Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5618 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שום תיבת הילוכים אוטומטית, DSG, רובוטית, טיפטרוניק וכו.

לא יגרמו לי להחליף את הגיר הידני.

דוושת הקלאץ שרק היא נותנת לך שליטה מלאה על הרכב.

מוט הילוכים שכשאני רוצה להוריד הילוך אני מוריד הילוך,

ולא מחכה לישיבת צוות של מחשב הגיר כדי להחליט לאיזה הילוך להעביר עכשיו.

(חוץ מקורולה 2003-2007 שבאמת יש לה גיר אוטומט מצויין)

חסכון בדלק, בתיקונים.

לדעתי מי שבאמת אוהב לנהוג, נוהג רק בידני, ולא מתפנק שחצי שעה בפקק

צריך "קלאץ, ראשון, שני".

ואני לא ילד בן 17 שהוציא רישיון אתמול, אני נוהג כבר מעל 14 שנה.

• תגובות 156
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גיר הרובוטי כפול מצמדים הוא פרסלקטיבי. כלומר ברגע שאתה על הילוך מסויים, הילוך הבא כבר מוכן. העברת הילוך כזאת מהירה בעשרות מונים מאשר נהג מיומן ביותר. למעשה גיר שני מצמדים, אלה שני גירים ובעזרת קלאץ נבחר הגיר האקטיבי.

מעבר לזה, אתה חושב שגיר אוטומטי שתלחץ בו קיק דאון, אתה בידני תצליח להוריד שני הילוכים מהר יותר? אם כן, אתה נהג ממש טוב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

איני יודע באיזה דרכים אתה נוהג, אבל מי שנוהג הרבה בפקקים לא נהנה מההילוכים הידניים. מי שנהנה מהם הוא מי שנוסע בכבישים הרריים מפתלים, שהם ההילוכים הידניים מאפשרים ניצול כל טיפת מיץ מהרכב. לי, אישית, ממש לא אכפת לנהוג בידני, גם בפקקים, עשיתי זאת 24 שנה וממשיך לעשות זאת בחו"ל. לעומת זאת אשתי, שנסיונה בנהיגה אינו שונה משלי באופן משמעותי (רק 22 שנה על ידניות) היא טיפוס פחות טכני ואחרי 9 שנים של נהיגה באוטומט לא מוכנה לחזור לידני. מבחינתה היא עייפה בסוף יום עבודה מתיש וכל פריט קטן שיקל עליה מבורך.

אל תשכח שמרבית הנהגים אינם חובבי נהיגה אלא נוהגים מכורח המציאות - עליהם לנוע בין נקודות א', ב' ו-ג' בכלי שיתאים להם ביותר. יש מי שיעדיף לחסוך כסף (ברכישה ואחזקה) ויקנה ידני, יש מי שיעדיף נוחות וירכוש רכב אוטומטי. אין כאן עניין של "נכון\לא נכון|, יש כאן עניין של מתאים למוישה\מתאים ליענקל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אל תשכח שמרבית הנהגים אינם חובבי נהיגה אלא נוהגים מכורח המציאות - עליהם לנוע בין נקודות א', ב' ו-ג' בכלי שיתאים להם ביותר. יש מי שיעדיף לחסוך כסף (ברכישה ואחזקה) ויקנה ידני, יש מי שיעדיף נוחות וירכוש רכב אוטומטי. אין כאן עניין של "נכון\לא נכון|, יש כאן עניין של מתאים למוישה\מתאים ליענקל.

אני מסכים איתך.

בגלל זה כתבתי שמי שבאמת אוהב לנהוג, לא יוכל לנהוג על אוטומט.

מי שאוהב לנהוג, מתאים לו ידני.

פורסם

אהבה היא דבר סוביקטיבי. אני אוהב לנהוג ברכב עם גיר אוטומטי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הנה לכם שתי אנקדוטות מהקצה השני של הים התיכון (הולנד), רק שתבינו כמה הדברים שונים במקומות אחרים.

1. לא מזמן הייתי צריך לנסוע לגרמניה מטעם העבודה עם עוד מישהי מהמשרד. היא הזמינה רכב שכור והזכרתי לה להזמין רכב עם צמיגי חורף כי בגרמניה זה חובה.

