Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5765 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
גם לי יש באלנו שנת 2000 יד 1 185K.(בהמשך אני יוסיף תמונה של הרכב)

אמין מאוד,צריכת דלק לא גרועה כמו שאתם אומרים,כשאני עם רגל כבדה על הגז הרכב אוכל 1:9\8 ושאני רגוע במיוחד 1:12 ואולי יותר טוב.

בשבילי הרכב מספיק נוח ודי זריז,הבלמים די חלשים אבל לא קריטי.

אחי בוא אני אשתמש במה שרשמת , אם אוטומט היה עושה בנסיעה רגוע 1:12 אז 1/13 לגיר רגיל זה לא מצאותי?

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

• תגובות 98
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
העניין הוא שלי הספיקו מעט נסיעות כדי להבין מה שווה הרכב הזה ויצחק פשוט סבל אותו לאורך זמן רב :-o

אם המסקנה היא זהה ע"י נוסע מזדמן וע"י בעלים - זה אומר משהו.

לא לך ולא לו לא הייתה בלנו ,אז תמשיכו לכתוב שטויות.

לגבי מדידת דלק ,אני מבין שלך לקח הרבה זמן לקלוט את השיטה הכל כך מסובכת , ואתה חושב שצריך קורסים לזה .

לא כולם כמוך .

אני מציע לכל אחד שקורא את שרשור הזה לקרוא תגובות של אנשים שיש להם או היה להם את הרכב ולהחליט בעצמם.

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

טוב גם אני אוסיף את שני השקלים שלי לדיון שהתארך מעבר לפרופורציה. אני החזקתי סוזוקי בלנו סטיישן במשך שנה וחצי . הצריכה הממוצעת הייתה 11.3 קמ לליטר בנסיעה מעורבת. הבלנו הוא דווקא אחד הרכבים החסכוניים בקטגוריה של אותם שנים בזכות משקל קל (רק 1000 קילו) ושלוב מנוע גיר נמרץ.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם
עד לפיסקה הזאת דווקא כתבת יפה :wink:

זה ממש לא נכון שלרכב יש "אורך חיים", אורך החיים של רכב זה נטו פונקציה של איך הוא מטופל.

טפל ברכב שלך כמו שצריך והוא ישרת אותך לאורך זמן.

לא תטפל בו כמו שצריך הוא גם לא ישרוד כדי להראות לך 150K קילומטר על השעון.

לראייה נהגי מוניות שקונים מרצדסים פשוט כי הרכב מזדקן מאוד לאט ויכול לשרוד די בקלות מעל 500K קילומטר בתנאי מונית.

אין סיבה שרכב פרטי שמטופל היטב לא יגיע למספרים כאלה, גם אם הוא לא מרצדס.

לעניין האחיזה, לא יודע איך יצא לך להגיע למגבלות האחיזה עם כל כך הרבה רכבים אבל גם מנסיון אישי- האחיזה של הרכב סבירה בהחלט ביחס למתחרות, הפערים מאוד שוליים, זו דעתי, לאחר נסיון עם 2 רכבים במשפחה.

ממעט המושגים שכתבת (הגה מתקשר, דעיכת בלמים, זוויות גלגול) אני מסיק שניסית לעשות מהרכב מה שהוא אפילו לא מתיימר.

אתה כנראה האדם הראשון בארץ שקנה באלנו וציפה לקבל זוויות גילגול קטנות והגה מתקשר.

אם היית מתייעץ ואומר שזה מה שאתה מחפש אני בעצמי הייתי אומר לך לא לקנות את הרכב, לא לזה הוא נועד, כמו כל רכבי הקטגוריה.

בוא נהיה רציונלים, הדבר העיקרי שמשותף למאזדה לאנטיס, טויוטה קורולה,ניסן אלמרה, סוזוקי באלנו ושות' זה שאלה לא רכבים שפונים לצד ה"רגשי" של הנהג, אלה לא רכבים שאמורים ליצור לך ריגוש בנסיעה או הנאה מנהיגה.

מטרתם אחת- להביא אותך מנקודה א' לנקודה ב'.

לא פחות ובטח שלא יותר.

זה לא רכבים לקחת לנס הרים או לירידות סדום\ערד.

במקביל להוריי שהחזיקו באלנו אני החזקתי 106 ספורטיבית משודרגת רציני בתחום השילדה, כמובן שרמת האחיזה שלה היתה רחוקה שנות אור מזו של הבאלנו, כך גם הביצועים.

אבל לא זכורה לי פעם שנסעתי עם הבאלנו לאילת והרגשתי שהבלמים נחלשים בירידות סדום או זוויות גילגול רציניות.

בהחלט ניסיתי למתוח בהתחלה את הגבולות, ואז הבנתי שזה לא זה, פשוט מאוד, הרכב בולם בסדר גמור, אוחז בסדר גמור, אבל זה לא זה.

