Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5670 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש הרבה נקודות בהן נגעתם וברצוני להתייחס לאחת מהן:

שמירת הערך.

RS לצערי אתה טועה, עד לא מזמן חיפשתי פולו/פאביה:

את הפולו יכולתי לקנות בשנתון 2002-2003.

את הפאביה יכולתי לקנות בשנתון 2005-2006.

העובדות מדברות בעד עצמן.

Bimmer

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פתח מחירון ותראה לי איפה המחירון של הפביה בקרשים.

לפני הקניה של הפביה עשיתי את זה בין פביה, פולו, סוויפט ופיאסטה.

המחירון של הפביה היה נמוך ב-1000 שקלים מהפולו. לעומת זאת, לא שמעתי אפילו על אדם אחד שמכר את הפולו שלו בכמה אלפים מעל המחירון (בניגוד לפביה)

אז איפה ההעדפה הכלכלית?

אגב, הסוויפט נמכרה תוך כמה שעות בודדות במחירון ללא ויכוח וללא בדיקה (סתם לידע כללי)

ידידי היקר ששכח כמה קש הוא אכל מהפאביה הקודמת שלו:

ראשית :שני הרכבים הללו הם רכבים של בחורות , אף אחד לא קונה את הרכב הזה כדי להרגיש גברי.

שנית, הסיבה היחידה להעדיף סקודה על VW היא אך ורק כספית.

מכיוון שהמחירון של סקודה בקרשים, החסכון במחיר יהפך להפסד במחיר מכיוון שהפולו מחזיקה מחירון הרבה יותר טוב.

אין מתנות חינם בחיים האלה, אי אפשר לקבל אותו דבר בפחות כסף. כולם יודעים זאת.

לוקחים רכב בגימור ירוד יותר, שמים לו כמה תופינים שחלקם בהתקנה מקומית וגורמים לו להיראות אטרקטיבי בפני כאלה שלא מבינים.

אלו היו 20 שניות שאולי קצת יתנו כיוון.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

ברוש, אני התכוונתי כרגע לדור השני - אתה מדבר על דור ראשון.

שנית, נאלץ לחזק את תומר: פביה נסחרת מעל מחירון (בעיקר דגמי 1.6 ידני/אוט' "ספורט" דור נוכחי, גם 1.4 100 כ"ס דור קודם) נסחרות מעל מחירון - אפילו בגרסאות 1.4 (ויש כאן שני מכרים שיוכלו להעיד על כך),

בעוד הפולו נסחרות במחירון וגם זה בתלות המצב (ואל תנסו לדבר בכלל על GTI: היא נסחרת ה-ר-ב-ה מתחת למחירון).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
מכיוון שהמחירון של סקודה בקרשים, החסכון במחיר יהפך להפסד במחיר מכיוון שהפולו מחזיקה מחירון הרבה יותר טוב.

יש לך נסיון במכירה של פביות? אני מניח שלא...

לפני כחודשיים אני מכרתי פביה (1.4 סטיישן) מודל 2008 לאחר שנתיים וחודש ב-1000 ש"ח מעל המחירון הלאומי ובסה"כ כ- 21% איבוד ערך. ד"א המכונית עפה תוך יומיים (ד"א בחודש דצמבר המחיר שלה עלה בערך ב-1000 ש"ח...)

קרוב משפחה מכר השבוע פביה סטיישן ברמת גימור אלגנס (1.6 אוט') - הרכב נמכר ב-2000 ש"ח מעל המחירון ואיבד כ-20% בשנתיים וחודשיים. גם במקרה זה המכונית מצאה קונה מיד.

אמנם דגמי הסטיישן מאד מבוקשים מפני שהם מציעים אלטרנטיבה מעולה לרכבים משפחתיים תוך תמורה גבוהה לכסף. אני מניח שגם גרסאות ההאצ'בק מבוקשות למדי.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
ידידי היקר ששכח כמה קש הוא אכל מהפאביה הקודמת שלו:

שנית, הסיבה היחידה להעדיף סקודה על VW היא אך ורק כספית.

