Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

400 כ"ס לב.מ.וו M3 הבאה...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8070 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני זוכר כתה ע-נ-ק-י-ת על BMW בה המהנדסים שלה "מלכלכים" על מנועי הV ומשבחים תכונות כאלו ואחרות של מנועים טוריים....מה קרה שפתאום הם מאמצים להם את שיטת הV

פורסם
אני זוכר כתה ע-נ-ק-י-ת על BMW בה המהנדסים שלה "מלכלכים" על מנועי הV ומשבחים תכונות כאלו ואחרות של מנועים טוריים....מה קרה שפתאום הם מאמצים להם את שיטת הV

ראשית, במוו מייצרים מנועי V של 8 ו 12 ציל', כך שאין להם סיבה ללכלך על מנועי V.

שנית, המעבר של M3 למנוע V הוא מעבר מ 6 ציל' ל 8 ציל' עם נפח גדול יותר.

מנועי ה 6 ציל' בטור של במוו הם פנינה של טכנולוגיה שזכתה בפרסים בינלאומיים. כנראה שאין היום מנועי 6 ציל' בייצור המוני מוצלחים יותר כאשר משקללים ביצועים ונינוחות, כוח ועידון... והגדולה היא שהם עושים זאת עם מנוע טורי, אשר באופן טבעי פחות מאוזן ובעל עומס גדול יותר על הקראנק מאשר תצורת V.

בכל אופן, אם כבר V8, אני בעד לשתול את המנוע של ה M5 הישנה... גם 400 כ"ס אבל עם הרבה יותר מומנט!

פורסם

מנועי ה 6 ציל' בטור של במוו הם פנינה של טכנולוגיה שזכתה בפרסים בינלאומיים. כנראה שאין היום מנועי 6 ציל' בייצור המוני מוצלחים יותר כאשר משקללים ביצועים ונינוחות, כוח ועידון... והגדולה היא שהם עושים זאת עם מנוע טורי, אשר באופן טבעי פחות מאוזן ובעל עומס גדול יותר על הקראנק מאשר תצורת V.

בכל אופן, אם כבר V8, אני בעד לשתול את המנוע של ה M5 הישנה... גם 400 כ"ס אבל עם הרבה יותר מומנט!

הסדנאות של BMW כבר עשו את זה, לבעל ממון מתאים כמובן :wink: ואלו באמת מכוניות חלום.

http://www.hartge.de/html/e46m3uk.html

http://www.supercars.net/cars/2000@$BMW%20Hartge@$E46%20V8g.html

פורסם

ממיטב ידיעתי משפט זה לא מדוייק בכלל ,

דווקא במנועי 6 צילינדר הטוריים כמו בבלוקים שבב.מ.וו יש איזון כמעט מוחלט בתיאוריה בין התנודות של הבוכנות במנוע , לעומת מנועי V6 יוצרים הרבה מאוד ויברציות .

בנוסף, לגבי העומס על הקראנק , בשתי הוריאציות יש קראנק משותף לכל 6 הצילינדרים , אבל במנועי V6 יש מיסב משותף לכל שני טלטלים ,בעוד שבמנוע טורי קים סט אפ של מיסב לטלטל(5+2)כמו בכל מנוע טורי .....

חומר למחשבה!

אלפא רומיאו , הנעה אחורית V6 24v Twin-Turbo

פורסם

חן, תקן אותי אם אני טועה: במנוע 6 ציל' טורי הקראנק חייב להיות יותר ארוך מבמנוע 6 ציל' בתצורת V. קראנק ארוך יותר משמעו כוחות פיתול גדולים יותר והכרח לבצע חיזוקים שעולים במשקל שפוגע בביצועים...וכן הלאה.

לגבי חלקות הפעולה: לדעתי הפעולה של כל זוג בוכנות במנוע V האחת כנגד חברתה, תורמת לאיזון הדדי של הוויברציות הנוצרות. ביטול הדדי זה אינו קיים במנועים טוריים.

פורסם
חן, תקן אותי אם אני טועה: במנוע 6 ציל' טורי הקראנק חייב להיות יותר ארוך מבמנוע 6 ציל' בתצורת V. קראנק ארוך יותר משמעו כוחות פיתול גדולים יותר והכרח לבצע חיזוקים שעולים במשקל שפוגע בביצועים...וכן הלאה.

לגבי חלקות הפעולה: לדעתי הפעולה של כל זוג בוכנות במנוע V האחת כנגד חברתה, תורמת לאיזון הדדי של הוויברציות הנוצרות. ביטול הדדי זה אינו קיים במנועים טוריים.

יש משהו במה שאתה אומר אבל זה נכון רק בתיאוריה .

בפועל, הכוחות הפועלים מבטלים אחד את השני במנוע 6 צילינדר ,כוון יש סכום זהה של בוכנות שעולות ויורדות באותו הזמן בסוף המהלך לכן אורך הקראנק לא מהווה נקודה חלשה , מה גם שבדר"כ האחרון שמתעוות מכוחות הפיתול הוא הקראנק (ובדר"כ קודם הטלטלים מתעוותים ומתחככים בו וגורמים לצלקות ונזקים, וזה במידה והמיסבים החזיקו). דוגמא קלאסית הקראנק שמגיע בטויטה סופרה 3 6| טוין טורבו , קראנק מפעל מקורי מאוזן יכול להתמודד גם עם 1200 כ"ס ו 90 קג"מ....

לגבי הפעולה ה,חלקה" ,נכון כשמסתכלים על הכוחות הפועלים (אפשר לראות את זה כווקטורים פשוטים בכווני פעולה שמשתנים בהתאמה) בתצורת V6 בלבד בזוית ישרה או פחות ,בכל פורט שלוש בוכנות למעשה מבצעות מהלך לכוון אחר ויש תנודה רגעית לכוון אחד מתמדת עקב כך, ניתן לחוש את זה גם במנועים טוריים עם 5 צילינדרים ואפילו במנועי 4 צילינדר שיש חוסר שווין במומנט לכל כוון של פעולה של בוכנות ,לצורך איזון מרכיבים במנועים כאלה גלגלי איזון עם רצועת איזון (balancer shafts and belts) אבל ב V6 זה פחות מורגש כנראה ופחות קריטי ובספרות טוענים להרמוניה , אבל למעשה ההרמוניה באה לשלמותה דווקא במנוע 6 טורי (בעיקר בגלל שיש 6 צילינדר) וכל זוג צילינדרים פועל בדיוק בכוון המנוגד מעלה ומטה בהתאמה באותו הרגע!

אגב אני רועה כאן בשדות זרים ,אני בכלל שייך למועדות V6" " ואחד ספציפי שנבנה כדי לגרום למנועי V8 חזקים לרעוד :)

לילה טוב,

חן

אלפא רומיאו , הנעה אחורית V6 24v Twin-Turbo

• תוכן חדש...