Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5767 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 98
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
\

אני במהלך נסיעה בירידות של מצפה רמון עם הרכב, הרגשתי שתחת עומס גבוה בירידות, העוצמה שלהם ירדה דיי משמעותית.

אז נסעת ברכב עם בלמים תקולים או בלויים מאוד כי אני ב-12 שנה ומעל 300K קילומטר אף פעם לא הגעתי לדעיכת בלמים בבלאנו, פשוט כי לא ניסיתי למשוך אותה למקומות שהיא לא אמורה להגיע (=התגרזנות על ירידות מצפה...הרי בנסיעה מנהלתית באותם ירידות לא היתה מורגשת שום דעיכה, מנסיון).

לעניין ההתנהגות, בכל מבחן דרכים בודקים התנהגות ושמים עליה דגש חשוב, גם במכונית משפחתית, אני אישית, חושב, שלטויטה קורולה התנהגות עדיפה משמעותית משל הבלנו בכל המובנים, אני כנהג חובב נהיגה ספורטיבית ואף היו ברשותי רכבי ספורט, מכאן הדחף שלי לבדיקות מהסוג שצויינו.

ידעתי למה כתבתי לך את מה שכתבתי לך, אתה מסתכל על הרכב בראייה הלא נכונה, הרכב הזה לא אמור לספק לך שום יצר ספורטיבי,גם כי לא לזה נועד, ובעיקר כי אם תמתח את המגבלות שלו (או של כל משפחתית אחרת לצורך העניין) העסק מתחיל להיות מסוכן.

בשורה התחתונה, נזרקים פה בשרשור הזה המון שטויות באויר.

פעם היה כלל כזה בפורום שאם אתה לא בעל רכב (בהווה או בעבר) אסור לך להשתתף בדיון אודות רכישת אותו רכב, כי אז מתחילים להתקבל תגובות מאנשים שנסעו על הרכב פעמיים ואותו אחד שפתח את השרשור לא יודע את זה אז הוא נותן לתגובה כזאת אותו משקל שיתן לתגובה של אחד שהיה בעלים של אותו רכב במשך 12 שנה ונסע עליו יום יום.

יכול להיות שטימור קצת נסחף כי הוא בעלים של הרכב בפועל ובאופן טבעי יגונן עליו (לכו תגידו פה בפורום משהו על סקודה פאביה וכל בעלי הפאביה פה יסקלו אתכם...) אבל אני כבר לא בעלים של באלנו מעל שנה וחצי, שידרגנו לרכב הרבה יותר טוב (סיוויק חדשה) כך שאני "לא משוחד".

אני סיימתי, פשוט הדיון כבר איבד כל טעם.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
ללא ספק, יש הרבה שטויות בשרשור הזה, ונתונים מנותקים מהמציאות.

מנסיוני עם הרכב הזה, משנתון 98, אני יכול להעיד רק דבר אחד- הרכב אמין מאוד.

---אבל---

הוא לא רכב נוח, צפוף מאחורה,הוא אוכל הרבה דלק, האחיזה וההתנהגות שלוגרועות משמעותית ממשפחתיות רגילות בקטגוריה, הוא לא בטיחותי.

הרכב לא מרוסן בנסיעה בין עירונית על כביש גלי, וכמו כן ניכרות זוויות גלגול גבוהות מאוד והגה לא מתקשר בעליל, ברקסים שמתעייפים מהר תחת עומס בירידות ארוכות או בלימה ממושכת.

אם הרכב נועד על מנת להביא את הבחור מנקודה א' לנקודה ב', ואין כאן עניין של הנאה מהרכב, אז הרכב מצוין, האמינות שלו באמת אבסוליטית, ומה שבטוח הוא יהיה יותר נוח מאוטובוס של דן.

אני חושב, שבהתאם לצרכים של הבחור, הרכב יניב תמורה טובה למחיר. בכל זאת, אמליץ באם אפשר לחפש קורולה במצב טוב באותו שנתון, אפילו אם זה דורש עוד מאמץ כספי, זאת מהסיבה כי אין לה כמעט אף אחד מהחסרונות שצוינו לבלנו.