אין מתנות חינם בחיים האלה, אי אפשר לקבל אותו דבר בפחות כסף. כולם יודעים זאת.

לוקחים רכב בגימור ירוד יותר, שמים לו כמה תופינים שחלקם בהתקנה מקומית וגורמים לו להיראות אטרקטיבי בפני כאלה שלא מבינים.

אלו היו 20 שניות שאולי קצת יתנו כיוון.

חבל שאתה גם טועה וגם מטעה.

ה15 אלף שקל שתחסוך היום (מחיר של הפולו TSI ומחיר של סקודה אמביאנטה) יהוו הפסד של 3000 שקל בעתיד.

כלומר אתה עדיין תרוויח 12 אלף שקל.

אם אתה רוצה להשוות את הפאביה ספורט ל TSI אתה עדיין חוסך 3000 שקל ותאבד 3000 שקל. אבל בין הקנייה למכירה אתה תהנה יותר מהסקודה מכיוון שהיא נותנת יותר.

"אין מתנות חינם בחיים האלה, אי אפשר לקבל אותו דבר בפחות כסף. כולם יודעים זאת."

אתה צודק כאשר מדובר ב2 מוצרים זהים בעלי אותו ערך.

אני יכול לחתום לך שעלות ייצור פולו עולה אולי 100 יורו יותר מעלות יצור של סקודה למה? כי VW זה מותג. פה החברה מרוויחה בעניין הכלכלי.

לכן VW יכולה למכור אותו מוצר עם שם שונה ועיצוב שונה ולתת להם מחירים שונים. (כלומר עיצוב ושם(מותג) = כסף )

"לוקחים רכב בגימור ירוד יותר, שמים לו כמה תופינים שחלקם בהתקנה מקומית וגורמים לו להיראות אטרקטיבי בפני כאלה שלא מבינים."

ירוד יותר? יכול להיות, אבל ההפרש איכויות זעום. תכנס לסופר מיני יפנית\אירופאית שונה\סיאט ותבין שאתה מדבר שטויות (ללא מותגי הפרמיום).

ואם אתה קורא לצמיגים איכותיים במידה נאה הרבה יותר \ מושבי ספורט \ מגנזיום \ מערכת אודיו 2DIN איכותית יותר\ בקרת אקלים דיגיטלית ובטוח שחכתי משהו "כמה תופינים" אז באמת שאין טעם להתווכח.

מה שאני כן יכול לחתום לך זה שהתופינים האלו בVW POLO שנמכרת בגרמניה באותה איכות ובאותה רמה כמו בסקודה עלותה אלפי יורו.

אם נוותר על התגובה המגוכחת שלך, נהגת ב2 המכוניות האלה? (2010, עם מנועי TSI )

נ.ב.

אני לא רושם את התגובה הזאת מכיוון שאני בעל סקודה פאביה. אני רושם כי זאת המציאות.

אני יכול לומר שאם פולו הייתה מגיעה עם האבזור של הסקודה ומחירה היה כמו הנוכחי הייתי מזמין פולו.

אבל העדפתי להנות מאבזור ששווה אלפי שקלים בVW ולוותר על עניין זעום לטעמי שהוא עיצוב ושם.

פורסם

קודם כל, כל הדוגמאות שלכם למכירות פאביה ופולו ביד 2 אינן רלוונטיות, מהסיבה הפשוטה שמדובר בדגמים ישנים.

אין מה להשוות בין הגרסה הישנה והחדשה של הפולו, במיוחד מבחינת העיצוב והמנוע.

שנית, כל תומכי הפאביה פה טוענים שאם הפולו הייתה באותו המחיר כמו הפאביה אז הם היו קונים את הפולו.

אז מה כ״כ מפתיע אם מישהו רוצה לשלם יותר עבור עיצוב שיותר לטעמו והשם? (ותפסיקו עם קישקושי הילדים האלה על איבר מין גדול וכו׳...אנחנו מדברים פה על סופר מיני שעולה פחות ממאזדה 3 סדאן).  

