Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת רכב תצוגה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5520 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכיוון שבעברי ניהלתי שני אולמות תצוגה,אני יכול להמליץ לך בוודאות לא לרכוש את הרכב מאולם התצוגה.

אנשים פה אפילו לא קרובים לחשוב בכיוון של מדוע לא,אבל זאת המלצתי לך.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עידן - תודה על התשובה המפורטת.

רון - אשמח אם תוכל לפרט מעט יותר.

ובאופן כללי - חשבתי שמקובל לתת הנחה משמעותית על רכישת רכב תצוגה (מעבר להנחה שניתנה גם כך). אם לא - אני מעדיף לקבל רכב חדש; מדובר ברכב שהייתי צריך להמתין לו כך שלא יעמוד יותר מדי בשמש החורפית או באבק. אני לא חושב שהטיעון כאילו הרכב הזה עמד במזגן ולא בשמש רציני (גם אני שמעתי אותו באולם התצוגה) - סביר להניח שגם הרכב הזה עמד כמה שבועות בחוץ עד שנכנס לתצוגה, ובכל מקרה מרגע הקנייה והלאה הוא יעמוד וייסע בשמש, באבק ובגשם - זה מה שכלי רכב עושים.

ברור לי שהמצבר של רכב תצוגה מוטען חיצונית לעתים קרובות - ייתכן שבלאי המצבר יהיה גבוה יותר; לא יודע מה לגבי הדלתות שנפתחות ונסגרות כמה פעמים ביום (באיזה רכב לא פותחים וסוגרים דלתות כמה פעמים ביום?) ואולי יש סיכוי שישחקו בכפתורים קצת. בכל מקרה, כאמור - אם תנאי הרכישה זהים לרכב חדש אני חושב שעדיף לקנות רכב חדש לגמרי (שלא לדבר על כך שלפחות במקרה שלי מדובר על רכב שיוצר לפחות כמה חודשים טובים מאוחר יותר, ושיש לי אפשרות לבחור את הצבע כרצוני).

פורסם
אני מרחם על האדם שיקנה סקודה סופרב מתצוגה ויצטרך לפתוח את הבגאז' בעת הצורך

למה? בגלל הפתיחה המפוצלת?

פורסם

קודם כל תמיד יש הנחה על רכב שנמכר מתצוגה, אבל הסיכוי לרכוש אחד כזה הוא אפסי מכיוון

שלקניית רכבים אלו יש תור של עובדי החברה.

פורסם
קודם כל תמיד יש הנחה על רכב שנמכר מתצוגה, אבל הסיכוי לרכוש אחד כזה הוא אפסי מכיוון

שלקניית רכבים אלו יש תור של עובדי החברה.

מהההה??

פורסם

למה אתה בשוק? כשחושבים על זה, זה אפילו הגיוני למדי.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אני לא יודע כמה העקרון מאחורי התור הזה נכון, אבל זה נשמע מאוד מצחיק. :-D

כולה רכב, למה שיהיה תור?

בכל אופן עמוס - בין הסיבות היחידות שכדאי לקנות רכב תצוגה עומדת הסיבה של מלאי וצבע, כלומר אם אין את הרכב במלאי בארץ או את הצבע הדרוש לך ואתה צריך לבחור בין ברירות שלא נראות לך, אז רכישת רכב התצוגה אכן עומדת על הפרק.

לגבי הנחות זה כמובן משתנה בין סוכנויות ובין רשתות, ישנן כאלו שיתנו וישנן כאלו שלא, זה כמו הנחת רכב רגילה, זה לא טריוויאלי לדרוש הנחות רכב כי לא כל היבואנים נותנים אותן. באם אתה מקבל הנחה תאמין לי שאני אשמח כמה שיותר כדי שבאמת העסקה שלך תצא לפועל ולא תרגיש שאתה מפסיד בזה שאתה רוכש רכב תצוגה.

יום טוב

Confidence In Motion

פורסם

תסלחו לי כל המומחים אבל אחרי 4 שנים בתוך אולמות תצוגה שונים.

שטויות במיץ .

הבלאי בתצוגה שווה ערך לבלאי של יום אחד מתחת לבית שלך .

תראה את הרכב - אם אין קרעים במושב או שריטה על הפח - הכל בסדר. זה רכב חדש לכל דבר.

בבונדד הוא יושב בשמש- לפחות פה הוא היה בצל ונהנה ממיזוג בחינם :)

אם יש לך הזדמנות או מדובר ברכב אחרון במלאי - קח אותו! אם יש לך אפשרות לרכב מהבונדד אז תשאיר להם את הרכב בתצוגה רק בשביל השקט הנפשי שלך .

בהחלט רצוי לראות את הרכב לפני .

לגבי הנחה- כל מקום והמדיניות שלו , בעברי כשעבדתי בVW לא היה שקל הנחה על תצוגה!

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

כשרכשתי לפני 8 שנים את הרכב הקודם שלי הייתי בסוכנות סיאט בתל - אביב. כיוון שלא היה במלאי רכב עם גימור פנים בצבע קרם התעניינתי ברכב ההדגמה. נאמר לי, שהוא יימכר ללא הנחות בגלל העובדה, שהוא עומד מוגן מהשמש באולם סגור וממוזג. בסוף ירדתי מזה ורכשתי רכב אחר מהמלאי שלא היה בתצוגה.