הרכב היחיד שלהם עם צמיגי חורף היה גולף DSG, ואני מקבל ממנה טלפון בהול שהיא שואלת אותי אם אני מוכן לנהוג כל הדרך כי היא לא יודעת איך לנהוג באוטומט....

2. חבר ישראלי שגר באזור החליט שהגיע הזמן לקנות אוטו, והוא חיפש רכב אוטומטי (כי מאז הרשיון הוא נהג רק על ליסינגומטיות). אצל הסוחרים כאן זה אומר הפסד כספי ענק. כשאתה קונה אין היצע ומבקשים מחיר גבוה. כשאתה מוכר מציעים לך מחיר רצפה כי "אין ביקוש".

בקיצור היינו בטרייד אין של אופל והסתכלנו על אסטרה עם גיר חצי אוטומטי. סוכן המכירות הגיע, וציין שזה רכב אוטומטי. אמרנו לו שאנחנו יודעים וזה מה שחבר שלי מחפש. הסוכן פונה אליו ושואל אותו "מה, יש לך רגל מעץ?"...

בסוף הבחור מצא ישראלי אחר שבדיוק עוזב את הולנד שרצה למכור פוקוס סדאן 1.6 אוטומטית מודל 2005 צורה חדשה - מכונית נדירה ביותר כאן בהולנד - וסגרו על מחיר שהיה טוב לשניהם.

אז כן, כאן בהולנד כולם יודעים להעביר הילוכים ידניים באופן חלק.

גם בעלי מכוניות מנהלים נוהגים לרוב עם גיר ידני.

גם כאן יש פקקים, אבל כאן כולם נוהגים בפקק מתוך הבנה שיש להם גיר ידני. מה זה אומר?

בישראל בגלל שיש לרוב גיר אוטומטי, כל הפקק היא סדרה של זחילות בלתי נגמרות. הרכב לפנים התקדם מטר? גם הרכב מאחוריו משחרר ברקס ומתקדם מטר.

מי שנוהג כך ויש לו גיר ידני בהחלט יסבול.

מה עושים בהולנד? כל עוד הרכב שלפנים לא התחיל בתנועה רצופה, הרכב שמאחוריו לא מתקדם.

רק כשהתנועה באמת מתקדמת לאנשהו, אנשים משלבים הילוך, משחררים קלאץ' פעם אחת, ומתקדמים בקצב קבוע עם התנועה. אין קיקדאונים לצמצום רווחים, ואין חארות שמתגנבים לכל רווח של 4 מטר שנפתח בין מכוניות.

גם בפקקים בישראל אפשר לנהוג כך. אני תמיד הייתי עושה את זה, ובשבילי זה היה האתגר היומי - לנסות לצלוח את הפקק הקבוע (צומת נתניה לצומת בית ליד בסוף היום) בלי להכניס קלאץ'. מספר פעמים גם הצלחתי,וגם כשלא הצלחתי, בדר"כ לא הייתי צריך להכניס קלאץ' יותר מפעמים בודדות.

כן, התגנבו לפני מכוניות. בדרך כלל הם גם התגנבו חזרה לנתיב השני עוד לפני הרמזור. לומדים להפסיק להתעצבן מזה ולהדחיק את האינסטינקט להאיץ מהר כדי לסגור כל רווח.

תאמינו לי שזה הופך את הפקק להרבה יותר רגוע, וגם אלה שמאחוריך מגלים שבזכות "החלקת הפקק" שאתה עושה, הם גם חולפים את הפקק בתנועה מתמדת במקום בסדרה של האצות ועצירות.

פקקים שלמים באירופה עובדים כך, ובגלל זה לא שומעים אירופאים בוכים שקשה להם עם הקלאץ' בפקקים.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

2. חבר ישראלי שגר באזור החליט שהגיע הזמן לקנות אוטו, והוא חיפש רכב אוטומטי (כי מאז הרשיון הוא נהג רק על ליסינגומטיות). בקיצור היינו בטרייד אין של אופל והסתכלנו על אסטרה עם גיר חצי אוטומטי. סוכן המכירות הגיע, וציין שזה רכב אוטומטי. אמרנו לו שאנחנו יודעים וזה מה שחבר שלי מחפש. הסוכן פונה אליו ושואל אותו "מה, יש לך רגל מעץ?"...