TAMIR2008 - לידיעה

אין סיכוי שהרכב, המיושן הזה, יגיע לצריכה של 1/13, אתה יכול לומר את זה כמה שאתה רוצה, לנסות לשכנע שבמיכל לאילת עשית 600 ק"מ וכל מה שתגיד, אבל, אין סיכוי. נקודה.

הרכב בתוך העיר יצרוך בפועל כ 1/8 ומחוץ לעיר כ 1/11. לא פחות מזה, גם עם גיר ידני.

או שאתה מנסה לפאר את הרכב בכל מחיר, כי ברשותך כזה, או שאתה לא מודד נכון את צריכת הדלק.

אז מה בסוף אתה אומר על זה ?

היה לי רכב כזה שנת 01 במשך 3 שנים וגמע כ- 70,000 ק"מ באותה תקופה (עד לפני כ- 5 שנים).

יתרונות:

1. אמינות - מלבד טיפולים שגרתיים לא היו הוצאות או בעיות מיוחדות וזהו הישג מרשים, במיוחד לאור העובדה שרכשתי את הרכב מליסינג.

2. חסכוני בדלק - לי הייתה תצרוכת דלק משולבת של 1:14 (בעיקר נסיעה בינעירונית). יש לציין כי נסעתי נסיעה רגועה ובחלק מן הדרך "עמדתי בפקקים". בנסיעות ארוכות במיוחד הצלחתי להגיע ל 1:16.

3. שמירת ערך טובה וסחירות- לא יודע איך שמירת ערך היום, בזמנו הרכב יחסית לא איבד הרבה מאוד מערכו לפי מה שאני זוכר ואפילו נמכר מעל מחירון לוי יצחק (לפי שקלול רכב מליסינג).

חסרונות:

1. רעש- המנוע רועש וגם הבידוד של הרכב איננו עושה מלאכתו כראוי.

2. בטיחות לא משהו (אם אינני טועה 3 כוכבי בטיחות).

3. רכב מעט נמוך ולכן עשוי לקבל הרבה מכות בבטן הרכב (תבדוק זאת היטב בעת הרכישה).

4. מערכת מתלים שאינה מגיבה בהתאם לכל מהמורה בכביש.

שורה תחתונה: אם השיקול העיקרי הוא אמינות וחיסכון בעלויות- זה בהחלט הרכב בשבילכם. תבדוק רק את מצב הגומיות שאוטמות את החלון / הסגירה של הרכב- משום שגומייה לא תקינה מביאה לידי רעשים לא רצויים של רוח בזמן הנסיעה (זה לא כ"כ נעים). אם אתם משפחה, תבדקו אם תא המטען מספיק גדול עבורכם (אם העגלה נכנסת).

אני אישית מאוד הייתי מרוצה מן הרכב, הייתי צריך כלי רכב שינייד אותי ממקום למקום במינימום הוצאות ותקלות ובהחלט הרכב עשה עבודתו נאמנה.

פעם היה כלל כזה בפורום שאם אתה לא בעל רכב (בהווה או בעבר) אסור לך להשתתף בדיון אודות רכישת אותו רכב, כי אז מתחילים להתקבל תגובות מאנשים שנסעו על הרכב פעמיים ואותו אחד שפתח את השרשור לא יודע את זה אז הוא נותן לתגובה כזאת אותו משקל שיתן לתגובה של אחד שהיה בעלים של אותו רכב במשך 12 שנה ונסע עליו יום יום.

יכול להיות שטימור קצת נסחף כי הוא בעלים של הרכב בפועל ובאופן טבעי יגונן עליו (לכו תגידו פה בפורום משהו על סקודה פאביה וכל בעלי הפאביה פה יסקלו אתכם...) אבל אני כבר לא בעלים של באלנו מעל שנה וחצי, שידרגנו לרכב הרבה יותר טוב (סיוויק חדשה) כך שאני "לא משוחד".

