Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שהנושא של הגברה אקטיבית נטחן פה אבל השאלה שלי קצת שונה, לאחר שקניתי את הסט 2 way של jl audio

ZR650-csi חיברתי אותם כרגיל ושאלה אחת נשארה פתוחה: יש בקרוס שלהם עוד 2 כניסות מיותרות של + - שאני עדיין לא בטוח מה הן נותנות.

האמת שלפני שבוע אחד הטוויטרים הלך לעולמו ושאלתי את עצמי אם החיבור למגבר (גם של jl 450\4V2) ליציאה של 150 RMS הוא הסיבה שהרגה את הטוויטר ואם אני יחבר את 2 הערוצים הנוספים של המגבר(75 RMS) זה המתח הכולל שיגיע אל הטוויטרים וככה לא יסכן אותם או שזה בנוסף?

בכללי כאב ראש ואני נורא מבולבל.

תודה מראש

zr650csi.jpg

פורסם

א. לקרוא הוראות יצרן. זה לא מסוכן !

ואני בטוח שיש שם את התשובה לשאלתך.

ב. לפי התמונה!!! זה אופציה של B וויר

תריץ חיפוש מה זה אומר.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

באמת שטחנתי את מנוע החיפוש של הפורום לפני שפתחתי את הת'רד,

אם תוכל להרחיב או להפנות אותי ללינק זה יהיה נחמד.

פורסם

בוקר טוב

Soundman צודק לחלוטין

בסט הזה ובקרוס הזה ניתנת לך אופציית חיבור של B WIRE

מה שזה אומר בגדול זה שיש לך אפשרות לחבר מגבר לטוויטר ומגבר לוופר

אני לא חושב שיש איזה שהוא קשר בין זה לבין שנשרף לך הטוויטר

מה שאני כן יכול להגיד לך זה שבגדול קח בחשבון שאם אתה לא מבצע את השינויים המתאימים (כיוונים ובדיקת ההגברה) גם הטוויטר השני ישרף

שבת שלום

דרור

פורסם

קודם כל תודה רבה על העזרה,

איזה שינויים של כיוונים ובדיקה אפשר לעשות להגברה כדי להבין מה הבעיה?

חבר שלי עובד כבר כמה שנים עם סט אפ דומה סידרה מתחת לZR ומגבר 400\4 שמוציא 100 RMS לכל יציאה

זאת אומרת 50 ואט פחות ממה שאצלי שתי הHU הן של אלפיין ומכוונות עם אותם הפילטרים ובאותם כיווני אקולייזר.

חשוב לציין שזה עבד אצלי מצויין כבר כמעט חצי שנה רק פתאום גיליתי שאחד מהם לא מתפקד אז הדבר היחיד שחשבתי עליו זה הספק גבוהה מידי מהמגבר.

אני גם לא בטוח שהוא נשרף לא היה ריח או משהו, בדקתי חיווט בדקתי גם חיבור ישיר לקרוס ולמגבר ואין שום תגובה.

פורסם

בוקר טוב

תראה אני מבין את שרשמת ואני שומע המון מלקוחות את אותה מנטרה של "לחבר שלי יש ואצלו אין בעיה"

זה בסדר וזה לגיטימי

אבל ... ממש כמו בכל סוג של סטאפ (לאו דווקא בסטריאו לרכב) יש כל מיני תנאים שונים של עבודה של הסטאפ

אין קשר בין מה שקורה אצל חברך ברכב לבין מה שקורה אצלך וזאת למרות ששניכם עובדים עם סט רמקולים זהה (וזה סט טוב לכל הדעות)

אני לא יכול להגיד לך מה בדיוק הבעיה אבל אני יכול להגיד לך שאם נשרף לך טוויטר אז בטח שישנה בעיה

במידה ותרצה אתה מוזמן להגיע ואשמח לנסות לבדוק את הכיוונים ותחומי התדרים וצורת העבודה של הסטאפ ברכב שלך

במידה ואוכל לעזור אעשה זאת בשמחה

שבוע טוב

דרור

פורסם

באתר של JL יש MANUAL להורדה: http://mobile.jlaudio.com/products_components.php?comp_id=65

יש הסבר לאן אמור להיות מחובר כל חוט בחיבור סטנדרטי ובבי ווייר, אתה כנראה עובד בסטנדרט אני מאמין.