מעולה

כמה צחקתי

פורסם

רק כשהתנועה באמת מתקדמת לאנשהו, אנשים משלבים הילוך, משחררים קלאץ' פעם אחת, ומתקדמים בקצב קבוע עם התנועה. אין קיקדאונים לצמצום רווחים, ואין חארות שמתגנבים לכל רווח של 4 מטר שנפתח בין מכוניות.

גם בפקקים בישראל אפשר לנהוג כך. אני תמיד הייתי עושה את זה, ובשבילי זה היה האתגר היומי - לנסות לצלוח את הפקק הקבוע (צומת נתניה לצומת בית ליד בסוף היום) בלי להכניס קלאץ'. מספר פעמים גם הצלחתי,וגם כשלא הצלחתי, בדר"כ לא הייתי צריך להכניס קלאץ' יותר מפעמים בודדות.

כן, התגנבו לפני מכוניות. בדרך כלל הם גם התגנבו חזרה לנתיב השני עוד לפני הרמזור. לומדים להפסיק להתעצבן מזה ולהדחיק את האינסטינקט להאיץ מהר כדי לסגור כל רווח.

תאמינו לי שזה הופך את הפקק להרבה יותר רגוע, וגם אלה שמאחוריך מגלים שבזכות "החלקת הפקק" שאתה עושה, הם גם חולפים את הפקק בתנועה מתמדת במקום בסדרה של האצות ועצירות.

שאני עושה את זה אז כל עוד מאחוריי אין איזה וואן/משאית בדרך כלל צופרים לי ומתעצבנים ומנסים לעבור אותי מהתיב השני :lol: אנשים כאלה סתומים לפעמים, אני מתקדם ב10 קמ"ש קבועים ושאני מסתכל אחורה אני רואה את הנהגת מאחורי צמודה ואז רווח גדול ואז שוב צמודה ושוב רווח וכו' :roll:

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
אז כן, כאן בהולנד כולם יודעים להעביר הילוכים ידניים באופן חלק.

גם כאן יש פקקים, אבל כאן כולם נוהגים בפקק מתוך הבנה שיש להם גיר ידני. מה זה אומר?

בישראל בגלל שיש לרוב גיר אוטומטי, כל הפקק היא סדרה של זחילות בלתי נגמרות. הרכב לפנים התקדם מטר? גם הרכב מאחוריו משחרר ברקס ומתקדם מטר.

מה עושים בהולנד? כל עוד הרכב שלפנים לא התחיל בתנועה רצופה, הרכב שמאחוריו לא מתקדם.

פקקים שלמים באירופה עובדים כך, ובגלל זה לא שומעים אירופאים בוכים שקשה להם עם הקלאץ' בפקקים.

בהו7לנד תרבות הנהיגה שונה לחלוטין. אני מגיע לשם לא מעט (בשלושת החודשים האחרונים ביקרתי בהולנד 6 פעמים כל פעם ליומיים אבל בעיקר באיזור אלקמאר) ופשוט תענוג לנהוג שם.

תוסיף לזה את העובדה שאם ילד חופר שם בור כולם באים לראות את ההר החדש שצמח שם ובכלל הגיר האוטומטי הופך להיות מיותר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
הנה לכם שתי אנקדוטות מהקצה השני של הים התיכון (הולנד), רק שתבינו כמה הדברים שונים במקומות אחרים.

תראה, ידוע שהולנד היא סוג של גן עדן מוטורי מבחינה תרבותית.

ההולנדים נוהגים נפלא וגם שומרים על הרכבים שלהם די טוב.

הם רגועים ושקולים וממה שהבנתי, אין כזה דבר לצפור למישהו אלא אם יש תאונה, וגם אז מסתכלים עליך מוזר כי אתה אגרסיבי מדי.

פורסם
תראה, ידוע שהולנד היא סוג של גן עדן מוטורי מבחינה תרבותית.

ההולנדים נוהגים נפלא וגם שומרים על הרכבים שלהם די טוב.

הם רגועים ושקולים וממה שהבנתי, אין כזה דבר לצפור למישהו אלא אם יש תאונה, וגם אז מסתכלים עליך מוזר כי אתה אגרסיבי מדי.

