Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

307 - רכב רועד בעצירה ב DRIVE

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5595 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שנת 2002, כ 130K ק"מ, אוטומט AL4 כמובן.

מזה שלושה שבועות, כשהרכב ב DRIVE וממש לקראת עצירה / בעצירה/ בשחרור דוושת הברקס, הרכב לפעמים רועד עד מאד. הדבר לא קורה בניוטרל, ובזמן רעידה, העברה לניוטרל מבטלת את הרעידה לחלוטין. סלד סרק יציב לגמרי ללא קפיצות.

מוסך מורשה היבואן טוען שצריך שיפוץ גיר ("החלק הפלנטרי" תקול?). יש לציין שכל ההילוכים עוברים, יש בעיטה קטנה מדי פעם שנראית לי הגיונית ל AL4. הם טוענים שזה לא תושבות מנוע, למרות שאחת מהן באמת קרועה.

אני מתכוון להמשיך לברר את הנושא ואשמח לשמוע חוו"ד.

תודה.

פורסם

אם אתה יודע שהתושבת קרועה אז זה ברור שהרעידות ממנה,תבדוק גם את התושבת של הגיר,למרות שהרבה יותר סביר שהרעידות הם מהתושבת מנוע.

תחליף ותרגיש את השינוי לטובה.

פורסם

אם היה כ"כ ברור שהתושבת גורמת לרעידות היא הייתה מוחלפת מזמן. תגובות מלומדות בבקשה. האם גיר תקול יכול לגרום לתופעה המתוארת?

פורסם

מזה שלושה שבועות, כשהרכב ב DRIVE וממש לקראת עצירה / בעצירה/ בשחרור דוושת הברקס, הרכב לפעמים רועד עד מאד. הדבר לא קורה בניוטרל, ובזמן רעידה, העברה לניוטרל מבטלת את הרעידה לחלוטין. סלד סרק יציב לגמרי ללא קפיצות.

מוסך מורשה היבואן טוען שצריך שיפוץ גיר ("החלק הפלנטרי" תקול?). יש לציין שכל ההילוכים עוברים, יש בעיטה קטנה מדי פעם שנראית לי הגיונית ל AL4. הם טוענים שזה לא תושבות מנוע, למרות שאחת מהן באמת קרועה.

תודה.

בוקר טוב

האם סיבובי המנוע בסרק רגילים ? או שהם נופלים ויש תחושה שהרכב הולך לכבות. אם זה המצב , התקלה במנוע, יתכן שהכויל

לא תקין ואחד הצילינדרים לא עובד, זו יכולה להיות סיבה טובה לרעידות שאתה מתאר. כדאי להכנס למוסך כדי לבדוק. אם בסרק תקין בסביבות 800 סל"ד , אזי התקלה לא במנוע ויש למצוא את מקורה.

בכל מקרה תושבות מנוע קרועות יש להחליף, הן הבידוד היחידי בין רעידות המנוע וגוף הרכב.

שבת שלום

פורסם

תאור התקלה אכן יכול להצביע על בעיה בממיר מומנט או לחץ שמן נמוך בתיבת הילוכים בסרק, שגורם למפלס נוזל נמוך בממיר ואז יש רעידות.

בכל מקרה אני מציע לבצע בדיקה בעוד מוסך או מכון גירים כדי לקבל חוו"ד שנייה.

לעיתים עבודה לא מאוזנת של המנוע יכולה לגרום לתופעות שציינת גם מבלי יש בעיות בתיבה.

פורסם

תודה.

לתושבת מנוע תחתונה ישנה משמעות מאוד רצינית בכל הקשור לשיכוך רעידות בזמן הילוך או כניסה להילוך R.

לא הייתי ממהר לשפץ גיר גם אם התקלה נמצא בו, בהחלט ייתכן שיש סתימה קלה בבלוק ההידראולי (או שהשסתום של הנעילת ממיר מומנט נשאר מעט פתוח) שגורמת לממיר מומנט להיכנס למצב של חצי נעילה ומכאן עלולות לבוא הרעידות.

לפני שאתה עושה כל פעולה, קודם תחליף את התושבת התחתונה ותראה אם התופעה נעלמה או שעדיין קיימת (אם היא עדיין קיימת והתקלה בוודאות בגיר, השלב הבא יהיה לנסות בלוק הידראולי אחר).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה על התגובות.

מספר חידודים: סלד סרק בניוטרל יציב סביבות 800 סלד. אין משחק בסלד בזמן הרעידות קורות בהילוך דרייב בעצירה.חייב גם לציין שכל ההילוכים עוברים בסדר ללא החלקות. מנורות ספורט ושלג מעולם לא הבהבו. האם גורמים אלה כן מעידים על גיר?

הרכב יהיה במכון גירים ביום ראשון על הבוקר בכל מקרה.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

רק כדי לסגור את השרשור ולמען הדורות הבאים, הבעיה לא הייתה בתושבת למרות שהיא הייתה קרועה.

כמו כן הגיר התחיל להיכנס למצב חירום, זה ממש לא נעים לקבל את הבעיטה הזאת במהירות 100+ קמ"ש.

הגיר עבר שיפוץ מלא והוא עובד מ-ד-ה-י-ם. אני לא זוכר העברות חלקות כאלה מה AL4 גם ביום היציאה מהסוכנות של לובינסקי בבני ברק לפני 9 שנים.

• תוכן חדש...