Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5578 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

מחר אני לוקח רכב לבדיקה, למכון "טכנו-טסט"- איך הוא, דרך אגב?

עכשיו, כל העניין הזה יחסית חדש לי (רכב ראשון שאני רוכש) ואני לא מבין הרבה בכלל, אז אשמח אם תוכלו לעזור לי..

הבנתי שרצוי מאוד לעשות בדיקת קומפרסיה, וצריך בשבילה להגיע למכון מוסמך.

אז שאלתי ב"טכנו-טסט", ונאמר לי שלא מבצעים בדיקת קומפרסיה אך מבצעים בדיקת מאמץ של המנוע עם דינמומטר.

רציתי לדעת קודם כל, מה ההבדל בין שתי הבדיקות?

והאם זה בסדר, או להמשיך לחפש מכון שעושה בדיקת קומפרסיה?

תודה רבה על העזרה!

פורסם

רוב (וכנראה שבעצם כל) מכוני הבדיקה לא באמת מבצעים בדיקת קומפרסיה כיוון שמדובר בבדיקה פולשנית שדורשת פירוק חלקים מהמנוע והרכבתם מחדש. זה גוזל הרבה זמן וכמובן גם עלול לגרום לתקלות ברכב הנבדק שאף מכון בדיקה לא רוצה לקחת על עצמו. חלק ממכוני הבדיקה מבצעים בדיקה שנקראית קומפרסיה יחסית שאכן נותנת קצת מידע אבל היא לא מושלמת ולא אחת גם לא מדויקת.

בדיקת מאמץ על דינמומטר בודקת את ההספק המרבי שמספק המנוע ומשווה אותו לנתוני היצרן. אם ההפרש גדול מידי מסיקים מכך שיש תקלה כלשהיא במנוע שגורמת לירידת הספק, תקלה שיכולה להיגרם בין היתר מאובדן קומפרסיה.

מקווה שעזרתי 8)

פורסם

אכן עזרת, תודה.

אוקיי, עכשיו השאלה שלי היא האם בדיקת קומפרסיה נעלמה לגמרי? או שכדאי לי להתאמץ ולמצוא מוסך שעורך בדיקה כזאת, או שבכלל בדיקת הדינמומטר מספיקה...

פשוט חבר המליץ בחום כן לעשות את הבדיקה הזאת.

פורסם

עושים אותה במוסכים, לרוב כדי לאבחן תקלות במנוע ולא במהלך בדיקות לפני קנייה. אולי אם תמצא מוסך שמכיר אותך, הוא יסכים לעשות בדיקה כזאת. כמובן שכדאי שתברר קודם עם המוכר אם זה בסדר מבחינתו, זכותו לסרב.

• תוכן חדש...