פורסם
ועוד משהו, סוף סוף מישהו מתלבט בין שתי מכוניות קטנות טובות באמת ולא בין פחיות אסיאתיות שנמכרות במדינת ישראל הקטנה יותר מאשר בכל אירופה.

על איזה "טנק" כבודו נוסע? תעשה טובה, את הדעות הפרימיטיביות שלך תשמור לעצמך ואל תשתף אותנו, ממש מחליא לקרוא תגובות כאלה.

לפותח השרשור - הפאביה נראת כחבילה הטובה ביותר, למרות שלטעמי הפולו נראת הרבה יותר טוב. תלוי מה אתה מחפש ברכב, והאם אתה מוכן להשקיע יותר כדי לקבל יחסית פחות :idea:

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אוקיי,

עכשיו בואו נעשה משאל קטן.

כמה מבעלי הפאביות כאן הם הבעלים האמיתיים של הרכב ?

לכמה מהם זהו אינו רכב ראשון ואינו רכב של אבא אמא ?

כמה מהם קנו ומכרו רכב בשנים האחרונות? (משומש, לא חדש! או מכרו רכב חדש)

כמה באמת מכירים את הנתונים ולא סתם מצטטים?

אוראל עושה כאן קידום מכירות יפה לפאביות שהוריו מחליפים בפעם במספר חודשים לכן הן הולכות מעל המחירון למרות שהרכבים נפרמים הרבה יותר מרכבים רגילים בשל ביקור בימי מסלול, כבישי נהיגה וכו' מה שרוב הפאביות בשוק לא עוברות.

בקשר לנתוני המחירונים, אני עומד מאחוריי דבריי.

תיכנסו לדבר האמיתי לא למחירון יד2 , תחושו את השוק באמת,תסתכלו בהודעות או אפילו כמוני תהיו מעורבים בעסקאות

(יצא לי לבדוק פאביות למכירה, יצא לי למכור פולו במחיר מופרך מעל המחירון וגם ללכת לראות רכבים משני הסוגים עבור אחותי בשני אירועי רכישה, זה תקציר מהשנה האחרונה בלבד)

בשורה התחתונה אם היתה ניתנת לאנשים כאן אופציה לקבל פאביה או פולו בדיוק באותו מחיר, כולם היו בוחרים בפולו לכן העניין כאן הוא נטו כסף בדיוק כפי שטענתי.

הקטע של רכב בחורות היה בקשר לטענה המצחיקה של אוראל שמי שמנסה להוכיח את גבריותו קונה פולו... מצחיק ומופרך :D

גם לי היתה פולו אי שם, לא חשבתי שאני גבר גבר בזכותה או משהו בסגנון. מצד שני לא חיפשתי מציאות מעולם. תמיד הלכתי על הדבר הטוב יותר גם אם עלה קצת יותר.

נ.ב. הרכב שלי לא רלוונטי, אל תנסו לעקוץ זה לא מעניין אותי. מאחל לכם את אותו מסלול התקדמות לדבר האמיתי כפי שאני עשיתי.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

בוא נעשה משאל אחר:

עד כמה השאלות שלך רלוונטיות?

עד כמה לך יש ניסיון עם פביה כזו או אחרת?

ונעבור לעובדות:

פביה 02 שלנו נמכרה ב-4.5K מעל המחירון לחבר פורום, אשר מכר אותה מעל המחירון גם כן (לא יודע סכום מדוייק).

פביה 03 של מכר נמכרה ב-1.5K מעל המחירון, יומיים לאחר פרסום ביד 2.

פביה 08 שלנו נמכרה ב-6K מעל המחירון לעו"ד, היא ברשותו ואין לו שום תלונות (פוגש בו מידי פעם בתחנת דלק המקומית).

פביה 08 סטיישן של חבר נמכרה ב-12K מעל המחירון. אכן, די הזוי, אבל כך קרה.

פביה 08 סטיישן של חבר פורום נמכרה ב-1K מעל המחירון.