הוא פשוט מתנהג כמו.......רכב משפחתי.

אני כן מסכים איתך שצריכת הדלק של הבאלנו לא משהו בכלל.

מזל שהגיע יצחק ועשה לך את היום, סוף סוף מישהו שכתב דברים שהתחברו למה שאתה כתבת.

ההבדל הוא שהוא כתב מנסיון, אתה כתבת שטויות בגרוש.

\

נכון מאוד שלצורת הטיפול ברכב יש משמעות מאוד גבוהה, ורכב מוזנח שלא מטופל נכון ובזמן, יתקצר אורך החיים שלו משמעותית. אבל עדיין, רכב שנסע יותר קילומטר, פשוט עבר יותר בחיים שלו, והבלאי יותר גבוה, בין אם על כל המכלולים המכניים, וגם על השלדה עצמה שמאבדת מהחוסן שלה. ככה לדעתי ומנסיוני האישי בכל אופן.

אני במהלך נסיעה בירידות של מצפה רמון עם הרכב, הרגשתי שתחת עומס גבוה בירידות, העוצמה שלהם ירדה דיי משמעותית.

לעניין ההתנהגות, בכל מבחן דרכים בודקים התנהגות ושמים עליה דגש חשוב, גם במכונית משפחתית, אני אישית, חושב, שלטויטה קורולה התנהגות עדיפה משמעותית משל הבלנו בכל המובנים, אני כנהג חובב נהיגה ספורטיבית ואף היו ברשותי רכבי ספורט, מכאן הדחף שלי לבדיקות מהסוג שצויינו.

פורסם
לא לך ולא לו לא הייתה בלנו ,אז תמשיכו לכתוב שטויות.

לגבי מדידת דלק ,אני מבין שלך לקח הרבה זמן לקלוט את השיטה הכל כך מסובכת , ואתה חושב שצריך קורסים לזה .

לא כולם כמוך .

אני מציע לכל אחד שקורא את שרשור הזה לקרוא תגובות של אנשים שיש להם או היה להם את הרכב ולהחליט בעצמם.

היו ברשותי לא מעט רכבים, אתה יכול לעבור בפורום ולראות לפחות 5 מהתקופה בה אני בפורום זה.

אני יכול לתת לך את דעתי, המקצועית בהחלט, גם על רכבים אשר נהגתי בהם מספיק זמן, ולא היו בבעלותי. כגון הרכב שלך, ועוד 20 מכוניות לפחות.

עם הבלנו יש למשפחה ניסיון של 10 שנים, אני בטוח שזה יותר זמן מאשר לך יש, ב 10 שנים האלו תאמין לי שהמסקנות הם ברורות גם מהצד שלי וגם מצד הבעלים לעניין צריכת הדלק.

אני נסעתי עם הרכב הזה לאילת, בנוסף לנסיעות עירוניות רבות.

כל מה שאני רושם נכתב אך ורק מנסיון, אם אני לא בטוח במשהו, אני לא אומר, ואפילו שואל, כפי שביצעתי בפורום זה לפני כחודש כאשר רכשתי את הרכב הנוכחי שלי.

אתה תקוע בגישה שלך, יש לך באלנו ואתה חושב שזה הרכב הטוב ביותר. הוא בהחלט לא רכב גרוע ואת יתרונותיו וחסרונותיו כבר רשמתי, אבל כל אחד שמביע דעה, גם אם שלילית במעט, אתה ישר שולל אותו ומתעמר בו.

יכול להיות אולי שזה נעשה בתמימות, והניסיון וההבנה שלך על רכבים מצומצם ולכן קשה לך להשוות לרכבים אחרים, ויכול להיות שאתה מנסה להלל את רכבך ולטהר את שמו.

פורסם
רכב משפחתי לא אמור להיות מהנה לנהיגה, הוא אמור לקחת אותך ממקום למקום בנוחות - וזהו.

רק לידיעתך, בקורס נהיגה ספורטיבית האחרון שעשיתי לפני שבוע באלטרנטיבי (והספקתי כבר 3 לעשות) היינו קבוצה של 12 אנשים, הייתה איביזה, הייתה B4 חדשה גיר רגיל, הייתה אימפרזה רגילה 1600 חדשה, היה גולף ולא זוכר עוד.

בקיצור את המסלול גימקאנה אני סיימתי תוך 1:01 ויצאתי במקום הראשון, כאשר ה B4 ( עם הצמיגי 225) סיימה ב 1:03, הבדל של שתי שניות, נחשב הרבה מאוד, כל השאר מאחורה.

תסיק מזה לבד מסקנות.