כיום - VOLVO S-80 T-5 מודל 2011

בעבר - VOLVO S-60 T-5 מודל 2003

בעבר - SEAT LEON 1800 אוטו' מודל 2002

פורסם

בזמנו רכשתי רכב מתצוגה וקיבלתי הנחה יפה מאוד.

העובדה שישבו בו/פתחו או סגרו דלתות וכו' לא מזיזה לי.

הרכב קיבל יחס יותר טוב מאשר רכב שעומד חודשים בשמש ולך תדע מה עבר עליו שם.

כמובן שבחנתי את הרכב ב7 עיניים.

לדעתי אם הרכב עם ק"מ של רכב חדש (שלי היה עם 7 ק"מ), כלומר לא נסעו בו, מדובר בהזדמנות.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

כמי שעבד בעבר באולם תצוגה של צ'מפיון, אני יכול לומר את הדברים הבאים:

1. כמו תמיד בחיים, הכלכלה מנצחת. כלומר, זה עניין של היצע מול ביקוש. התמריצים לרכוש רכב מתצוגה הם (לפי סדר חשיבות): חוסר המתנה לרכב שיגיע באניה עוד כמה חודשים, חוסר רצון להתפשר על תת דגם ועל צבע ורק אז המחיר.

על פי רוב, יבואן שיודע שהוא מעיף את כל המלאי לא יוריד לכם מחיר על רכב תצוגה (בייחוד אם אין לו כל דפקט קוסמטי אחר). בשביל הספורט, נסו לקבל שקל הנחה על פולו TSI מתצוגה. קדחת. לחילופין, ישנם יבואנים שישמחו לתת לכם הנחה (וקפה, ופרחים וארוחת צהריים... וכו' )על רכב דנדש שמתייבש להם במגרש בנמל למכביד להם על עלויות המימון ותזרים המזומנים.

2. עיקר הבעיה היא פסיכולוגית. האחריות היא אותה אחריות וכשתמכור את הרכב אין כל משמעות לזה שהוא עמד בתצוגה. ברם, יש לזכור כי גם ברכבי תצוגה ישנה שונות בין רכב שעמד בסוכנות נידחת למשך חודשיים לבין רכב שעמד בסוכנות מרכזית למשך כשנה...

3. העצה הטובה ביותר שאני יכול לתת (מנסיון...) היא פשוט לגשת לאולם התצוגה בו נמצא הרכב המדובר. אם סוכן אומר לכם כי נשאר רכב אחרון אבל הוא מתצוגה (ותקבלו עליו כ-2000 ש"ח הנחה), אל תסגרו עיסקה בלי להטריח עצמכם לראות פיזית את הרכב. אני מכיר אישת לקוחות שהיו לא מרוצים ממצב הסלון ברכב תצוגה שקיבלו. לא עזר להם כלום, מנהל המוצר עמד על כך שהם רכשו רכב מתצוגה, ויכולים להיות פגמים מינוריים במצבו ועל כן ניתנה להם הנחה. יכול להיות שתראו רכב במצב מצויין ויכול להיות שיהיו פגמים בפלסטיקה ו/או פגמים קוסמטיים אחרים שמאוד יציקו לכם. שוב-אל תשכחו שזה בעיקר פסיכולוגי. כלומר, ברכב מתצוגה תתאמצו בשבש עיניים לאתר פגמים שלא הייתם נותנים עליהם דעתכם אם לא הייתם יודעים שמדובר ברכב מתצוגה.

פורסם

הרומסטר שלי עמד בתצוגה.

לקחתי אותו כי הרכב היחידי בקומבינצית צבע/דגם שרציתי עמד בתצוגה.

קיבלתי הנחה יפה, בדקתי את הרכב שאין פגמים וזהו.

הדבר היחידי שחסר בו זה כמה ימים פחות ריח של חדש ש"התבזבז" בסוכנות:wink:

למרות זאת, אם היתה לי האופציה הייתי לוקח אחד מהבונדד.

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

כלכ בעלי הנסיון ברכבים מתצוגה.

קניתי פאביה ספורט מתצוגה.

קיבלתי רכב עם כסא חורק - בחיים שלי לא שמעתי חריקות מכסא רכב. עברו שבועיים וזה ממש חורק.....

לרכב היו 26 ק"מ -- למה כל כך הרבה?

הצמיג הרזרבי לא במידות שכתובות בספר או בקטלוג החברה אך נאמר לי שכך זה אמור להיות.

בנסיעה שנייה שמעתי זמזום מהדשבורד. זה לא חזר על עצמו בשבועיים שלאחר מכן.

איך אני יכול לדעת מה עבר על הרכב?

כמה זמן הוא היה בתצוגה?

האם עשו לו נסיעות מבחן לא כשרות?

אין ממש עם מי לדבר בסוכנות, לא מתקשרים חזרה ולא ממש מתייחסים ומלבד מילים יפות אני מרגיש שהנחמדות מתחילה להתפוגג. בטח מבחינתי.

מה עושים? רעיונות...

תודה

אורן

• תוכן חדש...