Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5547 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בס"ד

יש לי אפלאוז 92 ואני עומד לעשות טסט בעוד חודשיים+תיקון מזגן

אבל אני חושד בראש המנוע...

נימוקים נגד

1) כשהאוטו מגיע לטמפ' עבודה יוצאות בועות קטנטנות מהמיכל עיבוי

2) יש ג'יפה במים

3) האוטו אוכל מים אבל רק מהמיכל עיבוי

4)בהתנעה, לפעמים יש בועות (בגובה חצי סנטימטר) שקופצות מהפתח של הרדיאטור

מצד שני

1) האוטו אף פעם לא מתחמם בכל עומס חום/עבודה

2)ג'יפה במים ואיבוד מהמיכל יש לי כבר 40000 ק"מ...

3)לפני חודש בהחלפת רדיאטור לא היה איבוד לחץ בניפוח והתופעות השליליות כבר היו קיימות.

4)אני נוסע ככה כבר כמה חודשים והאוטו סוחב ולא עושה בעיות.

5) שמעתי שאם יש בריחה אז המים בהתנעה ממש קופצים גבוה

6)אין קצף בשמן

תסריט גרוע : ראש מנוע גמור - לזרוק ת'אוטו

תסריט טוב: אויר נכנס למער' קירור - אוטו סבבה

מבינים - מה אתם אומרים?

פורסם

יש מצב שקיים אויר במערכת הקירור גם בלי שניפרץ אטם ראש אלא פשוט לא נוקז אויר מתי שנגעו במערכת הקירור ובוצע שם פרוייקט כמו החלפת מיים וכדומה.

:)
פורסם

בסד,

איך אני מוציא אויר

פעם ניסיתי למלא מים תוך כדי פתיחת אחד מיצינורות המים של הצ'וק עד שיצאו מים ממנו ואז סגרתי

זה עוזר? יש שיטה בדוקה?

פורסם

מה שהכי כדאי לך לעשות זה ללכת למוסך בו מבצעים בדיקת לחץ לכל המערכת, דוחפים פנימה אוויר בלחץ מסוים ורואים אם הלחץ יורד. במצב כזה בד"כ גם אפשר לזהות נזילה חיצונית (אם קיימת)

פורסם

קצת שתדע על אטם ראש מנוע שנפרץ.

אטם הראש הוא האטם שמפריד בין הראש מנוע לבלוק המנוע (הוא נמצא בין הבוכנות לשסתומים).

כאשר הוא נמצא גם בין מעברי המים שנמצאים על הראש מנוע ולעל הבלוק מנוע ובמיוחד מעברי השמן.

הוא אוטם גם את השטח שבין מהלך הבוכנה לבין השסתומים .

אטם נפרץ או מבלאי ,בסביבות 150 אלף קילומטר או ממאמצי יתר,שהרכב מתחמם (לדוגמא נתפס טרמוסטט) הרכב מגיע ל-90 מעלות והטרמוסטט אמור להיפתח אבל הוא לא יכול בגלל שהוא נתפס במקרה כזה הרכב מתחמם ומתחמם והאטם "נאכל" לאט לאט ומפסיק לאטום (מהחום). שמן מתרבב עם מים ,מים עם שמן ,וגם נכנסים שמן ומים לתא השריפה(במקרה גרוע).

לרוב גם בשיפוץ הראש מנוע (שעשוי מאלומניום) יש צורך במילוי הראש כי האלומניום הוא לא חומר חזק כמו ברזל.

בגלל זה בעבר שראשי מנוע היו עשויים מברזל הבלאי היה הרבה יותר נמוך.

1.גיפה במים-הכוונה קצף לבן (שמן) במים?

2.במדיד השמן-יש בועות (מים)?

3.הרכב מעשן שמן וזורק טיפות מים? (עשן אפור כחלחל).

במקרה נוסף (תלוי כמה עבר הרכב) יכול להיות שטבעות הבוכנה (הרינגים) שנמצאים מסביב לבוכנה ומטרתם היא שהשמן לא ייכנס לתא השריפה ויישרף שמן ..יכולל להיות שהרינגיםם הפסיקו לאטום במקרה גרוע הרינגים נשברו.

ללמצב כזה קוראים קומפרסיה גרוע במנוע. אם אתה רוצה לבדוק אם הרינגים אוטמים.

פתח את ארבעת הפלאגים ברכבך בקש מחר שיתן סטרטר ותראה אם משפריץ שמן מהפלאגים אם כן מדובר ברינגים ובמקרה כזה עושים גם שיפוץ ראש מנוע.

אצלך לפי מה שהבנתי כל זה לא קיים.

כך שאוליי מדובר במשאבת מים או אחד הצינורות קורעים.

תניע את האוטו ותחכה שהתחמם ברגב שהוא מגיע לחימום שהוונטה מתחילה לעבוד והטרמוסטט מתחיל להעביר מים במערכת תסתכל מתחת לאוטו אם יש נזילה.

אם יש נזילה מדובר במשאבת מים או באחד הצינורות את זה אני כבר לא יכול להגיד לך אתה צריך להסתכל מאיפה נוזל המים.

בנוסף ניקוז אוויר נעשה על ידי בורג הברגה בצד הרדיאטור אתה פותח אוטו וממלא מים ממדיד הרדיאטור עד שיוצא מהחור הקטן מים שיוצא מהחור הקטן מים אתה סוגר ומפסיק למלא מים כך כל האוויר יוצא. את זה עושים שהואוטו התחמם והרמוסטט נכנס כבר לעבודה.

106 1.6 XSI

פורסם

האם שאתה מניע שהמנוע קר יש לך בועות אויר במיכל עיבוי ? אם כן אני מציע לך לנסות להחליף את הפקק של הרדיאטור

פורסם

בנוסף ניקוז אוויר ,נעשה על ידי בורג הברגה בצד הרדיאטור ,אתה פותח אותו וממלא מים ממדיד הרדיאטור, עד שיוצא מהחור הקטן, מים שיוצא מהחור הקטן מים ,אתה סוגר ומפסיק למלא מים כך כל האוויר יוצא. את זה עושים כשהמנוע התחמם והתרמוסטט נכנס כבר לעבודה.

בן דיויד שלום רב !

תגובתך עד למשפטים שהודגשו בשחור נכונים,מה שהודגש בשחור לא מדוייק.

הסיבה שלא קיים באפלאוז בורג הברגה בצד הרדיאטור, אלא רק בתחתית הרדיאטור, והוא משמש לניקוז מי הקירור בלבד.

ההר הוליד עכבר והספקולציות והפניקה בשרשור זה מיותרות.

יש להתחיל מהקל לכבד, כמו שלוי ציין יש להתחיל תחילה בהחלפת מכסה רדיאטור , עם לחץ 0.9.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

בס"ד

תודה לכל העונים

שמתי פקק אורגינל מהחברה ועדיין יוצאות בועות.

אני הפחתתי את מפלס המים במכל עיבוי ומאז אין איבוד מים - כנראה כניסת האויר גרמה ללחץ יתר ולגלישה דרך מיכל העיבוי.

בכל מקרה חבר אמר לי שאולי יש סדק קטן באטם ראש ולפעמים חיזוק ברגי ראש יכול לעזור.האם זה נכון? אם כן מה המומנט סגירה?

האם הסכנה לשבור בורג לא הופכת את זה ללא כדאי.

שבת שלום.

פורסם

אם ראש מנוע התחיל להיאכל כתוצאה של טראומת היתחממות הרכב אז שום סגירה בשום מומנט לא תעזור וחבל סתם שיישבר איזה בורג וייצור לך בעיות.

:)
  • תוכן חדש...