Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשביל שאנשים יוכלו לפתוח את הדלת עד הסוף בלי לפגוע ברכב של השני, צריך לפחות 70 ס"מ מכל צד.

יצירת מרווחים כאלו תגרום למספר החניות לרדת באופן דרסטי.

ואל תשלה את עצמך שעם קצת יותר מרווח אנשים יזהרו ויהיו פחות סימני דלתות-

עם יותר מרווח אנשים עדיין יפתחו את הדלת כמו חיות, רק שבגלל שיש יותר רווח, יש לדלת יותר זמן לצבור תאוצה בדרכה אל צד הרכב שלך, ובמקום להשאיר סימן בצבע או אולי סימן קטן בפח, הרכב שלך יקבל מכה שנראית כאילו מישהו חבט בו עם מחבט בייסבול.

פורסם
בשביל שאנשים יוכלו לפתוח את הדלת עד הסוף בלי לפגוע ברכב של השני, צריך לפחות 70 ס"מ מכל צד.

יצירת מרווחים כאלו תגרום למספר החניות לרדת באופן דרסטי.

ואל תשלה את עצמך שעם קצת יותר מרווח אנשים יזהרו ויהיו פחות סימני דלתות-

עם יותר מרווח אנשים עדיין יפתחו את הדלת כמו חיות, רק שבגלל שיש יותר רווח, יש לדלת יותר זמן לצבור תאוצה בדרכה אל צד הרכב שלך, ובמקום להשאיר סימן בצבע או אולי סימן קטן בפח, הרכב שלך יקבל מכה שנראית כאילו מישהו חבט בו עם מחבט בייסבול.

זו סתם הנחת יסוד לא מבוססת על כלום.

לא אם כמה שיותר אנשים יחנו נורמלי וישמרו על רכוש.

זה נכון אבל אם לומר בציניות בהצלחה! זה בדיוק השינוי התרבותי עליו דיברתי לא ריאלי לא הגיוני לפחות לא עכשיו.

אני מאחל לשינוי מן הסוג הזה בדיוק כמוך אבל עד אז אני נשאר בדרכי שלי.

יום טוב.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לצערי השינוי לא יגיע לעולם אם אנשים ישארו בדרך שלך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אתה שוב דוחף לי משפטים לפה, לא אמרתי שזה תקין אמרתי שלי אישית זה לא מפריע ולכן המשפט שלך לא רלוונטי ונחמד לילדים ביסודי. אני אומר זאת שוב אני מכבד את הדיעה שלך ואני לא בא לשכנע אותך הבעיה היא התרבות, ובכדי לשנות תרבות צריך זמן. תרבות יכולה להשתנות גם על פני 200 שנה, ולנו אין כלכך הרבה זמן אז במקום להילחם בטמטום תלחם במקבל ההחלטות שיכול ליצור תקן לחניות רחבות יותר.

בכל אופן אתה פירשת אותי לא נכון אני אומר זאת שוב בפועל אני לא מחנה על שתי חניות, והסברתי כבר למה אני רק אומר שזה אם זה או להחנות באחת צפופה אני הולך על כפולה.

נ.ב כשאתה מוסיף משפט כדי לשלול תשובה ילדותית את מזלזל באינטלגנציה של חברך אז "אל תעשה מה ששנוא עליך לחבריך".

בנוסף המחשבה שלי לא מעוותת אני יודע יפה מאוד להבדיל בין טוב לרע, אתה משווה שתי חניות לשוד בנק (מסכן חיים) או לחייל שחזר הביתה אחרי 21 יום ולא יכול לשבת כי יש תיק על כסא, ממש ממש לא, רכב זה לא אדם ולא מסכן אף אחד. אני מעולם למחנה בחניות נכים, וכחייל כשהייתי משתמש בתחבורה ציבורית היית קם לפנות את המקום לזקן. רכב לא יוצר כלום מלבד אי נאימות של הליכה לעוד 50 מטר. אז נכון זה אולי מפריע לך ואבל לי בתור אחד שלא מפריע לו ללכת עוד כמה צעדים ממש לא מפריע שאני רואה רכב עומד על שתי חניות.

חזירות לא מתבטאת בדברים כאלו ואתה נדבק לדברים טפלים כגון חניות כפולות. החזירות היא הנסיון לדחוף כמה שיותר חניות בחניון על חשבון פגיעה ברכב שלך למטרות רווח יותר גדול לצורך הדוגמא או במקרה של חניה חינם להגיד בתור ראש עיר יש פה המון חניות.

