Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5725 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לשירוקו יש ציפ' של ריבו שמעלה ל235 כ"ס מ160 מקוריים-75 כ"ס תוספת.

אבל! זה בתנאי שמתדלקים אוקטן 98(שהאיכות שלו טובה ולא משהו מהול/שישב הרבה זמן).

כן מ150 ל210 זה הגיוני מאוד.

בן.

אפשר לראות בדיקת דיינו של 1,4 עם 160 כ"ס שבעזרת ציפ אתה מקבל תוספת של 75כ"ס?

איך הגעת לזה?

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נשמע קצת הזוי כל הסיפור, לדוגמא מנוע 2TFSI שיושב בלאון FR GTI A3 עם ציפ בלבד ועם דלק 98 יעלה תאוטו ל250.

ככה שזה נשמע הזוי שציפ במנוע קטן יותר שמתאמץ הרבה יותר יעלה משמעותית יותר כוח.

פורסם

בסופו של יום מה אומר הצ'יפ ? הוא אומר למנוע :" הי מה קורה ? נכון שאתה צמא ? כמה אתה צמא ? מאוד ... אז הנה בשביל להרוות את הצמאון אתה מעכשיו שותה פי 2 " ממה שאני הבנתי הצ'יפ אומר למנוע עזוב אותך חיסכון שתה כמה שיותר בכמה שפחות זמן עם כמה שיותר אוויר.

האם באמת צ'יפ עולה כמו שהסדנאות פה בארץ מבקשים 2000 שקל ?

פורסם
הצ'יפ גם אומר למנוע "עזוב אותך מכל מיני חוקים ותקנות של זיהום..."

איזה שטויות, אתמול עברתי טסט, ביקר לי זה היה הטסט הכי מהיר שהיה לי בחיים אולי איזה 5 דקות טטט עם צ'יפ של APR שמעלהמ150 ל210 עם דלק 95 ו215 עם דלק 98, בגלל שהמצערת חשמלית ולא אלק' כמו באיביזות הקודמות ששם שהיה מצערת אלק', משהו כשדרך אגב, אם כבר העלתי את עניין הטסט, לא דיברו שם על הפילטר הפתוח ולא דיברו שם על השחרת החלונות ובטח ובטח שבדיקת הזיהום עברה מושלם.

אגב צריכת הדלק נשארת אותו דבר בנסיעה רגועה, אבל בנסיעת אקשן המחט של הדלק מתחילה לזוז יותר ממה שהיא זזה ללא הצ'יפ.

פורסם

וזה מביא אותנו לשאלתי הבאה , אם אתה באמת לא לוחץ ונוסע מקסימום 3000 טור האם האוטו נשאר חסכוני כמו שיצא מהחברה או שלא משנה מה האוטו פשוט זולל דלק ?

פורסם

סך הכל זה די מנוע מוצלח ויחסית חסכוני למכוניות טורבו שכאלה, בוא נגיד לעומת אימפרזה טורבו ששם באמת לא משנה אם תיסע רגוע אתה תצרוך הרבה דלק, כמובן הכל באופן יחסי, שעון גדישה למשל זה משהו שהוא מאוד רלוונטי ואני נעזר בו המון כי אני לפעמים עולה בנסיעות רגילות ל3 אלף טור והטורבו בכלל לא נכנס לפעולה.

בשורה התחתונה, נסיעה רגועה, הרבה הבדל אין.

פורסם

בנסיעות סטנדרתיות אין הבדל כמעט,למה כמעט? כי אישית לא יצא לי לבדוק לעומק את עניין הצריכה בצורה מסודרת,הציפ מותקן אצלי רק שבועיים.

זה ברור שעם תוספת כוח יבוא תוספת דלק,הרי המנוע חייב להשוות את היחס בין כמות אוויר שנכנס אחרי ציפ לבין כמות דלק,כדי לגרום למנוע לעבוד חלק.

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

השאלה אם הצ'יפ לא אומר למנוע " הלו תתחיל לינשום מ3000 אלף טור ולא מ 800 טור " האם הצ'יפ שמשלמים עליו אלפי שקלים מכוון את המנוע להתחיל לעבוד בצורה ספורטיבית נקרא לזה ככה מטור מסויים או שאופן קולקטיבי מהרגע שאתה קצת לוחץ הוא נושם ושותה כמו בהמה

פורסם

הציפ לא משנה את המנוע.

זאת כולה תוכנת ניהול שונה שגורמת למנוע וכל מרכיביו להתנהל בצורה שונה,אבל בהתאמם למגבלות הפיזיות שלו.

הציפ בסה"כ מוציא את המקסימום מהסט אפ הקיים.

לכן אם עד עכשיו הרכב היה "עגלה" עד פתיחת הטורבו הוא ימשיך גם עכשיו להיות "עגלה" עד לפתיחה [אני בכוונה רושם עגלה כי אחרי פתיחת הטורבו ההבדל שונה מאוד].

ההבדל שעכשיו כאשר הטורבו נכנס לפעולה יש הבדל עצום בין מה שהיא קודם לעכשיו[לפני ציפ ואחרי].

בנסיעה סטנדרטית,כלומר העברת הילוכים עד אזור 2500 עם ליטוף של הגז אין הבדל בכלל,בכוח וגם בצריכת דלק.

ניתן למשוך את ההילוך גם לאזור 3000 וקצת מעלה בלי להגיע לגדישה מלאה וככה גם חוסכים בדלק.

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

בנסיעה רגועה מאוד יהיה אפילו חסכון בצריכת דלק לטובת המצ'ופצ'פת.

יש צורך בפחות מאמץ כדי להגיע לאותה תוצאה.

אלכס- למרות שעברת טסט ללא בעיה, עדין הרכב המצ'ופצ'פ מזהם יותר ברב המקרים.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

כשאתה מתכוון לרוב המקרים, אני מאמין שמדובר על רכב משופר בתחום הפליטה ובתחום היניקה ועוד כל מיני חמוצים אחרים, כל הגזים יוצאים בהרחבה יתרה והכל נעשה שם יותר מעורבל נקרא לזה ככה, אך כשהרכב סטנדרטי לחלוטין בפליטה וביניקה אני מאמין שהאחוזים כמעט זהים לעם צ'יפ או בלי צ'יפ, אין לי מדד של לפני ואחרי כי זאת הפעם הראשונה שהרכב נכנס למכון טסט מאז שיצא מהניילונים אבל אני מאמין שיש פה מישהו שיש לו תוצאות בדיקת פליטה וזיהום לפני ואחרי השיפור.

פורסם

לנו בפאסאט 2.0T עומדת אני מאמין על 250 נהייתה מפחידה בהאצות

יותר חסכונית בדלק בנסיעה רגועה עכשיו עשינו טסט כל הנתונים יצאו 0 תקין.

והיא שנת 2007.

השקעה כדאית מאוד.

Mazda 3 Spirit Canary Yellow

פורסם

לבחור שביקש בדיקת דיינו,

תכנס לאתר של ריבו, או אם אתה לא מאמין לריבו תכתוב באיביי 1.4TSI REVO.

אני אישית מכיר מישהו שיש לו בשירוקו 220 כ"ס מה1.4 וזה בתדלוק 95.

שמתדלקים 98 הטורבו גודש 1.6 (ב95 הוא גודש 1.5) וכאן העוד 15 כ"ס סוס האלו.

Got To love It

• תוכן חדש...