במה אני נסחף בדיוק ? מה אני אמרתי פה שאחרים לא אמרו ? זה שאתה או מישהו אחר לא מאמין זה לא אומר שאני נסחף.

אני פשוט אומר את מה שיש , ואתם לא מאמינים (זכותכם ) והופכים אותי לשקרן מדידת הדלק. אולי אתם טועים ? לחבר שלי הייתה בלנו ידנית 96לפניי (בגללו קניתי את הרכב ) והיא הייתה עושה לא פחות מ 1/14 וגם 1/16 . שלי לא עושה את זה . כתברתי את זה פה בעבר בשרשור לגבי צריכת דלק , חשבתי שיש לי בעיה . אז בבקשה בלי החרזות נחרצות לגביי , זה שאני עומד על שלי זה לא אומר שאני נסחף.

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם
חסרונות:

2. בטיחות לא משהו (אם אינני טועה 3 כוכבי בטיחות).

מבחינת בטיחות יש לו כוכב וחצי בלבד ב-EuroNCAP אבל מדובר בדגם ללא כריות אויר, כך שסביר שנושא פגיעות הראש והחזה בדגמים שנמכרו בארץ יותר טוב (סביר - אבל לא בדוק!!). עניין קריסת תא הנוסעים הופגיעות בפלג הגוף התחתון שגם צוינו בבדיקה מן הסתם לא השתפרו בזכות הכריות. האם חל שיפור עם מתיחת הפנים? לא יודע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
תימור, יש לך רכב די מעפן. אל תיעלב :-) זה לא אישי, זה פשוט האוטו.

אני לא יכול שלא לדמיין אותו עם החלונות בפול ווליום ויוצא משם שיר פופ ברוסית או לחילופין מוזיקה בפרסית.

זה מה שאני רואה מתחת לבית שלי כל יום בקריות - לפעמים זה באלנו, לפעמים לאנוס או נובירה. אבל הסצינה דומה.

זה היה בעניין היופי - הבאת ציטוט שלי, בחרתי להתייחס אליו. אוטו מכוער, עניין סובייקטיבי. בעיני הוא דוחה, בעיניך מהמם.

מבחינתי זה סוגר את הדיון.

העניין הוא - שלא התייחסת:

1. רכב ישן - ק"מ גבוה יחסית ברובם, ה-166 אלף שלך עוד נחשב נמוך יחסית לשנתון הזה.

2. נוח כמו קרש גיהוץ.

3. לא יציב בשיט.

4. מיושן - ולכן פחות בטיחותי וצורך יותר דלק - את זה גם אומרים האנשים שבבעלותם הרכב הנ"ל.

וזהו. אישית הייתי מעדיף במשפחתיות ניסאן אלמרה או סובארו אימפרזה - אפילו סיטרואן קסארה תעשה את העבודה ובמחיר של באלנו 98 קונים היום פיאט מריאה 2002 - שיש בה את אותו גיר אוטומטי בדיוק, אם זה מה שעושה לך את זה.

עוד דבר קטן , אצלי באוטו אני שומע אך ורק את זה :

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

דעיכת מסויימת של בלמים זה דבר שמרגישים כמעט בכל רכב. לי אישית זכור שבבלאנו התעייפו מהר יותר. נכון שבנסיעה איטית ורגועה זה יבוא מעט מאוד לידי ביטוי בבלימות מתמשכות וארוכות, אבל בנסיעה מהירה יותר בירידות ובלימות חזקות זה מורגש יותר.

אני כתבתי על הרכב את הכל - מנסיון בלבד. אין לי שום אינטסרס לרכב זה או אחר, ובמקרה הספציפי הזה אני מכיר את הרכב טוב מאוד.

כאשר אדם שואל על רכב, לדעתי, נכון יהיה לתת גם התייחסות להתנהגות ולדינמיקה הכללית של הרכב. לי בכל אופן, ורבים ממכרי אשר מחזיקים משפחתיות רגילות, הפונקציה הזאת חשובה מאוד.