זו תופעה שצריך להיפתר ממנה ואז תראה איך כל החניות הכפולות נעלמות כלא היו.

תוציא את הראש מהכופסא מבחוץ רואים הרבה יותר טוב.

לתרבות יהיה קשה מאוד להשתנות בחברה בה חוסר תרבות מובהק נתפס כהתנהגות לגיטימית.

פורסם

אתם יודעים שהדבר יכול להגרום כתגובת שרשרת.

נהג אחד החנה עקום, מחייב את שאר הנהגים להחנות כך

פורסם
לתרבות יהיה קשה מאוד להשתנות בחברה בה חוסר תרבות מובהק נתפס כהתנהגות לגיטימית.
נראה אתה מפספס את הנקודה, בשום שלב לא אמרתי שזו התנהגות לגיטימית אני אפילו אמרתי שלא.

אני אמרתי שזה "לא מפריע לי" ואני מבין אותה.

וכמו שאר חברי הפורום נסיון פתטי לעקוץ.

פורסם
אני לא רוצה שייפתחו עליי את הדלת, תקרא לזה איך שתקרא לזה.

OCD.

במידה ואין ואני רואה שני חניות אתה תאלץ למצוא חניון אחר.

מי שעושה זאת, בחניון בו חסרות חניות, הוא סוציומט.

תבין, יש כללים וחוקים. אתה נכנס לחניון, אתה זכאי לחנייה אחת.

לא טוב המקום, אתה אל תיקח את העסקה ואל תחנה שם, כי יש לך דרישות ספיציפיות לך ולא נורמטיביות בעליל.

כפי שבא לידי ביטוי כאן:

אדם כשאין חניה אני חוזר הביתה או מגיע באוטובוס / רכבת למקומות שאני יודע שהם בעייתים לדוגמא תל - אביב.

אדם שלא מגיע ו/או משתמש בתחבורה ציבורית, מתוך חשש כי רכבו יישרט קלות, איננו פועל באופן נורמטיבי.

במקרה של חניון חינם, המרחב הציבורי הזה חולק לחלקות, לטובת חנייה של כלל הציבור. כאן תפיסת שתי חניות בגלל, שוב, דרישות ספיציפיות לך ולא נורמטיביות בעליל, פירושה ניצול לא הוגן של המרחב הציבורי, תוך התחשבות בצרכיך הנפשיים היחודיים, על חשבון הצורך של האחר למצוא חנייה.

קרי, סוציומט.

כמובן שלאחר מכן חזרת בך ואמרת שאינך מחנה בחנייה כפולה, אבל שוב, זה מחשש לפעולת ענישה לרכבך, ולא מתוך התחשבות הזולת.

כלומר, הטענה שלך כי הנך אדם אמפטי הנה מופרכת מהיסוד בדבריך. אתה אמפטי למי שחונה בחנייה כפולה, בשל ההזדהות שלך עם ההפרעה (סריטה, שיגעון, קריזה) שלו, שזהה לשלך (לגיטימי, כל אחד והסריטות שלו, אבל בו לא נהפוך כל סריטה לצידוק). אין בך שום אמפטיה לזה שלא מוצא חנייה, בגלל אלו שמחנים על חניות כפולות. אמפטיה למי שמזכיר לך את עצמך איננה מסממני האדם האמפטי. האדם האמפטי, המתחשב, רואה את הצרכים שאינם שלו, אצל מי ששונה ממנו, ומתחשב בו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אמפטיה היא לא בהכרח נחמדות והסכמה. אדם ידידותי חביב, המגלה האהדה והסכמה לדברי הזולת הוא סימפטי (אני מקווה שלמדת משהו).

אמפטיה היא היכולת לשים את עצמך במקומו של אדם אחר.

וכמובן שלא חזרתי בי בשום שלב, אני תארתי מצב בו אני מחנה בחניה כפולה היות ולא קיימות אפשרויות אחרות.

ואני מסוגל להבין את האנשים שעושים זאת מהסיבות שאני תיארתי. ונכון אני לא מחנה בחניה כפולה מה בגלל האפשרות שיבוא אדם וישרוט את הרכב שלי ולא מתוך התחשבות אבל זה עדיין לא עושה אותי בן אדם לא אמפטי, כן אולי לא סימפטי בעיניך אבל יהיו כאלו שיבינו גם אותי.