יש לי הרבה מה לומר בעניין אבל אני יתמצת

נסיעה ספורטיבית של 90 אלך קילומטר בשנה, שזה בערך 250 קילומטר ביום, עם מאזדה 3 שזה רכב משפחתי שממש לא ייעדו אותו לכך, זה בכלל לא נכון לעשות וזה גובל בסיכון ממשי.

נסיעה ספורטיבית מהירה דורשת המון עירניות וריכוז, דבר שדיי קשה לשמור עליו שלוש רצוף כל יום, מה גם שבשלב מסויים זה יתחיל ממש להימאס לך, הריגוש שיש בזה יירד לך, והלמידה שלך תיעצר, במיוחד שאתה בתחילת הדרך.

אם אתה רוצה להנות ולנהוג חזק תעשה כמה קורסים של נהיגה ספורטיבית (ששם גם מתלמדים לנהוג ולא חשוב מכך מתלמדים כללי בטיחות) וקנה לך רכב ספורטיבי טהור, צא איתו לכמה שעות בסופי שבוע או בימים מתאימים, מאזדה 3 לא מתאימה למשימה והיא בשלב מסויים ממש תשעמם אותך, היא אפילו לא גיר רגיל.

אם אתה בעניין של לגמוע 90 אלך קילומטר בשנה בנסיעה רגועה ומנהלתית, אז אתה יכול לעשות זאת גם ברנו קנגו ודומיהם, את הבדלי ההתנהגות תאמין לי שאתה לא תרגיש בנסיעות בסגנון הזה.

חברים

אני מאוד חובב ספורט מוטורי.

עשיתי כבר מספר לא מועט של קורסים שונים בנהיגה, יש לי ידע ונסיון דיי רב בנהיגת דריפט.

לבינתיים אני מתאמן לבד בכבישים נידחים בשעות מאוד מוקדמות (כמו יום שבת ב 5 בבוקר)

אני אמנם גם באילת אבל המון במרכז.

הייתי מאוד שמח לחבור ולהצטרף לקבוצה של חברים שמתאמנים בצורה מסודרת.

לגבי זה שהחלפתי את הגיר , נכון ! הגיר הוחלף לאחר קניית הרכב .מה לעשות קניתי רכב יד שניה ולא יד ראשונה .

ומי שנהג לפני לא טיפל בתקלה בגיר שהיה ניתן לסדר בקלות . הרכב היה שווה 30000 במחירון , אני קניתי ב26000 , הגיר הוחלף כולל קלאץ ב3000 ש"ח . מה אתה כל כך קופץ מאושר? מה זה אומר על כל רכבי בלנו? אתה שכחת את הבעיות שלך ב 407 ?

רוצה תזכורת ?

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם
עדכון מצב.

טוב אז היום עשיתי סוף לסיפור, נסעתי ל " מאירמאן" מפ"ת ורכשתי ממנו גיר משופץ . התקנתי אותו כולל קלאץ' חדש ומיסב לחץ במוסך " רוסקי " שנמצא ליד מאירמאן. האוטו נוסע מעולה והגיר כמו חדש או יותר נכון " יותר טוב מחדש " כמו שאומר אורי.

המחיר לפי דעתי מציאה 2500 ש"ח על הגיר כולל חצי שנה אחריות ופירוק והרכבה כולל שמן גיר 500 ש"ח.

בקיצור לא נורא, במיוחד כשמדובר בגיר.

רצוי לציין שקיבלתי שרות טוב והוגן גם מאורי וגם מסלבה במוסך , ותודה רבה לכם על כך.

צירפתי כמה תמונות שלא יהיה משעמם.

:-D:-D:-D:-D:-D:-D

קיצר, הלך גיר ידני ברכב שאמור להיות מופת לאמינות, אחרי מעט ק"מ.

מה זה אומר?

עדיף לא לקנות רכב ישן אם התקציב מאפשר לקנות רכב חדש יותר (וטוב בהרבה).

פורסם
לגבי זה שהחלפתי את הגיר , נכון ! הגיר הוחלף לאחר קניית הרכב .מה לעשות קניתי רכב יד שניה ולא יד ראשונה .

ומי שנהג לפני לא טיפל בתקלה בגיר שהיה ניתן לסדר בקלות . הרכב היה שווה 30000 במחירון , אני קניתי ב26000 , הגיר הוחלף כולל קלאץ ב3000 ש"ח . מה אתה כל כך קופץ מאושר? מה זה אומר על כל רכבי בלנו? אתה שכחת את הבעיות שלך ב 407 ?

רוצה תזכורת ?

בכל ההודעות שלי, אשר ציטטת אותם אין שום סתירה לדברים שאני אומר, אני אכן חובב נהיגה ספורטיבית ואף הספקתי להתמקצע בתחום, ואני חושב שרכב משפחתי הוא לא ספורטיבי וגם לא יועד לכך, אבל, צריכים נתוני התנהגות מינימליים מרכב לדעתי. וכמו כן הבלנו אמנם בעלת התנהגות גרועה, אבל כפי שציינתי בהודעתי הראשונה זאת לא סיבה לשלול אותה על הסף, במיוחד כאשר הבחור אומר שזה לא מעניין אותו.