מעבר לזה, וודא שכל הפילטרים והכיוונים בר"ד שלך אכן מתאימים לסטאפ, לשמע ולהגברה.

דבר נוסף, מומלץ לתת לסט שלך 85RMS, הוא יכול לספוג כם יותר, אך זה דורש את הכיוונים הנכונים. וודא שהגיין שלך לא גבוה מדי, לפעמים גם שליש גיין זה גבוה מדי.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

תודה על העזרה ותאמין לי דרור אם היית באיזור שלי הייתי מבקר באופן קבע אצלך כי פה באיזור הקריות רוב המתקינים הם חובבנים ולא בעלי ידע רב מידי.

פורסם

זה כי אתה לא מכיר את יאריק :)

יש בצפון אחלה מתקינים, ולא צריך מתקין בשביל לכוון גיין באופן סביר. יש מפגשי צפון כמעט על בסיס שבועי, נסה להגיע לאחד מהם, יש שם מספיק אנשים טובים שיעזרו לך :wink:

פורסם

אם תוכל לתת לי הכוונה אליו או מספר זה יהיה מצויין ומפגשים בצפון?? יש חיה כזאת?:-o חוץ מזה הגיין כן מכוון בידיוק לפי הנוסחא העתיקה של 75% מהעוצמה של המערכת וכל הסיפור הזה.

העניין הוא שוב שאני לא בטוח שהוא נשרף לא היה ריח ושום סימן לזה החיווט מצויין השקעתי הרבה גם על קיט למגבר של 2 גייג' של JL וכבל רמקולים 2.5 מ"מ קרוסים במיקום טוב לא יותר מידי רחוק מהרמקול ולא במקום שיכולים להגיע אליו מים או לחות בקיצור תעלומה.

פורסם

כלל לא בטוח שהטוויטר נשרף, וגם אם קרה לו משהו והוא באמת תקול, תיקון של טוויטר עד כדי הבאתו למצב מקורי לחלוטין זה עניין זול, לא מיותר מ- 100-150 ש"ח.

75% גיין יכול להיות יותר מדי ! במיוחד בסטאפ שהוא לא בסיסי עם מגבר שהוא חזק באופן ניכר מיכולת הספיגה של הקומפוננט. מה מתח קדם המגבר בר"ד שלך?

מפגשי צפון- אין לי טלפון להביא לך, אבל תריץ חיפוש שיוביל אותך לחברי הפורום matanel, evgeni432, ארזה, ועוד כמה ממתפקדי מפגשי הצפון, הם יוכלו לעדכן אותך לגבי זמני המפגש.

פורסם

ה75% הוא לא במגבר אלא בHU ואז התחלתי את העלאת הגיין עד לחריגה של הצליל, בקשר לתיקון של הטוויטר כבר יצרתי קשר עם JL AUDIO בארה"ב והם החזירו לי מייל שהיבואן בארץ רדיו מילאנו יחליפו לי אותו, מחר הם אמורים להחזיר לי תשובה אני מקווה שלא יעשו בעיות. ומתח קדם מגבר? באמת שאין לי מושג על מה אתה מדבר אני רק יצרף את הדגם של המגבר אולי זה יעזור לך.

http://mobile.jlaudio.com/pdfs/13258.pdf

פורסם

אהה אוקיי:oops:

טוב אני עדיין לא מומחה בנושא ובאמת שאין לי מושג איך בודקים את זה

שוב אם SROOL יוכל להכווין אותי למישהו פה באיזור נגיד יאריק שהוא ציין זה יהיה מצויין

כי האמת המתקינים שאני מכיר פה באיזור, אני בספק אם הם יסתדרו עם האקולייזר הפרמטרי של האלפיין..:wink:

• תוכן חדש...