אגב סוציומט אני בטוח לא. כי כנראה גם כאן נכשלת להבין את ההגדרה ואין לה שום קשר לשירשור:

סוציומט הוא מי שכישוריו החברתיים לוקים בחסר, והוא מתקשה להשתלב בחברה. מקור הביטוי במבחנים הסוציומטריים הנהוגים ביחידות מובחרות בצה"ל, המודדים יכולת תיפקוד חברתי להשתלבות ביחידה, צוות וכו'. לסוציומט יהיו ערכים נמוכים במבחן סוציומטרי.

אתה יכול לקרוא לי אגואיסט / אנוכי (בעברית) וזה גם בסדר מבחינתי זו אינה תכונה שלילית לא בהכרח:

זהו מצב בו האדם שם את עצמו, צרכיו ומחשבותיו בראש מעייניו, והוא הראשון לסדר העדיפויות שלו וכך רובנו.

מתי זה הופך להיות בעיה? כשאדם עושה זאת בצורה קיצונית כמו נרקסיסזם אבל זו כבר הפרעת אישיות שנובעת מחוסר איזון במוח.

יום טוב ליפה הנפש, שלא דואגים לתחת שלהם ובייחוד למנהל הסימפטי שיודע רק לנסות ולהעליב אנשים שהוא לא מסכים איתם.

פורסם
אמפטיה היא היכולת לשים את עצמך במקומו של אדם אחר.

נכון.

ואתה לא שם את עצמך במקום של זה שתפסת לו את החנייה.

וכמובן שלא חזרתי בי בשום שלב, אני תארתי מצב בו אני מחנה בחניה כפולה היות ולא קיימות אפשרויות אחרות.

.

קיימות אפשרויות אחרות. האפשרות שבחרת היא לא לגיטימית, מהווה העדפת השגעונות שלך על צרכי הזולת, והיא מסיממני הבהמיות הישראלית המצויה: "אני עושה מה שאני רוצה, והשאר ייקפצו".

יום טוב ליפה הנפש, שלא דואגים לתחת שלהם ובייחוד למנהל הסימפטי שיודע רק לנסות ולהעליב אנשים שהוא לא מסכים איתם.

אני לא התכוונתי לעלוב בך. שלא תבין, זה בסדר גמור להיות אובססיבי, רק אל תפגע בזולתך וזכויותיו בזמן שאתה דואג לנוחות שלך.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
נכון.

ואתה לא שם את עצמך במקום של זה שתפסת לו את החנייה.

אתה שוב פעם עושה את אותה הטעות אני אכן שם את עצמי במקומו של האדם האחר זה שאני לא מסכים עם הרגש של "בן #$%$ תראה איך זה תפס שתי חניות" לא הופך אותי ללא אמפטי, זה הופך אותו לממורמר.

קיימות אפשרויות אחרות. האפשרות שבחרת היא לא לגיטימית, מהווה העדפת השגעונות שלך על צרכי הזולת, והיא מסיממני הבהמיות הישראלית המצויה: "אני עושה מה שאני רוצה, והשאר ייקפצו".

לא לגיטימי בעיני מי? צרכיו של אדם שרוצה לצאת מרכבו על חשבון קילוף הצבא מרכבי לא באה בחשבון ועל זה אני מסתכל (דין מאה כדין פרוטה). וצר לי לומר לך את זה הבהמיות העולמית המצויה היא האדם במרכז "קודם כל אני אחר כך כולם".

אני לא התכוונתי לעלוב בך. שלא תבין, זה בסדר גמור להיות אובססיבי, רק אל תפגע בזולתך וזכויותיו בזמן שאתה דואג לנוחות שלך.

אני אישית לא פוגע בזולת ואני גם לא אובססיבי הרכב שלי מטונף וממש לא איכפת להחנות אותו גם על הר של זבל, אבל אני כמובן אדאג לזולת כל עוד הזולת לא פוגע בי ואם לשם את הרכב בחניה צפופה משמע להיפגע מבחינה כלכלית ירידת ערך הרכב לדוגמא אני לא אדאג לזולת ככה בני אדם עובדים. אני מוכן לתת מזמני להחליף פנצ'ר לאדם שאינני מכיר מוכן לעצור ולעזור להניע רכב של משהו תקוע אבל אני לא מוכן שאותו משהו ישחיט לי את הרכב בזמן שאני מתחשב בו.

