Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5546 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי השבוע אימפרזה 94 למזל טוב, אחרי שגמרתי להתלהב מה'שידרוג' מלאונה 89 (וואלה איזה כח), אני שם לב גם לבעיות:

1. כשהרכב בתחילת נסיעה גם אם המנוע חם, הוא נוסע בפימפום כלומר משיכות קצובות ולא באופן רציף.

2. האלטרנטור משנה את מתח החשמל, מה שגורם להיבהוב האורות.

השאלה: האם יש קשר בין השניים, ואם לא, אז מה כן יכול להיות.

תודה לעוזרים!

חשוב לי להדגיש שזה קורה גם כאשר אני נותן גז, והטורים על 2000 בקירוב.

פורסם

היום אני מגלה שגם המצבר גמור, כמו כן הטורים אינם יציבים בנוטרל - פתאום הם עומדים על 2000 ולפתע חוזרים ל500, האם יתכן שכל זה נגרם כתוצאה מאי יציבות מתח החשמל היוצא מהאלטרנטור?

תודה למשיבים

פורסם
בהחלט יש קשר בין השניים. אם זה המצבר עצמו גמור החלף אותו ואם האלטרנטור לא נותן טעינה סדר זאת.

תודה על התשובה

אבל לא הבנתי אם אתה מתייחס לבעיית המצבר או לבעיית אי יציבות הטורים שזה בעצם הקטע המעצבן שבגללו נפתח האשכול,

אם תוכל לענות לי בבירור לשאלה: האם יתכן שבעיית החשמל יכולה לשגע את הטורים, ולאן אני צריך ללכת למכונאי או חשמלאי או לשניהם.

פורסם

יש קשר בין מצבר גמור או אלטרנטור תקול לבין זיוף בטורים . מערכת ההצתה מקבלת את המתח שלה מהאלטרנטור בזמן עבודת הרכב מה שאומר שברגע שהאלטרנטור יזייף במתח שהוא נותן לצרכנים חשמליים כך הם יזייפו במהלך עבודתם. אבל שוב, הכל תלוי עד כמה באמת הבעייה באלטרנטור שלך. אם זה לא אלטרנטור בסופו של דבר יש לעבור על מערכת ההצתה ברכב הכוללת פלאגים, כבלי הצתה, וכוייל.

דרך אגב, אלטרנטור ומצבר בודקים אצל חשמלאי רכב אלא אם כן יש ברשותך רב מודד ואתה יודע לעשות זאת לבד.

:)
פורסם

אם יחידת בקרת מנוע אינה מקבלת מתח טעינה מיושר ויציב אז בעיות שונות עלולות להתרחש, כמו גם יצוב סל"ד.

טעינה תקינה של הלאטרנטור מושפעת גם ממצב המצבר ולכן אם ידוע לך כי הוא אינו תקין החלף אותו תחילה, לפני שתמשיך לאבחון יותר מעמיק לשאר המערכות.

פורסם
אם יחידת בקרת מנוע אינה מקבלת מתח טעינה מיושר ויציב אז בעיות שונות עלולות להתרחש, כמו גם יצוב סל"ד.

טעינה תקינה של הלאטרנטור מושפעת גם ממצב המצבר ולכן אם ידוע לך כי הוא אינו תקין החלף אותו תחילה, לפני שתמשיך לאבחון יותר מעמיק לשאר המערכות.

באמת היה חסר מים במצבר:

לפי עצות חברי הפורום נסעתי היום לחשמלאי רכב "גילקרוב" בירושלים (אמין וזול), הוא זיהה את הבעיה אבל מכיון שהאלטרנטור לרוב כן מיצב מתח, הוא המליץ לי להישאר עם זה בנתיים, ואגב זה הוא מילא לי מים מזוקקים במצבר כי באמת היה חסר.

בסופה של נסיעה הטורים אכן התיצבו, אבל כלל לא בטוח שזה קשור. ימים יגידו - ואני אעדכן בעז"ה.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אתמול החלפתי אלטרנטור והכל הסתדר: הרכב לא מפמפם ושום דבר לא מהבהב ברכב, האורות והמזגן יציבים.

הרכב נסע אתמול מצויין וגם הבוקר. אבל עכשיו הרכב לא מניע וגם אין רעש של סטרטר כלל.

איש התחזוקה של המלון בו שהיתי, בדק לי את המצבר עם ברומטר ונראה שהמצבר תקין (המצבר נותן 12 נקודה משהו)

כרגע הרכב מניע רק בדחיפה, נס שהוא ידני.

השאלה כעת: האם יתכן שהרכב לא מניע בגלל תקלה כל שהיא בהחלפת האלטרנטור, או שפשוט הסטרטר מת?

תודה רבה למשיבים!

פורסם
ממליץ לך לבדוק את חיבורי צרכני החשמל על קטבי המצבר עצמו. ייתכן והם רופפים.

בדקתי וניקיתי את הליכלוך אבל המצב אותו דבר. מה גם שהחשמל הכללי ברכב עובד, כך שכנראה המצבר מחובר כראוי.

פורסם

ז"א - לפי מה שאתה אומר, שכשהרכב אינו מניע - אם אתה מדליק למשל בזמן זה את אורות הדרך, הם דולקים כרגיל ?

אם כן - זו לא חייבת להיות בעייה במצבר.

alfa 156 2.5.

פורסם

עידכון חם:

הייתי עכשיו במוסך חשמל גילקרוב בירושלים בכדי להחליף סטרטר, ראשית הוא בדק את תקינות המצבר והאלטרנטור, ואז ניגש לסטרטר והוליך אליו חשמל ישירות מן המצבר, הסטרטר התחיל להניע כלומר הסטרטר גם תקין!

תוך דקה וחצי הוא איתר את מקור הבעיה: הכבל שמוליך את החשמל מהסוויצ' היה מנותק ממקום חיבורו תחת ההגה (אחרי שמפרקים את הפלאסטיק של ההגה.)

החיבור חובר על מקומו בשלום והרכב מתניע 'כמו חדש'

על התענוג שילמתי 70 ש"ח אבל ב"ה זה עובד

• תוכן חדש...