אז נכון שאין לנו GTI בבית, אלא שבניגוד אליך אומנם אין לי הוט האץ בבית, רק שאני משתדל להנות וכמה שיותר ממה שיש

והיא לא עושה את רב זמנה בנסיעות ביניערונית/עירונית סתמיות אלא גם בנסיעות פאן (עד כמה שניתן) בכבישים כאלה ואחרים ואין שום דבר רע או פסול בכך.

"נפרמים". ביטוי דבילי.

אני די סולד מימי מסלול וג'ימקאנות, והיו מקרים בודדים לגמרי (2 או 3) שבהם ביקרתי בפעילויות כאלה ואחרות.

הרכבים טופלו כראוי תוך כדי הקפדה על כל פרט ופרט, ואתה מוזמן לשאול את הבוחנים של Kompy ואת עובדי המוסך המרכזי,

הם יעידו על כך שהרכבים שנמכרו ונבדקו תחת ידיהם - נמצאו במצב מצויין ואף מעבר לכך.

אייל, אני מאחל לך שרק תמשיך ותתקדם.

אל דאגה - ההתקדמות מגיע אל כולם, לא פוסחת על אף אחד. ואל תדאג, העקיצות יגיעו ממקום אחר לגמרי וכנראה שבמהרה מהצפוי (והמבין יבין) :wink:

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אוראל, כמה פאביות שתהיה בריא. אי אפשר להגיד עליך שאתה בחור שלא מתמיד.:-P

מתי תגיע כבר הפאביה המיוחלת והמיוחדת הבאה? :wink:

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

סתם שאלה: למה דווקא פאביה? לדוגמא אם אני אחליף את הרכב כעת, אני לא אקנה פאביה/פולו - מנוע הטורבו והגיר הרובוטי כפול המצמדים קצת מרתיע אותי, מעבר לזה שהפאביה מתוחת הפנים מכוערת בחזית ומספיק לראות פה את הסמלונים של חברי הפורום שמצורפות להודעות כדי להזדעזע מהעיצוב.

אם אתם רוצים להישאר אצל תוצרת גרמניה תבדקו את האופל קורסה החדשה - מניסיון עם אופל משנת 1988 מדובר בסוסי עבודה לא פחות מהאוקטביות, שלא נדבר על האסטרות הצבאיות שהפגינו אמינות מרשימה למרות ההתעללות האיומה במכוניות האלו.

פורסם
אוראל, כמה פאביות שתהיה בריא. אי אפשר להגיד עליך שאתה בחור שלא מתמיד.:-P

מתי תגיע כבר הפאביה המיוחלת והמיוחדת הבאה? :wink:

ליאור, אתה מכיר ויודע את התוכניות העדכניות - עניין של חודשים ספורים ויגיע שידרוג קיצוני, משני כיוונים שונים :wink:

גיא, אתה מגזים ומתבסס על שטויות שעדר חברי הפורום השונים רץ לספר, בלי כל ביסוס.

אין שום בעיות עם הקומבינת מנוע/גיר הזו, לא כאן, לא בחו"ל.

רק חבל שבארץ רצים לספר לנו שאוקטן 95 מתאים כמו כפפה לרכב וזאת הטעייה - באופן גורף, תדלוק 98 מורגש

ומוריד את אותן הרעידות בעמידה ומעדן את צליל המנוע בעמידה. כמובן שגם צריכת הדלק מעט טובה יותר אם כי באופן זניח.

ובניגוד לדעתך, אני אישית לא מסוגל להסתכל על הפביה טרום המתיחה ולומר שהיא נראית טוב יותר - היא פשוט לא.

המתוחה נראית רעננה ואגרסיבית יותר, ובתא הנוסעים תמצא את העדכון המורגש והמשמעותי יותר, גם מבחינת איבזור.

אסכים ואומר שגרסת הבסיס עושה עוול נוראי למתוחה (בניגוד ללא מתוחה ששם זה עוד בגדר הסביל).

