Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5725 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי אני הסביר פחות או יותר.

יש אבדל בסאב של בית לסאב של רכב:

מגברים וסאבים של בית עובדים במטחים שונים ספקי כוח שונים בקיצור מותאמים למטח ביתי.

הסליל של סאב ביתי מיועד למטח שונה, נצילות (DB) הרמקול שונה לחלוטין.

סאב של רכב בנוי שונה, נכון על פי המראה נראה זהה לחלוטין אבל תדרים שונים נצילון שונה מטחי חשמל שונים(12 עד 14 וולט).

נכון שגם אם תחבר אותו ב-8 אום סביר להניח איך שהוא שהמגבר ישרוד.

כמו שאמרתי סאב בייתי לא מיועד לעבוד במטחים והגברה של רכב אלה אם זה סאב רציני מאוד של בית שבטוח אתם צרכים לדעת כמה עולה סאב איכותי של מערכת בייתית וניתן לבדוק כמו למשל Cerwin Vega או JBL שהם בתור רמקולים בייתים נחשבים טובים מאוד.

וגם אני בספק אם יחזיקו אם ציוד הגברה של רכב יותר מידי.

למשל סאבים כמו של DAWOO או לא יודע מה שנשמע טוב בבית צריך להשאר בבית לא יוכל להשמע כמו ברכב וגם לא יחזיק מעמד.

הרי "אום" זה מטח, בבית יש מטח חשמל יותר חזק מברכב בזה חייבים להסכים איתי!

לכן שאתה מחבר סאב 8 אום למגבר ברכב זה לא כמו טוויטרים, הסאב דורש הרבה כוח המגבר לא מיודע להתנגדות כזאת לכאן הסאב ישרף בתקופה קצרה בעבודה מסיבית.

של מטחים לא נכונים מהמגבר לסאב.

כמו להשים בנזין בסולר :lol:

יום טוב חברים.

פורסם

"אום" זה מטח ?

אום זה מטח ???

יוני, אני מציע לך להכחיש כל קשר בינך לבין ההודעות שנכתבו עד כה ולהתעקש שפרצו לך ליוזר.

כזה גיבוב של שטויות שנאמר בגאון לא ראיתי הרבה זמן.

איך אתה מרשה לעצמך להגיב (ועוד להתווכח?!?!?!) בנושאים שאתה פשוט בור בהם?

מבלי להעליב, אין לך שום הבנה בסיסית בחשמל, לא צריך להיות מהנדס בשביל להכיר מושגים בסיסיים בחשמל, והראשון שבהם הוא שאוהם זו יחידת מידה להתנגדות, בטח שלא למטח, אה מתח.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם
"אום" זה מטח ?

אום זה מטח ???

יוני, אני מציע לך להכחיש כל קשר בינך לבין ההודעות שנכתבו עד כה ולהתעקש שפרצו לך ליוזר.

מבלי להעליב, אין לך שום הבנה בסיסית בחשמל, לא צריך להיות מהנדס בשביל להכיר מושגים בסיסיים בחשמל, והראשון שבהם הוא שאוהם זו יחידת מידה להתנגדות, בטח שלא למטח, אה מתח.

כל מילה סלע לא יכלתי לנסח את זה טוב יותר

אלי

פורסם

יוני,

כמה שטויות אפשר לכתוב בת'רד אחד??? (הרבה :-P )

המתח שיוצא לרמקולים ממגבר לרכב הוא AC ולא DC

רמקול צריך לזוז לשני הכוונים בכדי לפעול ולכן DC יהרוס אותו... מתח העבודה שהספק של המגבר נע בין 12.8 ל14.5 וולט כשמדובר ברכב, המתח שיוצא לרמקולים הוא בכלל AC...

מגברי רכב לרוב לא יכולים לעבוד בהתנגדות יותר נמוכה מ4 אוהם בגישור - לעבוד בהתנגדות גבוהה יותר אין להם שום בעיה, רק שההספק שיועבר אל הרמקול יהיה קטן יותר אם זאת נתון הנצילות של הרמקול דווקא אמור להשתפר.

אתה עלול לשרוף מגבר כאשר אתה תוריד אותו להתנגדות שהוא לא יציב בה.

אתה עלול לשרוף רמקול כאשר אתה תספק לו יותר מידי הספק

כאשר אתה תספק לו אות כטומה (קליפינג)

כאשר אחוז העיוות יהיה מספיק גדול

כאשר תחום התדר יהיה רחב מידי.

סאבים לבית לא מהווים שום בעיה להפעלתם ברכב...

אני פועל עם אחד כזה ברכב הפרטי (AURA NS10 513) וזה הסאב הכי טוב ששמעתי עד היום לדעתי מבחינת SQ - ואני מדבר על התוצאה שלו בתוך הרכב!

סאבים ביתיים ורמקולים ביתיים לרוב לא מתוכננים להחזיק מעמד בתנאים סביבתיים של רכב והם גם לא מתוכננים לעבוד לרוב ללא תיבות (כאשר מדובר במידבאסים) או בתיבות קטנות מספיק (סאב וופרים) בכדי להיות יעילים בתוך רכב.

מספיק.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
"אום" זה מטח ?

אום זה מטח ???

וכבר חשבתי שאני התבלבלתי, התחלתי לקרוא את התגובות כמה פעמים .כבר פחדתי ש"איבדתי את זה".

אני חושב שנוצר לך , יוני בלבול בין היחידות, ולכן פעם הבאה , בבקשה, שאומרים משהו ששונה מדעתך, אנא חשוב שוב ובדוק טוב טוב.

מוטי. 

נ.ב-

תודה למומחים שסגרו את זה:)

פורסם

1+ צודק,יוסי מה שאמרתי כמובן לא התווכחתי כי אלו דברים מוכחים אבל שיכנעת את עצמך שלא,יהיה טוב יוני!

HU-Pioneer 5850UB Front-Focal 165A Monoblock-Mac audio fearless 1000D Amp-Pete 3800W subwoofer-Kicker "L7 12

• תוכן חדש...