והבלאנו בהחלט, נחותה ממתחרותיה בענין ההתנהגות (כמובן שיש גרועות ממנה כמו קואליר וכו), וכמו שציינתי בהודעתי הראשונה, אם זה לא חשוב לקונה, שירכוש את הרכב, כי שורה תחתונה זה רכב טוב.

קורולה יחיסית למשפחתיות של אז זה רכב עם התנהגות ואחיזה בהחלט סבירים ומספקים.

timur2008

מנסיוני הצריכת דלק היא כפי שציינתי.

אתה יותר מידי מתלהם על הרכב שלך. תלמד להיות אובייקטיבי. דעות שונות בין בני אדם זה דבר נורמאלי לחלוטין, אבל אתה מגונן על הרכב בכל צורה וכותב כל דברים שאדם שלא מבין ברכבים יכול לחשוב שמדובר כאן מינימום משהו ברמה של BMW

פורסם

הבעיה היא שאתה בן 24 , עשית כמה קורסים כנראה ואתה חושב שאתה שומאכר . אתה מצד אחד אומר שברכב משפחתי אסור ומסוכן לנהוג נהיגה ספורטיבית מצד שני אתה ירדת ירידות סדום בבלנו במהירות ובלימות ממושכות , ומתפלא שהבלמים נחלשו .

כל זה אומר שאתה כנראה לא מבין כלום בנהיגה , אתה חושב שאתה מבין אבל מדבריך אתה לא . זה שאתה עושה דריפתים ב 5 לפנות בוקר בכבישים נידחים מסבירים הרבה עליך . אתה גם רשמת פעם שאימפרזה ללא ספוילר מעבדת אחיזה .

ודרך אגב לי בגיל 21 היה רישיון סמי והובלתי 30 טון תחמושת באותם ירידות , ולא התחממו לי הבלמים .

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

מרוב שאתה פגוע כי אתה מגלה שהרכב שלך הוא לא כפי שחשבת אתה יורד לפן האישי.

אתקן אותך רק שלא עשיתי כמה קורסים אלה עשיתי הסמכה בהדרכת נהיגה מתקדמת, כולל כל סוגי האימונים במרגש. אתה מוזמן להתקשר לאלטרנטיבי ולשאול אותם עליי.

ואגב, כל הזדמנות שלי במרכז אני נוסע לנס הרים.. לעבוד שם קצת על קווים. איך אדם שאומר שהוא מתאמן אתה טוען שבגלל זה לא יודע לנהוג?

מלבד זאת השתתפתי בכמה גימקאנות שהיו אז בתקופה והוצאתי תוצאות יפות בהחלט. כך שאתה יכול לומר מה שאתה רוצה על רמת הנהיגה שלי...

שומכאר אני לא... אבל לנהוג אני יודע... יגעת ומצאת תאמין!

אתה מעוות את דבריי, אמרתי ש 90 אלף ק' נהיגה ספורטיבית בשנה זה כבר גובל בסיכון. לא נהיגה של 50 קילומטר....

לא רק זה, באף שלב בשיחה פה לא דיברתי על נהיגה ספורטיבית או חתרתי לזה, התנהגות של רכב לא באה לידי ביטוי רק בנהיגה ספורטיבית, היא גם באה לידי ביטוי אפילו בנסיעה רגועה על כביש ישר, בסיבובים במהירות איטית.

מה שכתבתי לעניין האימפרזה טורבו הוא נכון לחלוטין (היה לי אגב כזה רכב), הספויילר במהירות גבוהה מדביק לה את התחת, שאל את תותחי הפורום בספורט מוטורי ותקבל אותה תשובה.

תמשיך להיתקע עם הראש המרובע שלך, זה לא יביא אותך לשום מקום.

כל זה נובע מנסיון והבנה מועטה מאוד ברכב שיש לך.

עם הזמן תלמד....

• תוכן חדש...