלהם האוזן שלנו רגישה, מחרישים.

• תוכן חדש...