אתה הולך ברחוב וזורק כסף באוויר? כי אני לא. (ואם יש לך לבריאות).

אם היו חניות רחבות יותר כמו שהזכרתי בתחילה כל הבעיה הייתה נפתרת מהייסוד לפחות רוב רובה, אז נכון הבהמות שמחנים את המכוניות שלהם בכפולות הם פשוט בהמות וכל אלא שרק דואגים לרכב שלהם כבר לא היו בתוך הפונקציה ואז מבחינתי קח בנזין שפוך על הרכב שלהם זרוק גפרור תעשה ל"ג בעומר בחניה שם תוסיף קרשים ובסוף גם תשתין על עפר.

אבל עזוב הוויכוח הזה מיותר אתה כבר מזלזל בי מהדקה הראשונה ואני בכלל לא מנסה לשכנע אותך שזה בסדר אני רק אומר זוהי תופעת לוואי של חוקים ותקנות רקובים מן היסוד.

פורסם

מסכים עם עניין הדוחות

בנוסף, גם אם אתם רואים מישהו מחנה שלא כשורה תנסו לא להחנות לידו כמו בהמות "כי הוא עשה".

אם יש לידו עוד חניה, אל תחנו בצמוד אליו אלא בחניה הריקה, מקסימום הרווחתם שמצד אחד הוא לא יפתח עליכם את הדלת.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
נראה אתה מפספס את הנקודה, בשום שלב לא אמרתי שזו התנהגות לגיטימית אני אפילו אמרתי שלא.

אני אמרתי שזה "לא מפריע לי" ואני מבין אותה.

וכמו שאר חברי הפורום נסיון פתטי לעקוץ.

ההיגיון שאתה מגלה מזכיר לי את האמרה "שמע אתה נורא מכוער, אבל עזוב זה לא אישי". אי אפשר לקשור התנהגות שבעיניך, גם לטענתך, אינה לגיטימית, עם אישור ערכי או מוסרי להבין אותה וגם לנקוט בה. זה פשוט לא הולך יחד. אם אתה מתנהג כך כל כותרת שתיתן להתנהגות הזו לא תשנה את העובדה שבעיניך, מעצם עובדת ביצועה, ההתנהגות היא לגיטימית. בדיוק באותו אופן אתה מעניק כותרת של "עקיצה פתטית" למה שנאמר ברצינות מוחלטת ולפחות לא התכוון להיות עקיצה. חשוב להבין שכותרות אינן יכולות לשנות תוכן או ערכים.

פורסם
זו סתם הנחת יסוד לא מבוססת על כלום.

גם הטענה שאם תגדיל את המרווח בין החניות מספר המכות ירד זו הנחת יסוד לא מבוססת על כלום.

בנוגע לחלק השני (של הנזק הצפוי), במידה ואותה הנחת יסוד שלי נכונה, ופרא אדם ישאר פרא אדם גם אם יש לו חצי מטר מכל צד, זו פיזיקה פשוטה.

פורסם

אדם שלא מגיע ו/או משתמש בתחבורה ציבורית, מתוך חשש כי רכבו יישרט קלות, איננו פועל באופן נורמטיבי.

האמת? גם אני משתדל לא להגיע למקומות כמו ת"א, לא בגלל השריטות דווקא- אלא כי זה סיוט לא נורמאלי לנהוג שם לדעתי. ועל מצוקת החנייה אני כבר בכלל לא מדבר.

גם למקומות הקרובים לביתי אני מעדיף הרבה פעמים ללכת ברגל, פשוט כי אני יודע מה מצב החנייה ליד היעד, ולחזור בתחבורה ציבורית (הרבה עליות בדרך חזרה...).

אני משתפר קצת בקטע הזה, ולפעמים כבר מצאתי עצמי מגיע ברכב ליעד. אבל הדיפולט שלי, זה לנסוע למקומות שבהם מצוקת החנייה נסבלת, ולא בלתי אפשרית בעליל.

לגבי "בגלל השריטות"? שמע, כל אחד והשיגיונות שלו, אני מבין את הבחור. מצד שני, מה כבר אפשר לעשות, חוץ מלזרוק את כל אזרחי המדינה ל"חינוך חוזר"?

גם אני משתגע מזה (במאזדיינת שהייתה לי, לא הייתה שריטה אחת שאני גרמתי לה. ה-כ-ל היה רק מהנבלות שלא שמים קצוץ על האחרים), אבל מה אני כבר יכול לעשות?!

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...