הולנדים גם קמצנים חסכנים , אני בקשר טוב אם כמה הולנדים לפני שנה יצא לי לנסוע אם אחד מהם ברכב שלו ( טיוטה קורולה סטיישן ידנית -לא נראה לי שיש כזאתבארץ ) הם כל כך חסכנים שבכל פעם שהם מגעים לפקק או רמזור ארוך הם מכבים את הרכב ומחכים שמישהו מתקדם הם מניעים את הרכב נוסעים עוד מטר ואז מכבים את הרכב , ההולנדי שאני נסעתי איתו נסע מהר בפראות ולא היה מנומס או יות מדי סבלני למרות שהוא אדם מנומס ואדיב מאוד שהוא לא על ההגה.
פורסם
הולנדים גם קמצנים חסכנים , אני בקשר טוב אם כמה הולנדים לפני שנה יצא לי לנסוע אם אחד מהם ברכב שלו ( טיוטה קורולה סטיישן ידנית -לא נראה לי שיש כזאתבארץ ) הם כל כך חסכנים שבכל פעם שהם מגעים לפקק או רמזור ארוך הם מכבים את הרכב ומחכים שמישהו מתקדם הם מניעים את הרכב נוסעים עוד מטר ואז מכבים את הרכב , ההולנדי שאני נסעתי איתו נסע מהר בפראות ולא היה מנומס או יות מדי סבלני למרות שהוא אדם מנומס ואדיב מאוד שהוא לא על ההגה.

ההולנדי שאני עובד איתו ממש לא כזה (לא הוא ולא השותף שלו). שניהם מחזיקים 2 רכבים (אחד לנסיעות עבודה ואחד לנסיעות יותר עסקיות. אצל אחד זה קאדי ומרצדס והשני עם קאדי ורנו לאגונה). אף אחד מהם לא מכבה את הרכב ברמזור.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

1. לא מזמן הייתי צריך לנסוע לגרמניה מטעם העבודה עם עוד מישהי מהמשרד. היא הזמינה רכב שכור והזכרתי לה להזמין רכב עם צמיגי חורף כי בגרמניה זה חובה.

הרכב היחיד שלהם עם צמיגי חורף היה גולף DSG, ואני מקבל ממנה טלפון בהול שהיא שואלת אותי אם אני מוכן לנהוג כל הדרך כי היא לא יודעת איך לנהוג באוטומט....

צריך לדעת לנהוג באוטומטי. לא צריך לקחת יותר מכמה דקות להכיר את העניין, אבל צריך להתרגל לעובדה ששחרור הבלם גורם להתקדמות וצריך לדעת להחליף הילוכים על ידי שימוש נכון בגאז. כנראה שהשותפה שלך חששה מכך.

2. חבר ישראלי שגר באזור החליט שהגיע הזמן לקנות אוטו, והוא חיפש רכב אוטומטי (כי מאז הרשיון הוא נהג רק על ליסינגומטיות). אצל הסוחרים כאן זה אומר הפסד כספי ענק. כשאתה קונה אין היצע ומבקשים מחיר גבוה. כשאתה מוכר מציעים לך מחיר רצפה כי "אין ביקוש".

בקיצור היינו בטרייד אין של אופל והסתכלנו על אסטרה עם גיר חצי אוטומטי. סוכן המכירות הגיע, וציין שזה רכב אוטומטי. אמרנו לו שאנחנו יודעים וזה מה שחבר שלי מחפש. הסוכן פונה אליו ושואל אותו "מה, יש לך רגל מעץ?"...

זה כיון שבאירופה רכב אוטומטי נחשב לרכב נכים.

בכלל - צריך להכיר בהבדלי תרבויות. אני מכיר ישראלי שהתארח בצימר, בסיום שהותו שאלו אותו אם יש לו מחלת עור כיון שהוא התקלח כל יום (זה לא היה בהולנד).

בסוף הבחור מצא ישראלי אחר שבדיוק עוזב את הולנד שרצה למכור פוקוס סדאן 1.6 אוטומטית מודל 2005 צורה חדשה - מכונית נדירה ביותר כאן בהולנד - וסגרו על מחיר שהיה טוב לשניהם.

אז כן, כאן בהולנד כולם יודעים להעביר הילוכים ידניים באופן חלק. גם בישראל, אחרת לא עוברים טסט.

קיבלת חינוך הולנדי, לטוב ולרע. כנראה שאתה פראייר :-D (מכיר את העניין, יש לי שורשים בהולנד).

אני נוהג כמוך גם באוטומטית בפקקים, ומצפצף על כל מי שמצמצף לי מאחור.

הערות באדום

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...