לעניין ה 407, כל התקלות שלי הסתיימו ב 500 ש"ח. תרמוסטט 350 ש"ח שהחלפתי וניקוי בית מצערת שעלה 150 ש"ח. שישית מהמחיר ששילמת על החלפת הגיר.

פורסם

הרכב שלך 2006 , כאשר יהיה בן 12 שנה אנחנו נעשה השוואה של עליות של תיקונים , חוץ מזה כמה שילמת על הרכב ? כמה הוא שווה היום? כמה יהיה שווה עוד שנה ? שנתיים ? את הכסף שאני שמתי בגיר אחרי 10 שנים (שלא בנהיגה שלי ) אתה תפסיד בכמה חודשים , בלי קשר לתיקונים ודלק !!!

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

אתה משווה כאן דברים שבכלל לא קשורים, אתה משווה שני רכבים מקטגוריה אחרת לחלוטין.

ההפסד הוא הפסד בכל רכב חדש, בלתי ניתן להשוות בין 407 לבלנו זקנה, מדובר ברכבים שונים לחלוטין בכל נתון ופרמטר.

נכון שיש הפסד כספי של ערך הרכב כל שנה ככל רכב חדש, משום מחירו הגבוה, אבל שוב, ההשוואה שלך כבר לא הגיונית.

עוד מעט תשווה את הרכב שלך לבאמוו סדרה 5 שמפסידה בשנה הראשונה כ 80 אלף שח מערכה....

פורסם
הבאלנו של תימור טובה יותר מכל BMW. מה איתך...

ביקרתי פעם ביקב והמדריך שאל: איזה ההוא היין הטוב ביותר? ותשובתו היתה - היין בכוס שאני מחזיק כעת.

כך גם לטימור - הוא מחזיק בבאלנו, לכן היא הטובה ביותר בשבילו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הבאלנו של תימור טובה יותר מכל BMW. מה איתך...

מכל BMW שאפשר לקנות באותו מחיר .

חוץ מזה מה הקשר "הבלנו של טימור " , מה אני מוכר פה את הרכב שלי ,קשקשן .

תרשום דברים עניניים על הרכב ולא עליי , ואם אין לך משהו חכם לרשום אז ,אל תרשום כלום .

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

היה לי רכב כזה שנת 01 במשך 3 שנים וגמע כ- 70,000 ק"מ באותה תקופה (עד לפני כ- 5 שנים).

יתרונות:

1. אמינות - מלבד טיפולים שגרתיים לא היו הוצאות או בעיות מיוחדות וזהו הישג מרשים, במיוחד לאור העובדה שרכשתי את הרכב מליסינג.

2. חסכוני בדלק - לי הייתה תצרוכת דלק משולבת של 1:14 (בעיקר נסיעה בינעירונית). יש לציין כי נסעתי נסיעה רגועה ובחלק מן הדרך "עמדתי בפקקים". בנסיעות ארוכות במיוחד הצלחתי להגיע ל 1:16.

3. שמירת ערך טובה וסחירות- לא יודע איך שמירת ערך היום, בזמנו הרכב יחסית לא איבד הרבה מאוד מערכו לפי מה שאני זוכר ואפילו נמכר מעל מחירון לוי יצחק (לפי שקלול רכב מליסינג).

חסרונות:

1. רעש- המנוע רועש וגם הבידוד של הרכב איננו עושה מלאכתו כראוי.

2. בטיחות לא משהו (אם אינני טועה 3 כוכבי בטיחות).

3. רכב מעט נמוך ולכן עשוי לקבל הרבה מכות בבטן הרכב (תבדוק זאת היטב בעת הרכישה).

4. מערכת מתלים שאינה מגיבה בהתאם לכל מהמורה בכביש.

שורה תחתונה: אם השיקול העיקרי הוא אמינות וחיסכון בעלויות- זה בהחלט הרכב בשבילכם. תבדוק רק את מצב הגומיות שאוטמות את החלון / הסגירה של הרכב- משום שגומייה לא תקינה מביאה לידי רעשים לא רצויים של רוח בזמן הנסיעה (זה לא כ"כ נעים). אם אתם משפחה, תבדקו אם תא המטען מספיק גדול עבורכם (אם העגלה נכנסת).

אני אישית מאוד הייתי מרוצה מן הרכב, הייתי צריך כלי רכב שינייד אותי ממקום למקום במינימום הוצאות ותקלות ובהחלט הרכב עשה עבודתו נאמנה.

• תוכן חדש...