הקורסה בהחלט מתמודדת ראויה בהחלט, לא כאן.

בארצנו היא פחות אטרקטיבית בעיקר בגלל שילוב מנוע/גיר נחות משמעותית, רמת איבזור נמוכה יותר, מוניטין לא מבריק מימי עבר

וסימני הגיל מתחיל להציץ בצורה די מורגשת.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
גיא, אתה מגזים ומתבסס על שטויות שעדר חברי הפורום השונים רץ לספר, בלי כל ביסוס.

אין שום בעיות עם הקומבינת מנוע/גיר הזו, לא כאן, לא בחו"ל.

רק חבל שבארץ רצים לספר לנו שאוקטן 95 מתאים כמו כפפה לרכב וזאת הטעייה - באופן גורף, תדלוק 98 מורגש

ומוריד את אותן הרעידות בעמידה ומעדן את צליל המנוע בעמידה. כמובן שגם צריכת הדלק מעט טובה יותר אם כי באופן זניח.

מבלי להיכנס לויכוח התמידי שלכם בעניין "פאביה מול שאר העולם".. מספיק כבר להאשים את האוקטן 95 ולפאר את ה-98 כמקור לבעיות או צרות במנועים!!

יחס דחיסה 1:10 כמו זה שנמצא במנוע ה- TSI 1.2 הוא יחס דחיסה תואם לאוקטן 95! אוקטן 98 יכול להשפיע על ההרגשה הנפשית ועל חשבון הבנק.

אוקטן לא מתאים (95 במקום 98 ביחס דחיסה גבוה) לא יוריד רעידות בעמידה, לא מעדן את הצליל בעמידה, לא מפסק רגליים בעמידה ולא עושה מבצע על מחיר "בעמידה בחצר האחורית".

או שהוא גורם לדטונציה (וירידה בהספק) או שהוא גורם לאנשים להאמין שהם נוסעים על קורסין.

מי שמרגיש רעידות ותפקוד לקוי של המנוע- שיחליף תחנת דלק.

מורגש, מוכח, ידוע ושאר תיאורים- גשו איתם למהנדסי הרכב בעולם וספרו להם את זה.

VW הגדילו לעשות ולקחו את יחס הדחיסה הגבולי במנוע ה-GTI MK5 שעמד על 10.6 וכיווצו אותו ל-9.6 מרשימים מאוד ב- GTI MK6- תשאלו בעלי דור 6 אם רועד להם בעמידה..

תהנו.

פורסם

באמת שהדיון הזה נהפך שוב פעם לדיון פאביה מול כל העולם.

אני חושב שפותח הדיון קיבל מספיק אינפורמציה בשביל לעשות את ההחלטה לבד.

אני רוצה רק לסכם ולומר שוב:

תעשה את ההחלטה רק לאחר נסיעות מבחן ב 2 הרכבים.

חבל לקנות אוטו על סמך דעות של אנשים שאתה לא מכיר אך תמיד טוב לשמוע עוד דיעות.

פורסם

אוראל... כל המקרים שרשמת מאוד מעניינים אבל מה אכפת לי בכמה נמכר מעל המחירון?

אכפת לי מה המחירון ומה המחירון ביחס לפולו מאותה שנה, כמה אחוז פאביה ופולו שעלו באותו יום על הכביש הפסידו עד לרגע.

בדיוק על כך דובר.

אני מקצין בכוונה : נניח ששתיהן נרכשו במחיר זהה וביום המכירה המחירון של הפולו 90 והמחירון של הפאביה 38 והיא נמכרה ב13 מעל המחירון.... מה עדיף? :D

מעניין, בתור אחד שפגש אותי פעם אחת בלבד וגם אז לשבריר שניה , אתה יודע המון על הרגלי הנסיעה שלי... :D

את נסיעות הפאן שלי אני עושה בשקט עם האנשים המתאימים ובטוח לא במסגרת מפגשים המוניים.

אתה יודע, מי שמספר הכי הרבה לחבר'ה מ%יין הכי פחות מכולם... :)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...