Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5702 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש 2 נתונים ומעניין אותי לדעת אם הם משתלבים

1. נסיע בירידה בהילוך=לא מוזרם דלק למנוע

2. נסיעה עם מזגן מגבירה את הצריכה(עד עכשיו לא הבנתי מה הקשר בין המצבר לצריכת דלק)

השאלה התיאורטית האם בירידה כהמזגן עובד על עוצמה מלאה נניח יש עליה בצריכת דלק או שגם פה אין הזרקת דלק למנוע

פורסם
יש 2 נתונים ומעניין אותי לדעת אם הם משתלבים

1. נסיע בירידה בהילוך=לא מוזרם דלק למנוע

2. נסיעה עם מזגן מגבירה את הצריכה(עד עכשיו לא הבנתי מה הקשר בין המצבר לצריכת דלק) מה הקשר בין מצבר למזגן?

השאלה התיאורטית האם בירידה כהמזגן עובד על עוצמה מלאה העוצמה לא משנה כלום, או שיש מזגן או שלא נניח יש עליה בצריכת דלק או שגם פה אין הזרקת דלק למנוע

המזגן מנצל את הסיבוב של המנוע כדי לעבוד, ולכן הוא מאט את המנוע וגורם לו להתאמץ יותר (מה שצורך יותר דלק) המזגן לא צורך דלק ישירות.

אז בירידה שההילוך משולב והמנוע מסתובב בעזרת הירידה, המזגן פשוט יגרום לזה שהמנוע יסתובב יותר לאט והמהירות תעלה יותר לאט ממה שבלי מזגן.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

ברכב מודרני עם הזרקה אלקטרונית, בירידה לא מוזרק דלק כי אין צורך.

המנוע יודע את זה לפי הטורים ולפי התנועה של הגלגלים והמנוע. אם הגלגלים זזים יותר מהר ממה שהמנוע צריך בשביל להמשיך לפעול, אין הזרקה.

כשמדליקים מזגן המחשב אומר למערכת ההזרקה להזריק טיפה יותר דלק בשביל לפצות על העומס והירידה בכוחות סוס.

אבל אם את בירידה, אין צורך לעשות את האיזון הזה.

לפיכך, אם את בירידה נגיד ב50 קמ"ש, המנוע לא צריך דלק בשביל עצמו וגם לא בשביל התוספת שהוא צריך בשביל המזגן.

מצד שני, אם את יורדת ב5 קמ"ש, המנוע כן יצרוך דלק כי התנועה של הגלגלים והמנוע לא מספיקה בשביל להשאיר את המנוע עובד.

המזגן אגב, יוצר עומסים בשתי צורות.

הראשונה היא על המנוע, כי בעצם הוא משתמש בכוח ישירות משם על ידי סיבובים של הרצועות של המנוע.

הצורה השנייה היא עומס חשמלי שבעצם לו גורם כל אלמנט חשמלי באוטו, החל מהאיתות ועד ההתנעה בבוקר.

בשביל זה בדיוק יש את האלטרנטור, שמייצר חשמל בשביל לפצות.

זה לא משהו שצריך להדאיג וככה עובד רכב.

פורסם
ברכב מודרני עם הזרקה אלקטרונית, בירידה לא מוזרק דלק כי אין צורך.

כתבתי כבר בעבר - זו לא המצאה חדשה, וגם ברכבי קרבורטור בשנית ה 80 (ואולי עוד לפני) היה מנגנון חשמלךי פשוט, שמנתק הספקת דלק בירידה עם הילוך משולב.

לפיכך, אם את בירידה נגיד ב50 קמ"ש, המנוע לא צריך דלק בשביל עצמו וגם לא בשביל התוספת שהוא צריך בשביל המזגן.

מצד שני, אם את יורדת ב5 קמ"ש, המנוע כן יצרוך דלק כי התנועה של הגלגלים והמנוע לא מספיקה בשביל להשאיר את המנוע עובד.

לא הבנתי למה אמור להיות הבדל בין מהירות 5 קמ"ש למהירות 50 קמ"ש.

זה אותו דבר בדיוק. כל עוד לא נוגעים בדוושת הגז והמנוע מסתובב מעל סל"ד מסויים - אין צריכת דלק.

.....

פורסם

זה בדיוק בגלל מה שאמרת.

ב50 הסל"ד נמצא מעבר לסרק.

ב5 קמ"ש יכול להיות שלא, אז המנוע ממשיך להזריק.

ההסבר שלי לא היה מבריק אבל זה בדיוק מה שאתה כתבת.

וכן, הייתה מערכת של ניתוק גם בעבר אבל לא בכל הרכבים.

פורסם

מה שאתה אומר לא הגיוני אפילו תיאורתית, או שלא הבנתי אותך..

זה אומר שאם אתה בירידה, עומד, ואז משחרר את הבלמים בלי גז.. והאוטו יתחיל לגלוש מ-0 קמ"ש עד כמה שהוא יגיע בעזרת כוח המשיכה בלבד.. כשהוא יגיע ל-5 קמ"ש הוא יכבה :)

פורסם

הכוונה היתה שההילוך משולב .

ב 5 קמ"ש הרכב יכבה, אם ההילוך המשולב הוא 3-5 (אולי גם 2).

אם מתחילים את הירידה מ 0 קמ"ש, בהילוך ראשון ללא הלחיצה על הגז, אני לא חושב שהרכב יכבה (אלא אם "זורקים" את הקלאצ').

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אנחנו בסוף שנת 2010, אני חושב שמדובר על רכב עם גיר אוטומט (או רובוטי לצורך העניין).

מה גם שבשום שלב בדיון לא הוזכר מספר ההילוך.. מין הסתם אני מניח שאם האוטו נוסע הכוונה היא שהוא נוסע בהילוך המתאים.

פורסם

ברכב אוטומט, אם מתדרדרים במהירות נמוכה מדי, המנוע מתחיל לקבל דלק.

ממש במקרה שמתי לזה לב היום במחשב דרך באוטו.

Kawasaki Versys !!!

• תוכן חדש...