Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי גאלאנט 96 אוט', היום כשסובבתי את הסוויצ' המנוע לא נדלק ישר והיה רעש עם רעידות בהתחלה ואחרי כמה שניות האוטו התניע לבד רגיל. נסעתי ככה משהו כמו 10 קילומטר, כשנסעתי על 80-90 היו רעידות וגם בהילוך הראשון הייתה הרגשה כאילו האוטו מתאמץ יותר מהרגיל. בדקתי מים אחרי הנסיעה וראיתי שאין כמעט מים ויש טיפה נוזל קירור בתחתית הקו שרשום 0 במיכל העודף, למרות שמיליתי מים לפני כחודשיים. כשפתחתי את המכסה מנוע, היו קליקים מהמנוע כאילו הוא התחמם יותר מדי, למרות שהמחוג בזמן הנסיעה היה רק בחצי, כמו תמיד. מה יכולה להיות הבעיה ומה הנזק האפשרי שיכול להגרם מזה שנסעתי בלי מים?

בנוסף אני רוצה לעשות טיפול קטן לרכב, רציתי לדעת מה הוא כולל ואם כדאי לי בנוסף להחליף פלאגים שאותם החליפו לי רק לפני 10,000. מה לגבי רצועת טיימינג? החליפו לפני משהו כמו 15,000, שמן גיר החליפו לי לפני 5,000.

תודה מראש.

פורסם

המצב תלוי באם היה נוזל קירור ברדיאטור ורק מיכל העודפים היה ריק (חצי צרה) או שגם הרדיאטור היה יבש כמו הנגב (עלול להתפתח לצרה גדולה).

ההסבר הוא פשוט- אם אין מים בכלל, ליוניט חום אין נוזל "לקרוא" ממנו את הטמפ', כך שמה שראית על המחוג לא רלוונטי.

מנוע "מתקתק" כשמכובה אחרי נסיעה זה עוד לא תקלה. היה קר היום, המנוע חם מעט, המתכות מתקררות במהירות כשכיבית ומתכווצות- ומתקתקות.

הנזק שעלול להגרם הוא עיוות בראש המנוע,פריצת אטם ראש וצורך בשיפוץ מנוע. אבל חבל להלחץ-יתכן מאד שלא קרה כלום.

אם אתה ממש מודאג-גש למוסך ובקש בדיקת לחץ הפוך. זה יאשר או יפריך נזק אפשרי.

בכל מקרה-אם מלאת לפני חודשיים והמיכל היה ריק, יש לך תקלה אותה מומלץ לבדוק בהקדם. זו עשויה להיות סתם נזילה מצינור ב20 ש' שעלולה לגמור מנוע ברגע.

לגבי טיפול-אין דבר כזה "טיפול קטן". יש שגרת טיפולים כשכל פעם מטפלים במערכות אחרות בנוסף לסטנדרט:

החלפת שמן מנוע ופילטרים.

אין צורך להחליף פלאגים כל 10K אלא אם ישנה בעיה שגרמהה להם להתפייח בטרם עת.

טיימינג בגאלאנט (לא הדיחו אותו? :)) עושים כל 60K למיטב זכרוני (עבדתי בכלמוביל לפני 20 שנה, אל תסמוך על זכרוני :)) ובכל מקרה אם בוצע לפני 15,000 אין צורך לבצע שוב, בוודאות. (אם יגלו שלא היו מים מכיוון שמשאבת המים שלך נוזלת, תקבל טיימניג "על הדרך")

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

תודה על התשובה המפורטת.

במצב תקין תוך כמה זמן הנוזל אמור להגמר?

אני לא יודע אם זה קשור אבל יש לי גם רעידות בהגה כשאני בD ועוצר, והסל"ד יורד לאזור ה650-700. כבר שנה וחצי ככה, כדאי לסדר את זה או שלא קריטי? אמרו לי פעם שזה יכול להיות קשור לפלאגים.

פורסם

במערכת תקינה הוא לא אמור להיגמר,זאת מערכת סגורה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יוליאן איקס צדק בתשובה לשאלה הראשונה.

לגבי השניה- סביר יותר שמדובר במנוע צעדים תקול/מלוכלך או בית מצערת מלוכלך או חיישן מצב מצערת תקול.

ניחושים יש לי עוד :lol: , התשובה האמיתית תהיה רק למי שיחבר סקאנר למחשב הרכב ויקרא נתונים.

אם הייתי צריך להמר, הייתי מתחיל בפתיחת וניקוי בית המצערת ומנוע הצעדים, פעולה שתוכל לעשות לבד או במוסך בעלות של פחות מסריקת תקלות ממוחשבת.

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• תוכן חדש...